För ca sju och ett halvt år sedan så var jag i ett utbildningsprogram via AF som ni nog läst om i den gamla bloggen där jag blev behandlad som skit vilket blev startskottet för en rätt jobbig tid. De psykiska sviterna i kombination med reumatismen och min kamp att få någon form av upprättelse och rättvisa gjorde att jag gick in i väggen och det riktigt hårt och jag kan säga att hela 2010 och delar av 2011 gick åt att komma tillbaka. Och det blev ju förvisso inte bättre av att jag samtidigt blev sämre av en bakterie som tagit sig in och jag blev sjuk 2013 så pass att jag nästan strök med i min andra hjärnhinneinflammation.

Sex lärdomar som jag drog av det är

1: Håll koll på vad du orkar. Ingen tackar dig om du sliter ut dig. Och det är du som får betala notan för det med hälsan.

2: Även om man självklart ska välja sina strider så ta ingen skit utan stå på dig. För i slutändan kan de där små påhoppen som man blir utsatt för verkligen urholka stenen. Även om jag inte var drastiskt suicidal så var jag ändå på gränsen till självskadebeteende tack vare den mobbning jag utsattes för och ingen lyssnade. Och även om det inte var jätteseriösa tankar så fanns det ändå under den tid jag mådde dåligt i bakhuvudet tankarna på att sikta på ett stort träd eller en sten med bilen. Och som extra fotnot. Anmäl direkt till DO eller liknande om det är misstanke på diskriminering och trakasserier.

3: Denna hänger ihop med nummer två men ändå. Ta det i tid. Minsta du känner att du blir utnyttjad eller felaktigt behandlad så vänta inte utan ta tag i det direkt och tro inte gott om alla. jag väntade tyvärr för länge så anordnarna hann före mig att kontakta AF för att få en anledning att kicka ut mig då de inte lyckades knäcka mig och få mig att sluta frivilligt.

4: Om det gått så illa att du går in i väggen så var inte rädd för att söka hjälp. Jag har själv gått hos kurator för att hantera det som jag utsattes för.

5: Glöm inte att fortsätta göra det du tycker är kul. För mig hjälpte träningen att hålla mig någotsånär flytande.

6: Även om man tar sig igenom det så blir man aldrig helt som man var före. Som jag tappade väldigt mycket av min förmåga till tillit och är betydligt mer misstänksam idag. Dessutom är självförtroendet än idag lite skadeskjutet.

Det var lite tankar och erfarenheter om något som oftast bara omnämns men sällan att folk går in på vad faktiskt mobbning, trakasserier och utbrändhet faktiskt kan göra med folk.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Som titeln antyder så har jag bytt schema. Tidigare har jag kört den klassiska femsplitten i stil med:

Måndag - Ben

Tisdag - Axlar

Onsdag - Bröst

Torsdag - Vila då jag kan vara illamående av min metorexatspruta

Fredag - Bröst

Lördag - Vila

Söndag - Armar.

Nu kör jag dock sedan en vecka tillbaka på programmet PPL (Push, Pull, Legs) i rulande schema där jag dag ett kör pressövningar som bänkpress, axelpress och så vidare och dag två dragövningar som chins, rodd och så vidare och så ben då. Dock kör jag bara ett benpass ivveckan då mina knän inte skulle klara mer samt att jag har två scheman var för push och pull som jag kör i stil med:

Söndag - Push1

Måndag - Pull1

Tisdag - Push2

Onsdag - Pull2

Torsdag - Vila

Fredag - Ben

Och sedan börjar det om. Och känner redan nu inne på andra veckan att det känns mer resultat än den klassiska splitten där musklerna får vänta en vecka innan nästa gång. Sedan skillnaderna mellan 1 och 2 är att två inehåler lite lättare övningar.

Likes

Comments

Jag har bytt bloggportal då NOUW erbjöd lite mer alternativ så om ni vill läsa om något specifikt kan jag kategorisera det på ett bättre sätt.

Iallafall så kan jag stoltsera att en tredjedel av minilängden av boken är nu skriven. Sedan har jag varit i valet och kvalet om att testa både för skoj och för att få rensa huvudet lite att även köra någon konstform. Valen stod mellan att börja smida vilket jag valde bort för ni övriga reumatiker vet nog att det inte är så nyttigt för lederna att sstå och banka på en glödande järnbit. ;) Sedan att börja måla. Men det blir rätt kladdigt och även om jag inte har något mot att kladda ned fingrarna så är det kanske inte så ultimat i en hyresrätt. Vilket ledde till det trejde och sista alternativet. Efter över 20 års uppehåll har jag köpt mig en fiol. Väldigt fint även att träna upp både fingerfärdighet och närminnet på.

Det här var en kortare uppdatering och välkommen till min nya blogg. :)

Likes

Comments