Den här bilden tycker jag är väldigt talande.

Att åka iväg som au pair är ett stort kulturellt utbyte. Vi byter kunskaper, idéer, tankar och väldigt mycket mer med varandra. Och då inte bara med vår värdfamilj, utan också mellan oss Au pairer som kommer från flera olika delar av världen. Jag vill lära mig och ta del av hela världen.

Detta är en av anledningarna till att jag vill åka till USA som au pair, för att kunna få uppleva och utbyta kultur m.m. med många andra! Vi alla som åker får en andra familj och vänner för livet, över hela världen.
Helt underbart och häftigt om ni frågar mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att må bra både i kropp och knopp är något som är viktigt både i vardagslivet och för att orka med och klara av äventyr. Jag tycker det är viktigt att jobba med sig själv på många olika plan. Jag känner själv av hur pass mycket bättre jag mår efter den där promenaden som blev av eller efter ett härligt spinningpass på gymmet eller efter en mysig ridtur i skogen. Oavsätt vad jag gör så mår jag bättre efter både fysisk aktivitet och efter att ha fyllt lungorna med lite ny frisk luft. Efter träning känner jag mig lite piggare, gladare och livet känns en hel del lättare. Ibland kan jag känna stolthet och ge mig själv en klapp på axeln för att jag har gjort träningen och för att jag tar hand om mig själv. Den enda som tjänar på det är jag själv. Ett friskare, gladare och förhoppningsvis ett längre liv. Tar man hand om kroppen tar man också hand om huvudet. Även tvärtom, att göra bra val och medvetet avstå från dåliga saker kan göra att även kroppen mår bättre. "Människan är ett, både kropp, knopp och själ."

Det här är "min" häst som jag hjälper till med och tar hand om.

Oftast är jag ute i stallet ca 2-4 gånger i veckan. De flesta gångerna tar jag en ridtur och det varieras mellan skogen och ridbanan. Vi rider i skogen lite mer än på banan, men det är för att vi jobbar med hobbyridning och inte har några planer på tävling m.m. Sen är det ju en annan sorts träning också med allt arbete runt omkring hästen. Att packa o bära ut kassar med flera kg grovfoder i, springa med vattenkanner och fylla på vatten till alla hästarna och mockning både i boxen och i hagen.

Detta är min hund när vi är ute på en skogspromenad.

Jag försöker att gå på promenad med hunden varje dag. Ibland är pappa eller min bror ute med hunden. Vi hjälps åt och pusslar ihop det så att de blir så bra som möjligt för hunden, utefter hur vi jobbar m.m. Vissa dagar går jag kortrundan (ca 2-3km, ca30min) och andra dagar är det jag som tar långrundan (ca4-6km, 45-60min). Jag tycker det är så skönt att komma ut i skogen och promenera. Det är så tyst och lugnt, man får ny luft i lungorna och hjärtat pumpar på bra där man går upp och ner i backarna. Jag känner mig ett med naturen och får härlig ensamtid med gunden. Dessutom får jag bra tid och förutsättning för att jobba med tankarna och rensa huvudet.

Förutom hästen och hunden så har jag, speciellt mycket förr, cyklat mycket och styrketränat mycket på gymmet. Jag har genomfört och klarat av två vätternrundor (300km cykling), 1 tjejvättern (100km cykling) och ett par andra motionslopp m.m. Jag tränade också väldigt mycket förr på gym, både styrketräning och olika gympa/aerobics pass. Det har varit lite mindre med det på sista tiden men jag har planer på att öka med detta igen. Dessutom vill jag även börja simma ca 1 gång i veckan.


Jag tänker som så att för att orka med att ta hand om ett par barn i ett år och allt runt omkring och dessutom resa mycket, både weekend resor och semesterresor så krävs det att man är både stark och uthållig i både kroppen och huvudet. Därför har jag lagt upp en träningsplan och en matplan för att optimera mig själv och min kropp för att orka med allt som mitt äventyr kommer att erbjuda! Om jag dessutom mår bra kommer jag bättre kunna hantera att göra saker utanför min comfort zone och hantera oförutsedda saker.

Likes

Comments

När jag hade läst på en massa och väl bestämt mig för vilka jag ville åka med så skapade jag mig en inloggning på deras sida för onlineansökan. Väl inne på onlineansökan så kollade jag runt lite och började sedan fylla i information. Jag gick inte från första kategori till sista utan jag hoppade lite mellan kategorierna och rubrikerna. Jag fyllde i det jag kände för och orkade med just då. Flera av kategorierna har jag även gått tillbaka till och fyllt på med ytterligare information.

Här är alla kategorierna och med alla rubriker in under dem. Under varje rubrik finns det ett flertal frågor. Vissa skriver man mycket på och andra är flervalsfrågor m.m.


Just nu har jag min videopresentation, brev till värdfamiljen och en referens kvar för att bli 100% färdig med onlineansökan.


Samtidigt som jag påbörjade min onlineansökan så anmälde jag mig till en informationsträff som va i min stad. När jag väl kom på informationsträffen så hade jag hunnit göra ca 78% av min ansökan. Jag påbörjade onlineansökan i mitten av Oktober och 1 November så var jag på infomöte.

30 Oktober så var jag med på en onlineföreläsning som handlade om att maximera sin ansökan och en massa bra tips som man kunde tänka på när man skrev sin ansökan.


Efter informationsmötet fick jag göra en liten inviduell engelska koll. Hon som höll i mötet kollade så att man behärskar det engelska språket, eftersom man ska leva i en engelsktalande familj m.m. När det var okej så bokade vi också in en personlig intervju 2 dagar senare. På intervjun fick jag en massa frågor om varför jag ville åka, varför au pair och varför USA och hur jag skulle hantera olika situationer m.m. Efter en godkänd intervju fick jag ett mail ett par dagar senare med ett personlighetstest. Testet gjorde jag igår. Så nu är det bara lite arbetstimmar och en referens på det så kan jag börja matchas med värdfamiljer!


Glöm inte följa min resa på instagram!

@resmedfrida

Likes

Comments

Nu så, nu kommer avslöjandet.
För er som inte vet om det, så ska jag åka till USA som au pair. Det kommer att bli ett så spännande år med otroligt mycket nya inputs och oändligt många upplevelser. Jag ser fram emot det här så otroligt mycket, samtidigt som jag är så sjukt nervös.

Denna lilla sötnos kommer vara enormt saknad när jag åker iväg! <3

Jag har velat åka till USA i många år, men aldrig kommit iväg. Det har aldrig passat och sen har det dykt upp något annat medans man försökt jobba ihop pengarna som behövs för att åka dit som turist en lite längre tid. Nu kom det en öppning i mitt liv och jag kände att jag bara var tvungen att greppa tag om den här möjligheten. Samtidigt så började det dyka upp reklam på min fb om au pair och dess innebörd m.m. Så det kändes som om detta var ett tecken om att nu är det min tur att satsa på mig själv och på det jag vill göra.

Jag började med att googla om Au Pair och läsa på om allt som har med det att göra. Jag läste på en massa olika sidor och hos olika företag m.m. Sen frågade jag runt hos flera som åkt tidigare och som har kompisar som är iväg. När jag läst ett tag så var de ingen fundering längre. Jag hade bestämt mig, det här är det jag vill. Sen valde jag vilket företag jag skulle åka med och påbörjade min onlineansökan.

Jag tänkte gå igenom min ansökningsprocess i ett senare inlägg. Jag kan säga så mycket som så att det har gått fort och det har varit mycket. Jag har gjort ca 90% av min ansökan och kommer snart att börja matchas med värdfamiljer. Jag har verkligen fått tänka efter och gå igenom mig själv och utforska vem är jag och hur kan jag förmedla fram det på bästa sätt.

Likes

Comments

Välkommen hit, hoppas ni kommer trivas och bli inspererad! Här på bloggen kommer ni få följa med mig på mina livs resor.

Första resans destination kommer i nästa inlägg, men kan säga så här än så länge: Det kommer att bli en stor och lång resa. Det kommer att vara väldigt spännande och livsomvälvande.

Hoppas ni är sugna på att följa med mig!

Likes

Comments