Hej igen! Endnu en dejlig sommerdag har det været. Solen var fremme og vi havde lyst til noget lækkert-så hvorfor ikke koldskål ; )) Sammen fik vi lavet vores egen opskrift, til en dejlig koldskål og nogle sprøde kammerjunkere. For at det hele skulle være lidt luksus skar vi lidt frugt, og bagte nogle simple kammerjunker. Det hele smagte super lækkert, og var dejlig forfriskende på sådan en dejlig sommerdag. Vi håber i vil føle jer inspireret til at afprøve de følgende opskrifter.

                                                            Her har i opskriften:

Koldskål

3 æggeblommer

3 spsk sukker

1/2 vaniljestang

Saft fra en halv citron (evt. skal)

1/2 L kærnemælk

1 dl græsk yoghurt

Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret indtil blandingen får en lys gul farve.

Skrab vaniljekornene ud af den halve stang og tilsæt det til æggemassen. Smag til med citronsaft, og tilsæt derefter kærnemæl og tykmælk. Sæt koldskålen ind i køleskabet indtil serveringen.

Kammerjunker

300 g mel

160 g sukker

60 g smør (smeltet og afkølet)

1/2 tsk bagepulver

2 store æg

1/2 tsk salt

1/2 vaniljestang (kan også bruges 3 tsk vaniljesukker)

Start med at smelte smørret i en lille kasserolle. Imens smørret afkøler blander du mel, sukker, bagepulver og kornene fra vaniljestangen sammen. Tilsæt sukkeret til smørret, så det bliver opløst. Vend der efter forsigtigt melblandingen, til æggemassen. Hæld lidt i ad gangen, så ikke opstår klumper, og du ikke slår alt luften ud af dejen. Stil dejen i køleskabet i ca. 1 time. Formningen af kammerjunkerne, forgår ligesom pebernødder.

Du ruller nogle stænger ud af dejen (ca 30 cm) Skær ud af stængerne stykker på ca. 2 cm, eller som du kan lide det bedst. Rul stykkerne til kugler, og læg dem på en bageplade, og tryk dem lidt flade. Bag dem i ovnen 180 grader i et kvarters tid, til der er gyldenbrune. (Alt efter størrelse) Server kammerjunkerne til koldskålen.

Spis den dejlige koldskål i solen sammen med kammerjunkere, frugt, bær el.

Knus og solskin fra RETI


Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Hej alle der følger med, her er vores første indlæg. I går lavede vi to superlækre sommerdrinks. Vi lavede en med lime og en med jordbær. Den røde var med jordbær, hindbær, blomster fra haven og selvfølgelig isterninger. Den hvide var med udskårne pærer, lime, citron og finurlige blomster. Håber i kan blive lidt inspireret <3 Sommerknus RETI...

Likes

Comments