Äntligen har vi landat där palmerna bor! Det tog oss en bra stund att ta oss hit från måndag eftermiddag till onsdag morgon. Från lilla trygga Skeen till Köpenhamn -> Doha -> Bangkok och slutligen ett flyg till Koh Samui.

När vi landade i Bangkok hade vi inget hotell bokat och där med ingen adress att visa vid passkontrollerna. Vilket liknas med USA och deras ESTA. Så vi blev skickade åt sidan, tills vi hade bokat en adress här i Thailand. Vi bestämde då ganska snabbt att vi ville ta oss ner till östkusten. Klappat&klart med hotell och då var det bara att snabbt hämta ut väskorna från Doha och sedan (bokstavligen springa) köpa en flygbiljett till Koh samui...Ja hörrni, ni hör ju, vilken låång resa vi har haft!

Men oj vad fin det är här! Mitt i all bokningsstress på flygplatsen i Bangkok lyckdes vi boka ett jättemysigt hotell med havsutsikt från poolen och havet ligger 20m från vårat rum. Här ska vi befinna oss till på fredag. Nu är klockan 02:00 här och jetlagen har slått in.

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Nu kan nära&kära slappna av och andas ut (åtminstone lite!) för här ska vi dela med oss av vår resa och alla vackra bilder såklart!

Vi ska resa halva jorden runt från vita stränder i Thailand till en roadtrip i USA och allt däremellan! Under 107 dagar kommer vi att vara på resande fot. Vi hörs i Bangkok kära vänner, familj & bekanta!

Likes

Comments

Om man vill hinna ut innan solen börjar gassa, blir det ganska tidiga morgonar. Vi gick en mysig runda längst hamnen och stannade för en kaffe innan frukost hemma i lägenheten. Där hemma väntade ny pressad apelsinjuice & nybakta bröd från bageriet brevid.

Likes

Comments

En mysigare middag i Kroatien med en förmodligen ännu mysigare utsikten. Vi åt skaldjur och drack vitt vin vid hamnen. Jag kunde inte få nog av skaldjuren, musslor & tiger räkor var min favorit! Det åt jag varje kväll i en vecka, utan att tröttna.

Likes

Comments

I slutet av Mars gjorde vi våran mest spontana och kortaste resa hittills, när vi plötsligt fick ett kraftigt sug av att besöka kärleksstaden Paris och suget släppte inte förrän vi faktiskt hade bokat flygbiljetterna. Den här resan var förutom kort och spontan även vår första resa tillsammans ensamma. Vilket jag måste erkänna att jag tyckte var lite läskigt, att inte ha föräldrarna som trygghet. Samtidigt som man lär känna varandra på en helt ny nivå under sin första utomlandsresa tillsammans.

Vi reste en söndag och hade 3 dagar på oss att uppleva stadens kärlek och alla dess sevärdheter. En romantisk mini-weekend av saftiga krossianter och torra bauguetter, i alldeles för tidiga vår vindar som bet oss i kinderna och en kall sol som envisades att kika fram bakom molnen. / Linnéa

Likes

Comments

Komiskt nog befinner vi oss i Kroatien med ett annat par, haha. Vi är två media-tjejerna med på resan och två killar som inte kunde ha varit mer ointresserade av fotografier. Oturligt nog har de inte mycket att säga till om, när vi vattnar våra stora valpögon lite extra och sträcker fram kameran till dem. Lite sura miner får både dem och vi stå ut med, för bra bilder blir det iallafall och det tackar vi för! Drinkarna ni ser på bilderna heter: Zombie och Tequila Sunrise, min drink var Zombie och fy vad äcklig den var, spritsmaken tog över helt och den smakade lite marsipan
​(som nog är det äckligaste jag vet..) men fina färger hade den och passade utmärkt till bilderna. / Linnéa

Likes

Comments