Som rubriken lyder så har jag bara en vecka kvar i denna underbara stad.
Min flygbiljett är bokad, mina saker är rensade och packade.
Har umgåtts så mycket jag kan med dem allra bästa. Allt får mig gråtfärdig, haha, varje människa som jag säger hejdå påminner mig om att jag ska hem.

Men till roligare saker!
Jag har inte allt för mycket planerat framöver, men än att passa på att njuta av solen och värmen, för det lär det väl inte bli mycket av hemma.
På Söndag ska jag ut på valsafari, håll tummar och tår åt mig så jag äntligen får se en liten jävra delfin! Jag vet inte hur många båtturer jag tagit för att få se en delfin och inte än jävra sketen fisk har jag fått se.

I alla fall! Ska på kattcafe, haha, jag menar, dricka kaffe omringad av katter? Inte så pjåkigt!
Ev. så ska vi skippa kaffen och ta en kattyoga ist!

Btw, har ni sett Katy Perrys nya musikvideo 😂 haha.. checka in alla plyten i bakgrunden.

Men det får bli allt för nu.
Ses snart Sverige!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag sitter hemma hos Guillermo, i hans soffa som för tillfället är min säng. Andrés åkte hem igår och man inser att det är nu alla försvinner åt olika håll i världen.

Det är så fruktansvärt sorgligt, men jag är samtidigt så himla tacksam för de fina vänner jag har fått under mina 2 år här. Nu är det bara 3 veckor kvar tills det är min tur att åka till LAX och sätta mig på det 10 h långa flyget hem.

Men innan dess ska jag se till att umgås med de bästa och se till att göra saker som jag inte hunnit med än, eller inte känt att jag haft pengar till.

Den 19 juli hade jag mitt sista jobbepass, sista dagen jag fick jobba och jag blev inringd i sista minuten till en musikvideo inspelning. Inte vilken som helst heller, jag ska dela den så fort den kommer ut! Samma dag så frågade Jessi om jag ville ses, Guillermo och Andrés frågade om jag ville ta en filmkväll och Manu ville ut för en hike. Jag tyckte de var sån tajming att alla ville ses samma dag, men tänkte inte mer på det.

När jag kl 4 på morgonen äntligen slutat jobba så sitter jag i Ubern hem, Nina skriver lite till mig och jag spelar in röstmeddelanden på hur trött jag var, och att jag snart var hemma osv.. Inget konstigt detta heller. Jag kollar posten snabbt och går sedan upp till min lägenhet. När jag låser upp så är ljuset tänt och två figurer skriker på mig och allt som går igenom huvudet var "Vafan gör Ines uppe och varför skriker hon på mig såhär dags?!" Sen inser jag att det är min älskade fina mamma och min fina älskade syster som kramar om mig. Och ja.. som nog de flesta sett i videon så bryter jag lite ihop efter det.

Dem flesta som känner mig, vet hur jag brukar säga att jag önskar att min familj skulle hälsa på mig, men att det aldrig kommer hända, pga pengar bl a. Så att mamma står i min lägenhet i LA, de finns inte liksom. Jag är så himla lyckligt lottad som har så himla fin familj! Jag är oftast den som överraskar och tar tag i saker.. Att dem tog tag i detta, hörde av sig till alla mina vänner och planerade med dem hur dem skulle kunna överraska mig... Wow.. aldrig i hela mitt liv har någon gjort något sånt här för mig! Jag är ledsen att jag pajjade planerna med mitt jobb. Men det blev så jäkla bra ändå!

Tusen tack Manu för att du fixade med nycklarna och tusen tack Jessi, Guillermo och Andrés för att ni var med på noterna! Kan inte tro att ni lyckades hålla tyst om det! Haha!

Jag fick 10 underbara dagar med mamma och Nina, vi njöt av solen, stranden, Griffith Observatory, Las Vegas, Grand Canyon, jag fick också visa runt vart jag hade bott tidigare, vart min skola låg osv. Jag har drömt om detta... och jag trodde det föralltid skulle bli en dröm.

Jag älskar er allihopa så himla mycket <3

Jag kunde inte önskat mig en bättre sista tid i LA!Likes

Comments

Ja, då var det officiellt 1 vecka kvar på mitt OPT. Sen får jag inte lov att jobba mer.
Vart tog tiden vägen?
Haha, känns som vartenda inlägg är deprimerande på senaste tiden.

Men jag har i alla fall gett järnet den sista tiden. Imorgon är jag bokad på en hemlig promo, haha, inte ens jag vet vad det är för.
Betalar bra gör det i alla fall.

Till något bättre, jag minns inte om jag skrev sist att jag hade lyckan att se The book of Mormon. OMG! Så jäkla rolig, aldrig har 2,5 h gått så fort. Kan varmt rekommendera den, sålänge du inte är så jävla lättkränkt så kommer du älska den! Sjuk humor på min nivå! Dessutom kände Manu en tjej som kände en tjej som var med i föreställningen, så hopp, var vi backstage :) Gruppbilden längst ner är uppe på scenen!

Sen har jag också lyckan att vara omringad av fantastiska vänner som ansåg att jag inte fick missa Disneyland.
Och wow, tack tack tack Manu för att du tvinga dit mig :)
Det var 16 år sedan som jag och familjen besökte Disneyland i Paris med barncancerfonden.
Jag minns dagen så tydligt.
Det är vår första familjeresa om man bortser från Öland. Jag skulle äntligen få åka utomlands.. Jag nypa mig hela tiden och jag satt bara och väntade på attnån skulle säga till mig att resan var inställd.
När vi väntade på den försenade bussen så suckade jag för mig själv och tänkte.. japp jag visste de, jag kommer aldrig resa utomlands.
Men tillslut kom bussen, där satt jag längst bak och kunde knappt tro att jag var på väg.

Nu fick jag äntligen uppleva minnen från den resan, jag åkte allt jag kunde minnas. Big Thunder Mountain, Space Mountain, It's a small world, Indiana Jones m.fl.

Nej... här följer lite bilder :)

Likes

Comments

Vart tar tiden vägen? Om 1 månad och fyra dagar så får jag inte längre jobba här.

Å andra sidan trodde jag aldrig att jag kunde jobba här från första början... Men iaf, sen har jag 60 dagar på mig att lämna landet. Så jag kommer hem till Sverige alltifrån 11 Aug - 19 Sept.

Såvida inte något drastiskt händer.. vilket jag tvivlar på, men så länge det finns liv finns det hopp! Stay positive!

Jag har i alla fall haft några händelserika veckor, därav min frånvaro på bloggen. Jag tror inte ens jag kommer ihåg allt, men jag ska försöka mig på en lite snabb recap!

Alex och Caroline kom och hälsade på, vi besökte ställen som Santa Monica, Venice Beach, The Grove, vi firade Memorial Day och vi var på Universal där vi dessutom sprang på Brad Pitt.. vad är oddsen?!

Jag har fått jobba på Swedish Dicks, tillsammans med Peter Stormare och Johan Glans, vilket var himla kul! Roligare blev det när jag kikar upp och ser Johan Glans kika över min axel och säger "Ursäkta mig, men du är svensk va?" Haha, så jag fick samtala lite med honom. Riktigt kul i o med att vi som statister inte får gå fram och prata med skådisarna. Av ren respekt.

Det var på snäppet coolare än när jag råkade trampa på Bradley Coopers tår. Vilket mest var pinsamt!

Filmen som jag medverkade i förra året som bodydouble har nu kommit ut! Vet inte om ni minns att jag fick köra moppe för en lite större skådespelerska? I alla fall, jag känner att nu när filmen har anlänt så borde jag få nämna att det var självaste Sharon Stone som jag var body double till.

Hm.. vad mer?!

Jag ser inte fram emot att ni där hemma ska fira midsommar om lite mer än en vecka... inte OK! Jag vill också fira midsommar med nypotatis, sill och SVENSKA nyplockade jordgubbar... Med lekar och sång och alldeles för mycket flädersnaps!

Usch neeee....Jag tänkte slänga upp lite bilder för att ja.. därför! Som också förklarar lite vad jag gjort!

UH! Min första och förmodligen sista Baseballmatch har jag med varit på! :)

Likes

Comments

Jag skriver oftast om vilka inspelningar jag varit på och vad annat jag gjort i veckan. Men jag har nog aldrig berättat hur en vanlig dag på en inspelning ser ut?

Det börjar dagen innan, oftast, det är då jag brukar få reda på om jag är bokad på något jobb eller inte. Jag får ett mejl eller sms från calling servicen jag har, (det är ett företag som ringer in på jobb åt mig så jag slipper sitta i luren 5h om dagen) .
I mejlet står det vilken show jag är bokad på, min calltime (tiden då jag ska vara på plats) och vad jag är bokad som, tex restaurant patron, pedestrian, eller som idag army employee, dem ger dig också ett nummer som du ringer och får all övrig information.
Det nummert ringer man efter kl 19 på kvällen, där får du info om kläder dem önskar du har med dig, du ska alltid ha på dig ditt bästa val och ta med minst två ombyten, dem ger dig också adressen och annan info om smink och hår.

När jag väl har all infon så går jag igenom min garderob, packar min lilla resväska och förbereder allt jag kan inför nästa dag.

När jag kommer till mötesplatsen som kan vara allt i från en parkeringsplats där dem hämtar upp en, eller direkt till en studio så är det dags att leta upp den statist ansvariga. Dags för första kön, har man tur så är det ett litet antal statister, 10-25 eller sådär. Har man mindre tur så är det 275 pers. Så.. första kön hämtar man sin voucher, det är infobladet som ser till att du får betalt. När du har den så är det dags att gå till Wardrobe, kö nr. 2, där checkar dem dina kläder, ev får du byta eller så ger dem dig kläder som bättre passar, i utbyte tar dem din voucher, så får du tillbaks den när du lämnar tillbaks de lånade kläderna. Sen kommer vi till kö nr 3. Här ska hår och smink godkännas, även tatueringar ska döljas. När du gått igenom hela denna proceduren så ska du antingen hoppa på nästa buss och bli skjutsad till "Basecamp" eller så har du turen och det är på samma ställe, i så fall går du till "Holding" det är här du kommer sitta i sådär 12h och rulla tummarna, kolla mobilen, skriva ett sjuhelvete långt blogginlägg eller socialisera med övriga uttråkade statister. Nu kan man äntligen gå och hämta frukost, som är alltifrån en buffé med allt du kan tänka dig, eller en matvagn där du kan beställa vad du vill.
Dags att börja jobba.

Hur dagen som statist ser ut varierar alltifrån att du får sitta ner och glo hela dagen, till att dem använder dig i varje scen och du undrar hur du ska kunna hålla dig från att kissa ner dig. När klockan börjar närma sig timme nr.6, då vet man att det antingen är lunch snart, eller så är dem tvugna att betala dig MPV, mealpenalty. 10 dollar extra i fickan för att dem inte göder dig i tid. Men missförstå inte, det finns alltid "crafty", ett bord fyllt med frukt, donuts, bars, kaffe, vatten.. ja allt möjligt. Dit kan du gå när som helst..

Lunchen består oftast av en buffé, fisk, kött och kyckling, grönskaks bord och såklart.. massa mumsiga efterrätter som man försöker låta bli. Man blir verkligen bortskämd med maten. Oftast får man 1h lunch eller ja, man ska ha 1h lunch annars måste dem betala MPV iaf! Mahaha!!

Nu går vi alltså in på timme nr.7. Vi får inte betalt för lunchen så när vi knatar över timme 9 så börjar alla bli glada igen för nu är det O.B eller på engelska OT, overtime!

Ni förstår, vi får betalt 84dollar/8h. Dvs 10.50 dollar i h. Oavsett om dem släpper oss efter 1h så måste dem betala oss minimum 84 dollar, så antingen vill vi ha en superkort dag eller en superlång dag. För timme 10 och 11 får vi helt plötsligt 15.75dollar/h för och går vi ännu längre (som vi gjorde förra veckan) så är det dubbelt upp som gäller.. 21 dollar i timmen. Ja vad är de i svenska.. 180 kr/h. Inte så jävla pjåkigt som statist. Kom igen Sverige!!!! Börja betala era statister!!!

Så förra veckan landade en dags jobb på 210 dollar.. en dag!!

Hur som helst..
När vi hör dem säga "Okey, this is the Martinishot" De betyder, allra sista tagningen för dagen. När vi väl bli släppta så är de kaos, alla tar sina saker och bokstavligen springer mot "wardrobe" för kön blir lång snabbt. När du fått tillbaka din voucher så måste du fylla i allt, tid in, tid ut, lunchen, ev. MPV's. (ps. är man med i SAG-AFTRA som är en helt annan historia så går dem hem med mer än dubbelt så mycket i plånboken).
Nu du ska du ställa dig i kön för att få din voucher underskriven och då.. då är du äntligen klar att åka hem. Och ja, de kan ju betyda att fem kör dig till parkeringsplatsen där de först hämtade dig, då måste du stå i kö igen... i evigheter.. Haha.. Och när jag väl kommer hem så är det dags att ringa de där nummert igen och få reda på nästa dags äventyr.
Så börjar hela karusellen om igen.

Att vara statist är inte så glammigt.. om du tänker dig en film, vilken som helst, så är där alltid bilar som passerar, eller människor som går in eller ut ur en affär, jag trodde för att det var lyckostar som råkade vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Men allt är noga planerat. Statist innebär att man är den där utblurrade klumpen som glider förbi i bakgrunden. För att få filmen till liv.
Men ser du nån som får lite extra tid i rutan, kanske tom en replik, då är dem garanterat SAG-AFTRA. Men de tar vi en annan gång, vet inte ens om ni orkat läsa så här långt.
Så jag som är Non-Union som de heter har aldrig repliker, får sällan extra tid i rutan.. men jag får betalt för att vara på en sjukt cool inspelning!
Har man extremt jävla mycket tur så har en av dem där Sag-aftra människorna inte dykt upp, då måste dem ge den rollen till nån annan. Dvs, man blir uppgraderad för dagen, lön och allt. När du har lyckats med den jävla turen 3 gånger, då kan du få äran och betala 20 000 kr för att få stämplen SAG-AFTRA.  ✌

Så... nu har ni lite mer info om hur livet som skådis i LA är. Eller ja, statistlivet iaf.
Här emellan vill man ju försöka få in auditions och större roller såklart! Men vem fan hinner de när man har en hyra att betala. ✌❤❤❤❤

Photo taken without my awareness by the one and only Jessica Gray!!

IG: @jgray.photography

Likes

Comments

Jag försöker yoga varje dag, ibland går det bara inte.
Mån och tis jobbade jag tex från kl 6 - 22, då finns inte riktigt tiden.
Men det har gått 103 dagar på detta året (nästan 1/3 wtf) och jag har tränat min yoga 76 dagar utav de 103. Inte allt för dåligt.
Jag ska verkligen försöka att träna i princip 6 dagar i veckan, helst alla dagar i veckan.
Peppar peppar så tror jag att drt är tack vare yogan och min kost som gjort att jag hållt rekord i att vara frisk.
Jag får alltid min beskärda del av förkylningar.. sådär 5-6 st per år, om inte fler.
Detta året har hittills (peppar peppar) gett mig 0 förkylningar.
Kanske för att jag kammade hem en sjuk jävla halsfluss och en förkylning efter det i slutet på förra året.

Men men!
Nu ska jag ner till gymmet, sen åka på en snabb shoppingtur, köpa smink att dölja min tatuering med och sedan blir det jobb på "The last ship" ikväll :) wohoo!
Är det inte lite konstigt att man hellre jobbar än är ledig?

Och en sak till!
Glad påsk på er alla!
Drick lite extra påskmust för mig och käka lite extra god mat också! ❤

Likes

Comments

Ännu en vecka har gått, jag vet att jag säger det i varje inlägg, men tiden går för snabbt!! Mitt OPT slutar om 3 månader och jag får mer och mer panik. Jag vill så himla gärna stanna!

Jag jobbar i alla fall, dock var denna veckan lite slö, jag jobbade måndag och torsdag, typ onsdag.. that's it. Men det är okej eftersom jag jobbade så himla mycket förra veckan.

Mina lediga dagar har inte varit allt för händelserika, men jag har hunnit med en del träning och städning.

Igår hann jag även med en hike med Jessi och Lavi. Det är inte klokt så grönt LA är just nu..

Oj ja visst ja! Jag träffade en tjej på en av inspelningarna som råkar vara ganska stor på sociala medier. Hon frågade om jag kunde hjälpa till med en "reklam" för en restaurang. Ingen betalning med gratis middag. Haha.. riktigt fancy restaurang, vi tre tjejer åt och drack för sådär 7000 kr. Haha, helt sjukt!
Efteråt så stack vi til SoHouse vilket tydligen vara är för medlemar och inbjudna. Där pratade vi med en av producenterna bakom Frozen. Jag vet att vi är i Hollywood, kärnan av all filmindustri, men jag kan inte riktigt greppa det alltid.

Nej, jag försöker göra allt som jagtänker mig att jag ska göra. Skriva ett blogginlägg var en av sakerna, fixa tvätten etc etc.. Haha..

Ha en fin vecka så hörs vi snart igen :)

Likes

Comments

Jag ger det en chans till..
Dumma dumma app lägger av när jag är klar med ett mil långt inlägg. Får väl kopiera texten emellanåt haha! Mög!

Jag sitter vid poolen och njuter av en ledig dag. 6 dagars jobb på raken är ganska så jobbigt, men så sjukt kul!
Vad jag älskar att vara på dessa inspelningarna! Denna vrckan har varit extra spännande för jag har fått träffa lite större stjärnor och ja.. t.o.m jag blev lite starstruck!

Jobb denna veckan:
Måndag: Kl  6 - 15.30 "Ballers" med The Rock, wow! Han har man ju inte sett i lite filmer!
Tisdag: Kl. 7.30 - 17.00 "Future Man" som Seth Rogen ligger bakom, en av skådespelarna var Josh Hutcherson, (från Hunger Games)
Onsdag: Kl. 11.30 - 21.00 "The Ranch" med Ashton Kutcher, som btw är lika söt i verkligheten! Jag och en tjej blev faktiskt utvalda att stå på varsin sida av honom, och inte nog med det, jag skulle bli undanknuffad av honom😍😍 hihi!
Torsdag och Fredag: Kl. 17.00 - 5.00 "Greys Anatomi"  WOW!

Så..de var min vecka!
Nu ska jag slappa och sen blir det LipSync Battle imorgon och sen jobbar jag på Scandal på måndag :)

❤❤

Likes

Comments

Jag har haft en hel del problem med pengar, men när man har en fantastisk familj som hjälper mig på alla sätt dem kan, så har det alltid löst sig!
Nu har jag bara 4 månader kvar på mitt OPT och för första gången kan jag spara lite pengar!
Det lönar att sitta ner och deklarera i flera timmar, här får man det inte serverat utan du måste fylla i alla dina uppgifter själv! Inte kul, men absolut värt det!

Just nu sitter jag på bussen, på väg in till The Grove för en jobbintervju. Smått nervös, det var längesen jag var på en audition eller intervju!
Men får jag jobbet så har jag hela April räddat! :)

Efter mitt OPT, som slutar den 19 juli så har jag 2månader på mig att lämna landet, så min plan är att resa runt lite, passa på medan jag kan liksom, så det hade varit kul att kunna spara undan lite.
O1 visumet har jag i princip släppt helt, såvida jag inte får en random sponsor så finns det ingen chans för mig att få det. Så för er som saknar mig lite extra så ser ni mig iaf i slutet av September. Det känns långt dit men tiden går så förbannat fort att jag inte riktigt hinner med i svängarna och det skrämmer mig.

Vad ska jag göra när jag kommer hem?! Jag vet att jag till 100% kommer satsa på skådespeleriet iaf.. men.. ska jag stanna i Hlm? Eller flytta till Sthlm? Ska jag kanske satsa på England? Möjligheterna är oändliga!
Jag vill att ni ska förstå en sak...
Som jag har uppfattat det så finns det dem som tänker att jag misslyckas om jag åker hem.
Men jag tänker inte i dem banorna, jag har ett mål, resan dit är inte satt i sten, att jag åker hem stänger kanske en dörr, men öppnar så många fler :)
Positive thinking ftw!

Likes

Comments

Har precis varit och handlat på Trader Joes, sitter och avnjuter en tallrik Kefir med blåbär, valnötter och en liten skvätt honung. Jag har verkligen försökt vara duktig med maten på senaste, men det är svårt på inspelningarna när allt dem har är kaffe och donuts.
Men, igår stod jag emot den smarriga chokladtårtan! Wohoo!
Vi filmade i Malibu igår, en säsongsavslutning så det var en lång 12 timmars dag som inte slutade förrän 1.30 på natten. Så det är extra skönt att vara ledig idag!
Har kört ett yoga pass och ska ner på gymmet efter jag käkat. Jag klarade aldrig mina 100 dagar av yoga, tror jag klarade 50 iaf och det är inte så illa pinkat om jag får säga det själv. Det är svårt att hitta tiden ibland..
En sak som jag också har funderat länge och noga på, jag har ju läst boken "The lose you belly diet - change your gut change your life" av Travis Stork, han har en så fruktansvärt realistisk och hälsosam bild på kost. Han är tex flexiterian, dvs.. han håller sig till vegetariskt för att han gillar det men känner han för en stek nån dag så tar han det. I hand diet ingår också rött vin och öl haha.. Eller ja, det är inte en diet, det är livsstil.. Som jag glatt försöker följa. Jag äter mer superbär som hallon, blåbär och björnbär, superfrukt som äpplen och päron, nötter av alla slag, probiotisk mat, fiber och proteinrik mat. Det är så mycket enklare när man tänker, åh jag kan äta detta och detta ist för vad man inte kan äta. :)

Nej.. nog med sånt trams!
I helgen blir det bio för första gången på länge. Skönheten och odjuret!!! Wah, längtar!!

Vad mer.. nej jag jobbar mest, tränar, solar när jag kan. Det är väl den uppdateringen jag kan ge er idag! 😊

Liter bilder från en inspelning jag gjorde förra veckan, och några från igår och min skjuts till inspelningen! Haha tack Ines och Dan!

Likes

Comments