Header

Hejhopp hörni!
Ja, jag lever. Har bara inte orkat skriva. Är hela tiden slut efter jobbet men nu måste jag ta upp något som jag tagit upp många gånger förut men jag känner att det behöver upprepas.

Mitt instagramflöde befläckas just nu av radikalfeminism - en slags "feminism'" som jag inte vill förknippas med.
Vad är då radikalfeminism? Är det manshat? Nej, det är det inte. Men jag förstår absolut varför folk uppfattar det som det. Radikalfeminism är som det låter, en radikal variant av feminism..en mer extrem variant helt enkelt. Visst låter det mycket finare när man säger radikal istället för extrem? Men det är precis så det är.

Radikalfeministerna skyller allt på patriarkatet. Det kan låta generaliserande men om man skrapar lite på ytan så är det precis det de gör. Betyder det att de mer liberala feministerna förnekar patriarkatet? Nej, verkligen inte. Det är snarare så att vi kanske ser att det finns ett mer komplext problem än så än att bara skylla på patriarkatet även om det är en stor bov.

Så varför stör jag mig så mycket på radikalfeminism? Jo, den frågan är egentligen ganska enkel. Jag stör mig på allt som är radikalt. Det blir nästan lite farligt och rätt ut sagt trångsynt att vara radikal. För vad händer oftast när man är radikal/fundamentalistisk? Jo, man har oftast svårare att ta till sig andra slags åsikter som inte stämmer överens med ens egna. Jag säger inte att man behöver hålla med om precis allt. Det jag säger är att man ska kunna ta till sig andras åsikter och kunna vara kritisk till det, inte fälla andras åsikter som dumma eller korkade. För let's face it. Vi är alla olika. Nej, jag tycker inte om radikalfeminism men samtidigt har jag accepterat att det finns en hel del som gör det.

Vad tycker ni?
Ha en bra kväll.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ärligt talat...jag kan inte säga att jag varit dålig på att vara singel eller att jag varit olycklig då men det är en helt annan lycka jag känner nu när jag är i ett förhållande. Jag är faktiskt lyckligare.

Jag hade väl kanske inte direkt bråttom med att gå in i ett förhållande men självklart har man längtat efter att få det jag har nu - något jag faktiskt aldrig haft. Missförstå mig inte nu. Jag har varit i förhållanden förut men inte så här länge och så här seriöst. INGEN har fått mig att känna mig så vacker, uppskattad, unik och älskad som A får mig att känna. Han är bäst, han är min värld. De få minutrarna jag inte fick tag på honom i kaoset i terrordådet i Stockholm fick mig verkligen inse att han är mannen jag vill spendera resten av mitt liv med. Jag visste det innan men bekräftade verkligen det. Jag skulle vara död om jag förlorade honom.

Jag älskar dig! ❤

Likes

Comments

En dag som denna kan jag inte låta bli. Vem hatar jag? Gärningsmannen/männen som utförde terrordådet på Drottninggatan idag. Jag var där. Mitt i smeten. Tack och lov inte på samma gata men bara meter ifrån. Jag var och åt lunch med min pojkvän. Vi tappade bort varandra och helt plötsligt var jag tvungen att springa för mitt liv. Jag har läst om allt som händer i världen och varit förbannad och ledsen men idag känner hag ett sådant hat mot detta att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag mår bra, min pojkvän mår bra. Men väldigt många gör det inte. Det finns en särskild plats i helvetet för dessa personer. Just nu önskar jag att jag kunde sova och vakna upp och få veta att allt bara var en dröm. Ta hand om er. ❤

Likes

Comments

Är ekologisk och vegansk mat verkligen så hållbart som vi vill ge sken för? Ja, om man endast ser på miljöaspekterna och djurens bästa. Men riktigt så lätt är det ändå inte. Om precis alla skulle äta ekologiskt skulle t.ex. resurserna inte räcka. Om alla skulle bli veganer skulle vi också få överflöd av vissa boskapsdjur som i många hundra år har levt under sådana förhållanden och nu kommer vi och slutar med det vi gjort i många hundra år.

Jag förstår resonemangen med att man vill rädda djuren. Jag älskar också djur. Om man istället gör det man kan. Man köper kött från Sverige där man vet att djuren haft ett bra liv. Då är det inte så farligt längre. Sedan finns ju miljöaspekten. Nu ska jag vara ärlig och säga att jag inte vet jättemycket om detta så rätta mig om jag har fel. Min hjärtefråga är ändå mänskliga rättigheter, inte miljön. Men visst är det så att korna släpper ut en massa koldioxid genom deras avföring? Jag minns i att det fanns ett samband där.

Vart vill jag komma med detta? Jo, man kan inte hoppa på varandra bara för att man inte är aktiv i någon fråga. Om man fokuserar på att människor jorden runt ska ha det så bra som möjligt så kommer miljön drabbas. Om man satsar på miljön så kommer människorna drabbas. Om man vill stoppa svält så kommer man inte kunna ta hänsyn till miljön och djuren på det sätt veganerna och miljöaktivisterna gör och vice versa. Det bara är så. Så visst är det bra att vi alla är olika, att det finns både och? Men snälla hoppa inte på varandra om någon inte kämpar för samma saker som du gör.

Likes

Comments

Hejhopp finisar!
Hur är det med er? Mår ni bra? Själv tror jag att jag åkt på en förkylning och jag som tänkt gymma och allt. Nåja...

Men nog om det. Idag vill jag prata om feminism. Nämen oj, är vi förvånade? Deina pratar om feminism. Men ja! Deal with it.

Det jag tänkte ta upp idag är vissa stereotypiska drag som en feminist "förväntas" ha. Jag tänkte att jag tar de i en lista och så kommenterar jag det.

* En av dem är orakade armhålor och ben.
Nej, man är inte feminist bara för att man väljer att inte raka benen eller armhålorna.

* Kort hår eller snaggat.
Återigen nej. En frisyr är bara en frisyr och har ingenting med feminism att göra.

* Feminister hatar män.
Verkligen inte. Feminism är inte hat

*Feminister vill att kvinnor ska ha övertaget i samhället. Med andra ord ett matriarkat.
Nej, absolut inte. Som feminist vill man att kvinnor och män ska samma rättigheter, skyldigheter och att makt ska fördelas jämnt.

* Feminister röstar på FI.
Nja. Vissa gör det, vissa gör det inte. Jag har i och för sig inte fått rösta i något annat än kyrkovalet men jag är en av feministerna som inte gör det.

* Alla feminister är som Lena Dunham och Zara Larsson.

Nej. De båda förknippas med en slags feminism (typ bara när det passar dem) som jag inte riktigt vill förknippas med. Det är nämligen det som smutskastas och nu tror alla som inte är insatta att det är så feminism är.

* Feminister är lesbiska eller bisexuella.

Nej, sexualitet spelar ingen roll. Nu råkar jag vara bisexuell men det spelar ingen roll.

* Det är bara kvinnor som kan vara feminister.

Nej, män kan också vara feminister (liksom ickebinära).

Så hur är man feminist då? Ja, man är inte feminist bara för att man väljer att inte raka armhålor och ben som sagt. Man är inte heller feminist bara för att man gör det. Man är verkligen ingen feminist om man vill ha ett matriarkat. Eller patriarkat...Man är inte en feminist bara för att man visar bröstvårtorna öppet eller går utan BH. Man behöver t.o.m. inte vara feminist bara för att man röstar på FI. Man är feminist om man står upp för kvinnors rättigheter och då menar jag alla kvinnors rättigheter. Så du kan inte komma och stå upp för bara vita kvinnors rättigheter och samtidigt vara rasist. Man är feminist om man vill att kvinnor och män...och ickebinära kön ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter.

Det hade inte hetat feminism om vi hade haft ett matriarkat istället för ett patriarkat. Men det spelar egentligen ingen roll. Om man är humanist så är man tekniskt sätt automatiskt en feminist också. Om man tror på de mänskliga rättigheterna och gör något (behöver inte alltid vara något stort, räcker med ett beteende gentemot andra) så är man också tekniskt sätt en feminist. Jag liksom många andra säger att feminismen inte är detsamma som det en gång varit. Men jag har ändrat mig. Det är den visst. Det är bara människor som påstår sig vara feminister men gör något, eller säger något som inte är förenligt med feminismen. Dessa människor är de som syns just nu och därför tror alla som inte är tillräckligt insatta att det är feminism. Man kan inte vara feminism bara när det passar. Man kan inte vara en vit feminism och samtidigt bli sur när svarta kvinnor står upp för sina rättigheter. Alltså nej, lägg ner bara. Man kan absolut fokusera på en viss grupp kvinnor men man måste samtidigt vilja att alla kvinnor ska ha samma möjligheter då. Jag har väl lite svårt att stå upp för kvinnor i USA eller Syrien, Afghanistan, Kenya, Egypten, Kina eller något annat land som inte ligger nära till mig själv. Javisst, jag kan skänka pengar eller prata om det på internet men mer än så kam jag inte göra. Jag kan däremot stå upp för kvinnorna i Sverige. Om jag ser en kvinna (eller man också naturligtvis) bli misshandlad, våldtagen eller sexuellt ofredad så kommer jag ingripa. Det kanske är lätt att säga det bara så här och så blir man lamslagen när det väl händer men nej. Jag har själv blivit sexuellt ofredad på stan flera gånger och har tagit saken i egna händer. Jag har aldrig sett någon bli det men jag är rätt säker på att jag skulle ingripa om jag har modet att stå upp för mig själv när ingen annan gjorde det.

Så snälla, du är inte feminist pga ditt utseende, musiksmak. Du är feminist om du aktivt försöker förbättra kvinnors rättigheter så att de har samma möjligheter som männen har i dag.

Tack för mig.

Likes

Comments

Jag går rakt på sak. Ni vet den där känslan av att vakna upp bredvid den ni älskar? Den känslan som jag nu upplever rätt så ofta men inte varit så bortskämd med. Den är sååå wow.

I natt drömde jag en mardröm. Drömde den två gånger under samma natt (vaknade båda gångerna). Min pojkvän hade gått och lagt sig på soffan för att han hade huvudvärk. Jag har inte drömt något så verklighetstroget och läskigt sedan jag var liten. Jag vaknade upp kallsvettig och hade svårt att andas så jag gick och sköljde av mitt ansikte och tog några klunkar vatten. Jag får typ kallsup vilket gör hela upplevelsen värre för jag drömde att jag var på väg att drunkna (en fobi jag har). Snabbare än kvickt kommer min pojkvän och dunkar mig i ryggen eftersom jag höll på att kvävas kändes det som och kramade om mig. Därefter gick han och lade sig med mig igen och kramade om mig och klappade mitt huvud och höll på med mitt hår på det där underbara sättet som bara han kan göra och sedan somnade vi båda två. 

Kort och gott så ville jag bara ta tillfället i akt och berätta om hur lyckligt lottad jag är. Jag har denna fantastiska människa i mitt liv och jag hoppas att det aldrig förändras.

Ha en trevlig dag!

Likes

Comments

Hej hörni! Som ni kanske märkt så har jag inte bloggat på ett tag. Idag är det 6:e Februari och i slutet av Januari så sa jag att jag skulle vara med i en bloggtävling. Det värkar inte bli något av det. Förklaringen till det är att jag haft det lite jobbigt med familjen och har därför varit bortrest. Så det blir ingen tävling för min del men jag ska ändå försöka hålla mitt löfte om att blogga varje dag i 30 dagar nu. Vad sägs som det? Men nog om det.

Nyss läste jag en artikel i aftonbladet om att delstaten Arkansas i USA i två månader har röstat om en ny lag. Vad innebär denna lag då? Jo, Act 45 som då lagen kallas, innebär att de flesta aborterna som genomförs under graviditetens första tre månader kommer förbjudas. Men det tar inte stopp där. Kvinnans partner kommer också få rätten att stämma läkare och kliniker som genomför aborten. Kvinnans vårdnadshavare (om hon har en sådan) eller förälder kommer också kunna stämma läkare för att förhindra abort. Det finns inte heller några undantag för våldtäkt eller incest. Dessutom förbjuds även en av de mest säkra formerna av abort. Detta är ett hårt slag för feminismen. Detta är ett långt steg tillbaka i tiden. Det skär i hjärtat när jag hör och ser detta. Jag kommer inte sätta min fot i ett sådant land om dessa lagar finns och det står jag fast för. Vem är då Arkansas guvernör? Jo, en vit, republikansk cis-man såklart (Asa Hutchinson). Vad annars. Hur kommer det sig att män ska sitta och besluta vad kvinnor ska göra med sina kroppar? Tänk om det vore åt andra hållet. Det skulle bli revolution då.

Och om vi ska dra det lite längre. Det finns faktiskt kvinnor som tycker att det är briljant att sitta och tycka om andra kvinnors kroppar också så det är inte bara män. Om man är emot abort så får man vara det men säg för sjutton inte åt andra att de inte får göra abort. Du får göra vad du vill med din egna kropp. Om du känner att det blir för jobbigt med en abort rent psykiskt för det känns som du tar ett liv, ja fine. Du behöver inte göra abort isåfall. Men säg inte åt andra eller döm inte andra kvinnor när de gör abort bara för att du inte kunde gå igenom det själv.

Jag lägger in lite källor för er som kanske vill läsa mer om detta.

http://www.aftonbladet.se/a/1AEdK

http://freethoughtblogs.com/affinity/2017/02/03/arkansas-act-45/

https://www.bustle.com/p/what-is-act-45-the-arkansas-anti-abortion-law-continues-a-scary-trend-35443

Och så avslutar vi med en tweet från Bernie Sanders.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Ja, jag tänkte why not, Och till er som inte fattar så kan ni kolla in denna artikel: http://nouw.com/magazine/boosta-din-blogg-och-vinn-resa-till-lond-4221

Jag har inte bloggat på ett tag, mest för att jag faktiskt tycker att jag är upptagen hela tiden. Men det här kan ju få mig att faktiskt verkligen hålla liv i bloggen. Men jag tänkte att jag inte kan blogga om vad som helst. Att bara blogga om min dag varje dag kommer bli otroligt tråkigt så jag tänker blogga om det jag gör bäst (och det som brukar rendera flest läsare) - nämligen prata och diskutera ett stort ämne. Om jag känner mig själv rätt så lär det bli en hel del feminism men det lär ju inte bli så svårt med tanke på vad som händer i världen. Och som en liten morot så kan man ju vinna en resa till London och jag ÄLSKAR London. Så vad säger ni, ska vi starta upp den här utmaningen då? #nouw30daychallenge here I come!

Likes

Comments

Hej hörni! Som ni kanske märkt så tog jag ett litet break från bloggen. Men nu är jag tillbaka. Vad har hänt i mitt liv då? Inget nytt egentligen. Jag och min pojkvän har det bra. Jag har varit hemma hos min pappa hela julledigheten och ska även vara här imorgon på nyår. Min pojkvän kommer över och ska vi mysa. Igår var jag i väg och förlängde naglarna på salong. Jäklar vad snygga de blev. Jag valde ett vinrött gellack att lägga över. Imorgon kommer jag förmodligen ha på mig en röd klänning som min pojkvän köpte åt mig samt ett par skiiiitsnygga svarta pumps i läderimitation. Jag kommer även använda min nya babyliss curl secret. Alltså, den är såååååå bra. Man får verkligen perfekta lockar och istället för att det tar 30-60 min att fixa fina lockar så tar det istället ungefär 15 min.

Min julafton var väldigt lugn och spenderades hemma hos farmor. Vi kollade på Kalle Anka, åt mat, öppnade julklappar, och spelade en massa sällskapsspel. Allt i lugn och ro, precis som det ska vara. Det var välbehövligt för vi hade slagit på stort med julklappar i år. Känner mig så bortskämd. Jag ska ta någon dag och gå och igenom vad jag fick. Nä, nu ska jag snart gå och lägga mig. Är en aning förkyld. Hoppas ni får ett underbart firande av det nya året om jag inte bloggar imorgon.


Gott nytt år! <3

Likes

Comments

Hej hörni! Dagens inlägg kommer handla om ett av mina favoritämnen - feminism. Surprise surprise right?

Jag tänkte börja inlägget med att upprepa frågan i titeln. Vad är en feminazi? Ja, jag har sett folk som använt det och förstår vad de menar men egentligen...vad är det? I mina ögon går inte feminism och nazism ihop överhuvudtaget så varför kombinerar man dessa ord? Feminism är någonting bra och nazism är någonting dåligt. Det är precis den uppfattningen jag har i alla fall. Självklart finns det en mer radikal eller extrem form av feminism som jag vägrar att sympatisera och förknippas med...och det är också pågrund av den delen som uppkomsten av ordet Feminazi kom till. Det gör mig verkligen upprörd. Återigen har extremism förstört synen på en ideologi. En ideologi som är otroligt vettig och nödvändig men som på något sätt smutskastas av de som är okunniga. Jag blir verkligen ledsen. Otroligt många vågar inte kalla sig själva för feminister för att de är rädda att bli förknippade med manshat. Manshat är aldrig någonsin detsamma som feminism. Om det är någon som påstår det så är de helt ute och cyklar. Om det är någon utkallad feminist som faktiskt påstår det så är de inte heller feminister. Simple as that!

Sedan kommer vi till något som många radikalfeminister pratar om ständigt. Patriarkatet! Jag skulle väl säga att ja, det existerar. Men existerar det verkligen till den punkt som dessa feminister vill få oss att tro? Ja, kanske i andra delar av världen men i ett land som Sverige? Nja, jag är lite tveksam. Vi vill ha så mycket att gnälla på när vi i själva verket har det väldigt bra i det här landet - kvinna som man eller ickebinär. Vi har våra problem i det här landet också som vi självklart ska ta itu med men jag försöker också tänka på hur otroligt lyckligt lottad jag är. Det finns människor som lever i skräck för att de när som helst kan dö i krig. Det finns människor som knappt har mat för dagen. Det finns flickor som inte har rätt att gå i skolan. Det finns små flickor och unga kvinnor som när som helst kan bli våldtagna på gatan. Det finns kvinnor som inte har rätt till abort eller preventivmedel. Och här sitter vi i västvärlden och klagar över att man "måste" raka armhålorna och benen eller att man inte får visa brösten. Missförstå mig rätt nu. Jag tycker absolut att man ska få välja allt det här själv men för mig är det petitesser i jämförelse med de problem jag nyss tog upp. Samtidigt kan jag självklart förstå att det är det man kämpar för eftersom kvinnor faktiskt har väldigt många rättigheter.

Men för mig är det viktigare med just det - rättigheterna. Det finns ingen lag som säger att kvinnor måste raka armhålorna och benen. Eller hur? Så det handlar snarare om normer och grupptryck i det här fallet och ska jag vara ärlig. Jag har aldrig riktigt brytt mig om vad alla andra tycker om mig så det har inte riktigt varit min kamp att ta. Däremot kan jag självklart förstå att det finns de människor som påverkas väldigt lätt av grupptryck och bryr sig väldigt mycket om vad andra tycker för att de vill bli accepterade. Däremot finns det något som pratas om ganska lite, eller i alla fall som det varit tills nu. Det är nämligen psykisk ohälsa. Om det har pratats om det lite bland kvinnor så kan ni kanske förstå hur lite det har pratats om det bland män. Den stereotypa mannen ska vara stark, självständig och inte prata om sina känslor. Fruktansvärd tanke tycker jag och här kan även feminismen hjälpa till. Ja, feminism handlar om att likställa kvinnors rättigheter med männen. Men då borde det också fungera åt andra hållet. En mänsklig rättighet är ändå att alla ska behandlas lika oavsett kön, sexualitet, ursprung osv. Att man inte pratar om psykisk ohälsa...eller ohälsa rent generellt bland män är inte pågrund av en lag...utan en norm. Så i det fallet är jag med.

Så vilken feministisk kamp är det jag själv fokuserar på i ett land som Sverige? Det är enkelt. Ett av mina största problem är äldre kränkta vita män men också unga män, utan ett konsekvenstänk eller filter. Vad menar jag med det här? Jag snackar såklart om den grupp som OFTAST (finns undantag självklart) skickar så kallade dick pics till kvinnor och sedan börjar med personangrepp när det inte uppskattas. Eller de som lägger en hand på insidan av ditt lår, din rumpa eller t.o.m. ibland ditt bröst på tåget, bussen, klubben, krogen, i matkön, konsert eller festival. DET är ett stort PROBLEM. Ett riktigt problem! För detta mina damer, herrar och ickebinära, kallas för sexuella trakasserier och det är ALDRIG ok. Den kampen vill jag ta och tänker jag ta eftersom jag faktiskt är en av de som drabbas av det lite då och då. Jag är inte speciellt rädd av mig. Jag är van att stå upp för mig själv och försvara mig. När detta händer mig så vet jag hur jag ska agera och samtidigt skämma ut den som utför det MEN det är inte alla som vågar det. Så det sista jag vill skriva i det här inlägget är en uppmaning. En uppmaning som kan göra en verklig skillnad istället för dessa kampanjarmband som delats ut på olika event. Om du ser någon (spelar ingen roll vem) som blir sexuellt trakasserad eller utnyttjad på något sätt - grip in. Om du som man ser en annan man trakassera en kvinna (eller man) stå på dig och våga säg ifrån. Detsamma gäller er kvinnor. Det är nämligen lättare att stoppa om man är fler. Jag gör och kommer göra det för er så snälla gör det för mig, din granne, din syster, din mamma, din kusin, din kompis eller en främling på stan. Visa medmänsklighet! Visa att du tror på de mänskliga rättigheterna!

Ha en bra dag! :)


Likes

Comments