Header

Allmänt

Hej alla! Long time no see. Jag har haft rätt mycket på jobbet så har inte haft tid att blogga.

Hur som haver, jag vill prata om något jag ofta pratar om, nämligen min hjärtefråga feminism.

Hur kommer det sig att så många kvinnor är rädda för att kalla sig själva för feminister? Hur kommer det sig att det är så många som INTE likställer feminism med jämställdhet? Något har gått otroligt fel på vägen. Någon eller några har gjort något för att ändra den äkta bilden av feminism.

Det kan kanske vara de som går så otroligt aggressivt ut och skriker att patriarkatet är allt ont i världen. Det är givetvis inte fel men sättet det görs på är extremt och kan därmed också uppfattas som hat. Det kan också vara pågrund av de kvinnor som daltar med sina söner och säger att "pojkar är pojkar", de kvinnor som blundar för våldtäkter och som ibland t.o.m. försvarar våldtäktsmännen bara för att "hon bad on det pga hennes oanständiga klädsel". Ja, jag är benägen att säga att det är ert fel och ni borde skämmas!

Man kan tycka att det är löjligt att inte raka armhålor och ben bara för att visa en poäng men det handlar om ett val, ett val som män har. Nej, det är inte lag på att kvinnor måste raka armhålorna men det är en norm. En norm som är otroligt ingrävd i samhället. Jag gillar dock att raka armhålorna och benen. Min kille rakar även sina armhålor och det är vårt val att göra så.

Är det även fel att gå ut och påstå att det är fel att H&M gör rosa och gulliga kläder åt flickor och mörka och "tuffa" kläder åt pojkar? Eller att samma kedja bidrar till sjuka kroppsideal genom att dels ha en hel avdelning som säger sig innehålla vanliga B-storlekar men om man skrapar lite på ytan faktiskt innehåller A-storlekar och är därför mindre i storlekarna (pratar om Divided) vilket inte är tillåtet. De har även tagit bort storlekar från storlek 48 och uppåt (och ibland även storlek 46). Nej, det är rätt att ifrågasätta. Detta är ändå ett enormt företag och då ska man ha rätt till att ifrågasätta deras värderingar.

Ni som klagar på att man ifrågasätter, ni bidrar till ojämställdhet. Är ni nöjda med er själva? Jag hoppas innerligt att ni skäms!

Tack!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Hej hörni!
Jag har varit borta ett bra tag nu, jag vet. Vill ni veta varför? Jag har i flera månader varit så sjukt nedstämd och har haft vansinniga humörsvägningar som gjort mig galen. Jag har nästan lidit av depression (fick ingen diagnos). Och varför har det varit så? Jo, jag blev "pålurad" mellanpillret Vinelle (innehåller endast gestagen). Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv, inte ens när jag blev mobbad. Aldrig igen säger jag bara.

Nu har jag satt in en spiral (också med hormon) och vilken skillnad. Jag har blivit mig själv. Den enda biverkningen jag märkt av är att jag börjat få mensvärk som gör ont (Aldrig haft tidigare) samt att magen svullnar. Jag kan dock hantera det för jag har väldigt hög smärttröskel.

Men blir så sur över bara tanken att killar inte behöver ta något ansvar eller det faktum att de flesta preventivmedel innehåller hormon som förändrar kroppen. Jäkla skev värld. Min pojkvän skulle ta ansvar om han kunde (kondom funkar inte för oss), så det är verkligen inte hans fel. Samtidigt har han inte riktigt haft förståelse för varför jag mått som jag gjort och har ibland tyckt att jag överdrivit och skyllt på pillrerna. Jag är dock idag 100 % säker att det var dem för när jag slutade så blev allt som vanligt igen (inte alla som har den turen tyvärr).

Ska försöka uppdatera lite mer nu iaf.
Ha en trevlig kväll! 😊

Likes

Comments

Allmänt

Ok, så min lilla blog challenge gick åt skogen. Men nu har jag i alla fall något jag vill skriva om och då blir det lite mer flyt.

Hur som helst för att knyta an till min rubrik vill jag ju nu förklara vad jag menar med det. Jag menar självklart inte att man inte får vara vegan. Det som stör mig är att veganer i allmänhet är sådana otroliga besserwissers och tror att det enda som kan vara fakta är det som kommer ur deras egna munnar. Jag blir så vansinnigt förbannad, Om vi t.ex. går in på miljön. Här diskuteras det t.ex. att kossor är en av de största miljöbovarna pga att de pruttar ut växthusgaser. Då måste jag gå in med pekpinnen här. Det beror väl ändå helt på vad för foder kon får? För annars skulle väl ändå vi människor vara minst lika stora bovar med våra egna pruttar? Ni får ursäkta om jag låter fullständigt okunnig, det är bara en tanke.

I Sverige är vi ganska bra på att ge våra kossor foder som inte innehåller palmolja och annat skit. Dessutom blir det ju ekologiskt och det gynnar våra svenska bönder och svenska industrin om vi slutar importera kött. Det är svårt att hitta källor kring ämnet som inte är partiska på något sätt. Naturskyddsföreningen (https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/klimat/faqvego) beskyller t.ex. korna för metanutstläpp. Andra källor ( http://www.bohuslaningen.se/åsikt/debatt-och-insändare/det-är-flyget-som-är-den-största-miljöboven-1.4036362) menar att flyget är största boven och att korna endast släpper ut 0,00002% (nej, ingen exakt och egentlig siffra) av jordens alla växthusgaser. Vem ska man tro på? Jo, självklart kommer det fortfarande göra skillnad för miljön om vi minskar vår köttproduktion, men hur pass stor kommer den vara om det stämmer att kon endast är en liten del i vår miljöpåverkan?

Sedan finns det ju självklart också det etiska i den här frågan. Är det etiskt fel att döda ett djur för föda? Ja, kanske på det sättet som det görs på i många delar av världen. Veganer menar att det är fel att döda djur och att ha djur i fångenskap. Jag kan till viss del vara benägen att hålla med. Ja, att döda djur genom tortyr är inte rätt väg. Det är kanske inte heller rätt i alla lägen att sätta djur i fångenskap. Dock finns det djur som inte är födda i naturen. Om man skulle släppa ut dem i naturen för att det är deras arts naturliga miljö så skulle det vara som att döda djuret. Min kanin föddes hos en uppfödare. Ja, hon satt i bur men hon var också en utomhuskanin. Om hon hade fått gå helt fritt i trädgården så hade hon rymt för det första (vilket säkert hade fått många veganer, förlåt generaliserar lite, att jubla). För det andra, om hon hade rymt så hade hon knappt klarat sig en dag där ute. Ja, hon hade sina kanininstinkter men är uppfödd på att äta pellets och hö. Något hon inte hade haft tillgång i naturen.

Jag har inte nämnt det här men jag var tvungen att avliva min kanin strax innan midsommar. Hon hade blivit angripen av fluglarver (detta fick hon på bara några timmar, då jag ständigt kollade till henne). Hur som helst, så hade hon ett väldigt bra liv innan dess. Hon hade en väldigt stor och rymlig bur (eftersom vi var noga med att hon inte skulle känna sig instängd). Vi städade buren regelbundet och gjorde rent skålarna hon hade mat och vatten i. Vi badade t.o.m vår kanin (självklart endast i vatten) eftersom hon hade lång och tjock päls och att det lätt fastnade hö och avföring i den annars. Det var inte hennes favoritsyssla men hon uppskattade det så otroligt mycket när hon sedan var ren.

Det jag menar är att det är svårt att försöka om ens omöjligt att ändra redan domesticerade raser och arter. Sedan kan man ju diskutera om det är rätt med domesticering. Det kanske det inte är och då ska vi inte utföra det på nya arter. Däremot kan vi inte ändra på det faktum att t.ex. kon är en sådan ras. Den skulle helt enkelt dö ut om vi slutade ha dem som boskapsdjur.

Något annat som jag också tidigare tagit upp är att vi inte kan mätta hela jordens befolkning på en vegansk kost. Då skulle det säkert komma folk och säga att det inte gör något eftersom vi har för många människor i världen. Så ni menar att vi ska förespråka djurens rätt men inte människors? Det är ju lätt att bli vegan i västvärlden och prata om att alla måste bli veganer som en själv när man samtidigt kan bo i sin fina etta på Söder, äta sina smoothie bowls, ta sin morgonpromenad förbi Folkungagatan och helt enkelt ha tillgång till sjukvård, utbildning och allt (eftersom allt finns där till hands, tryggt och nära). Men gör ni en verklig skillnad? Det är jättebra att konsumera mindre överlag. Det är jättebra att förespråka djurens rätt. Men man gör det man kan och bli inte aggressiva om inte alla tänker som er. Det kommer bara ge motsatt effekt.

Ha en bra dag! :)

Likes

Comments

Allmänt

Ja, jag glömde blogga igen. Jag är verkligen dålig på det här. Men ska vi försöka igen, från dag 2?


Dagens ämne handlar om var jag vill vara om 10 år och ska jag vara helt ärlig så kommer det här bli ett tråkigt inlägg.

Om 10 år vill jag hur som helst jobba som Grafisk Designer antingen på egen eller någon annans reklambyrå (alltså inte som frilansare). Förhoppningsvis är jag gift med min pojkvän (ja, vi pratar om det) eller så bor jag åtminstone med honom. Vi kanske t.o.m har ett barn eller flera. Det skulle vara på tiden att tänka på det då eftersom jag kommer vara 30 år då. Vad mer? Förhoppningsvis har jag lärt mig att stressa mindre och ta vara på de små lediga stunderna.


Så det var det. Imorgon ska jag prata om min syn på droger och alkohol och det blir nog lite roligare. Jag kommer dessutom sitta på ett sjukhus (inte för min skull) så kommer inte ha så mycket att göra.

See ya! :)

Likes

Comments

Haha! Så jag glömde att blogga. Men jag hade ändå inte startat utmaningen så jag gör det från och med idag istället.

Så första dagen är att skriva om sitt nuvarande förhållande. Så jag tänkte att jag tänkte berätta om hur jag och A träffades och hur länge vi varit ihop nu.


Jag såg A's profil på tinder och swipeade höger eftersom jag tyckte han såg både snygg och trevlig ut. Jag gillade även hans profil. Uppenbarligen var jag inte ensam för han tyckte även om min. Av någon anledning matchade vi inte i alla fall (tinder what's your problem?) men det gjorde ingenting för han hade hittat min instagram och skrev till mig där. Detta var i augusti förra året (2016). Vi skrev i ungefär en månad tills A bjöd ut mig. Vi hade länge pratat om en film som heter Don't Breathe och att vi båda ville se den. Hur som helst så var jag tvungen att avboka då jag var tvungen att umgås med en familjemedlem som mådde dåligt. Sedan skulle vi träffas en eller två veckor efter men då drabbades jag av blindtarmsinflammation och blev inlagd på sjukhus. Vi fortsatte prata i några veckor men så framåt mitten av oktober så bestämde vi oss för att träffas och nu blev det äntligen av. Vi gick till någon italiensk restaurang på Drottninggatan. Roligt nog glömde A bort vilken tid film började så vi blev en halvtimme försenade. När vi kom in i biosalongen så hade ett par snott våra platser. De ville först inte flytta på sig men vi kallade på personal och fick våra platser till slut. Jag tyckte att det var lite charmigt att A glömt bort tiden och jagade upp sig för filmen. För mig gjorde det verkligen ingenting och filmen var inte speciellt bra ändå. Från första dejten gick det ganska fort. Vi gick på lunchdejt bara några dagar efter och kort efter den åkte jag hem till honom i Västerås och spenderade en hel helg med honom. Vi sov t.o.m. i samma säng så tidigt. På morgonen efter jag åkt dit hade vi också vår första kyss vilket var perfekt. Perfekt stämning med romantisk musik och spänningen hade verkligen byggts upp. En annan gullig sak han gjorde första gången jag var hemma hos honom var att han gjorde en piña colada (min favoritdrink) åt mig.

Hur som helst vi dejtade i ungefär en månad till och 25 november 2016 sa vi "jag älskar dig" till varandra och blev ett officiellt par. Nu har vi varit ihop i snart 8 månader då. Han är verkligen the love of my life. Tänk att jag skulle träffa honom på nätet också men jag tror det hjälpte att vi kunde prata mycket innan vi träffades. Jag är hur som helst så lyckligt lottad. Finns ingen som hade passat bättre. Jag kan prata hur länge som helst om det här men det blir lite långdraget så det här är den korta versionen.


Imorgon kommer jag skriva om mina planer för de kommande 10 åren. See ya!

Likes

Comments

Allmänt

Hejhopp hörni!

Har inte bloggat på jättelänge och anledningen till det är för att jag haft ett humör som svängt helt vilt och har dessutom varit upptagen fram till midsommar ganska intensivt. Vet inte om jag nämnt att jag är behovsanställd på heltid som säljare. Men jag har just nu långledigt från midsommar då fram till 4 September. Det har hänt en del när jag varit borta. Mitt humör växlar helt sjukt mycket på grund av mina mellanpiller (som p-piller fast endast med gestagen). Det växlar mer när jag är ensam och då blir jag nästintill deprimerad. Jag har bara varit ensam sedan i tisdags men höll ändå på att få ett sammanbrott när grannarna hade hyrt en sprängningsfirma utan att meddela grannarna.

Men till lite roligare saker då. Jag fyllde 20 år midsommarhelgen så jag och min pojkvän drog till Göteborg på midsommarafton till måndagen efter min födelsedag (26 juni). Mitt humör växlade ganska mycket här också och vi blev dessutom blåsta på vårt boende som vi hade fixat 3 månader innan via airbnb. Efter ca 3 timmar på centralstationen i Göteborg på midsommafton, bokade jag ett hotell vid Avenyn för natten. Detta hotell kan jag varmt rekommendera. Det hette Belora och hade sjukt mysiga rum (vi blev dessutom uppgraderade till business). De har även en restaurang och bar. Vi åt aldrig middag där men frukosten ingick i priset och den var bland det bästa jag sett på länge. Härlig start på dagen då vi skulle till Liseberg den dagen. På midsommaraftonen drog vi till en persisk restaurang i närheten av hotellet. Jag tog lax och min pojkvän tog lite allt möjligt. Vi delade på Dolma (arabisk/turkiskt maträtt). Efter maten tog vi en varsin specialgjord daiquri med passionsfrukt i. Efter lite bråk med airbnb lyckades vi få dem att betala för vårt boende alla tre nätter då de inte lyckades hitta annat boende. Det enda som var nära ögat var min födelsedag då Coldplay var i stan (ja, vi hade biljetter) men vårt hotell andra natten fick upp en bokning så kunde stanna kvar i samma rum.

Vi hade som sagt biljetter till Coldplay-konserten den 25 juni på Ullevi. Vi hade dessutom ståplatser så vi stod sjukt nära scenen. Det var bland det mest magiska jag varit med om. Vilken show! Coldplay vet verkligen hur man håller i en konsert. Det var alltså fyrverkerier och konfetti genom hela konserten och de blandade verkligen bland deras äldsta låtar till nyaste albumet. Det coolaste var när de spelade en av deras äldre låtar och min favorit - Violet Hill. Jag hade hoppats så mycket att de skulle spela den och så gjorde de det. Det var rysningar på det. Helt fantastisk slut på den dagen som började dåligt med spöregn och hemskt humör.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så för att bli lite mer on topic och knyta inlägget till rubriken så tänkte jag köra en 30 days blog challenge som jag hittat för att få igång bloggen igen,

Så första dagen som är imorgon kommer handla om mitt förhållande som ni kan se. Jag kan prata jättelänge om min pojkvän men jag ska försöka att inte bli allt för långdragen. See you tomorrow!

Likes

Comments

Allmänt

Hejhopp hörni!
Ja, jag lever. Har bara inte orkat skriva. Är hela tiden slut efter jobbet men nu måste jag ta upp något som jag tagit upp många gånger förut men jag känner att det behöver upprepas.

Mitt instagramflöde befläckas just nu av radikalfeminism - en slags "feminism'" som jag inte vill förknippas med.
Vad är då radikalfeminism? Är det manshat? Nej, det är det inte. Men jag förstår absolut varför folk uppfattar det som det. Radikalfeminism är som det låter, en radikal variant av feminism..en mer extrem variant helt enkelt. Visst låter det mycket finare när man säger radikal istället för extrem? Men det är precis så det är.

Radikalfeministerna skyller allt på patriarkatet. Det kan låta generaliserande men om man skrapar lite på ytan så är det precis det de gör. Betyder det att de mer liberala feministerna förnekar patriarkatet? Nej, verkligen inte. Det är snarare så att vi kanske ser att det finns ett mer komplext problem än så än att bara skylla på patriarkatet även om det är en stor bov.

Så varför stör jag mig så mycket på radikalfeminism? Jo, den frågan är egentligen ganska enkel. Jag stör mig på allt som är radikalt. Det blir nästan lite farligt och rätt ut sagt trångsynt att vara radikal. För vad händer oftast när man är radikal/fundamentalistisk? Jo, man har oftast svårare att ta till sig andra slags åsikter som inte stämmer överens med ens egna. Jag säger inte att man behöver hålla med om precis allt. Det jag säger är att man ska kunna ta till sig andras åsikter och kunna vara kritisk till det, inte fälla andras åsikter som dumma eller korkade. För let's face it. Vi är alla olika. Nej, jag tycker inte om radikalfeminism men samtidigt har jag accepterat att det finns en hel del som gör det.

Vad tycker ni?
Ha en bra kväll.

Likes

Comments

Ärligt talat...jag kan inte säga att jag varit dålig på att vara singel eller att jag varit olycklig då men det är en helt annan lycka jag känner nu när jag är i ett förhållande. Jag är faktiskt lyckligare.

Jag hade väl kanske inte direkt bråttom med att gå in i ett förhållande men självklart har man längtat efter att få det jag har nu - något jag faktiskt aldrig haft. Missförstå mig inte nu. Jag har varit i förhållanden förut men inte så här länge och så här seriöst. INGEN har fått mig att känna mig så vacker, uppskattad, unik och älskad som A får mig att känna. Han är bäst, han är min värld. De få minutrarna jag inte fick tag på honom i kaoset i terrordådet i Stockholm fick mig verkligen inse att han är mannen jag vill spendera resten av mitt liv med. Jag visste det innan men bekräftade verkligen det. Jag skulle vara död om jag förlorade honom.

Jag älskar dig! ❤

Likes

Comments

Allmänt

En dag som denna kan jag inte låta bli. Vem hatar jag? Gärningsmannen/männen som utförde terrordådet på Drottninggatan idag. Jag var där. Mitt i smeten. Tack och lov inte på samma gata men bara meter ifrån. Jag var och åt lunch med min pojkvän. Vi tappade bort varandra och helt plötsligt var jag tvungen att springa för mitt liv. Jag har läst om allt som händer i världen och varit förbannad och ledsen men idag känner hag ett sådant hat mot detta att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag mår bra, min pojkvän mår bra. Men väldigt många gör det inte. Det finns en särskild plats i helvetet för dessa personer. Just nu önskar jag att jag kunde sova och vakna upp och få veta att allt bara var en dröm. Ta hand om er. ❤

Likes

Comments

Allmänt

Är ekologisk och vegansk mat verkligen så hållbart som vi vill ge sken för? Ja, om man endast ser på miljöaspekterna och djurens bästa. Men riktigt så lätt är det ändå inte. Om precis alla skulle äta ekologiskt skulle t.ex. resurserna inte räcka. Om alla skulle bli veganer skulle vi också få överflöd av vissa boskapsdjur som i många hundra år har levt under sådana förhållanden och nu kommer vi och slutar med det vi gjort i många hundra år.

Jag förstår resonemangen med att man vill rädda djuren. Jag älskar också djur. Om man istället gör det man kan. Man köper kött från Sverige där man vet att djuren haft ett bra liv. Då är det inte så farligt längre. Sedan finns ju miljöaspekten. Nu ska jag vara ärlig och säga att jag inte vet jättemycket om detta så rätta mig om jag har fel. Min hjärtefråga är ändå mänskliga rättigheter, inte miljön. Men visst är det så att korna släpper ut en massa koldioxid genom deras avföring? Jag minns i att det fanns ett samband där.

Vart vill jag komma med detta? Jo, man kan inte hoppa på varandra bara för att man inte är aktiv i någon fråga. Om man fokuserar på att människor jorden runt ska ha det så bra som möjligt så kommer miljön drabbas. Om man satsar på miljön så kommer människorna drabbas. Om man vill stoppa svält så kommer man inte kunna ta hänsyn till miljön och djuren på det sätt veganerna och miljöaktivisterna gör och vice versa. Det bara är så. Så visst är det bra att vi alla är olika, att det finns både och? Men snälla hoppa inte på varandra om någon inte kämpar för samma saker som du gör.

Likes

Comments