hello! allt bra med er? klockan är 00.35 här och vi är ganska trötta efter ca 10h shopping inklusive tunnelbana. vi kom tillbaka till "queens" där vi bor, handlade på keyfood åkte och lämna av grejerna och därefter handlade kvällskäk. vi kommer lägga upp några bilder från idag där ni bl.a kommer se att endel av oss fick springa mellan gatorna i regnet, dvs dåligt väder men alla köpte flera par skor och blev glada och nöjda. Nu säger vi godnatt för ikväll efter att alla haft en haul och visat vad de handlat. Godnatt från New York ☺

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tjena alla! Idag är det min (Christian) och Kerstins tur att droppa ett blogginlägg. Dagen började med en trip ner till ground zero. Där åkte vi upp i One world trade center och såg ut över hela Manhattan. Vi gick oxå omkring i området och kollade minnesmonumenten. Efter det promenerade vi till Chinatown och käkade Vietnamesiskt krubb.
Eftermiddagen ägnade vi åt studiebesök på The Door, ett ställe för ungdomar i hela New York.

Likes

Comments

Hej allihopa!
Idag har vi besökt både FN's huvudkontor och ett settlement vid namn Jacob Riis. Vi gick en guidad tur runt området, vilket var väldigt lärorikt. Sedan gick vi en sväng utomhus där det fanns olika matstånd som representerade olika länder. Där fick man köpa små rätter och prova lite allt möjligt. Vädret var ännu en dag inte på våran sida men det stoppar inte oss från att njuta av New Yorks bästa sidor. Vi tog oss vidare för lite lunch och sedan drog vi oss mot Jacob Riis som innebar diskussion och mycket skratt! Eftersom vi varit ovanligt duktiga idag på att fota kommer en bildbomb här nedanför där ni även får se lite från kvällen med middag och promenad i området!


Två bilder tagna vid uppgången från tunnelbanan.

En promenad mellan höghus mot FN.

Lite bilder från FN besöket.

Påväg till Jacob Riis.

Utanför Jacob Riis.

Några av ungdomarna vi fick träffa.

Hela gruppen samlad!

En snabb promenad vid Queens Bridge på vägen hem från Jacob Riis.

Dagen avslutades med middag på Blend som vi fick rekommenderat av ungdomarna på Jacob Riis.


Tack för idag!
// Linn & Christina

Likes

Comments

Idag var äntligen dax att åka över in till stan, Manhattan! Eftersom vädret inte var på vår sida så vart det en del shopping i världens största galleria, macy's!

Här är ett av alla fynd vi hittade på macy's

Vi tittade även på alla enorma byggnader som finns på Manhattan

Ny grej vi i gruppen håller på med, tar selfies med folk som jobbar!

Under eftermiddagen/kvällen så var det dax för vårt första studiebesök! Först ute var en skola i Queens! Det är en public school vilket innebär att staten äger den och det är gratis att gå där. På kvällarna så har Queens Community House program på skolan för unga vuxna. Dessa unga vuxna är ungdomar som jobbar på dagen och kanske till och med har barn vilket gör att de inte kan gå i skolan på dagen, och då erbjuds detta alternativ. Många som går detta program har haft olika problem under sin uppväxt vilket gjort att de hoppat av skolan, men de ser själva att detta program är som en andra chans att få ett bra liv i framtiden.

Under själva besöket så lärde vi känna varandra och så diskuterade vi om hur det är i Sverige & New York på väldigt varierande, lärorika och roliga sätt!

Besöket var väldigt roligt och lärorikt, vi vart väldigt glada över att vi fick besöka de.
Thanks y'all from the school and QCH for letting us come and visit you!

Likes

Comments


Dagen började tidigt kl halv4, då vi alla möttes vid OK skarphagen med ett gäng föräldrar. Därifrån tog vi oss till Linköpings flygplats ovh det var dör redan började.

Planet gick kl 06:10 och resan drog sig därefter mot Amsterdam, resan tog ca 2 timmar😊

Som tur var det bra väder så utsikten var fin att kolla på 👌🏻

I Amsterdam skulle vi vänta 2 timmar på vårt flyg, men vi hade inte så stort flyt för en råkade tappa bort sitt boardingkort, en vart testad för droger och sedan blev vi utfrågade massor av frågor. Som tur var så var vi ju såklart oskyldiga. Men annars var det trevligt där på flygplatsen👌🏻

Efter en 8:a timmars lång flygresa så var vi äntligen i New York 😍. Därför åkte vi med en slags taxi med en mycket trevlig förare, som tog oss till the castle som är vårt boende.

Men eftersom det är skillnad på tidzonerna, så blev det konstigt med mat och sömn. Men vi kände oss hungriga och gick till ett ställe, där,den ena personalen var så trevlig mot oss. Men man upptäckte ju att man var i USA nu för deras måltider är ju lite större än där hemma😂

Sen så handlad vi på en mataffär, för våra framtida frukostar. Men affären bjöd på många olika överraskningar, som man inte hade sett i Sverige. För bland annat kom det en diskussion om vi skulle ha vanliga cornflakes eller testa amerikanska flingor som bara är sockerbomber 😂. Därefter skaffade vi tunnelbanekort och kollade läget i staden

Dagen avslutades i vårt boende, där vi planterade morgondagens upptäckter.

Det var vårt första dag i New York ha det fint

//Fredrik och Alexandra 😊

Likes

Comments

Yo!

Jag heter Elvir Mutic och fyller 15 år under vistelsen i NEW YORK! Jag älskar att spela fotboll, DJ'a, lyssna på old school hiphop & dancehall. Jag älskar även sneakers så det blir väl o storhandla i NY😉

Utöver resan till NY så är jag med i denna grupp för att jag gillar att jobba med mänskliga rättigheter och barnkonventionen, vilket vi gör i Frinavets resegrupp till NY.
Snacka om att slå två flugor i en smäll. 

Likes

Comments

Hej! Jag heter Christina Anti och är en 15-årig tjej som går sista året på Navestadsskolan. På min fritid så gillar jag att hänga med kompisar och gå på stan. Dans är även ett stort intresse för mig. Jag hänger även rätt mycket på Frinavet då vi jobbar väldigt mycket med resegruppen vilket är kul. Jag valde att vara med i resegruppen för jag tyckte att det lät intressant och roligt att få åka med till New York i samband med barnkonventionen. Jag ser det som något lärorikt och en fantastisk chans till att få lära sig massa nytt men det är även bra att jag kommer få lära och berätta för andra barn och ungdomar om vad vi har varit med om. Tack och hej för mig

Emoji smile

Likes

Comments

Hola jag heter Linn Liljeblad, jag är 16 år gammal och jag går i musikklass på Navestadsskolan. För lite mer än ett halvår sedan blev jag förfrågad om att bli en del av resegruppen, jag trodde inte en sekund på att detta skulle vara möjligt och jag tvivlade in i sista sekund men idag står vi här och jag är så glad över att få vara en del av en så stark grupp!


Likes

Comments

Kerstin Vigren, 57 år. Jobbar som fritidsledare på Frinavets Fritidsgård! Jobbat länge!!!

Gillar att resa-gärna långt, träffa nya människor och cykla!!😊
Har haft förmånen att få jobba med den här fantastiska ungdomsgruppen som kämpat hårt och nu äntligen nått målet! New York.....nu kommer vi!! Ska bli roligt att uppleva "The big Apple" med dessa ungdomar.

Likes

Comments

Tjena! Mitt namn är Jesper, och jag är 15 år. Att träna, spela fotboll och vara aktiv är en stor del av min fritid. Går fotbollsprofil, i nian på navestadsskolan. I höstas någon vecka efter att gruppen startat blev jag tillfrågad att vara med, Anledningen till att jag valde och vara med i denna grupp är eftersom att jag tyckte det skulle vara roligt och lära känna mer och nytt folk, men även för att lära mig nya saker inom barnkonventionen och att tillslut komma till New York för att se skillnaderna med det vi har i Sverige.

Likes

Comments