View tracker

Såhär sex (!!) veckor innan avresa sitter jag fortfarande och funderar kring ämnet på min uppsats. Uppsatsskrivandet och forskningsprocessen är verkligen levande och allt annat än statiskt. I dagsläget har jag lyckats skala ner och fokusera ämnet som jag ska skriva om och jag har formulerat frågor att utgå från när jag ska genomföra datainsamlingen. Det känns skönt men det är svårt att landa i det, svårt att känna sig nöjd och liksom klar med det. För så läser jag någon artikel eller får input från något annat och så börjar jag fundera igen på hur och vad jag ska göra. Jag tror dock att jag egentligen är mer färdig än vad jag själv tror, men det är lätt att komplicera saker mer än nödvändigt och liksom snurra in sig själv i olika ämnen, vinklar, teorier, metoder och frågeställningar. Det är viktigt att kunna avgränsa och hitta ett snävt fokusområde, och jag tror faktiskt att jag har lyckats med det när jag tänker efter.

Men det är främmande mark för mig det här och jag ger mig ut i någonting som jag aldrig har gjort förut. Det innebär att jag inte har några referensramar ännu, inga tidigare erfarenheter som talar om för mig vad som kommer ske eller hur saker och ting kommer utveckla sig. Men det är ju också det som är hela grejen! Att få kliva ut i något nytt och växa! Och jag litar på min magkänsla, jag vet att det kommer ordna sig. Jag vet också att det kommer vara en upplevelse som kommer göra mig tusen gånger rikare, och det ser jag så oerhört mycket fram emot.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej och välkommen till min blogg!

Här kommer du kunna läsa om mina tankar och funderingar, stora som små, om mina nya upplevelser och erfarenheter jag samlar på mig under min resa till Nepal!

Vad ska jag göra där? Jo, jag ska under två månader genomföra en fältstudie där jag ska samla in data/material till min master uppsats. Detta kommer främst att ske genom intervjuer och samtal med lokalbefolkning och anställda vid en NGO (non- profit organization). Mer om detta i ett annat inlägg dock där jag kan förklara närmare vad, hur och varför jag ska göra detta.

Det som kan vara bra att veta är att den här bloggen i första hand är till för mig själv, för att kunna dokumentera min resa och mina nya upplevelser, insikter och reflektionerna kring dessa. Ett sätt att samla ihop mina minnen och tankar alltså, ungefär som en dagbok. Bloggen kommer också fungera som ett forum där jag kan reflektera kring- samt bearbeta intryck och händelser under resans gång.

Bloggen är också till för min familj 💗 och mina vänner (och andra som är intresserade) för att ni ska kunna följa mig i min vardag i Kathmandu.

I dagsläget är jag i full färd med praktiska och akademiska förberedelser, det finns otroligt mycket kvar att göra! Men avresedatumet närmar sig och pirret i magen växer för varje dag.!

/Maria - nervös men förväntansfull

Likes

Comments

View tracker