När jag hade läst på en massa och väl bestämt mig för vilka jag ville åka med så skapade jag mig en inloggning på deras sida för onlineansökan. Väl inne på onlineansökan så kollade jag runt lite och började sedan fylla i information. Jag gick inte från första kategori till sista utan jag hoppade lite mellan kategorierna och rubrikerna. Jag fyllde i det jag kände för och orkade med just då. Flera av kategorierna har jag även gått tillbaka till och fyllt på med ytterligare information.

Här är alla kategorierna och med alla rubriker in under dem. Under varje rubrik finns det ett flertal frågor. Vissa skriver man mycket på och andra är flervalsfrågor m.m.


Just nu har jag min videopresentation, brev till värdfamiljen och en referens kvar för att bli 100% färdig med onlineansökan.


Samtidigt som jag påbörjade min onlineansökan så anmälde jag mig till en informationsträff som va i min stad. När jag väl kom på informationsträffen så hade jag hunnit göra ca 78% av min ansökan. Jag påbörjade onlineansökan i mitten av Oktober och 1 November så var jag på infomöte.

30 Oktober så var jag med på en onlineföreläsning som handlade om att maximera sin ansökan och en massa bra tips som man kunde tänka på när man skrev sin ansökan.


Efter informationsmötet fick jag göra en liten inviduell engelska koll. Hon som höll i mötet kollade så att man behärskar det engelska språket, eftersom man ska leva i en engelsktalande familj m.m. När det var okej så bokade vi också in en personlig intervju 2 dagar senare. På intervjun fick jag en massa frågor om varför jag ville åka, varför au pair och varför USA och hur jag skulle hantera olika situationer m.m. Efter en godkänd intervju fick jag ett mail ett par dagar senare med ett personlighetstest. Testet gjorde jag igår. Så nu är det bara lite arbetstimmar och en referens på det så kan jag börja matchas med värdfamiljer!


Glöm inte följa min resa på instagram!

@resmedfrida

Likes

Comments

Nu så, nu kommer avslöjandet.
För er som inte vet om det, så ska jag åka till USA som au pair. Det kommer att bli ett så spännande år med otroligt mycket nya inputs och oändligt många upplevelser. Jag ser fram emot det här så otroligt mycket, samtidigt som jag är så sjukt nervös.

Denna lilla sötnos kommer vara enormt saknad när jag åker iväg! <3

Jag har velat åka till USA i många år, men aldrig kommit iväg. Det har aldrig passat och sen har det dykt upp något annat medans man försökt jobba ihop pengarna som behövs för att åka dit som turist en lite längre tid. Nu kom det en öppning i mitt liv och jag kände att jag bara var tvungen att greppa tag om den här möjligheten. Samtidigt så började det dyka upp reklam på min fb om au pair och dess innebörd m.m. Så det kändes som om detta var ett tecken om att nu är det min tur att satsa på mig själv och på det jag vill göra.

Jag började med att googla om Au Pair och läsa på om allt som har med det att göra. Jag läste på en massa olika sidor och hos olika företag m.m. Sen frågade jag runt hos flera som åkt tidigare och som har kompisar som är iväg. När jag läst ett tag så var de ingen fundering längre. Jag hade bestämt mig, det här är det jag vill. Sen valde jag vilket företag jag skulle åka med och påbörjade min onlineansökan.

Jag tänkte gå igenom min ansökningsprocess i ett senare inlägg. Jag kan säga så mycket som så att det har gått fort och det har varit mycket. Jag har gjort ca 90% av min ansökan och kommer snart att börja matchas med värdfamiljer. Jag har verkligen fått tänka efter och gå igenom mig själv och utforska vem är jag och hur kan jag förmedla fram det på bästa sätt.

Likes

Comments

Välkommen hit, hoppas ni kommer trivas och bli inspererad! Här på bloggen kommer ni få följa med mig på mina livs resor.

Första resans destination kommer i nästa inlägg, men kan säga så här än så länge: Det kommer att bli en stor och lång resa. Det kommer att vara väldigt spännande och livsomvälvande.

Hoppas ni är sugna på att följa med mig!

Likes

Comments