Idag satt jag och var sötsugen som vanligt men tänkte nej, jag kan säkert komma på något sockerfritt. Och jag kom på typ det bästa jag kommit på! Så här kommer min utan vitt socker cheesecake!

Du behöver:
Två paket påmacka
En packet frysta blåbär 250g
Sockerfria digestive
Lite honung och lite citron

Sen blandar du halva paketet blåbär, påmacka, citron och honung.

Krossa digestive och lägg i botten av ett glas, lägg blåbärs mixen på och sedan blåbär. Upprepa tills allt är slut. Vi körde ner det i två glas, för jag sa aldrig att det var nyttigt bara fritt från vitt socker... och det blir en sjukt tumblr efterrätt utan ansträngning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu tänker ni kanske men det måste ju vara annat i kakorna också?! Och ja det är sant, det är jordnötssmör i också!

Jag tänkte en gång hmm havregrynsgröt med banan, russin och jordnötssmör är ju typ det godaste, borde jag inte kunna göra nått annat av det och svaret var ja. Utgick från ett recept av cheaplazyvegan men ändrade lite så det passade mig.

Det du behöver för dessa sjukt lätta kakor och sockerfria kakor, och veganska kakor är följande:
Två mogna bananer
Fyra deciliter havregryn
Russin
En gigantisk sked jordnötssmör från din 1kg burk, för det är den enda rimliga storleken.

Mosa sen bananen till en gägga, jag använde faktiskt en gaffel sen jag är bara lite vild.

Blanda sedan in alla andra ingredienser. Ordningen har verkligen ingen inverkan på receptet. Vad folk än säger är bakning typ 40% höftande och det är så det bör vara.

Rulla dom sedan till bollar och tryck ut med något så de blir platta. Jag glömde ta bild på det men det hände jag lovar!

Sätt in i ugnen på ca 175 grader i ca 10 minuter. Mina ville inte få färg i vår gudsförgätna ugn så jag vände dom efter nån minut. Men ni med vanliga ugnar lyckas nog.

Avnjut med bra sällskap! Helst djur och helst katter. Infogar några exempel på det med.

Likes

Comments

Den som förstår referensen bjuder jag på enchiladas. Men jag har gjort enchiladas! Det var så gott, det är den bästa tacorätten helt klart. Nu kanske du undrar hur jag gjorde, och det ska jag! Chilla.

Du behöver:
Mycket bönor, jag använde över 600g bönor, nog närmre 800g.
En halv förpackning krossade tomater.
En hel enchiladas kryddmix + en halv tacomix
Extra salt
Majs
Rödlök
Vitlök

För sås:
En burk ifrasch
En burk tacosås

Ost! Vi använde en vegansk mozzarella, vet inte om den tillförde nått men vi låssas! Samt 6 st tortillabröd.

När du skaffat allt du vill ha i gör så här:
Stek lök och vitlök tills det är mjukt, häll i alla bönor och stek tillsammans ett tag. Sen är det bara att hälla på kryddmixen och lite vatten. Häll sedan på alla tomater och koka ihop tills det är i den konsistensen du vill ha. Häll i majsen! Majs är bäst.

Ta fram en ugnssäker form och lägg allt innehåll i de sex tortilla bröden och lägg alla rullar bredvid varandra.

Gör såsen genom att värma ifräsch och tacosås, så galet enkelt.

Häll över såsen och häll över osten.

Ställ sedan in dom i ugnen på 200-250 grader beroende på hur bra din ugn är, vår är sämst så använd den aldrig för referens...

Avnjut sedan i oändlighet för det blir så mycket mat.

Likes

Comments

Okej jag misslyckades brutalt med den här 30 dagars utmaningen... Men jag har däremot varit i Berlin och tänkte dela med mig av mina top tre matupplevelser!

Först vill jag rekommendera vegofoodworld, så bra mat. De har typ 15 olika vegoburgare, alla supergoda och du får en gigantisk måltid för ca: 60-90kr beroende på vad du beställer. Jag valde tofu cheeseburger, supergod! Allt är helt veganskt och galet gott.

Andra ställer jag vill rekommendera är kedjan veganz. Finns några i Berlin och dom har fika, lättare lunch samt är en matbutik. Jag åt en bbc bagel med tempeh och tofu om jag minns rätt. Samt drack en latte och åt en raw boll. Tror inte det blev över 100kr så rekommenderar varmt om en vill ha lite lättare lunch/fika men inte spendera allt för mycket (men inte vill äta donken). Har dessutom länge velat pröva tempeh men inte vågat, för er som inte vet är det typ fermenterade bönor... Låter ju inte helt nice men belive me det var amazing!

Sista stället är också det i särklass dyraste. Vi åt på vegan stället kopps. Det var så gott! Om ni har pengar över och finner er i Berlin gå dit. Rätterna kostar ca 160-200kr och ja det är värt det. Jag har ingen aning vad jag åt men nått med pumpa och det var gott. Matilda åt champinjon ravioli, och pi åt rödbets ravioli. Mycket bra resturang med trevligt stämning! 5/5 toasters

Likes

Comments

Ät mer risotto, det är det enda jag säger! Det är en så bra rätt. Här kommer ett litet recept på pumparisotto.

Du behöver:
4-5 dl Risotto ris
En liten butternutpumpa
Lök och vitlök
1,5-2L buljong.

Okej börja med att hacka och steka löken mjuk, släng sedan i pumpan och stek ett tag. När du stekt det ett tag släng i riset och stek tills riset är lite mer transparent.

Gör iordning buljong, jag brukar börja med 1,5L och se om det räcker och sen göra mer. Det är supergott att slänga med lite vitt vin, men allt sånt var slut hemma så vi fick klara oss ändå.

Sen är det bara att sakta hälla på lite buljong åt gången. Häll på ca: 2dl vätska och vänta tills det på låg värme kokat bort, om du häller på för fort behövs mer vätska. Gör detta tills allt är klart sen är det bara att äta! Denna mat är godast dagen efter, jag lovar.

Likes

Comments

När man är student tycker många det är knepigt att få det att gå ihop, speciellt när det gäller att äta billigt. Jag vet själv hur svårt det kan vara att spara pengar och jag skulle säga att det finns några knep för att iaf spara på matpengarna. Sen om man väljer att lägga dessa sparade pengar på jag vet inte kanske lush produkter och nya böcker är det nått helt annat!

Steg ett: Veckoplanerare maten. I know så tråkigt men det hjälper faktiskt! Man köper inte massa onödiga saker så man kan faktiskt få ner veckokostnader till 200-300kr. Så klart behöver man bas produkter så veckor dom är slut kan det bli lite dyrare, men jag och Matilda köper i snitt mat för 300kr/veckan.

Mitt andra tips är ät veganska. Asså så billigt! Iaf om man äter bönor, linser och potatis! Alltså det bästa i livet så vad mer behöver jag säga?

Och mitt tredje och sista tips är gör mycket själv. Jag tänkte göra fler inlägg om det längre fram, men att koka egna bönor och att göra egen havremjölk är verkligen en money saver.

Hoppas ni gillar mina små tips! Kom gärna med egna, jag älskar att spara pengar genom att äta god mat och fler sånna tips är uppskattade!

Likes

Comments

LINGRYTA! Det bästa som finns, eller nä kanske inte. Men linsgryta är lättlagat, det är gott och det är nyttigt som bara den. Det går att göra enkel linsgryta eller en lyxig med massa innehåll, detta recept är den tidigare av den.

För detta recept behöver du följande:
3dl linser.
En halv förpackning krossade tomater.
En buljong tärning.
Lite goda kryddor såsom peppar, salt, cayennepeppar, spiskummin osv.
En kanelstång, inte helt nödvändigt med det blir gott.
Godis, för det är helg och du behöver något som håller humöret uppe.

Börja med att koka linserna i buljong och släng med en kanelstång.

När dom kokat klart tillsätt dom krossade tomaterna samt alla kryddor. Du kan även passa på att koka riset. Du borde förmodligen börjat tidigare men men vem gör det?

Sen är det bara att äta den goda, proteinrika och enklaste maten. Servera gärna med t.ex tunnbröd eller annat gott bröd eller annat gott tillbehör. Tillbehör är bäst.

Likes

Comments

Det finns några få konstiga saker om mig. T.ex hatar jag äppelpaj, uppskattar inte våfflor och anser att oregano och ananas är en pizzan värsta fiende. Sen finns det några fler konstiga saker om mig t.ex att jag äger alla utom ett av culture club album på vinyl, jag älskar flygande Jacob och jag äter jordnötssmör med sked. Så jag tänkte vad är bättre än att kombinera allt detta i en rätt, och då skapades den konstigaste flygande Jacoben i historien, kanske inte historien men vi låssas.

Du behöver:
1 lök, vi använde rödlök för det är tydligen bättre om man har ibs.
1 vitlök
4dl havregrädde
En STOR sked jordnötssmör, när jag menar stor menar jag stor.
Ca: 5dl bönor, men vet inte säkert. Bönor efter behag helt enkelt.
1 halvt pkt krossade tomater.
1-2 bananer
Några skedar mango chutney.
Buljongtärning.
Curry, salt och peppar.

Okej börja såhär! Hacka vitlök och lök och stek tillsammans med curry. När det är mjukt och bra häll på buljongtärning, grädde, tomat okej allt utom bananen och smaka av!

Häll sedan i nästan allt utom lite i en ugnssäker form. Skär upp bananer och lägg fint över hela. Sedan är det bara att täcka bananerna med resten av grytan.

Sedan är det bara att ställa in i ugnen på ca: 200 grader tills det verkar klart. Servera gärna med ris!

Nu har ni den mest ultimata konstigaste och fruktigaste grytan i historien! Den är så god och innehåller tom bönor så den är nyttig per automatik. Låt smaka alla er med konstig smak.

Likes

Comments

Så denna fredagskväll firar vi med bananbröd. Vet inte varför vi firar helg med tanke på att jag jobbar på lördag... Bananbröd är verkligen supergott och något jag rekommenderar att göra, speciellt när ens bananer börjar bli lite bruna och fula.

Detta är vad du behöver för bananbrödet som jag gjorde:
2 banan
1 dl Mjölk, jag använde havremjölk
4 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2,5 dl yoghurt
Lite havregryn

Blanda alla torra ingredienser väl så inget bakpulver blir klumpigt och bildar små explosioner i ugnen.

Mosa sedan din banan och rör ihop med mjölet. Jag har fått för mig att små bananer är godare än stora så hur mycket banan du vill ha får du avgöra själv.

Blanda sedan in havre tills degen går att arbete med enkelt. Jag älskar havre så jag har ganska mycket i.

Försök sedan "bröa" en form med havregryn, släpp den idéen för det går inte och helt enkelt "klä" in degen i havregryn. Blir samma grej.

Ställ in i ugnen på ca: 200-250 grader i ca: 20-25min beroende på hur bra er ugn är. Vår är kass så vi hade på lite varmare och lite längre tid.

Sedan är det bara att njuta! Det är ett fantastiskt bröd att äta till frukost, lunch, middag och alla andra mål man kan tänkas behöva. Helst med så onyttiga eller nyttiga pålägg som önskas.

Likes

Comments

Okej då jag älskar semlor och tänkte att jag skulle hoppa på trenden att göra lite roligare semlor. Jag och Matilda kollade in i skafferiet och hittade lite Nutella och tänkte detta blir hur fett som helst, bokstavligen. Vi började baka och blev mer och mer exalterade över alla härliga lukter! Det första som händer är att degen inte jäser som den ska. Äsch tänker vi det blir nog bra ändå! Det är liksom vetebullar, det är alltid gott. Efter ugnen ser dom bra ut och vi börjar med smeten inuti, kanske lite mastig men det är bra tänker jag, jag vill mastig choklad smak.

Vi börjar sedan sätta ihop semlorna så jag vispar lite grädde, alpro sojagrädde. STORT misstag, okej det är den i särklass sämsta vispgrädde jag någonsin använt, det blev typ grädde men lite mindre drickbar. Asså den rann bokstavligt talat av semlan, på riktigt jag ljuger inte ett dugg. Aja tänkte jag och hugger in, asså den mixen av Nutella jag gjorde var ingen höjdare. Dom smakerna i bullen och min mix gifte sig inte bra. Inte ett dugg. Så slutligen vill jag berätta jag rekommenderar inte detta recept, inte ett dugg. Allt för sig var gott, blanda icke!

Men ni behöver följande för bullarna:
75 g smör,
2,5 dl mjölk
25 g jäst
0,75 dl strösocker
en nypa salt
2 tsk stött eller mald kardemumma
6-7 dl vetemjöl


Smält smöret i en kastrull.
Häll på mjölken och värm vätskan tills den blir fingervarm.
Smula ner jästen i en bunke. Rör ner den fingervarma vätskan så att jästen löses upp. Tillsätt strösocker, salt, stött kardemumma och nästan allt vetemjöl. Knåda degen i 5 minuter i en hushållsassistent eller 10 minuter för hand. Om degen känns för lös och klibbig, tillsätt mer vetemjöl. Täck bunken med en handduk och låt degen jäsa i 40 minuter.

Dela degen i 12 delar och forma till bollar. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Täck med en handduk och låt jäsa i 30 minuter. Grädda de sedan i 200 grader i 10 minuter. Ta ut dem och låt svalna helt.

Receptet är direkt taget från vegomagasinet så ni inte tror att jag faktiskt inte hitta på detta recept! Receptet var bra, jag sög okej hata inte vegomagasinet!

Tänker inte ens berätta receptet för Nutella grejen för den var inte bra. Vi har gjort mer värdiga Nutella saker, och det kommer snart!

#30daysnouwchallenge

Likes

Comments