Vart tar tiden vägen? Om 1 månad och fyra dagar så får jag inte längre jobba här.

Å andra sidan trodde jag aldrig att jag kunde jobba här från första början... Men iaf, sen har jag 60 dagar på mig att lämna landet. Så jag kommer hem till Sverige alltifrån 11 Aug - 19 Sept.

Såvida inte något drastiskt händer.. vilket jag tvivlar på, men så länge det finns liv finns det hopp! Stay positive!

Jag har i alla fall haft några händelserika veckor, därav min frånvaro på bloggen. Jag tror inte ens jag kommer ihåg allt, men jag ska försöka mig på en lite snabb recap!

Alex och Caroline kom och hälsade på, vi besökte ställen som Santa Monica, Venice Beach, The Grove, vi firade Memorial Day och vi var på Universal där vi dessutom sprang på Brad Pitt.. vad är oddsen?!

Jag har fått jobba på Swedish Dicks, tillsammans med Peter Stormare och Johan Glans, vilket var himla kul! Roligare blev det när jag kikar upp och ser Johan Glans kika över min axel och säger "Ursäkta mig, men du är svensk va?" Haha, så jag fick samtala lite med honom. Riktigt kul i o med att vi som statister inte får gå fram och prata med skådisarna. Av ren respekt.

Det var på snäppet coolare än när jag råkade trampa på Bradley Coopers tår. Vilket mest var pinsamt!

Filmen som jag medverkade i förra året som bodydouble har nu kommit ut! Vet inte om ni minns att jag fick köra moppe för en lite större skådespelerska? I alla fall, jag känner att nu när filmen har anlänt så borde jag få nämna att det var självaste Sharon Stone som jag var body double till.

Hm.. vad mer?!

Jag ser inte fram emot att ni där hemma ska fira midsommar om lite mer än en vecka... inte OK! Jag vill också fira midsommar med nypotatis, sill och SVENSKA nyplockade jordgubbar... Med lekar och sång och alldeles för mycket flädersnaps!

Usch neeee....Jag tänkte slänga upp lite bilder för att ja.. därför! Som också förklarar lite vad jag gjort!

UH! Min första och förmodligen sista Baseballmatch har jag med varit på! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag skriver oftast om vilka inspelningar jag varit på och vad annat jag gjort i veckan. Men jag har nog aldrig berättat hur en vanlig dag på en inspelning ser ut?

Det börjar dagen innan, oftast, det är då jag brukar få reda på om jag är bokad på något jobb eller inte. Jag får ett mejl eller sms från calling servicen jag har, (det är ett företag som ringer in på jobb åt mig så jag slipper sitta i luren 5h om dagen) .
I mejlet står det vilken show jag är bokad på, min calltime (tiden då jag ska vara på plats) och vad jag är bokad som, tex restaurant patron, pedestrian, eller som idag army employee, dem ger dig också ett nummer som du ringer och får all övrig information.
Det nummert ringer man efter kl 19 på kvällen, där får du info om kläder dem önskar du har med dig, du ska alltid ha på dig ditt bästa val och ta med minst två ombyten, dem ger dig också adressen och annan info om smink och hår.

När jag väl har all infon så går jag igenom min garderob, packar min lilla resväska och förbereder allt jag kan inför nästa dag.

När jag kommer till mötesplatsen som kan vara allt i från en parkeringsplats där dem hämtar upp en, eller direkt till en studio så är det dags att leta upp den statist ansvariga. Dags för första kön, har man tur så är det ett litet antal statister, 10-25 eller sådär. Har man mindre tur så är det 275 pers. Så.. första kön hämtar man sin voucher, det är infobladet som ser till att du får betalt. När du har den så är det dags att gå till Wardrobe, kö nr. 2, där checkar dem dina kläder, ev får du byta eller så ger dem dig kläder som bättre passar, i utbyte tar dem din voucher, så får du tillbaks den när du lämnar tillbaks de lånade kläderna. Sen kommer vi till kö nr 3. Här ska hår och smink godkännas, även tatueringar ska döljas. När du gått igenom hela denna proceduren så ska du antingen hoppa på nästa buss och bli skjutsad till "Basecamp" eller så har du turen och det är på samma ställe, i så fall går du till "Holding" det är här du kommer sitta i sådär 12h och rulla tummarna, kolla mobilen, skriva ett sjuhelvete långt blogginlägg eller socialisera med övriga uttråkade statister. Nu kan man äntligen gå och hämta frukost, som är alltifrån en buffé med allt du kan tänka dig, eller en matvagn där du kan beställa vad du vill.
Dags att börja jobba.

Hur dagen som statist ser ut varierar alltifrån att du får sitta ner och glo hela dagen, till att dem använder dig i varje scen och du undrar hur du ska kunna hålla dig från att kissa ner dig. När klockan börjar närma sig timme nr.6, då vet man att det antingen är lunch snart, eller så är dem tvugna att betala dig MPV, mealpenalty. 10 dollar extra i fickan för att dem inte göder dig i tid. Men missförstå inte, det finns alltid "crafty", ett bord fyllt med frukt, donuts, bars, kaffe, vatten.. ja allt möjligt. Dit kan du gå när som helst..

Lunchen består oftast av en buffé, fisk, kött och kyckling, grönskaks bord och såklart.. massa mumsiga efterrätter som man försöker låta bli. Man blir verkligen bortskämd med maten. Oftast får man 1h lunch eller ja, man ska ha 1h lunch annars måste dem betala MPV iaf! Mahaha!!

Nu går vi alltså in på timme nr.7. Vi får inte betalt för lunchen så när vi knatar över timme 9 så börjar alla bli glada igen för nu är det O.B eller på engelska OT, overtime!

Ni förstår, vi får betalt 84dollar/8h. Dvs 10.50 dollar i h. Oavsett om dem släpper oss efter 1h så måste dem betala oss minimum 84 dollar, så antingen vill vi ha en superkort dag eller en superlång dag. För timme 10 och 11 får vi helt plötsligt 15.75dollar/h för och går vi ännu längre (som vi gjorde förra veckan) så är det dubbelt upp som gäller.. 21 dollar i timmen. Ja vad är de i svenska.. 180 kr/h. Inte så jävla pjåkigt som statist. Kom igen Sverige!!!! Börja betala era statister!!!

Så förra veckan landade en dags jobb på 210 dollar.. en dag!!

Hur som helst..
När vi hör dem säga "Okey, this is the Martinishot" De betyder, allra sista tagningen för dagen. När vi väl bli släppta så är de kaos, alla tar sina saker och bokstavligen springer mot "wardrobe" för kön blir lång snabbt. När du fått tillbaka din voucher så måste du fylla i allt, tid in, tid ut, lunchen, ev. MPV's. (ps. är man med i SAG-AFTRA som är en helt annan historia så går dem hem med mer än dubbelt så mycket i plånboken).
Nu du ska du ställa dig i kön för att få din voucher underskriven och då.. då är du äntligen klar att åka hem. Och ja, de kan ju betyda att fem kör dig till parkeringsplatsen där de först hämtade dig, då måste du stå i kö igen... i evigheter.. Haha.. Och när jag väl kommer hem så är det dags att ringa de där nummert igen och få reda på nästa dags äventyr.
Så börjar hela karusellen om igen.

Att vara statist är inte så glammigt.. om du tänker dig en film, vilken som helst, så är där alltid bilar som passerar, eller människor som går in eller ut ur en affär, jag trodde för att det var lyckostar som råkade vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. Men allt är noga planerat. Statist innebär att man är den där utblurrade klumpen som glider förbi i bakgrunden. För att få filmen till liv.
Men ser du nån som får lite extra tid i rutan, kanske tom en replik, då är dem garanterat SAG-AFTRA. Men de tar vi en annan gång, vet inte ens om ni orkat läsa så här långt.
Så jag som är Non-Union som de heter har aldrig repliker, får sällan extra tid i rutan.. men jag får betalt för att vara på en sjukt cool inspelning!
Har man extremt jävla mycket tur så har en av dem där Sag-aftra människorna inte dykt upp, då måste dem ge den rollen till nån annan. Dvs, man blir uppgraderad för dagen, lön och allt. När du har lyckats med den jävla turen 3 gånger, då kan du få äran och betala 20 000 kr för att få stämplen SAG-AFTRA.  ✌

Så... nu har ni lite mer info om hur livet som skådis i LA är. Eller ja, statistlivet iaf.
Här emellan vill man ju försöka få in auditions och större roller såklart! Men vem fan hinner de när man har en hyra att betala. ✌❤❤❤❤

Photo taken without my awareness by the one and only Jessica Gray!!

IG: @jgray.photography

Likes

Comments

Jag försöker yoga varje dag, ibland går det bara inte.
Mån och tis jobbade jag tex från kl 6 - 22, då finns inte riktigt tiden.
Men det har gått 103 dagar på detta året (nästan 1/3 wtf) och jag har tränat min yoga 76 dagar utav de 103. Inte allt för dåligt.
Jag ska verkligen försöka att träna i princip 6 dagar i veckan, helst alla dagar i veckan.
Peppar peppar så tror jag att drt är tack vare yogan och min kost som gjort att jag hållt rekord i att vara frisk.
Jag får alltid min beskärda del av förkylningar.. sådär 5-6 st per år, om inte fler.
Detta året har hittills (peppar peppar) gett mig 0 förkylningar.
Kanske för att jag kammade hem en sjuk jävla halsfluss och en förkylning efter det i slutet på förra året.

Men men!
Nu ska jag ner till gymmet, sen åka på en snabb shoppingtur, köpa smink att dölja min tatuering med och sedan blir det jobb på "The last ship" ikväll :) wohoo!
Är det inte lite konstigt att man hellre jobbar än är ledig?

Och en sak till!
Glad påsk på er alla!
Drick lite extra påskmust för mig och käka lite extra god mat också! ❤

Likes

Comments

Ännu en vecka har gått, jag vet att jag säger det i varje inlägg, men tiden går för snabbt!! Mitt OPT slutar om 3 månader och jag får mer och mer panik. Jag vill så himla gärna stanna!

Jag jobbar i alla fall, dock var denna veckan lite slö, jag jobbade måndag och torsdag, typ onsdag.. that's it. Men det är okej eftersom jag jobbade så himla mycket förra veckan.

Mina lediga dagar har inte varit allt för händelserika, men jag har hunnit med en del träning och städning.

Igår hann jag även med en hike med Jessi och Lavi. Det är inte klokt så grönt LA är just nu..

Oj ja visst ja! Jag träffade en tjej på en av inspelningarna som råkar vara ganska stor på sociala medier. Hon frågade om jag kunde hjälpa till med en "reklam" för en restaurang. Ingen betalning med gratis middag. Haha.. riktigt fancy restaurang, vi tre tjejer åt och drack för sådär 7000 kr. Haha, helt sjukt!
Efteråt så stack vi til SoHouse vilket tydligen vara är för medlemar och inbjudna. Där pratade vi med en av producenterna bakom Frozen. Jag vet att vi är i Hollywood, kärnan av all filmindustri, men jag kan inte riktigt greppa det alltid.

Nej, jag försöker göra allt som jagtänker mig att jag ska göra. Skriva ett blogginlägg var en av sakerna, fixa tvätten etc etc.. Haha..

Ha en fin vecka så hörs vi snart igen :)

Likes

Comments

Jag ger det en chans till..
Dumma dumma app lägger av när jag är klar med ett mil långt inlägg. Får väl kopiera texten emellanåt haha! Mög!

Jag sitter vid poolen och njuter av en ledig dag. 6 dagars jobb på raken är ganska så jobbigt, men så sjukt kul!
Vad jag älskar att vara på dessa inspelningarna! Denna vrckan har varit extra spännande för jag har fått träffa lite större stjärnor och ja.. t.o.m jag blev lite starstruck!

Jobb denna veckan:
Måndag: Kl  6 - 15.30 "Ballers" med The Rock, wow! Han har man ju inte sett i lite filmer!
Tisdag: Kl. 7.30 - 17.00 "Future Man" som Seth Rogen ligger bakom, en av skådespelarna var Josh Hutcherson, (från Hunger Games)
Onsdag: Kl. 11.30 - 21.00 "The Ranch" med Ashton Kutcher, som btw är lika söt i verkligheten! Jag och en tjej blev faktiskt utvalda att stå på varsin sida av honom, och inte nog med det, jag skulle bli undanknuffad av honom😍😍 hihi!
Torsdag och Fredag: Kl. 17.00 - 5.00 "Greys Anatomi"  WOW!

Så..de var min vecka!
Nu ska jag slappa och sen blir det LipSync Battle imorgon och sen jobbar jag på Scandal på måndag :)

❤❤

Likes

Comments

Jag har haft en hel del problem med pengar, men när man har en fantastisk familj som hjälper mig på alla sätt dem kan, så har det alltid löst sig!
Nu har jag bara 4 månader kvar på mitt OPT och för första gången kan jag spara lite pengar!
Det lönar att sitta ner och deklarera i flera timmar, här får man det inte serverat utan du måste fylla i alla dina uppgifter själv! Inte kul, men absolut värt det!

Just nu sitter jag på bussen, på väg in till The Grove för en jobbintervju. Smått nervös, det var längesen jag var på en audition eller intervju!
Men får jag jobbet så har jag hela April räddat! :)

Efter mitt OPT, som slutar den 19 juli så har jag 2månader på mig att lämna landet, så min plan är att resa runt lite, passa på medan jag kan liksom, så det hade varit kul att kunna spara undan lite.
O1 visumet har jag i princip släppt helt, såvida jag inte får en random sponsor så finns det ingen chans för mig att få det. Så för er som saknar mig lite extra så ser ni mig iaf i slutet av September. Det känns långt dit men tiden går så förbannat fort att jag inte riktigt hinner med i svängarna och det skrämmer mig.

Vad ska jag göra när jag kommer hem?! Jag vet att jag till 100% kommer satsa på skådespeleriet iaf.. men.. ska jag stanna i Hlm? Eller flytta till Sthlm? Ska jag kanske satsa på England? Möjligheterna är oändliga!
Jag vill att ni ska förstå en sak...
Som jag har uppfattat det så finns det dem som tänker att jag misslyckas om jag åker hem.
Men jag tänker inte i dem banorna, jag har ett mål, resan dit är inte satt i sten, att jag åker hem stänger kanske en dörr, men öppnar så många fler :)
Positive thinking ftw!

Likes

Comments

Har precis varit och handlat på Trader Joes, sitter och avnjuter en tallrik Kefir med blåbär, valnötter och en liten skvätt honung. Jag har verkligen försökt vara duktig med maten på senaste, men det är svårt på inspelningarna när allt dem har är kaffe och donuts.
Men, igår stod jag emot den smarriga chokladtårtan! Wohoo!
Vi filmade i Malibu igår, en säsongsavslutning så det var en lång 12 timmars dag som inte slutade förrän 1.30 på natten. Så det är extra skönt att vara ledig idag!
Har kört ett yoga pass och ska ner på gymmet efter jag käkat. Jag klarade aldrig mina 100 dagar av yoga, tror jag klarade 50 iaf och det är inte så illa pinkat om jag får säga det själv. Det är svårt att hitta tiden ibland..
En sak som jag också har funderat länge och noga på, jag har ju läst boken "The lose you belly diet - change your gut change your life" av Travis Stork, han har en så fruktansvärt realistisk och hälsosam bild på kost. Han är tex flexiterian, dvs.. han håller sig till vegetariskt för att han gillar det men känner han för en stek nån dag så tar han det. I hand diet ingår också rött vin och öl haha.. Eller ja, det är inte en diet, det är livsstil.. Som jag glatt försöker följa. Jag äter mer superbär som hallon, blåbär och björnbär, superfrukt som äpplen och päron, nötter av alla slag, probiotisk mat, fiber och proteinrik mat. Det är så mycket enklare när man tänker, åh jag kan äta detta och detta ist för vad man inte kan äta. :)

Nej.. nog med sånt trams!
I helgen blir det bio för första gången på länge. Skönheten och odjuret!!! Wah, längtar!!

Vad mer.. nej jag jobbar mest, tränar, solar när jag kan. Det är väl den uppdateringen jag kan ge er idag! 😊

Liter bilder från en inspelning jag gjorde förra veckan, och några från igår och min skjuts till inspelningen! Haha tack Ines och Dan!

Likes

Comments

Jag skrev ett inlägg för några dagar sen men så la appen av och allt jag skrivit försvann, på nåt vänster så delades ett gammalt inlägg på Facebook..(??!)

Hur som helst så har jag precis kollat klart på Melodifestivalen. Emil var snäll och påminde mig om att finalen var idag. Har också luskat ut paypal så jag kan skicka pengar till mitt svenska konto så jag kan betala mina räkningar och lån 😂 kan ju vara bra!

Igår gick jag och handlade, har saknar dem där vårkänslorna då värmen kom som ett blixtnedslag. Till och med kvällarna är ganska så milda nu. Men hur som helst så såg jag en Kolibri flyga förbi och landa i en buske. Där var de minsta lilla gulliga fågelboet jag sett med de sötaste små bebis kolibris jag någonsin sett!
När jag stirrat ett tag och försökt knäppa en bild med min sketna mobilkamera aå blickade jag ner och där satt en liten ödla och stirrade på mig. Så.. trots att värmen slog på så fick jag lite vårkänslor :)
Allt regn som kommit de senaste veckorna har också gjort allt LA aldrig varit grönare. Jag slänger upp en bild på en kulle vid lägenheten som bara för några veckor sem var grus och damm. :)

Denna sista bilden är på kolibrin och bebisarna.. men du lär inte se så mycket än en blurrig massa.

Denna veckan har jag jobbat lite granna, två dagar i Santa Monica på serien Lucifer och en dag i Los Angeles på en pilot till en ny serie med Paula Abdul :)
Spännande!

Likes

Comments

Idag sitter jag på ännu en filminspelning, det har rullat på bra hela veckan och jag är så tacksam att slippa sitta som publik.
Jag tryckte nyss i mig en Tuna Melt macka som jag beställde från en matvagn... gratis 😊 statistjobb kan vara ganska så glassiga. Men ingen inspelning är den andra lik.
Onsdes var jag ju polo gäst!!
Kolla in värsta coola hatten!

Igår var jag på Veep, skådespelerskan är hon som spelar Elaine i Seinfelt så de var kul! Men sen calltime och en ganska så tråkig dag faktiskt då vi bara satt.
Idag fick vi en adress, där blev vi upphämtade och körda till kostym, där kollade dem våra kläder i ösregn och gegga, sen kom en ny buss och körde oss till inspelningsplatsen. Hm.. jag hade kunnat åka direkt till kostym?!
Men men!
Uhh.. Igår förresten samlades vi på Paramount!
Det är inte så märkvärdigt egentligen, men jag känner mig lite cool 😊

Nej fick precis mitt hår fönat, dricker mitt te, ska väl plocka fram min bok "Stalker" tack Nina! ❤
Och invänta order! :)
En annan sak som jag märkt.. dessa större serierna är väldigt noga med sina statister. Väl klädda, dem t.o.m ger oss kläder att ha. När man väl ska spela in en scen så kan smink eller hår bara komma fram och rätta till ens tröja eller börja kamma ens hår. Jag blir lika skrämd varje gång 😂
Nej, de får räcka för idag! :)

Likes

Comments

Godmorgon, klockan närmar sig 7 och jag är inne på min tredje kaffe. Förmodligen inte mitt smartaste drag.
Uppe klockan 4 imorse och fixade mig snabbt inför dagens inspelning av American Housewife. Vi ska på fancy polo.
Så vi alla är sådär fint uppklädda i ljusa färgglada klänningar och stora hattar med alla möjliga dekorationer.
Det är dock ganska så kallt just nu innan solen gått upp att sitta i en klänning.
Idag fick både mitt smink & hår tummen upp plus att jg fick ett stort tack för att jag frågade om min tatuering som dem täckte.
Jag måste köpa smink!

Igår så var jag på klädprovning (inför idag) på CBS, det bästa med att vara statist ist för publik är att dem litar på en nu. Jag fick ett gästpass och karta, sen var jag fri att promenera rundor på CBS! Naaajs!

Hur som helst, Jessi och Lavi mötte upp mig där och sen åkte vi till Santa Monica. Tydligen finns där ett bakeri som gör fantastiska kakor. Precis bredvid fanns en park med fler sköldpaddor än jag någonsin sett förut.
När vi var klara där så åkte vi till "The Getty" tydligen väldigt känt turistmål som jag aldrig hört talas om. Kan man kalla de muséum? konsthall? Nåt åt de hållet.
Otroligt fint var det iaf!
Bästa av allt. Jag gick i klänning hela dagen! ☀☀

Likes

Comments