Lika bländade vitt som ett pappersark.
Inget nytt, inget ovanligt.

6 år.. och tiden fortsätter. Vilken väntan, en sådan enorm längtan.

Ibland undrar jag om det finns en mening med att det inte kommer till oss. Men jag kan inte se varför.

Oförklarligt barnlösa. Men ändå tror jag att felet ligger hos mig..

Flera långa tidigare förhållanden, men aldrig ett plus på stickan. Varför vill inte min kropp?

Vi tänker inte ge upp, så säkert!

Likes

Comments

Nu är det lite över två veckor sedan jag gjorde äggledarspolningen. Enligt min menskalender så skulle jag haft ägglossning någon gång 25-27 september. Dock har jag idag, för första gången i hela mitt liv fått en flytning likt äggvita, ganska mycket. Igår högg det i magen till och från hela dagen och kändes som svag mensvärk på höger sida.

Jag vet ju att blodproverna har visat att jag haft ägglossning förr, men jag börjar tänka att det på något vis ändå inte fungerat riktigt innan?! Är detta för första gången en ordentlig ägglossning? Har spolningen kanske rensat bort något som vart ett hinder innan?!

Jösses, vad hjärnan spelar en ett spratt när man går igenom sånt här och man ställer sig så konstiga frågor. Men här tar vi inga risker, det är ju full bebisverkstad så när mannen kommer hem blir det absolut att mysa till det!

Vad tror ni? Ni som har/haft äggvite liknande flytningar, vad har det inneburit för er? ❤

Likes

Comments

Då var vi igång igen, efter ett par års paus. En paus som varit så välbehövligt och nyttig men också jobbig såklart. Eftersom det är första inlägget här så tänkte jag skriva lite kort om vart vi pausa ochvart vi börja igen, det kommer väl mer detaljerade inlägg om allt som varit så småningom.

2014 - det var då vi hade gjort alla provtagningar och undersökningar, förutom kontrastundersökningen av äggledarna, alltså äggledarspolningen. Ja, det var då jag satt och ringde till gynmottagningen på sjukhuset varje månad när mensen kom och det var då jag fick till svars varje månad "det blir inget denna gången, det är förmånga i kön". Sista gången jag ringde fick jag prata med en fruktansvärt otrevlig kvinna, denna gången svarade hon med att "du får vänta som alla andra, det kan ta sex månader om så vill sig", då hade jag bara förklarat mitt ärende. Där och då bröt jag samman, slängde på luren i örat på henne och ringde aldrig mer dit igen. Jag var slut.. så slut. Jag fick kort där efter diagnosen utmattningssyndrom.

I juli i år fick jag nys om en specialistmottagning i gynekologi, jag kontaktade dom, berättade vår historia och situation, de sa till mig att de inte fanns några tider innan sommaren men att de skulle göra allt de kunde för att trolla fram en tid åt oss. Efter bara några dagar fick vi ett brev på posten med remisser till provtagningar samt en tid att få komma till kliniken.

I juni var det dags för första mötet, där vi fick till oss hur allt skulle gå till och provsvar på proverna vi lämnat veckan innan., allt såg normalt ut även denna gång. De vaginala ultraljudet likaså.

Nu i september blev det tid för kontrastundersökningen av äggledarna, rättare sagt igår. Jag har läst så många upplevelser om det och förväntade mig enorm smärta. Dock var jag inte nervös över huvudtaget och det tror jag var tack vare kliniken. Två alvedon och en iprén en timma innan och sen var det dags. Först gjorde de bara en vanlig kontroll, ett vaginalt ultraljud. Sen var det in med katetern i livmodershalsen och visst, en uns menvärk fick jag när de blåste upp ballongen men inte mer än så men när de sprutade in kontrastet var det som en kraftig mensvärk. Jag var rädd att det skulle göra minst lika ont som min endometriosvärk, så för mig var smärtan hanterbar, helt klart. Undersökningen visade fri passage i båda äggledarna.

Det är där vi står idag,, oförklarigt barnlösa. Remissen är skickad till Sahlgrenska så nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa. Kötiden just nu är ca 6-8 månader.

Jag har läst så mycket om att många har blivit gravida kort efter en äggledarspolning, efter många års försök att skaffa barn. Är det någon av er som fått erat efterlängtade plus som har erfarenhet av detta? Det är såklart man önskar att det faktiskt kan vara så att de kan hjälpa att spola igenom äggledarna.

Kommentera gärna om du också har en blogg om ofrivillig barnlöshet, jag söker fler bloggar att läsa. Alla jag följt har idag fått sitt efterlängtade plus eller till och med fött sitt älskade barn, vilket självklart är helt fantastiskt. Men som ni i samma sits vet, kan vara jobbigt att se och läsa när man själv kämpar ❤

Likes

Comments