Den här platsen fann vi under vår roadtrip ner till Wellington. En otroligt mysig fiskeby som heter Castle Point. Byn ligger inbakad mellan två stränder och lyses upp av den här vackra Piren. Lika vackert som en tavla.

Det bästa med att resa på egen hand och framför allt att ha tillgång till bil, är att man kan hitta sådana här gömda skatter. Bortom turism.
Det finns även en väldigt fin coastalwalk här, men vi stoppades av hagel och stormvindar. Det får bli på återseende!

Vi blev alldeles mållösa av utsikten från toppen av utsiksplatsen mot piren som ligger på stora klippor med hav på båda sidorna.

Hör och häpna vad som hände påväg tillbaka till bilen...längst stranden kom en kille gående med en...haj i handen!! En liten lemonshark. Han höll den upp&ner i fenan..(förmodligen hade den spolats upp på land, för han slängde i hajen längre ut vid klipporna.)

Denna filuren satt även på stenarna och njöt lika mycket som vi när solen kikade fram! Ett fantastiskt stopp påvägen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nya Zeeland är fullt av aktiva vulkaner och gejsrar, och under en dag besökte vi två parker för att få en närmre titt på dem.

I en av parkerna fanns världens största gejser, den har inte utbrott så ofta, så tyvärr vi fick inte uppleva det.

Lukten av svavel är outhärdlig på vissa platser runt vulkanerna och gejsrarna, och efter en heldag runt den doften så mådde vi båda väldigt dåligt och hade huvudvärk. Men det var värt det, för att gå runt alla dessa kratrar och alla häftiga färger var vackert och coolt.

Likes

Comments

Det är ingen hemlighet att Nya Zeeland är hemlandet till Sagan om ringen och Hobbit-trilogierna! Vart vi än åker ser vi i boken att dem har spelat in på många platser runt oss, vilket är oerhört coolt att se alla platser som varit med i filmerna!

Vi stannade till i Tongariro National Park, där Mordor och Mount Doom finns/spelats in. Dessvärre var det oväder och blåste upp till 90km/s på berget/vulkanen Mount Doom, så vi kunde inte gå upp dit. De ville inte riskera att vi flög ner i en Crater, vilket vi inte heller vill riskera.

Däremot kunde vi gå en 6km lång vandring för att komma till ett vattenfall som har var med i en av filmerna. Dessa platser är även utsatte på kartan som LOTR-film location.

Någon som känner igen det här vattenfallet?
Vid det här vattenfallet fångar Gollum en fisk i den förbjudna poolen, så Frodo får gå ner och locka in honom, så Farramir inte skjuter honom. Denna scenen utspelade sig i andra filmen (två tornen)

Utsikten från parkeringen till Mount Doom. Dessutom var hela ingången till vandringen som leder till Mount Doom avstängd pga byggarbete. Dubbel-otur! Bara utsikten påminer om filmerna..håller ni med?

Likes

Comments

Idag knöt vi åt vandringsskorna och gav oss ut på äventyr! Att bestiga Nordöns största vattenfall stod på schemat. Vi möttes av fuktig terräng, många trappor och branta backar. Vi vandrade i två timmar, först till en Lookout och fick se själva vattenfallet och hur stort det var.

45min senare stod vi på toppen av vattenfallet. 153 meter över marken och beundrade utsikten! Nya Zeelands landskap är helt otrolig.

Kan ni se hur långt vattenfallet sträcker sig, långt nedanför stupet? En wow-känsla. Att vandra tillbaka gick snabbare, då hade vi Fika i sikte. Vi slog upp picnikbordet och kokade kaffe innan vi rullade vidare mot nästa äventyr! Vilken frihet vi har, vi kan styra bilen vart vi vill! Vi bara pekar på karta och kan stanna vart vi vill! Fantastiskt. Vi älskar det!

Likes

Comments

Ni läste rätt! Vi har hyrt en Campervan till vår resa i Nya Zeeland! Detta bestämdes faktiskt dagen innan vi flög hit. Sagt&gjort hade vi en Hippie-van när vi kom fram i Auckland. Ett hem på fyra hjul, utrustat med gasol-kök, diskhon, köksbord/vardagsrum - som på kvällarna förvandlas till vår säng. Vi bygger om köksbordet när natten faller in.

Dessvärre är det vinter även i Nya Zeeland och här är det snäppet kallare än i Australien. På kvällarna är det ynka 7 grader och dagarna uppåt 14. Vi har dock ett litet el-element i bilen, men det kräver en campingplats med eluttag.

Ja, så här ska vi sova våra 13 dagar i det här landet. Håll tummarna att det inte blir för kallt! Visst är hösten fin? Vi tycker att det blir en himla härlig färgklick i landskapet att vila blickarna på, när vi susar förbi i vår lilla Campervan.

En bild på vår säng och hur Zebbe pallar citron från ett museum...Nu dricker vi morgonkaffet och äter havregrynsgröt, som vi har saknat det. Vilken lyx med eget kök vart vi än åker!

Vi har även plockat fram kartan! Vilket gjorde det mycket lättare för oss att rita upp en rutt på hur vi skulle dela upp dagarna och vad vi ska hinna med under vår tid här.

Likes

Comments

Dreams do come true, hörrni!! Både Zebbe och Linnéa har kollat på Sagan om Ringen sedan barnsben. Linnéa hade väldigt ofta smyg-marathon hos sin kompis vid 11 års ålder. För allt inte tala om alla gånger vi lekte Legolas och Aragon medan vi red på hennes hästar..(haha) och Zebbe har spelat Sagan om Ringen-spelen, så länge han kan minnas.

Så när bussen körde in på området där Sagan om ringen och delvis Hobbit-filmerna spelades in, kändes det så overkligt att ögonen vattnades och några glädjetårar vällde över.

På den här stigen springer Bilbo med brevet från Thorin och skriker "I'm going on an adventure!!" I första Hobbit-filmen.

Samma stig åker Gandalf och Frodo i början av Härskarringen på häst&vagn och barnen i byn springer efter och ropar "Fireworks Gandalf!!"

Platsen som filmerna spelades in på och där byn The Shire ligger, är ägt av en får-farmer. Men..Peter Jackson tyckte hans får var för vita, för fluffiga och för fina för att få en roll i hans film. Därför specialbeställde han tvåhundra svarta får från England - enbart till filmen.

Den här bilden på dessa Hobbit-hyddor, användes inte i filmerna. Men Regissören Peter Jackson ville skapa en oändlighet utöver The Shire, så han byggde den här delen för att skapa en oändlighet av byn, som att byn sträckte sig flera kilometer.

Vi drack Hobbit-ale i The Green Dragons Inn, där Frodo, Sam och Merry och pippin satt och drack hobbit-ale innan den stora resan/äventyret i Härskarringen.

Vi är oändligt tacksamma för den här resan och att vi fick möjlighet att besöka Hobbitton. Jösses, vad fånigt glada vi var och kommer alltid vara när vi tänker på den här dagen. En stor höjdpunkt på vår långa resa, var definitivt vårt besök hit. Tänk att vi har gått på samma mark som Elijah Woods & Viggo Mortensson..? Overkligt.

Likes

Comments

Vår sista dag i Sydney promenerade vi runt bland höstfärgerna som börjar pryda längst gatorna. Stannade till på Panncakes On The Rocks för en utsökt pannkaks-brunch. Traskade sedan vidare till Opera huset en sista gång, köpte med lunch och hade picnik i parken. Solens sista strålar värmde oss medan vi blickade ut över Harbour Bridge & Opera Huset! Fantastisk utsikt, där blev vi kvar en stund och beundrade vår Australien-resan. Vad mycket vi har hunnit med!

Mätta och goa vandrade vi till Paddy's Market, vilket är en foodmarket och lite annat smått&gott som brukar finnas på marknader. Där passade vi på att köpa färska grönsaker - det vankades tacos! Det var ju trots allt fredag. Vi tycker verkligen om att få tillgång till kök när vi bokar boende. Att gå och handla är så roligt och man uppskattar verkligen alla val som finns på hyllorna. Här bråkar vi heller inte om vem som ska hacka grönsakerna, det är ren lycka!! Konstig va? Det som är så tråkigt hemma. Enkla små saker, tänk på det, uppskatta det.

Likes

Comments

Vi flyttat oss lite närmre havet, till Bondi Beach. Här går vi runt i höstjackor och fryser så knäna skakar när vinden slår mot oss. Vi är fortfarande vana vid värmen i Asien, så att komma till ett Sydney med 18 grader blir ganska kallt.

Trots kyla och blåst, bestämde vi oss för att gå Bondi to Coogee Coastalwalk, som vi gillade jättemycket. En 6km lång vandring längst havet och sträcker sig mellan 5 olika stränder.

Längst kustvandringen går man förbi 3 olika pooler som ligger i havet. Perfekt för ett svalkande dopp längst sin vandring! För oss var det tyvärr alldeles för kallt.

Det fanns några tappra besökare på stranden som envisades att lappa sol i vinterkylan. Vi köpte med oss varmchoklad och kaffe för att värme oss istället och vandrade vidare. ☀️

Likes

Comments

Vi har lämnat en storstad för en annan! Här i Sydney åker lyxbilar runt överallt och limousiner, butikerna är allt från Chanel till Prada. En väldigt rik stad. Det vill säga ingenting för oss ryggsäckabärare på en strikt budget. Vi älskar staden med höghus och hur palmerna växer längst husfasaderna. Likt Brisbane är Sydney en äldre stad inbyggd av höghus.

Här ser ni en äldre vacker kyrka som är omringad av modernare höghus.

När vi inte springer runt och turistar myser vi runt i höstmörker och dricker mycket varmchoklad på kafér. Sydney börjar närma sig vintern och butikerna är fyllda med dunjackor och mössor och vantar. Känns lite underligt att den här staden förbereder sig inför vinter, medan hemma i Sverige fylls butikerna med sommarkläder!

Likes

Comments

Sista stoppet på vår roadtrip var en Ö som heter Magnitec Island. Där fanns en Koala Santcuary som vi besökte. Linnéa fick hålla och gosa med en Koala som var förlamad från tårna till ryggen efter en bilolycka.

Gäääsp! Koalorna var minst sagt lika trötta i verkligheten som deras rykte lyder! Tyvärr är Koalorna extremt utrotningshotade och det finns bara ynka 30.000 Koalor kvar i hela Australien. Från börjar var de 2.5 miljoner.

Dessutom är dem ett väldigt lätt byte för alla Dingos eftersom att Koalorna är väldigt långsamma på marken. Synd!

Zebbe valde att hålla i lite mindre gosiga djur...en ödla och en krokodil och jätteormen förstås..Linnea blev biten av en sköldpadda och vågade därefter inte röra de andra djuren..haha

Likes

Comments