View tracker
View tracker

Vardag

Godmorgon!
Började morgonen med vägning och kontroller innan jag började göra i ordning frukost.
Nu har jag precis ätit upp och sitter framför nyhetsmorgon med en sköterska.
Jag försöker förstå min kursplan, allting är samlat på en hemsida och jag är inte helt hundra på hur allting funkar än så jag sitter och försöker lära mig det, känns så kul att jag på riktigt börjar skolan idag! Äntligen!
Är på bra humör och supertaggad för den kommande veckan!
Nu under förmiddagen blir det skola, mail, göra mig i ordning, skriva och läsa psykologiboken, sedan får vi se vad som händer!

Ha en en bra start på veckan och glöm inte bort att ni är fantastiska <3

Likes

Comments

View tracker

Q/A

Del 1 Allmänna frågor!

  • Q/A

Likes

Comments

Vardag

Jag har mycket bollar i luften och det verkar ännu mer när ingen av dem är färdigställd, jag har inte exakta arbetsuppgifter än så jag hoppar på lite allt möjligt innan jag har fått klarare direktiv och landat fullt någonstans. Förhoppningsvis vet jag det innan årsslutet så då kommer jobbdelen bli mycket mer organiserad och planerad, så det blir väldigt skönt och ännu roligare eftersom jag får göra det jag drömmer om att göra! Längtar!
Imorgon börjar skolan och egentligen är december nog fel tid att börja skolan i, det är så mycket annat som händer men jag fick chansen så jag hoppade på helt enkelt, jag ska som sagt läsa en kurs i psykologi som jag verkligen älskar, plöjer psykologi så det blir verkligen bra att kunna göra det och få ett resultat på det, min kurs är satt på 25% så min utmaning blir att hålla den på 25% och inte mer, den är ju på distans så jag kan lägga upp det lite efter mitt liv vilket gör det ännu bättre, skolmiljön hade inte varit ultimat just nu.
Jag har påbörjat ett eget projekt, jag kommer hålla på det ett tag eftersom att jag inte ännu vet om jag skrotar det eller inte, jag får se resultatet helt enkelt, blir det färdigställt inom ungefär sex månader och jag blir nöjd så kör jag annars får det vänta!
Sen har jag mina behandlingar, dem tar sin tid och energi men jag utvecklas hela tiden igenom dem och jag behöver ha dem platserna att ventilera på, på fredag tar jag tag i ännu en sak som legat hängande och gnagt vilket jag är så stolt över.
Något jag behöver jobba på är det här med prestationer och måsten. Jag vet att jag kan så egentligen har jag ingenting att stressa upp mig över, och sakerna jag stressar upp mig över är så betydelselösa, dem spelar egentligen roll ifall jag gör nu eller om en vecka, det är väl mest det att jag hatar att ha saker som hänger över mig, då vill jag helst bara göra färdigt allt så att jag kan andas ut och släppa det. Vi jobbar med det i mitt veckoschema bland annat och kommer göra det ännu mer nu, någon skriver det med mig och kommer se till så att en dag inte innehåller alldeles för mycket, inte för många måsten, mer saker jag vill göra, mer saker jag mår bra av, struktur, en sak i taget, ja men mer så att jag bygger upp det liv jag vill ha, får in det jag vill och behöver men samtidigt fungerar i det, inte för lite, inte för mycket. Jag har en hög inre stressnivå och jag tror att den ibland påverkar mig utåt också. Jag skulle vilja hänga mer med mina fina vänner och åka iväg och träffa dem och sådär så det är också någonting som kommer finnas med i mitt schema. Jag-stärkande aktiviteter.
Boendet blir förhoppningsvis klart till januari och då har jag ännu en pusselbit på plats, det är väl det allting handlar om just nu, bygga nytt, bygga om, bygga framåt. Det tar sin tid och det ger dem här intensiva dagarna eller ibland dagarna utan något men tillslut så knyts allting ihop.
Nästa år kommer bli så jävla bra om allt det här kan få bindas ihop till ett. Jag älskar allt som händer och som tar mig framåt och dem nya upplevelserna så jag kommer vara så jädra lycklig när allting är klart. Just nu önskar jag mig en helg på ett hotell, tre nätter, bara jag och mitt skrivande, framför mig står dock ännu en underbar helg med Novahuset, så sugen på att komma igång på riktigt och verkligen stället där jag känner att jag hittat hem.
Vi får helt enkelt se vart allting hamnar, jag är glad att ni är med i processen, ser hur allting utvecklas, tar form, sker.

Framåt helt enkelt- destination livet.

Nu ska jag sluta snurra iväg i tankarna, ta en stund att bara varva ner och sedan krypa till kojs, mindre rolig vägning imorgon men men är det måndag så är det.
Godnatt <3

Likes

Comments

Anorexi, Behandling, Vardag

Hej på er!
Idag har det ekat rätt så tomt här men jag har verkligen haft mycket att stå i och få gjort inför veckan. Händer mycket kul och mycket nytt nästa vecka!
Provade på torsk till lunch idag på avdelningen och det var rätt så okej faktiskt, vilade och åkte sedan till boendet, var så stressad att jag fick springa tillbaka upp till avdelningen tre gånger för att jag glömt saker.. TA DET LUGNT ALEXANDRA OKEJ?
Kom hit, åt mellis, drack en näringsdryck och en kopp kaffe och slängde i första maskinen tvätt. Vi satte oss sedan och gick igenom min kalender och strukturerade upp dagen, så skönt och jag kunde andas ut lite. Vi gjorde sedan en planering inför veckan, vi har ett tomt veckoschema med dagar och tider och sedan fyller vi i vad som händer under alla tider och vad som ska göras och sådär så att alla är på samma spår, vi skrev sedan även en matplanering för veckan. Jag kör ofta samma sak men försöker få in lite nya saker då och då, det är bra med variation och man släpper lite på ätstörningen när man går utanför sin comfort zone. Det blir en god matvecka med en massa fika och annat gott, ni får hänga med och se helt enkelt!

Jag gick ut i min garderob/stuga (?) och letade upp kursböcker, kläder, saker jag behövde ha med till avdelningen innan jag hoppade in i duschen och fräschade upp mig, jag tycker det är så skönt att köra en heldag på söndagar med inpackning, ögonbrynsfix, hårfix och allt sådant där, blir mer redo för veckan och känner mig alltid så mycket piggare. Gjorde mig i ordning och bestämde mig för att börja ta tillvara lite på mina lockar istället för att hela tiden gömma dem så gjorde mig i ordning innan jag åt en svingod räksallad. Jag var dock tvungen att ha ägg i den, och ägg är någonting jag inte ätit på år och verkligen inte kunnat äta, det kändes jobbigt och nej fy men jag kämpade i mig det och nästa gång är det nog mycket enklare! Behöver fortfarande öva på att komma över mina veganska värderingar.. Inte så lätt men jag gör mitt bästa, ett steg i taget helt enkelt!

Efter middagen drog jag igång och började filma frågestunden! Är så glad för att ni ställde så mycket frågor! Jag har delat upp det och gjort tre videos som kommer komma upp här så småningom, jag håller på att ladda upp nu, det tar ett tag men håll utkik så kommer dem nog inom snar framtid, antingen ikväll, imorgon eller i veckan! Superkul, men sådär en och en halv timme senare var jag ganska trött på att höra min egen röst haha.

Precis druckit upp min näringsdryck och nu ska jag ta sista tvätten, skriva en handlingslista och sedan göra i ordning kvällsmål! Fullt ös helt enkelt. Är inte lika stressad som jag var innan, det mesta är klart och det känns som att jag har mer kontroll på situationen nu, så jävla skönt trodde jag skulle bryta ihop när jag rev sönder tre matscheman som blev fel haha men icke! Och imorgon börjar jag plugga psykolgi, wiieee.

Vad gör ni denna söndag?

Likes

Comments

Vardag

Hej på er!
Jag känner mig ganska stressad idag, har rätt så mycket att göra och fixa och förmiddagen har gått åt till annat.
Har haft en massa vila, kollat igenom papper som tog ganska mycket energi, försökt reda ut dem och pratat en lång stund med en nära som alltid hjälper mig reda och ventilera i allting.

Men dagens lista är i alla fall;
-Börja sammanställa frågestunden.
-Ta en långdusch med inpackning och grejer så jag är på topp inför veckans start i morgon.
-Kolla igenom psykologin som börjar imorgon (!)
-Fixa i garderoben.
-Fixa håret.
-Planera veckan
-Skriva matlista för veckan
-Fixa näringsdrycke 

-Tvätta 

- Hämta kläder 


+ det vanliga, måltider, vila, matlagning.

Det händer så jäkla mycket nästa vecka, helt galet kommer stå i massa praktiskt taget hela tiden så jag behöver verkligen ta en planerar dag idag och strukturera upp allting.

Likes

Comments

Anorexi, Behandling, Vardag

Hej på er!
Precis landat på avdelningen efter en någorlunda intensiv dag.
I förmiddags uttryckte en sköterska sig ganska klumpigt och jag bara kände mig så jädra felplacerad, hon frågade mig varför dem var tvungna att ta kontroller på mig varje dag, varpå jag svarade att läkaren ordinerat det, hon undrade varför det var så ofta och jag svarade med att läkaren ville se så att det inte dippade för mycket. Då säger hon det; ja men nu är det ju inte så att du behöver oroa dig för det, du väger ju inte 28 kilo, du är ju normal det är ju inte så att mitt blodtryck bara skulle dippa". Nej okej tack, vi hörs när jag ligger i graven och väger 28 kilo då. Vem fan väger ens 28 kilo?? Jag hade på riktigt varit död då, alltså blir så trött på folk ibland.
Lunchen efter det blev rätt så jobbig, vilade, pantade in min gamla telefon, svarade på en massa kommentarer och mail och åkte sedan ut till boendet.
Åt en delicatoboll <3 till min näringsdryck innan vi åkte mot min kontaktfamilj för att lämna av lite bullar och hämta post, passade även på att springa in och köpa godis till kvällen. Det här är så ätstört egentligen men det sitter i än, jag skäms så mycket varje gång jag ska handla någonting onyttigt, det är okej om det inte är någon jag känner där men om det kommer någon så får jag fullständig panik vill bara slänga påsen ta ett äpple och visa upp "duktiga nyttiga anorektiska Alexandra". Det är så fel och jag är medveten om det så idag när jag stod i kassan och en kompis ställde sig bakom mig i kön med en lime i handen sprang jag inte därifrån eller gjorde någon bortförklaring, utan bara stod kvar, pratade, betalade mitt och gick, så stolt! Och vet ni? INGEN tyckte att jag var "tjock eller onyttig", då har vi sprängt den myten också!
Kaoset drog igång när jag kom till boendet, hade helst velat fixa i min garderob hela dagen men spisen slutade fungera IGEN?! Så vi fick ta en sån där matdiskussion jag hatar, det slutade i alla fall med att vi åkte ut och köpte sushi så det var skönt att det gick att lösa utan smärre katastrofer, matschemat är liksom inte anpassat efter ett hus utan kök haha.
Efter middagen drog vi igång en dokumentär som var svinbra, hann inte se klart den innan "attacken" kom men fortsätter i morgon" Drack lite te, pratade och åt en massa godis innan vi åkte tillbaka hit.
Det har varit rätt så rörigt idag, jag mår bra men ändå rörigt runtomkring med andra patienter och ändringar i mat, kommentarer och sådär, men men så är det ibland.
Nu måste jag försöka varva ner innan jag säger godnatt för mig.

Glöm inte frågestunden som jag antagligen avslutar i morgon kväll!
http://nouw.com/resantillsammans/fragestund-28003691

Hur har er lördag varit förresten?

Likes

Comments

Food

Bästa middagen 😻

Likes

Comments

Q/A

Nu kände jag att det var dags igen, vi kickar igång en frågestund!
Fråga vad ni vill om vad som helst så svarar jag i en video!
Ingen fråga är för stor eller liten, så bara fråga på.
NU KÖR VI

  • Q/A

Likes

Comments

Nu såhär i juletider tornar folkets önskelistor upp sig, julen är en jobbig högtid för mig, mycket på grund av min familj, jag har turen att få fira antingen på boendet eller hos min kontaktfamilj i år. Åren tidigare har jag varit hos kontaktfamiljen, jag tycker det är mysigt men när hela släkten samlas, alla deras traditioner och man sitter där själv och bara känner sig så utanför även om jag vet att jag är en del av deras familj sedan år tillbaka.
Jag har ju inte en massa släktingar och människor som belamrar mig med julklappar men jag tänkte att det ändå kunde vara kul att skriva vad jag önskar mig och behöver om jag bara hade fått önska fritt helt enkelt;

Vit sängkappa.

Tågbiljetter till alla er jag lärt känna via bloggen och Instagram så att vi kan hänga!

Ett armband från Edblad i rosé, jag hade detta armband innan och älskade det, la det i min plånbok, den blev stulen och då rök även mitt armband.

Den här lådan kommer ifrån H&M Home, jag vill ha den i "grå svart" och modellen "stor" alltså den ovan för att ha böcker i den!

Sminkborstar.

Underkläder från Calvein Klein.

Presentkort på Zalando så att jag ska kunna köpa en ny väska/plånbok.

Boken visuell drog.

Parfymen Versage Bright Crystal.

Boken Skuggans lag.

Mörkblåa handdukar från antingen Newport eller Gant.

Vad önskar ni er?

Likes

Comments