HANDLING: After being shot while calling for help trying to stop a violent attack on his high school girl, a 16 year old boy awakens from a coma to discover that fragments of his smart phone have embedded in his brain, giving him superhero powers. He uses this knowledge and technology to exact revenge on the gang responsible for the attack.

SKÅDESPELARE: Bill Milner, Maisie Williams, Miranda Richardson, Rory Kinnear, Jordan Bolger, Charley Palmer Rothwell.


MINA TANKAR: Den här film har en hel del goda egenskaper. En stor del okända skådespelare möts snyggt, och filmkonsten, specialeffekter är alla mycket bra gjorda.

Historien som koncept är ganska enkel, och i ett tidigt skede av filmen, ser saker mycket lovande ut och jag gillade det jag såg. När filmen når sin höjdpunkt börjar saker tappa fart och några onödiga skriv beslut öppnar ett antal tomma hål som gjorde att jag blev osäker ibland.

Den här filmen kräver inte det stora slutet som den fick. Vissa mer subtila vändningar och hantverk skulle ha tagit det till nästa nivå och jag kan inte låta bli att tänka om några stora möjligheter missades.

Oavsett, en stor del av denna film är mycket bra och underhållande. Jag har säkert sett liknande koncept utförda mycket värre.


3.5/5

Likes

Comments

DYLAN O'BRIEN

  • Född den 26 augusti 1991 i New York City.
  • Spelade trummor i bandet 'Slow Kids At Play'.
  • Är ihop med skådespelerskan Britt Robertson.
  • Mest känd för sin roll som Stiles Stilinski i serien Teen Wolf.
  • Min favoritfilm/serie med Dylan: Teen Wolf och The Maze Runner-serien.

Likes

Comments

THE EDGE OF SEVENTEEN

HANDLING: Everyone knows that growing up is hard, and life is no easier for high school junior Nadine, who is already at peak awkwardness when her all-star older brother Darian starts dating her best friend Krista. All at once, Nadine feels more alone than ever, until the unexpected friendship of a thoughtful boy gives her a glimmer of hope that things just might not be so terrible after all.

SKÅDESPELARE: Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner, Kyra Sedgwick, Woody Harrelson, Hayden Szeto.


MINA TANKAR: Jag tycker att den här filmen gjorde ett bra jobb med att uttrycka hur många unga tjejer och killar för den delen känner sig. Jag tycker att den här filmen kan många relatera till och visar hur vi kan vara omedvetna om saker / situationer som är rakt framför oss.

Den visar hur tonåringar är dömande och hur de kan reagera på depression som slutligen ger en stor erfarenhet i den här filmen. Den har ett stort drama följt med mycket komedi som lyser upp saker och sedan ger tittarna den hårda sanningen om allting.

Detta är en film alla kommer att relatera till om de ger den en chans. Ungefär varje karaktär har konkretiseras och har välbehövlig djup.


5/5

Likes

Comments

Bästa och sämsta med säsongen: Det bästa för mig var ju självklart när Stiles kom tillbaka, även om det var i slutet av säsongen. Allt som händer efter Stiles ankomst. Stiles och Lydia slutar förneka sina känslor för varandra, Stiles och Scotts efterlängtade kram och när dem räddar alla från The Wild Hunt och att The Ghost Riders försvann.

Det sämsta för mig var när The Ghost Riders tog Stiles och alla andra, en efter en och att dem suddar ut minnen av dem så ingen kommer ihåg. Att Garrett Douglas var en nazi som gick omkring och dödade oskyldiga människor och som var på The Ghost Riders sida och ville att The Wild Hunt skulle gå igenom. Att Liam tog upp Theo från helvetet och litade på honom.

Säsongens bästa och värsta karaktär: Den bästa karaktären för mig var Lydia. Eftersom hon aldrig gav upp hoppet att komma ihåg Stiles och för att hon verkligen ville hitta honom och föra honom hem, till sin far men också till henne, Scott och Malia. Den värsta karaktären för mig var Garrett Douglas och The Ghost Riders obviously eftersom de båda gjorde förfärliga saker mot Scott och hans vänner. De tog människor titt som tatt och en viss person gick runt och dödade oskyldiga människor och var på The Ghost Riders sida.


all in all så var den här starten på säsongen en väldigt spännande och bra start.

Betyg: 4/5

Likes

Comments

1. Jackie. 3 februari
Ett brännande starkt och intimt porträtt av en av de viktigaste och mest tragiska ögonblicken i amerikansk historia, berättad ur Jackie Kennedys perspektiv.

Jackie släpper in oss i sin värld dagarna som följde efter mordet på hennes make och USAs president John F. Kennedy.

Känd för sin extraordinära dignitet och värdighet får vi ta del av ett psykologiskt porträtt av rikets första dam, den ikoniska Jacquelin Bouvier Kennedy, och hennes kamp att bevara arvet efter sin make och deras gemensamma värld.
I rollistan: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup.

2. Resident Evil - The Final Chapter. 3 februari
Det är dags för det sista kapitlet i den mest framgångsrika filmserien baserad på ett tv-spel någonsin. Resident Evil: The Final Chapter tar vid direkt efter händelserna i Resident Evil: Retribution, där Alice står som enda överlevande i det som skulle blivit människans sista resning mot de odöda.

Nu tvingas hon återvända till platsen där mardrömmen en gång tog sin början, The Hive i Raccoon City, där Umbrella Corporation samlar sina styrkor inför ett slutgiltligt slag mot det som återstår av mänskligheten.
I rollistan: Milla Jovovich, Ruby Rose, Ali Carter, Shawn Roberts, Iain Glen.

3. Vaiana. 3 februari
I det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig den skickliga seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med sin stora idol, den legendariske halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet. Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro.
I rollistan: Wiktoria Johansson, Björn Bengtsson, Jamil Drissi, Gunvor Pontén, Jennifer Brown, Glenn Edell.

4. Fifty Shades Darker. 10 februari
När en sårad Christian Grey försöker att få Ana åter, ställer hon som motkrav att deras arrangemang ska se annorlunda ut den här gången. Just som de två sakteligen börjat hitta tillbaks till varandra dyker ett par tveksamma figurer från Christians förflutna upp, fullt inställda på att sabotera deras planer på en gemensam framtid.
I rollistan: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Tyler Hoechlin, Kim Basinger.

5. A Cure For Wellness. 17 februari
En ambitiös ung man som skickas till ett idylliskt men mystiskt s.k. ”wellness centre” på en undangömd plats i alperna för att hämta hem sin VD. Han misstänker snabbt att det är något som inte stämmer med de mirakulösa spa-behandlingarna men samtidigt som han upptäcker de hemskheter som pågår så testas hans egna mentala hälsa och han får samma udda diagnos som de andra gästerna. Och de längtar alla efter botemedlet.
I rollistan: Mia Goth, Dane Dehaan, Jason Isaacs.

6. The Great Wall. 17 februari
Det tog över tusen år att bygga en tusentals mil lång mur längs den kinesiska gränsen. Vad försökte de skydda sig mot? Actionäventyr av Yimou Zhang.
I rollistan: Matt Damon, Pedro Pascal, Willem Dafoe, Tian Jing, Andy Lau.

7. The Space Between Us. 17 februari
Ett rymdskepp lämnar jorden med uppdrag att befolka Mars. Efter avfärden upptäcker en av astronauterna att hon väntar barn. Barnet föds på Mars, men mamman dör, utan att ha avslöjat vem som är pappan.

Så börjar Gardner Elliots extraordinära liv på den röda planeten, där han fram till sin 16-årsdag bara har träffat 14 personer. Men Gardner kan inte släppa tanken på sin pappa. I sitt sökande på nätet får han kontakt med Tulsa, en streetsmart tjej i Colorado. När Gardner äntligen får chansen att besöka jorden upptäcker forskarna att hans organ inte klarar av jordens atmosfär. Med hjälp av Tulsa flyr Gardner – fast besluten att hitta sin pappa och ta reda på var i universum han egentligen hör hemma.
I rollistan: Asa Butterfield, Gary Oldman, Britt Robertson.

8. Hidden Figures. 24 februari
Dolda tillgångar är berättelsen om Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson. Tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.
I rollistan: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae.

9. Rum 213. 24 februari
Det är sommarlovet efter sexan. Elvira är 12 och ska åka på kollo men oroar sig för att inte få några kompisar. Rummet Elvira och hennes två rumskamrater Meja och Bea ska flytta in i har en vattenskada och de måste byta till rum 213, där ingen bott på sextio år.

Snart börjar oförklarliga saker hända: Saker försvinner, Bea har läskiga mardrömmar och ibland vaknar de andra tjejerna av hennes skrik. När Meja tar foton på Elvira så ersätts Elvira av ett vitt sken.

Ett brev med ålderdomlig handstil leder tjejerna till en gammal dam i ett nedgånget hus. Hon berättar att en flicka dog på kollot för sextio år sedan, och om en rödhårig flicka i vit klänning som sedan dess smyger runt i korridorerna på kollot.
I rollistan: Lisette Pagler, Anki Lidén, Arman Fanni, Ella Fogelström, Pascal Andersson.

Likes

Comments

KRISTEN STEWART

  • Född den 9 april 1990 i Kalifornien.
  • Hennes mamma är ifrån Australien.
  • Spelar ofta karaktärer som är djupt bekymrad eller har lidit av känslomässiga trauman.
  • Mest känd för sin roll som Bella Swan i The Twilight Saga-filmerna.
  • Min favoritfilm med Kristen: Equals.

Likes

Comments

Ungefär hur ofta går du på bio?

Inte så ofta som jag skulle vilja men försöker att gå 2-3 gånger i månaden.

Finns det någon specifik kommande film som du ser extra mycket fram emot?

Split, La La Land, A Cure For Wellness, Skönheten & Odjuret och Pirates of the Caribbean.

Vilken filmgenre gillar du mest?

Drama, Sci-Fi, Romantik, Biografi, Fantasy.

Vilken skådespelare var din första favorit och vilken är din nuvarande favorit?

Min första var någon från High School Musical. Min nuvarande favorit är Keira Knightley, Johnny Depp och Eddie Redmayne.

Vad tycker du om filmmusikaler, och har du någon favorit?

Jag tycker om filmmusikaler, för det mesta. Min favorit är nog Mamma Mia! The Movie.

Har du någon favorit bland Disney's alla klassiker?

Jag gillar Björn Bröder, Tarzan och Alice i Underlandet bäst.

Favorit av animerade filmer som inte är producerade av Disney?

Sinbad,

Vilken film är din favorit av alla tider?

Det måste nog vara Harry Potter-filmerna. Harry Potter och Halvblodsprinsen om jag måste välja en.

Favorit bland filmserier?

Harry Potter, Narnia, Sagan Om Ringen och Pirates of the Caribbean.

Och slutligen, vilken film rekommenderar du mest?

A Girl Like Her, eftersom den har ett viktigt budskap och The Fundaments of Caring för den är riktigt rolig och har också ett fint och viktigt budskap i sig.

Likes

Comments

I år finns det många nya tv-serier att se framemot men det finns också vissa serier vi tyvärr måste säga hejdå till.

1. The Vampire Diaries. Den åttonde säsongen är den sista och det är verkligen sorgligt att den kommer ta slut men också väldigt imponerad att den här pågått så här länge, liksom åtta år.
2009-2017

2. Pretty Little Liars. 19 april har de allra sista avsnitten av Pretty little liars premiär. I sju säsonger har vi fått följa Hanna, Emily, Spencer, Alison och Aria. Det kommer definitivt finnas ett tomrum men om jag känner mig själv rätt så kommer det tomrummet fyllas snabbt med en annan, lika bra serie.
2010-2017

3. Teen Wolf. Den sjätte säsongen av Teen Wolf är den sista och det känns väldigt tråkigt och jag kommer verkligen att sakna serien. Den första delen av säsong 6 är i full gång just nu och den andra delen väntas komma senare i år.
2011-2017

4. Orphan Black. Den femte säsongen av Orphan Black är den sista. Att avsluta denna berg- och dalbana till serie tycker jag är tråkigt för det är en sån spännande serie och inte lik någon annan serier därute. Orphan Black har varit ett nöje att titta på och att få följa Sarah, Cosima, Allison och Helena på deras jakt efter rättvisa och frihet har varit intressant.
2013-2017

Likes

Comments

HANDLING: Family living under one roof in New York must deal with a life-changing transformation by one that ultimately affects them all. Ray is a teenager who has come to the realization that he isn't meant to be a girl and has decided to transition from female to male. His single mother, Maggie, must track down Ray's biological father to get his legal consent to allow Ray's transition. Dolly, Ray's lesbian grandmother, is having a hard time accepting that she now has a grandson. They must each confront their own identities and learn to embrace change and their strength as a family in order to ultimately find acceptance and understanding.

SKÅDESPELARE: Elle Fanning, Naomi Watts, Susan Sarandon, Linda Emond, Tate Donovan, Sam Trammell.

MINA TANKAR: About Ray är en ny familjedrama som de flesta människor kan relatera till på något sätt. Alla familjer har sina problem, och denna familj är inget undantag.

De visar en glimt av hur det är att leva i en kropp som du inte kan identifiera dig med och de komplikationer som följer med det. Det är en feel-good film som visar att familjer kan övervinna allt tillsammans, oavsett hur dysfunktionella dem är.

Alla skådespelare är häpnadsväckande och uppsättningen är verkligen one of a kind. Kolla in den.

5/5

Likes

Comments