Hörrni! Kan ni förstå att vi redan har rest i 1 månad? En månad på resande fot, bott i våra ryggsäckar och skitiga hostel varvat med fina hotell. Det bästa med att resa är att man träffar så många olika människor. Från olika religioner, kulturer, uppväxt och oavsett vad är vi alla enade med ett språk:engelska! Hur fantastiskt är inte det? Visst det är lite brist på kunskap i engelskan i flera länder, men man kan alltid kommunciera på ett sätt! Vi ligger lite efter i uppdatering här på bloggen och det beror på att vi har haft 3 långa resdagar. Från Koh Chang till Malapasqua i Filippinerna. Brist på sömn, mat och wifi har skapat den här ekande tomheten på bloggen!

Idag har vi varit på upptäcksfärd på vår lilla ö. Filippinerna är väldigt fattigt och ligger efter en del i sin turism. Det är jättesvårt att hitta ett ställe att köpa vatten på. När solen går ner, släcks hela ön. Den lilla electriteten som finns här är soldrivna. Vi går med ficklampor i små labyrint-stigar för att hitta tillbaka till hotellet, när solen gått ner. Inga ATM's finns heller, så det gäller att ta ut mycket cash innan man åker ut på de flesta öar i Filippinerna. Det känns lite som att vi har åkt bak i tiden.

Åter till vår upptäcksfärd! Vi vandrade runt på ön i cirka 4 timmar i stekande sol med få skuggmöjligheter. Inte en denna kiosk/restaurang längst hela ön (förutom där vi bor). Tack vare mat/vattenbrist i den här hettan, ligger Linnea med solsting och spyr. Men vi fick se en hel del orörda stränder som vi var själva på!

Eftersom att ön är väldigt liten, finns det ingen trafik eller asvalterade vägar. Vi fick gå längst smala stigar och upp över steniga berg för att komma fram dit den vanliga turisten inte hittar. Vi förstår varför..

En av stränderna vi hittade! Här tog vi ett svalkande dopp och vilade lite..tills Zebbe såg att två locals låg i buskarna och spionerade på oss..😳 Här i Filippinerna går man omkring som en kändis. Alla smygfotar en och vill ta bilder. Speciellt Zebbe, de små barnen kollar förskräckt när han går förbi. En lång vit, Alien för dem!

En liten godiskiosk för alla små barn och en gris! Det är väldigt vanligt att det ligger grisar lite överallt i sina lergropar. Alla barn är så otroligt söta och alltid glatt hej när man går förbi! Engelska är ett ledande språk här i Filippinerna, så dessa små barn kan bättre engelska än oss!

Ta hand om er där hemma nu, så ses vi om 2 månader! Vi har tyvärr inget wifi på vårt nuvarande hotell, men vi ska bättre oss med bloggen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Koh Chang! Här kanske Zebbes släkt känner igen sig? Vi bor en bit från stranden och hyr moped för att ta oss dit! Första dagen gick vi, men tyckte att 50kr för 24h var värt att hyra en moped för och slippa gå!😉 Dessutom ska vi ut och utforska ön imorgon med mopeden. Zebbe tycker det var en väldigt speciell känsla att köra på vänster sida av vägen...och ja, vi kör försiktigt!

Eftersom att vi bor en bit bort från stranden, lägger vi våra handdukar nedanför de finaste hotellen och går upp och snål-badar i deras pool! Jätteskönt OCH gratis!

Det är verkligen så skönt att vara vid havet och här har vi bokat 4 nätter! Det har varit mycket flängande och många 1 nättersvistelse. Här har vi kunnat plocka upp väskan, stöka ner och känna oss "hemma" för en stund. En fast punkt.

Här sover vi länge, tränar, badar i havet jättelänge, solar och äter gott! Ingen stress och inga tider att passa! Allt är bara underbart. Vi har dessutom haft tur med vädret! Vilket är första gången under vår resa. Haha..

Likes

Comments

Nu går det fort här! Vi ska försöka förklara så att ni hänger med där hemma: Vi är äntligen tillbaka i Thailand! En snabb dag i Bangkok fick vi igår och idag har vi tagit båten till Koh Chang.

Igår besökte vi ett temple, det är ju svårt att missa tempel när man är i Bangkok. Vart man än vrider huvudet, finns det ett temple.
För oss båda som tidigare har besökt Bangkok och några temple här, är detta en ny favorit som ingen av oss tidigare hade besökt!

Vi både tyckte om det här templet jättemycket. Wat Saket heter det och kallas även The golden mountian, vilket ni nog kan förstå varför när ni kollar på bilderna! Man fick gå en lång trappa upp över Bangkoks skyline! För 5kr inträde var det värt varenda krona. Här behövde man heller inte täcka knän/axlar som andra temple i Thailand.

Likes

Comments

Godmorning, Vietnam!

Vi är tillbaka i Ho Chi Minh City, ni vet där vi besökte krigsmuseumet och Cu Chi tunnlarna? Här har vi hamnat igen och bor på samma hotell som sist. Dem blev glada av att se oss igen, eftersom att Zebbe tycker det är så roligt att stå och små snacka med receptionskillarna, så kom dem ihåg oss med ett gott skratt!

Medan Linnea går trött upp till rummet, ställer sig Zebbe alltid vid receptionen och ska berätta om våran dag för killarna och berätta alla små äventyr vi har varit med om under vår resa. Dem skrattade gott åt den hemska bussresa från Mui Ne och hur vår buss gick sönder mitt ute i vildmarken.

Här ligger Zebbe i hans nya tröja "Good morning, Vietnam" Glad över att vara tillbaka på Giang Son hotel.
På det här hotellet får vi alltid en god välkomsjucie!

En sak vi missade sist vi var här, var Ben Thanh Market. Som är en jättestor marknad inomhus med allt möjligt. Vi gick förbi blommor, mat, slakteri, kläder, smycken, väskor. You name it!Här gick vi omkring tills magarna började kurra. Vi gick vilse flertal gånger, det var verkligen jättestort! Trånga små gångar, där alla säljare skrek/drog i en. Lite irriterande, men vi lyckades fynda lite kläder!

En annan sak som vi har lagt märke till är att dem säljer något som heter Weasle Coffee här. Det verkar vara något liknande som Luwak Coffe, ni minns väl Linnéas Bali-kaffe? Vi förstår inte riktigt hur smaken blir bättre av djurplågeri..

Efter en stunds virrande på den stora marknaden, gick vi vidare till vår favorit Street Food Market. Här köpte vi med mini tacos och kycklingvingar och lite färsk mango. Picknik i parken stod på schemat!

Street food Market! Här har vi ätit den godaste maten under vår vistelse i Vietnam! Förra gången vi var i Ho Chi Minh, introducerade vår vän Ellinor från Västerås oss för Street Food Market. Och det blev snabbt vår favorit! Här har vi ätit mycket god tacos. (Inget slår ju svensk tacos, men det var nära nog!) Vi åt även de godaste revbenen båda någonsin ätit! Det slår till och med CityGross julrevben! (Hint till Linnéas Pappa😉)

Likes

Comments

Framme i Dalat efter en hemsk busstur från Mui Ne. Vi har hamnat bland höga berg och lite kallare klimat. Just nu befinner vi oss ungefär i mitten av landet på bredden. Vi trivs fortfarande inte i Vietnam och försöker ta oss härifrån. Problemet är att vi har flygbiljett till Bangkok den 14e Mars och vi vill härifrån nu. Just nu sitter vi på ett kafé vi har hittat med riktiga bakelser som croissanter, chokladfyllda muffins och bullar!! En riktig go'fika med alldeles för starkt kaffe! I Dalat är det kallt och kallare blir det desto högre upp vi åker. Här har vi fått rota fram tjocktröja och långbyxor! Planen var att buss:a oss upp till Hanoi, men eftersom att vi vantrivs i landet och befolkningen är otrevliga samt dåligt väder, skiter vi i Hanoi och den kända Halong Bay.

Stackars er som bara får läsa negativt om Vietnam, men det är tyvärr så vi känner. Hoppas allt är bra där hemma, med djur&er! Nu ska vi försöka ringa Svenska Ambassaden och lösa det är här flygbiljetten! Ikväll flyger vi iallafall tillbaka till Ho chi minh City!

Likes

Comments

Location: Mui Ne

Vietnam bjuder på väldigt olika naturer och just nu befinner vi oss i en liten fiskeby med havet på ena sidan och öken på andra sidan. Om man står på gatan, så kan man se havet och röda sanddynor. Den här staden är också känt för sina sanddynor, så därför bokade vi en heldag med sightseeing bland sanddynorna och hyrde 4-hjuling. Vilket var sjukt läskigt!! Men grymt roligt. Efter denna dagen var vi sandiga från topp till tå! Här testade vi på att bo i ett dorm, vilket är en sovsal. Vi delade rum på två tyska killar och två danska tjejer. Väldigt intressant att höra om andras resor och vad dem väljer för ressätt. Men väldigt speciellt att sova i våningssäng och sova med andra.

En annan rolig fakta om den här staden är att den är helt övertagen av ryskar.
Alla skyltar står på ryska, befolkningen här är ryskar och maten är rysk. Det var vi inte beredda på!

Likes

Comments

Nu har vi nog gjort det mest turist-aktiga man kan göra i Ho Chi Minh! Vi har till och med råkat ut för en turist scam som slutade i polisjakt med mopederna och polisförhör. Lång historia kort: Det springer runt Skoputsare i parkerna här och vi råkade ut för en sådan. Dessa scams finns i Ho chi minh och i Hanoi. Men vi fick vår justice igenom och fick ett par nyputsade skor rikare på köpet! Man kan ju säga att han lurade fel turister..

Vår uppfattning av Ho Chi Minh är inte positiv än så länge, det lurar locals runt varje hörn som vill lura pengar från en, tråkigt! Folk är väldigt otrevliga här, suckar åt en om man ber om hjälp, himlar med ögonen och vill inte prata engelska.

Hur som helst, vi har besökt War Museum och Cu Chi tunnlarna! Tyvärr hade vi nog båda för höga förväntningar på museumet och blev dessvärre besvikna. Cu Chi tunnlarna var favoriten och verkligen värt besöket! Båda två fick faktiskt plats i tunnlarna och vi kröp även igenom gångarna, vi fick även smaka en maträtt dem åt nere i tunnlarna, som var potatis kokt i smör och sedan doppa i krossade jordnötter.

Nu sitter vi på en buss som ska ta oss lite uppåt i landet! Hör&häpna så ska vi byta stad igen. Vi hoppas på lite bättre bemötande i de andra städerna.

Likes

Comments

Khap Kun Kha säger vi till Thailand och halloj från Vietnam! Här tänkte vi byta ut paradis stränderna mot krigsmuseum och Chi cu tunnlarna. Här kommer vi att befinna oss i 2 veckor.

Efter en dryg vecka i Thailand, har vi prickat av 4 view points och 3 olika öar: Koh Samui, Koh Phangan & Koh Tao. Vi hann med fartfyllda aktivteter som kajaking och bergsklättring till otroligt vackra viewpoints. Äta god streetfood på Fishermans Village Market i Koh Samui. Vi lyckades även bara ligga vid poolen och läsa böcker i solnedgången. Nu är vi nyfikna på vad Vietnam har att erbjuda!

Likes

Comments

Location: Koh Tao Island

Vi har hunnit besöka en tredje Ö, sedan vi skrev här sist. Tyvärr har vi har haft trouble in Paradise med Monsoon regn och översvämning här på Koh Tao + blixt/åskväder. Vi stod redo kl 7:00 för att åka till en grann Ö imorse på utflykt, men stoppades ganska snabbt av regnet. Jahapp, vad gör man då? Avvaktar och åker senare tänkte vi. Men vädret hade andra planer. Till slut beslöt vi oss för att leta upp ett gym för att få något gjort. Det visade sig att gymmet låg på andra sidan Ön.

Och då hamnade vi här? Efter lite hiking och bergsklättring (ja, i storm-regn) och trånga stigar i djunglen kom vi till den här View Pointen! Och ni kan ju gissa om det vart ett jäkla gympass av det här? Tummen upp säger vi!

Likes

Comments

Location: Mu Koh Ang Thong Marine Park, Koh Samui

Igår åkte vi på utflykt hela dagen från 7:00-17:00. Vi tog en dagstripp till Ang Thong Marine park, vilket är en Ö-grupp utanför Koh Samui med 42 olika öar. För att ta oss dit fick vi åka båt i 1,5 timme. Vi började med att gå en liten hike upp till Blue Lagoon. Sedan hade vi bokat in oss på Kayaking, vilket var första gången för båda! Det gick jättebra och var så fint, men lite läskigt vid grottorna!

Därefter åkte vi vidare till en ö som hette Mo koh, vilket är känt för sin View Point. Det var en hike på 45min i bara trappor i djunglen bland aporna. Gissa om det var jobbigt? Men utsikten var klart värt det.

Nu har vi flyttat oss till Koh Phangan. Zebastian har fyllt år och Linnea har stukat foten. Idag blir det bara en lugn dag vid poolen/havet och ikväll blir det utomhusbio.

  • Thailand
  • 195 readers

Likes

Comments