Header

Aktiviteter

Bilden är från Google

Vallåsen är södra Sveriges ski-resort. På vintern är det härliga skidbackar och på sommaren är det bike-rails?!?! Vi bestämde oss för att åka dit och åka skidor väldigt spontant så vi kom dit vid halv 1 en söndag. Vi tog kö-lapp till uthyrningen då André hade hela utrustningen förutom pjäxor och de blev lite surt. Numret som tjänades när vi kom var 280-något och vi hade 450 alltså mer än 150 personer före oss. Vi väntade där ute i 40 minuter och och de gick så långsamt de var bara 30 nummer som gått på denna tiden.
Som tur är så bor några släktingar till mig i Våxtorp så vi åkte hem till dem och var där och hade super trevligt i lite mer än en timme. När vi kom tillbaka till Vallåsen hade vi riktigt tur för numret före oss, alltså 449 var inropat så denna gången var väntan mindre än en minut.
Ett tips för er som vill göra spontan resa hit, ha egen utrustning eller boka dagen innan på deras hemsida eller gör som vi den andra gången vi åkte hit, kom hit när dem öppnar! Dessutom var kö systemen lite komplicerat att förstå först.

När vi åkte så var nästan alla backar öppna och dem var riktigt bra den första dagen. Bra snölager och nästan ingen is i backarna. Dessutom var det ett stort plus att det inte var någon kö till liftarna! Men efter våra tre timmar i backen var vi nöjda med dagen även fast vi fick vänta så länge på uthyrningen. Dem borde verkligen ha ett bättre system för detta.

Något som inte heller var så positivt var att det var ganska dyrt att åka (särskilt när det bara blev tre timmar) och om man ska hyra full utrustning för en dag så hamnar man runt 1000-lappen. Vilket typ ingen student har råd med, så tummen ner för att de inte fanns något student pris. Och att ungdomspriserna slutar gälla när man är 16-år.

Vallåsen får därför 3,5/5🎈

​Hemsida: http://www.vallasen.se/​

Facebook: https://www.facebook.com/vallasen/​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mat & Dryck

Pizzeria Laholmia är en av Laholms alla pizzerior (det finns ju några stycken). Den ligger på Storgatan i Laholm, alltså väldigt centralt

Det blev en lunch på pizzerian och då blev det en kebabtallrik och en inbakad vezuvio med svamp. Degen/brödet på inbakade pizzor är något av de bästa jag vet och denna gången var det inget undantag. Helt ärligt så var inte fyllningen så dålig heller. Kebabtallriken jag kan inte prata så mycket om då jag inte gillar kebab så mycket, men pommesen var riktigt goda och den kebabbiten jag smakade var helt okej.

Vi kom dit precis innan lunch-ruschen och fick njuta av vår mat innan de blev fullt och ljudnivån ökade i den lilla lokalen.

Restaurangen i sig är liten och mysig och väldigt trevlig att äta på. Personalen är alltid trevliga och ger bra service. Priserna är bra och det är inte för dyrt att ta sig en pizza :)

Laholmia får 4/5🎈

Likes

Comments

Mat & Dryck

Rökeriet i Laholm är en restaurang som ligger bredvid Lagan. På sin hemsida beskriver de sig själva så här "Med en tjusig utsikt över Lagan och Laholms småbåtshamn ligger Rökeriet, som drivs av Jessica & Fredrik. Det är ett fräscht och mycket populärt matställe vars affärsidé är att sälja egenproducerade varor till vettiga priser och med hög kvalité. Beroende på säsong erbjuds rökta och gravade fiskar, skaldjur och kött i olika former"

Vi bestämde oss för att åka dit och äta! Själva restaurangen var mysig och fint inredd och vi blev väldigt välkomnade av personalen. Till förrätt tog vi ett varsit vitlöksbröd, som jag personligen tyckte var jättegott och det serverades fint i en liten korg. Till huvudrätt tog vi deras egengjorda laxburgare, till den fick man friterade pommes, coleslaw, aioli och surdegsbröd. Riktigt goda!! 😍 Bäst av allt, de går att köpa burgarna i deras butik. Till efterrätt tog vi det som ses på bilden nedan ⬇️ deras egengjorda snickersglass som serverades med bär och rån. Jag tyckte den var supergod men kanske en aning för mycket jordnötter. Den andra bilden är en vitchokladpannacotta med hallonmouse.

Som helhet tyckte jag att det var riktigt trevligt och en väldigt bra restaurang. Man behövde inte vänta länge på maten och personalen var oerhört trevlig. Dessutom var det inte heller jättedyrt att äta där, vilket alltid är ett plus.

Dock så var vi här på lågsäsong (början av 2017), När vi kom tillbaka under högsäsong (sommaren 2017) var bemötandet något annat och restaurangen kändes inte som densamma. Dessutom var det inte så trevligt när serveringspersonalen gick runt med "häng" bland gästerna. Det tog också längre tid att få maten (vilket är förståeligt), men personalen blandade ihop bordets beställningar (vilket också är förståeligt om man är ny på jobbet, men det vet vi ju inte om hen var)

Lågsäsongen får 5/5 🎈
Högsäsongen får 3/5 🎈
Allt som allt blir betyget 3,5/5 🎈

Likes

Comments