Q/ Jag undrar lite om din resa inom fotbollen och hur du tagit dig dit du är idag?

A/ Jadu, det vet jag knappt själv. Allt har gått av bara farten. Dock är jag väldigt stolt över att jag tagit mig dit jag är idag med fotbollen nästan HELT på egen hand. Jag har arbetat i total tystnad, inte bara för att jag velat utan också för att andra inte velat hjälpa mig. Just nu är jag knäskadad igen och väntar på min sista (förhoppningsvis) operation men det var när jag skadade mig sist som allt gick utför. Jag trodde verkligen att det var kört. För inte nog med att mina egna tränare och lagkamrater trodde att jag FEJKADE?!?! när jag slet av mig korsbandet, inre ledbandet OCH krossade båda meniskerna, för sen blev jag utfryst också. För att jag var skadad.

Jag mådde så jäkla dåligt över det att jag slutade gå på träningarna och tränade i min ensamhet på planen hemma där vi bor istället. Sedan bytte jag till ett nytt lag, som dessutom var bättre, som jag trivdes så jäkla bra i... när smällen kom att klubben skulle gå i konkurs och startas om på nytt. Detta ledde i sin tur till att laget jag spelade med behövde börja om från lägsta divisionen och spela sig upp. Då tog jag beslutet, tillsammans med tränarna, att byta klubb till ännu en högre division eftersom nivån jag låg på i denna stund var alldeles för hög för att jag skulle kunna utvecklas i lägsta divisionen. Tyvärr. Hade jag inte verkligen velat satsa på fotbollen så hade jag nog spelat kvar där, för jag trivdes så sjukt bra verkligen.

Så jag bytte klubb igen, det kändes superbra till en början men när jag skadade mig igen på en träning så ballade det ur helt. Jag fick tillbaka samma känsla som när jag varit utfryst när jag skadade mig första gången och bytte klubb nästa säsong igen. Där trivdes jag dock superbra. Det var laget jag spelade med innan jag flyttade. Hade aldrig bytt om det inte vore för flytten för jag hade så himla kul verkligen. Men för att svara lite kort så är det min enorma vilja och envishet igenom alla motgångar som tagit mig dit jag är idag. Det har aldrig varit lätt, verkligen inte. Men jag har varit fast besluten om vad jag ska göra med mitt liv.

Vissa tränare jag haft, speciellt mina skoltränare och möjligheten att träna på skoltid (jag gick ju ett idrottsgymnasium) har hjälpt mig otroligt mycket med skadorna och att komma tillbaka så snabbt som möjligt samt att jag skött allt med kontakter på egen hand och skitit i andra medan jag gått min egen väg är vad som tagit mig hit. Kanske inte riktigt det svaret du förväntat dig men praktiskt taget, utöver allt detta, så har jag ju bara fokuserat till 1000 och tränat tränat tränat - hårt hårt hårt, på både gym och allt fotbollsrelaterat. Och längre fram ska jag! Med eller utan hjälp spelar ingen roll.

bildkälla; google

Likes

Comments

Här kommer ett försök till en vlog... Ber om ursäkt för att jag ser otroligt ofräsch ut men jag är superdupersjuk som ni vet. Igår när jag vloggade "orkade" jag göra mer än jag orkat göra de senaste dagarna tillsammans så jag hoppades att det skulle gå åt rätt håll men idag mår jag tyvärr sämre igen. Hur som helst, jag vloggar med en GoPro Hero 4 och inser nu att jag måste ändra inställningarna en hel del, är heller inget redigeringsproffs eftersom detta är min allra första video så ha det i åtanke.

Och yes, i know! Har skrivit fel datum i början, det ska ju självklart stå Måndag 16 Januari och inte Måndag 17 Januari. Förlåt för det. Annars får ni gärna gilla klippet och prenumerera på min helt nystartade youtube-kanal. Vad det blir av den får vi se helt enkelt...

Likes

Comments

Andra punkten från min bucket list 2017 - Check!

Jag har alltid velat kunna lösa en rubiks kub men aldrig knappt ens försökt för jag har gett upp innan jag ens plockat upp kuben... Bara tanken av att det ska finnas logik i denna lösning har inte existerat för mig, trots att hela kuben består av logik, haha... När jag skrev min bucket list för 2017 kände jag att det var dags att ta tag i detta... Och 2 dygn totalt tog det för mig att lära mig kuben utantill!

Är verkligen så jäkla stolt över mig själv!

Likes

Comments

Vilket datum kommer du minnas för alltid? Ja, några datum kommer jag bära med mig hela livet. Det är framför allt den 6 Juli när jag fick min promise-ring av Eric, den 19 Augusti när jag flyttade utomlands, den 19-26 November när Eric var på besök här hos mig i Schweiz men också 10 Juni när jag tog studenten, 11 Juni när jag hade min studentmottagning samt 12 Juni när jag gick på studentbalen med mina hjärtan.

Vad är det bästa som hänt dig under året som gått? Helt klart när jag fick ringen av Eric och när jag flyttade hit till Schweiz. Alltså efter att hela mitt liv känt mig fast på ett ställe där jag inte vill vara, med människor jag inte vill vara i närheten av, och sedan bara ta friheten i mina egna händer och dra precis dit jag vill leva mitt liv. Det krävs mycket för att man ska kunna släppa tryggheten där "hemma" och göra vad som krävs för att följa sin egen dröm och jag är så jävla stolt över att jag själv besitter den kapaciteten.

Vilka länder besökte du? Jag har besökt Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Schweiz och Sverige under 2016. Dock bara snabbvisit i de flesta av dem men jag ääälskar att upptäcka nya platser, om än bara för en kort stund. Så mycket som jag flugit det senaste året kan man tro att jag tröttnat på det men jag har alltid älskat att resa oavsett om det är med flyg, tåg eller bil och jag tror det kommer fortsätta vara så. Länge!

Vilket var ditt största misstag? I början av året lade jag ner alldeles för mycket tid och energi på människor som egentligen inte alls förtjänade det. Det är mitt största misstag. Men plötsligt en dag bestämde jag mig bara för att dessa människor inte skulle få ta plats i mitt liv så jag körde ut dem. Alltså gjorde jag något bra utav det misstaget och jag är så jävla glad att jag tog tag i det.

Vilka låtar kommer påminna dig om 2016? Det finns extra många låtar just 2016 som kommer symbolisera året men här är några som kommer sticka ut lite mer än andra för mig.

Vem saknade du? När man lever i ett distansförhållande och verkligen inte KAN träffas om man inte planerar resan ett halvår i förväg så är saknaden påtaglig hela tiden. Jag saknar ALLTID Eric. Även när vi är med varandra. Det är som att jag då saknar honom i förväg för jag vet vad som väntar när vi åker ifrån varandra liksom. Men detta år är han inte den enda jag behövt sakna ihjäl mig efter. Jag vet inte hur många dagar jag gråtit mig igenom eller kvällar jag gråtit mig till sömns av saknar efter familjen och mina bästa vänner där hemma i Sverige. Det är olidligt verkligen och inte blir det bättre framöver heller tyvärr.

Bästa månaden? Jag vägrar att välja bara en månad för hela sommaren Juni-Augusti var helt fantastisk. Dels för att det var just sommar och jag sa hejdå till skolan för alltid men också för att jag fick spendera heeela lovet med Eric och familjen. Vi hittade på så jäkla mycket roliga grejer och småresor innan jag sedan toppade hela sommaren med att flytta utomlands. Jag kan BARA le stort när jag tänker tillbaka på den här sommaren. Det hände verkligen så jäkla mycket kul!

Finns det något du borde lagt mindre tid på? Att ha ångest. Det är ju lätt att bara säga det när man inte kan styra över det på det här sättet men ärligt talat, alldeles för mycket tid har gått åt till att ha ångest och det förstör samt hindrar mig så mycket verkligen. Speciellt när man inte vet källan till den eller varför den uppstår! Utrota ångesten.

Hur tror du 2017 kommer skilja sig från året som varit? Om allt går som jag vill och planerat så kommer 2017 skilja sig mycket från 2016 och på ett väldigt bra sätt dessutom. Hittills har 2016 varit det absolut bästa året i mitt liv (fullt med dippar också såklart) men det finns inget jag är så taggad på som att göra 2017 ÄNNU BÄTTRE. Jag ska resa ännu mer, operera mig för SISTA gången i knät, skapa något eget gemensamt med min pojkvän efter flera år i distansförhållande, tjäna ännu mer pengar, ta tag i olika projekt som jag inte vågat utföra än och dessutom har jag en bucket list full av punkter som ska checkas av! Kom igen nu allihopa, 2017 BLIR inte bara ett bra år. Man för GÖRA det till ett bra år! Ta kontrollen över det så kan det bli exakt som du vill! Allt blir vad man gör det till.

Likes

Comments

Japp ni läste rätt. Är fortfarande sjuk även om jag börjar känna mig något piggare. Kan inte förstå varför jag fortfarande har feber trots att jag tagit febernedsättande som börjat verka? Måste bero på att den är så hög annars? Imorgon ska jag iallafall dra mig upp som vanligt, oavsett hur jag mår. Låter kanske hemskt men ärligt talat så mår jag hellre sämre fysiskt än psykiskt och när jag bara ligger i sängen 24 timmar om dygnet så ger jag bara ångesten en chans att gro sig enormt stora. Måste sysselsätta mig!

Ligger just nu i min lilla myshörna och tittar på Champions Hockey League. Frölunda spelar mot ett Schweiziskt lag så jag ääääntligen se matchen på tv'n eftersom den sänds i schweiz, istället för att streama på datorn. Det är slut när som helst och Frölunda kommer vinna eftersom ledningen redan dragit iväg till 5-1. Hur grymt? Nästa gång får jag se dem live här i Schweiz. Är så taggad!

Likes

Comments

Idag utsågs världens bästa fotbollsspelare 2016 och priset delades ut här i Zürich. (Självklart) gick bucklan till Cristiano Ronaldo, en av mina största förebilder, och om jag inte varit sjuk i feber hade jag suttit i samma lokal som honom ikväll. Hur sjukt är det inte? Jag kan knappt acceptera att jag missat ett av mina livsmål. Vi får hoppas fler chanser dyker upp! :(

// bilder lånade från Real Madrids officiella facebooksida.

Likes

Comments

Ligger nerkrupen i sängen med höööög feber. Alltså verkligen hög. Min värdmamma var precis ner med citronvatten och pizza. Hur snällt av henne? Har dock lite svårt att äta eftersom jag inte kan svälja men ska försöka njuta som mycket som möjligt. Första riktiga jag äter på typ, jag vet inte hur många dagar?! Levt på vatten och smoothies liksom. Jag ska prata en snabbis med mitt hjärta och sen försöka sova. Har ont i hela kroppen oavsett om jag står, sitter eller ligger ner så jag vet inte hur det kommer gå. Tror jag dragit på mig influensan faktiskt. Usch, låt mig bli frisk!

Likes

Comments

Just nu: I hallenstadion med min värdfamilj och tittar på när ZSC krossar SCL Tigers. Är egentligen sjuk så jag vetinte om detta var den bästa av mina idéer men jag är nöjd och glad ändå eftersom jag äntligen får lite kvalitetstid med mina favoritpersoner <3

Likes

Comments

God förmiddag! Herregud vad ångestfylld jag är just nu och har varit det flera veckor snart. Jag har haft problem med det i flera år men skillnaden nu är att jag inte riktigt vet varför jag får dessa utbrott/attacker och oftast brukar jag iallafall ha en aning. Jag hoppas att det "bara" är för att jag är sjuk. Jag vill bara gråta just nu, mycket och länge. Eller jag vill inte men känner att jag skulle behöva. ÅÅh blir så satans trött på detta. Det värsta jag vet är att somna eller vakna upp med ångest för jag vill både avsluta och börja mina dagar på bästa sätt men nu på senaste tiden har det varit en kombination av båda för mig, alltså har både somnat och vaknat med ångest. Snälla gud, skona mig snart...

Sitter just nu i min säng med en tidning jag köpte med mig från Sverige, till det stoppar jag i mig lite "frukost" trots att det är lunchtid. 1 äpple, 1 banan och ingefärste med mandelmjölk. Försöker bli frisk så ska kurera mig i sängen hela dagen. Inte alls nyttigt för ångesten då den får chansen att gro men ärligt talat, jag behöver bli pigg och kry. Hoppas ni får en fin lördag <3

Likes

Comments

En dag i pulkabacken

Nog för att jag bor vackert även när det inte är snö men skåda detta!!! Så jäkla vackert. Vi har ägnat eftermiddagen åt pulkaåkning, vi känner att vi måste passa på att ta vara på tiden med snö eftersom det inte vanligtvis kommer någon snö här, då måste man liksom åka upp till bergen så detta är ju ren lyx! Vi hade superkul verkligen, haft en rad fantastiska dagar med barnen nu i slutet av lovet <3 Njuter!

Likes

Comments

Hej på er! Idag är det Drei Königs Tag här i Schweiz, motsvarande trettondag jul i Sverige, och här firar man den. Det gör man inte i Sverige vad jag vet? Om man inte är katolik, eller? Iallafall, man äter dessa bullar ni ser ovan och i en av dem ligger en liten figur föreställande en kung eller drottning. Den som sedan får figuren i sin bulle får vara kunglighet för en dag och bestämma allt, tydligen. Det var så jag fick förklarat för mig i allafall, haha! Jag fick tyvärr inte figuren men det behövs ju heller inte för jag är ju Queen alla dagar ;-)

Nu ska vi till pulkabacken, kram

Likes

Comments

Har spenderat hela eftermiddagen på Fohrbach Schwimmbach. Äventyrsbadet här i området och vi hade verkligen såå himla kul. Är det någonstans, förutom nöjesparker, som jag blir barn igen då är det när jag får bara och speciellt om det finns rutschkanor. Haha. Det är bland det bästa jag vet faktiskt men tyvärr blev det nog lite för mycket tjat om hur galet mycket jag önskade att Eric var med. När jag gör såna här saker blir det extra påtagligt hur mycket jag saknar honom och att allt jag upplever vill jag uppleva vid hans sida. Han är allt.

Likes

Comments

En punkt från min bucket list avcheckad...

Denna eftermiddags jullovsaktivitet blev alltså en tur till Kek Eishalle för att åka skridskor med barnen. Och därmed är årets första punkt på min 2017 års bucketlist avcheckad. Jag har tidigare i mitt liv spelat hockey och är det något jag ääälskar så är det att åka skridskor. Sedan jag opererade mitt knä och insett att jag fortfarande har problem med det så har jag inte riktigt vågat mig på att försöka ifall det inte skulle gå. Men trots dålig is och förjävliga skridskor (vi hyrde) så gick det förvånansvärt bra och jag är superlycklig efter idag, att jag fortfarande kan åka.

LUCKY ME

Likes

Comments

// Omelett med paprikapulver, körsbärstomater och spenat/haricot verts stekta i olivolja och chili salt.

Slängde ihop en riktigt hälsosam och smaskig lunch till mig och barnen för att ladda upp inför eftermiddagens jullovsaktivitet. En punkt som faktiskt står med på min bucket list inför 2017, inte för att det är en svår eller stor grej men för att jag inte vet om jag klarar av det med mitt knä längre. Så jag ska passa på att testa nu när det är off season så inte coach blir arg pga. skaderisken! Wish me luck.

Likes

Comments

"The distance bracelet was made to allow those apart, to feel connected. Distance and time apart from someone can be hard, but no matter who and where they are, let them have a piece of you wherever they go. Each of you will wear the bracelet with a piece of each others always with you. <3

Det absolut värsta jag vet är när vi måste åka ifrån varandra och det blir bara jobbigare för varje gång... Man vänjer sig aldrig. Den dagen jag slipper all denna ångest och saknad kommer jag vara för evigt tacksam. Saknar dig redan min älskling!

Likes

Comments