Header

Tro mig... har försökt skriva ett inlägg om detta i flera veckor men inte vetat var jag ska börja, så dyker denna bild upp i flödet och jag känner bara att jag måååste dela med mig av den. Den är ju så tydlig och enkel att förstå och är det något ord man inte förstår är det ju bara att översätta eller googla. För här är nämligen en mini-lista över saker du kan äta ISTÄLLET för allt det onyttiga som du bara TROR att du behöver/vill ha!

Detta hjälpte nämligen mig väldigt mycket i början när jag slutade med Socker/snabba kolhydrater och gav mig på en hälsosammare kost och därmed också en hälsosammare livsstil. Jag gjorde det inte tillfälligt för att gå på någon diet eller så... utan jag började för att fortsätta leva såhär och göra det till en livsvana. Självklart kommer jag också unna mig ibland fast med bättre och mer hälsosamma alternativ. Till exempel brukar jag försöka unna mig genom att göra en pannkaksbrunch på söndagar, vi alla är olika och det är för mig väldigt lyxigt. Ett annat exempel är hallonsorbet-glass som jag alltid har älskat och som det finns varianter av där innehållet av socker är obefintligt. Nu har jag varit utan detta i mer än 3 veckor och det sägs att det tar 21 dagar för en ny vana att sätta sig. Så det känns bra att kunna bocka av ännu en punkt från min bucket list 2017 - att påbörja en hälsosammare kosthållning och ta bort det onyttiga.

TOLFTE PUNKTEN PÅ MIN BUCKET LIST 2017 - CHECK!!!

Bildkälla; pinterest

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Med rätt kost och vila i förhållande till hur man tränar kan man åstadkomma mycket. Går man in mer detaljerat på hur man lägger upp träningen med antal träningar per vecka och muskelgrupp, antal set/reps per pass och passets längd/intensitet så GÅR det att skapa magi. Idag hade jag styrketest för helkropp och mina viktframsteg sedan förra månadens test är helt sjuka. 30-40kg skillnad på de mindre musklerna jag inte får kontakt med lika lätt och uppåt 50kg skillnad på de större musklerna. PÅ MINDRE ÄN EN MÅNAD!!! Med 15-20 reps också... Blir spännande och se vad jag tar för maxvikt på 2-3 reps då. Och att jag är uppe på över 200kg på en övning är ju helt stört...

Jag är så tacksam att jag fått möjligheten att träna på Medlake där det bara vistas professionella idrottare (och jag) men framför allt professionellt utbildade PT's och fysioterapeuter. Extra tack till Florian för allt push och stöd, klyschigt att säga kanske men utan hans hjälp hade jag faktiskt inte varit där jag är just nu. Den absolut bästa känslan som finns är när jag känner mig stark. Hade jag tränat för att få den där eftertraktade idealkroppen hade jag inte kunnat lyfta ens hälften av dessa vikter. Låt er inte luras av alla rippade kroppar och överdrivet synliga muskler, allt för ofta är det bara luft i dem ändå. ;-)

Likes

Comments

Jag vet hur det är att somna om nätterna med ångest utan någon direkt anledning. Jag vet hur det är att vakna upp varje morgon med en klump i magen så tung att jag knappt orkar kliva ur sängen. Det är känslor mitt liv präglats av väldigt länge nu men som jag aldrig känt mig tillåten att känna, varken för mig själv eller för andra. För hon den där Elin har det ju så jävla bra där borta där hon glassar runt och lever delar av sin dröm. JA, jag har det jävligt bra. Och jag uppskattar det också jävligt mycket. Skillnaden mellan mig och andra är att jag, trots dessa känslor, krigar mig upp på morgonen och tar tag i dagen för att göra något bra av den. Inte på flera år har jag låtit mig somna innan jag gjort EN sak, liten eller stor, som tar mig ett steg närmre min dröm.

Min hemlighet är att jag gör saker som jag tänker att andra inte gör och det betyder inte att jag ser det som en tävling mot alla andra utan bara som att jag utmanar mig själv att göra det där jobbiga och krävande som andra inte orkar. Det motiverar mig. Jag har aldrig fått något serverat till mig utan att få jobba för det och det är inte heller så jag vill leva. I hela mitt liv har jag kämpat för vad jag vill och vart jag ska. Det har inte alltid varit lätt men det är ju det fina med allting. Det ska inte vara enkelt. Stoltheten över vad jag åstadkommit är så otroligt stor men tacksamheten över mitt liv och allt som hör till är ännu större. Men snälla ni, jag vill att alla ska förstå att man kan vara tacksam OCH må dåligt. Det är okej! Jag förstår att alla inte har det lika bra som mig men jag kan samtidigt leva med ångest. För tillåter vi inte oss själva att må dåligt när vi behöver så kommer det ikapp oss senare. Men vi kan inte stanna av helt för det. Glöm inte bort att för varje anledning du inte tycker det är värt att fortsätta kämpa så finns det tio andra anledningar till varför det ÄR värt att fortsätta kämpa. Se dig omkring. Ser allt grått ut? Välj dina färger och börja. Ingen kommer måla ditt liv åt dig.

#mypic

Likes

Comments

Imorse när jag vaknade upp på world down syndrome day och skulle klä på mig insåg jag att jag bara har vita strumpor så jag köpte precis ett par nya i en annan färg så jag också kan vara med och rocka sockorna för allas lika värde. Det är så viktigt att vi alla uppmärksammar denna dag och när det inte krävs mer än att ta på sig olika strumpor under en dag så har man nog ingen acceptabel ursäkt faktiskt. Hoppas du också rockar sockorna idag!

Annars har dagen rullat på, som vanligt... Körde ett SJUKT JOBBIGT cardiopass imorse och på torsdag väntar ett likadant, längtar inte överhuvudtaget haha. Förutom det har jag bara tagit reda på tvätten och pluggat tyska så har haft en hel del tid att varva ner. Eftersom varken mitt psykiska eller fysiska funkar till 110% just nu så är det skönt att bara kunna lägga mig i soffan en stund och slippa stressa runt.

Likes

Comments

Som rubriken lyder så har jag kommit in i en livsrytm där jag bara lever för helgerna. Och jag vill inte ha det så. Jag vill inte känna att 2/7 dagar är livet roligt att leva medan resten, faktiskt majoriteten, av veckans dagar bara ser exakt likadana ut och rullar på per automatik. Jag vill ju känna varenda dag att livet är frid och fröjd. Nu vet jag att just det är lite för bra för att vara sant men åtminstone vill jag inte behöva vakna upp med ångesten varenda jäkla dag när jag inte har någon anledning till det och framför allt vill jag inte somna 21.00 varje dag bara för att dagarna ska bli kortare. Visst, jag behöver rutiner och struktur för att må riktigt bra men det har liksom kommit till en gräns nu där ALL spontanitet är som hux flux försvunnen. Och inte har jag någon ork till att försöka anstränga min spontanitet heller? Det är inte likt mig så därför tror jag (och hoppas) att detta bara är en period av något slag men om inte? Vad ska jag göra?

Imorse var första gången på riktigt länge som jag var otaggad på gymmet men pallrade mig såklart dit ändå och körde igenom. Är så glad för det eftersom det gick så jäkla bra. Och så är det nästan alltid för när jag är mindre taggad gör det på något konstigt sätt att jag kan fokusera på ett annat sätt. Till lunch blev det ett ihopplock av kyckling, sparris, stekt ägg & en skiva av mitt proteinbröd (stor favorit). Var så himla hungrig vid lunchtid så lade upp mycket men åt inte ens upp. Det blir alltid så för mig nuförtiden, tappar aptiten efter första tuggan. Till middag slängde jag ihop en asian-inspirerad måltid med kyckling, ägg, stekt ris och wokgrönsaker. Det smakade förvånansvärt bra må jag säga!

Likes

Comments

Sinnessjukt vilken kväll detta blev... trodde aldrig att en helt vanlig, tråkig, ångestfylld söndagskväll kunde gå till att bli den bästa i mitt liv. Jag har vetat ända sedan det blev officiellt att Ed Sheeran skulle ha en spelning här i Zürich i mars. Jag planerade så hårt att gå men missade helt dagen då biljetterna släpptes och kom på det alldeles för sent. TRODDE JAG! Letade biljetter till mig och Amanda dagarna i ända men det var verkligen totalt slutsålt. Jag var så himla ledsen för att jag verkligen trodde det var kört och att jag skulle missa det. Det fick bara inte hända eftersom detta är ett av mina livsmål att få se Ed live och hans musik betyder så otroligt mycket för mig.

Idag, söndag 19 Mars, dagen då han skulle spela bestämde jag mig dock för att försöka köpa biljett på plats, alltså en biljett som någon inte hämtat ut. Efter tre timmars kö fick jag köpa den allra sista biljetten. Nog för att det var dyrt men jag hade gärna betalat det dubbla och mer än så när jag tänker tillbaka på hur magiskt det var.

Jag har aldrig njutit så mycket av mitt egna sällskap som igår, för även om Hallenstadion var helt full så hade jag bara mig själv och musiken (ja jag gick till och med ensam). Ed Sheeran, du är den mest musikaliska människa som existerat. Din musik berör ända in i själen och får så gott som alltid mina tårar att rinna. Tack!

Inte nog med att detta är ett av mina livsmål, denna konsert fanns även med som en punkt på min bucket list 2017 och det känns så jäkla bra att kunna checka av den även om jag gärna skulle uppleva det igen och igen och igen. Wow alltså!

ELFTE PUNKTEN PÅ MIN BUCKET LIST 2017 - CHECK!!!

Likes

Comments

I fem år har jag känt sådan fruktansvärd ilska. En ilska över att det inte gick att rädda dig. En ilska över att jag hela tiden måste påminna mig själv om att jag aldrig kommer få se dig igen. Jag pratar fortfarande med dig, varje dag. Jag berättar när det hänt något roligt och jag gråter till dig i förtvivlan i behov av hjälp, med vetskapen om att du alltid gav dem bästa svaren. Men även fast du inte svarat längre så vet jag att du hör och jag vet att du ser. Jag vet att du ser mamma och pappa som kämpar på jobbet dagarna i ända och samtidigt ger mig och mina syskon det bästa av det bästa.

Jag vet att du ser Tommie som ändrat karriärsriktning och som vanligt är så jävla bra på allt han gör. Jag vet att du ser Niklas som äntligen kan göra exakt det han vill och är bäst på. Jag vet att du ser mig kämpa mot det enda som betyder något för mig. Jag vet att du ser Emil som blommat ut till den finaste killen man kan tänka sig. Jag vet att du ser Emma som är mitt uppe i något som kan vara den struligaste tiden i livet men ändå är så jäkla stark. Jag vet att du ser Mathilda som är så himla begåvad med fina egenskaper och förgyller mitt liv. Jag vet också att du ser Easton och Lilly, som är det finaste i våra liv men som du aldrig hann träffa. Och även om inte vi kan höra och se dig på samma sätt så lovar jag att jag KÄNNER din närvaro. Och jag önskar du visste att allt jag gör, det gör jag för dig.

Likes

Comments

Hej på er! Jag gillar onsdagar. Då är man liksom i halvan av veckan, det börjar kännas som att helgen närmar sig men fortfarande har man lite tid kvar att ta itu med saker man måste få gjort innan veckoslut. Idag har jag dessutom äntligen en känsla av att allting blir bra någon gång. Jag är på väg mot ett bättre psykiskt välmående och även om jag bara kommit en liten bit så är jag åtminstone på väg. Jag oroar mig så mycket hela tiden för jag vill alltid att allt ska bli så bra som möjligt. Helst så snabbt som möjligt också. Men ofta är det oro helt i onödan. Jag och Eric hade ett väldigt nyttigt samtal igår så nu är saker och ting börja hända kan jag äntligen pusta ut.

Som jag nämnt tidigare har sommaren i princip kommit hit. Kanske inte fullt ut eftersom det inte är ens hälften så varmt mot vad högsommaren är men ändå. Att jag legat ute hela eftermiddagarna 4 dagar i sträck nu och solat är ju helt sjukt. Min bränna jag fått är typ kriminell, jag som inte får färg förrän efter flera månader ungefär... Jag njuter iallafall till fullo och försöker spendera så mycket tid ute som jag bara kan. Tar fler powerwalks än planerat och upptäcker att det finns så mycket saker att se som jag missat, bara föra att dem nu helt plötsligt visar sig från sin bästa sida. Till exempel huset här ovan som är det absolut vackraste jag vet. Verkligen drömhuset! Gympasset imorse gick riktigt bra, jag känner hur stark jag blir och det betyder ju allt för mig som är så resultatberoende. Resten av eftermiddagen har jag bara gassat ute i solen men känner nu att det är dags att ta tag i lite jobb med bloggen och liknande. Söka universitet ska jag göra också eftersom ansökningarna öppnar idag. Men hörrni... Allt löser sig till slut! Våga lita på det.

Likes

Comments

Gick förbi dessa av en slump i vanliga affären där jag veckohandlar och tänkte inte ens läsa på dem först för tänkte direkt att det bara var skräp. Men icke! Proteinbars innehåller vanligtvis en hel del socker och inte jättemycket protein. Jag fick en chock när jag läste näringsinnehållet till dessa. Dem innehåller hela 50g protein och så lite som 0,7g socker, per 100g (160 kcal per bar). Det är chokladsmak men har inget choklad-överdrag som kan göra att baren går från onyttig till ännu onyttigare. Dock innehåller dem palmfett vilket är ett minus.

Jag ska vara ärlig om smaken. För det är inte dem godaste barsen jag har ätit men det gör liksom också rättvisa när man jämför vad dessa innehåller med vad andra innehåller. Dem är som allra mest effektiva efter träning så dessa passar perfekt för mitt förmiddags-snack som är perfekt i tid direkt efter mina morgonpass. Det bästa är att dem är riktigt mättande och man står sig ända fram till lunch. Vad jag vet finns dem inte i Sverige men går säkert att beställa online så googla bara efter sponser pro-produkter.

(Ej sponsrat inlägg)

Likes

Comments

Hej på er! När det är så här fantastiskt varmt och fint väder så kan man med gott samvete säga "äntligen måndag". Det brukar ju jag göra ändå men nog känns det allt lite lättare att kliva upp ur sängen på morgonen när man vaknar av att solen strålar redan vid halv 7.

Jag mår dock fortfarande inte helt 100% idag så träningen under morgonen blev inte jätteintensivt, men slutkörd blev jag ändå. Så nice! Annars har jag hunnit byta lakan, tvätta, handla, laga mat och duscha. Allt innan lunch även idag! Känns skönt att det börjar bli en vana att få klart alla "måsten" innan lunch så man har eftermiddagen i princip helt fri.

Det är mellisdags och jag har skurit upp favoritfrukterna samt tagit med mig ett stort glas vatten med mig ut till altanen. Här ska jag ligga i solstolen hela eftermiddagen. Lika bra att försöka få lite färg redan nu när jag ändå bara ska ta det lugnt idag. Och ska jag vara ärlig har jag fått färg bara av att jag låg ute igår så detta bådar gott... Hoppas ni får en fortsatt bra start på veckan!

Likes

Comments