Nu börjar ju skolan strax och det känns skönt och kul. Har inte ångest över det som alla andra år. Men har inte bloggat för jag har tagit vara på sista veckorna av sommaren. I onsdags åkte en av mina närmsta vänner till USA på utbytes år. Följde med till flygplatsen och det var lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Men jag är jätte stolt över henne som gör det här det är en stor grej hon kommer lära sig mycket och växa mycket och det är allt jag vill för dom jag älskar. Hon åkte till Idaho Nampa. Inget man hör ofta men Aa. Jag köpte ett halsband till henne i äkta silver och skrev ett kort , hon satte på sig den på flygplatsen hahaha jätte cheesy. Men hon blev jätte glad eftersom jag nästan aldrig är sådär jätte känslosam med mina kompisar det är mer hat kärlek. Jag ska sätta mig och skriva ett lite vettigare inlägg kanske imorgon eller så. Ciao

R.G

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För lite verkstad när det kommer till bloggen va ... haha alltså ja sorry i have been to busy with life i guess. Jag har inte glömt bort bloggen utan det har bara inte varit det viktigaste antar jag.

Vad har jag gjort sen sist då jo jag har jobbat och varit mycket med familj och vänner. Jag har ett väldigt lugnt sommarlov , vilket inte alls är likt mig skulle ja säga. Men det är skönt och det känns bra att inte vara överallt hela tiden och sånt ja ni förstår. De här senaste 2-3 månaderna känns så annorlunda på ett bra sätt. Saker har ändrats extremt snabbt i mitt liv på ett år. Nästan så att det är läskigt, man tänker att ett år är så himla mycket men det är det inte. Jag tänker på det väldigt ofta , hur saker var för ett år sen. Inget är sämre saker är väl bara bättre men det är en skum förändring en sånn man aldrig skulle kunna gissa på men det är ju oftast de som är bäst. Sånt man inte tänkt sig de sånt man lär sig mest av. Om det är något jag verkligen verkligen lärt mig och tagit till mig sen jag börja blogga, eller nej inte blogga utan skriva överhuvudtaget för skriva har jag gjort ett tag nu. Hur som helst det jag verkligen lärt mig är att practice what i preach. Inte bara när jag skriver ,när pratar med. Jag pratar mycket om positvitet och att förlåta och allt vad jag pratar om. Att aker blir bättre och om blm osv (vilket jag faktiskt inte skrivit något om på bloggen kom jag på) jag pratar om det mycket med folk runt omkring mig med. Det har hjälpt mig väldigt mycket för att jag tar till mig av råden jag själv ger och jag var inte så förut. När jag var deprimerad till exempel , jag kunde ha värsta samtalen med någon om hur den ska göra i situationer osv men jag gjorde själv inte det. Vilket var dubbelmoral. Men nu är det en annan grej jag tar verkligen till mig av vad jag själv säger och jag lär mig mycket annat av att dela tankar med andra, i vilka ämnen som helst. Känner att många ofta gör de felet, vi hat kanske någon nära som vänder sig till oss och vi går råden att ja kom igen du kan det här jag känner dig i got u you can do this be positive dittan o dattan. Men så tar vi inte själva till oss det ,vi säger inte det till oss själva även fast man är sitt egna största support system i slutet av dagen. Alla i din cirkel kan tro på dig , tro på att du kommer lyckas and you are the shit men om du inte tror på dig så spelar det ingen roll hur mycket dom säger och stöttar och inte stöttar.De kan va positiva men om du inte är det så spelar det ingen roll. Vi blir för bekväma i att ha andra så man glömmer att man ska vara BEKVÄMAST i att ha sig själv, vilket jag själv lärde mig för bara några månader sen. Its all a part of self love. Saker ändras snabbt och det är inte alltid på ett bra sätt ,man ska ta vara på tiden och leva i nuet och uppskatta allt.

Jag ska prata mer om blm och sånt i de kommande inläggen, och ni som inte vet vad det är ja ni får väl se. See ya

R.G

Likes

Comments

Helllooooo! Jag är så taggad på att skriva igen alltså, förstod inte det ända tills jag faktiskt satte mig och började skriva rubriken. Hur som helst har den här så kallade sommaren varit okej hittills. Jag gör min grej och tar det lugnt, and when it comes to the weather hmm yeah...

Jag har i ett tidigare inlägg pratat om @chakabars och hur mycket han inspirerar mig. För ett tag sen la han ut ett inlägg, och jag har ju egentligen tagit bort min instagram men jag har en annan instagram som jag inte lägger ut något på där jag kan se vad han och några andra lägger ut osv.

Han pratade om vad som definierar oss. Vad definierar oss? Många skulle säga att våra misstag och tabbar inte gör det. Vi tabbar oss och hur vi väljer att hantera det när vi fattat att vi tabbat oss säger mycket. Är ganska säker på att alla har sårat någon och även blivit sårade , not always intentionally but you get it. Ibland håller vi i det , vi håller det så hårt att man begränsar sig själv så mycket till den man blivit sårad av vilket kan va en förälder eller vän eller vad som. Man kan älska någon hur mycket som helst men välja att inte ge med sig för man är rädd att personen ska såra igen. Ibland är det bra att inte ge med sig direkt , man kan ju observera och se att personen faktiskt fattat sitt fel och jobbar på det.

Men hur ofta känner vi att vi blir definierade av våra misstag. Jag kan känna det ofta , för att någon konstant påminner mig kanske. Det kan vara jobbigt och dra ner mig lite ibland. Jag kan bli riktigt irriterad. Men om en människa jämnt tar upp vad du en gång gjorde även fast ni"löst det så betyder det oftast att personen inte släppt det än. (Men ibland kan det vara en bra reminder i stunden.) Det kan vara för att den har svårt att släppa saker , eller att de gått för kort tid eller vad som. Man måste ju då försöka att fixa de och jobba på det. Men när man har något som sitter djupt och man mått dåligt över gråtit osv då är det inte nice att få höra om det jämnt, speciellt när man känner att man växt, lärt sig, "gått vidare", ja ni fattar grejen. I ett tidigare inlägg pratade jag om hur jag brukade ha extremt svårt att släppa saker , så tänk då när någon gjorde något mot mig och jag vägra släppa det. Jag förstod inte hur jobbigt det var för de personerna tills jag tabba mig och någon annan vägra släppa det, inte vägra men kanske hade svårt för det. Det är väldigt ofta sådär att du förstår aldrig riktigt vissa saker tills det händer dig eller du går igenom det. Jag tror det är därför vi ofta missförstådda och missförstår andra.

Enligt mig är vad som definierar oss vad vi gör efter vi har förstått vårt misstag, gör det acceptera att du gjorde de lär dig från det och inte gör om det. Förmågan att övervinna och omvandla. Hur vi hanterar det hur vi hanterar oss själva. Hur vi kommer upp starkare efter en storm , vår energi och med det menar jag din energi introducerar dig, de är det första som introducerar dig när du träffar nytt folk t.ex.

Men en människa som väljer att se dig som dålig kommer alltid göra det tyvärr, oavsett hur bra du gör ifrån dig. Så ingen ide att slösa tid på en sådan endå, sånt märker man av. Sen har vi dom som man så gärna vill bevisa sig för man älskar dom så mycket men de tycker inte du är värt de för de släpper inte in dig helt igen. Men du är värt de , och varför försöka göra någon glad som inte tycker du är värd en andra chans? Älska den hur mycket som helst , but love them from a distance, be för dom önska de all lycka och tro på dom men ta avstånd. För om en människa inte ser ditt värde eller tycker du är värt de då tycker jag helt enkelt inte man ska slösa sin tid på den. Tycker det är en stor del av att växa upp, att fatta sånt att bara för du älskar någon betyder det inte att den ska vara i ditt liv. För att bara för du älskar någon betyder det inte att den älskar dig tillbaka, sad fact. Det är grejen med andra chanser , du vet inte om du kan bli sårad igen det är en 50/50 chans , det blir antingen bättre än det någonsin vart eller så funkar det inte och någon blir sårad. Det är ett av de där läskiga besluten man måste ta , vända ryggen eller ge ännu en chans , de läskiga då är ju chansen och enligt mig ska man ta vägen man är lite halv rädd för just för man inte vet vad som kommer hända och det är oftast den vägen man lär sig som mest av. I alla slags band och relationer även situationer och annat finns det alltid den läskigare vägen.

Har babblat för mycket nu. Moral of the "story" fattar ni nog själva.

Också en härlig bild på vackra jag hahah.

R.G

Likes

Comments

Har inte bloggat på typ ett par dagar. Dels för jag känner att jag inte gör detta för att prata om min vardag och vad för kläder jag har på mig osv. No offence till de som faktiskt bloggar om sånt, men det är inte mitt syfte med hela den här grejen egentligen. Mer för att ta upp viktiga ämnen och berätta en del av min historia helt enkelt. Men just nu så blir det svårt för mig att komma med ett inlägg så himla ofta för jag måste verkligen dels ta hand om min hälsa just nu och annat och för mig är det ändå viktigare. Tycker det är sjukt kul när jag får höra att några sitter och väntar på att jag ska skriva ännu ett inlägg ,blir jätte glad. Men det finns saker jag måste prioritera och göra för att jag ska fortsätta må bra tex vilket helt klart är viktigare. Även för att jag känner att jag vill lägga ner mycket mer tid på mina inlägg vara mer detaljerad osv och det krävs tid. Så jag kommer göra så gott jag kan med det. Besides that im good. Hoppas ni är det med , hoppas ni lever ,växer, lär er nya saker, träffar nya människor, blir inspirerade ,känner er motiverade. Hoppas ni tar hand om er , inre ytre hälsan allt , de viktigt!!!!DRICK VATTEN DE VARMT. I'm off to work

Ses snart kompisar                          R.G

Likes

Comments

För några dagar sen kollade jag på en dokumentär som heter "inte riktig våldtäkt". För er som kanske vill se den efter det här inlägget kanske jag spoilar lite men det sägs mycket mer än vad jag kommer prata om i det här inlägget so no stress.

De var en huvud person , sen intervjuade de elever som går i olika skolor har jag uppfattat det som. Även läkare socionomer osv. Det är en sann historia.

Hur som helst så är huvud personen den som blivit utsatt, det hände på en fest. Hon hade spytt och en kille hon tyckte va snygg och hade pratat med under kvällen men inte kände hjälpte henne. Sedan hade dom gått till ett av rummen och börjat hålla på sen hade 3 av hans vänner kommit in och det var där det blev fel. Dom började allihopa hålla på med henne och vara aggressiva de hade tagit bilder på henne osv. Till slut kämpade hon inte emot eller sa något, vilket är en helt normal reaktion för den som blir utsatt. Men den utsatta kan oftast vara arg på sig själv och hata sig själv för att den reagera på så sätt. Det är samma sak som att man kan få en orgasm när man blir våldtagen. Det kan många tycka är jätte konstigt för det "normala " är att man får en orgasm när det är skönt och man känner sig cool när man fått någon att komma eller få en orgasm, inte alla men många. Förklaringen till varför en person som blir våldtagen kan få orgasm. "If a penis is being forced into a vagina it will hurt therefore the body will try to self lubricate because that is what it does.They did not enjoy the attack, but they feel conflicted because their body responded in a way as if they did , their body turned against them".

Det samma sak som det här man också lärde sig genom att kolla på dokumentären med att vissa som blir utsatta inte alls reagerar genom att skrika och slåss utan de som kallas skräckslaggen eller frozen fright , man blir liksom helt passiv. Det var en läkare som förklarade det här och hon sa att det kan vara svårt för någon som inte blivit utsatt för sånn eller liknande våld att förstå. Dels för att på filmer när de ska filma en våldtäkts scen så visar dom att offren för våld skriker men hon sa att så är det inte i verkligheten utan de blir tysta och orörliga.

Orgasm och att man reagerar såhär tyst och inte säger något, det kan många använda emot offret " du sa inte nej" eller " du försökte inte gå därifrån". Eller att personen själv skyller på sig själv för att den hamnade i ett sånt tillstånd tex.

De intervjuade även många elever om deras åsikter. Under den delen blev jag mest arg för det visar verkligen hur mycket samhället rättfärdigar sånt beteende. Hälften av ungdomarana sa att det beror på vad man har på sig , de sa att om tjejen ligger runt så är det svårt att tro på henne , de sa att man kan ha gett fel signaler eller haft för lättklätt på sig. De sjukaste med dessa åsikter var att de mesta kom från tjejer.För det första så finns det inga kläder eller signaler som visar att man vill bli utsatt för våldtäkt eller på något sätt bli sexuellt trakasserad. Människor som gör sånt bryr sig inte om du har jeans mjukis byxor eller shorts eller kort kjol eller om du flörtar eller inte , det spelar absolut ingen roll för dom. Det finns kvinnor med niqab som blivit utsatta(niqab är en slags hijab).

Fick mig verkligen att tänka att gud alla dessa åsikter är ju vad de flesta ungdomar och inte bara ungdomar tänker. Vad de verkligen tror på och hur de ser på saker och ting. Det var så många fler åsikter som bara var så fel, sånna åsikter som normaliserar och gör att så många skabbiga människor som inte ens har rätt att bli kallade män kommer undan med sånt.

Blir alldeles för mycket text igen kommer orka läsa allt om jag ska skriva om allt vad de sa i dokumentären , but it is worth the watch.

Det gör mig ledsen frustrerad och arg att sånt här händer , att så många lever med de tankesättet att "man får skylla sig själv om man bla bla" osv. Att man som kvinna ska behöva oroa sig för så mycket behöva kolla bak när man är ensam och det är mörkt ute. Behöva känna sig obekväm på allmänna platser för det finns så kallade män där ute som inte vet hur man beter sig som inte har någon form av respekt. Föräldrar ska behöva oroa sig för sånna saker när man är ute en kväll. Oavsett om du är 13 eller 20. Att vissa inte ens vill berätta vad som hänt dom för detta samhälle ska alltid vara så grovt så hemskt och för att man kan bli lämnad för ingen tror på en för den där killen skulle ju aldrig göra så eller hon ligger ju runt jämnt så hon kan inte ha blivit våldtagen.

Flickor, kvinnor, i admire you, you´re strength. För att killar tar på er när du är på fest som att det är okej bara för du har stor rumpa eller stora bröst, för du blir visslad efter och för du är orre för att du inte vill prata med en kille, för du spelar svår för att du ber någon inte röra dig på det sättet eller för du inte vill pussa han, för att vi lärt oss att kärlek börjar med bråk och att killar blir uppfostrade på annat sätt en oss. För att de känner frihet att behandla dig på så sätt bara för du är skapad så som du är, för att samhället är uppbyggt såhär.

Kolla på dokumentären, säker på att det finns många liknande. Man lär sig mycket man förstår bättre. Knowledge is power.R.G


Likes

Comments

Heeeej , det har ju varit några dagar nu och jag har sagt att jag ska ta upp ett viktigt ämne men har inte haft tiden att sätta mig ner och skriva de. Jag gör nog det imorgon kväll eller så. Har mycket den här veckan så det har och kommer att vara stressigt. Kommer lägga upp bilder från Måndag och idag tisdag. I Måndags skulle jag och mina vänner på ett event men när vi kom var det världens längsta kö så vi bestämde oss för att skippa det och åka till stan och äta , efter det tog vi en promenad vid vattnet där vi sen satte oss och tog det lugnt och lyssnade på musik. Vi åkte hem ganska sent. Idag Tisdag bilderna som är längre ner alltså , så var det beachparty/festival i råhlamshovsparken. Det var förvånansvärt kul alltså jag är så glad och har varit hela dagen , har dansat ihjäl mig träffat jätte roliga härliga nya människor vilket alltid är bra. Träffat på massa gamla vänner , man såg verkligen alla där. Olika åldrar alla hade kul och dansade.Så sjukt bra stämning. Dom satte på all slags musik, reagge , dancheall , afrobeat , eritreanskt , Gambianskt(mitt land) , spanskt.och mer. Jag fick så fina komplimanger Åhh. Är glad att jag bestämde mig för att gå dit verkligen. Hur som helst , vet att jag kan verka så himla egoistisk när jag bara lägger upp bilder på mig själv hahaha, men mina vänner vill nästan aldrig vara med på bild och jag har bara filmklipp från idag vi hade lite för kul för att ställa oss och ta massa bilder tillsammans. Vilket jag tycker är bra. Vi ses imorgon med ett sånt typical Ramou inlägg där jag berättar en läroik historia som jag hoppas hjälper någon och ger några bra råd.

R.G

Likes

Comments

Har inte fått bra med sömn denna vecka alls. Så jag är jätte sliten måste ta hand om min sömn. Men nu är det ju helg så får sova ut lite. Idag träffade jag några vänner och vi promenerade i stan och var i mall och lite så, och åt. Sen var jag med min mamma och shoppade lite ett par nya slitna boyfriend jeans och en till Fanny pack. Inte så mycket jämfört med mina andra dagar vilket var skönt. Nu är jag med några vänner och vi ska väl mysa lite sen ska jag åka hem. Vill försöka skriva ett inlägg om ett ämne jag vill prata om när jag kommer hem om det inte blir för sent. Annars gör jag det imorgon. Besos haha

R.G

Likes

Comments

Måste dela med mig av en människa som inspirerar mig sjukt mycket. Han heter @chakabars på instagram. Den här människan lever för att hjälpa och inspirera andra människor. Han uppmuntrar svarta folket , svarta kvinnor. Han uppmuntrar att man ska ta hand om sig själv sin kropp , psykiskt och fysiskt. Han reser runt han lever och han hjälper andra människor och han älskar det. Han reser och lär sig nya saker , han pluggar fakta och bara lär sig nytt jämnt. Han fokuserar på att göra framtiden bättre för barnen. He's all about making the world a better place. Den killen har hjärtat på rätt ställe. Han är så vis , får mig bara att vilja lära mig mer och mer saker. Just nu är han i Somalia och hjälper till och träffar folk och får lära sig deras historier. Jag tycker det är fantastiskt , och det får mig att verkligen veta vad jag vill göra med mitt liv. Han är en väldigt stor förebild för mig. Han inspirerar mig mycket när det kommer till mitt bloggande med. Eftersom jag berättar mina historier för att andra ska kunna ta till sig eller att det ska hjälpa dom på något sätt eller lära dom något nytt precis som jag lär mig något nytt av till exempel han typ varenda dag. Det finns så mycket mer om vad han gör och hur han hjälper folk. Men följ honom , han är ett sjukt bra inflytande och ger sjukt mycket inspiration. Det finns så mycket mer i världen att se och lära sig och mitt mål är att lära mig så mycket som möjligt, hjälpa folk så mycket jag kan på alla sätt jag kan , uppleva så mycket jag kan.

R.G

Likes

Comments