Header

Hallå där! sitter i soffan just nu och väntar på att åka till jobbet. Var ledig igår och kollade sex and the city och tränade på kvällen. En skön dag! Idag börjar jag 14.30 så har passat på att sova länge, sov till 10 ungefär och sen har jag latat mig och kollat Youtube i sängen, tog en lååång frukost samtidigt.
Nu innan jag satte mig i soffan så städade jag undan lite i vårt bombnedslag till hem... hehe.

Har mejlat lite med hyresvärdar om ny lägenhet så kanske blir flytt i vår, vi får se! Så spännande!

Nu bär det av till jobbet! Jobbar hela helgen och måndag så blir en lååång jobbhelg... sen är jag lite ledig så det blir ju gött.
Hejdå

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Sitter i soffan och kikar Sex and the city. Har ätit popcorn och druckit citronvatten, det är jäkligt underskattat med citronvatten alltså.

Såå, en vecka har gått och inge skräpmat, det blir veckans mål också. I morgon tänkte jag skaffa gymkort också, har börjat läsa Hjärnstark. Väldigt inspirerande bok, jag har blivit motiverad till att röra på mig i alla fall! 

Ha en hälsosam vecka!

Likes

Comments

Hallå där. Torsdag kväll och har nyss ätit, det gär med att laga mat varje kväll fungerar bra ska jag säga! Även om jag är sjukligt trött efter jobbet så går det ändå. Idag har jag ioförsig sovit 1.5 timme efter jobbet hehehe...

Nu kikar jag på Sex and the city, serien, och ska snart diska. I morgon jobbar jag igen men sen är jag ledig i helgen, sjukt skönt!!

Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Ja, jag kan ju säga att de senaste fem månaderna har präglats av gottis, i alla sorter. Och den senaste två veckorna har varit brutala.. Var iväg på resa för två veckor sen och hade då möjlighet att köpa taxfree, köpte Amarula till päronen i julklapp och lakrits till mig själv, inte mer med det. Men sen har en ju en sambo som shoppade loss, och det är ju inte bara han som ätit av. Det har varit kexchoklad, polly och godis i alla dess slag i princip. Jag har ätit som att det inte finns någon morgondag. Eller jo, och den morgondagen var 'starten på mitt nya liv', ni vet, inget mer godis, lätt som en plätt. Men nu sitter jag här, med 'mitt nya liv' och ÄR SÅ J*VLA GODISSUGEN. Det är ju tur att jag är lat också, annars hade jag tagit mig till affären och köpt delicatobollar igår.. och blodsockret är ju instabilt kan jag ju säga, tröttheten är ett faktum.

Jag har googlat lite tips som jag kan ta till för att minska sockersuget.

  • Borsta tänderna tidigare på kvällen. Jag har problem med att vara sockersugen på eftermiddagen och kvällen, och upplever själv att när jag har borstat tänderna så försvinner sockersuget. Så, borsta tänderna vid 20.00 från och med nu.
  • Dricka citronvatten. Det här är ett tips jag provat förr när jag velat bli av med sockersug, och visst funkar det. Magen fylls av lite vatten och jag känner mig inte 'hungrig' längre, och citronen gör att sockersuget försvinner (oftast). Detta kan ju vara placebo, vem vet, men det funkar ju med. Sen det här att jag ska göra i ordning citronvattnet först gör att jag tänker på annat, och så vips så tänker jag inte på delicatobollar längre.

Nu är det inte så att jag ska förbjuda mig själv att äta godis och dricka läsk, men jag ska försöka att minska på sockerintaget. Just nu är fokus på att laga mat hemma varje dag (se det tidigare inlägget), och sen får sockersuget vara lite av ett sidoprojekt. Som sagt, allt det här är en långsam process.

Sockriga pussar.

Likes

Comments

Här har det varit lite lugnt i helgen. - ja man ska ju vila tänker ni, ja fast nej, jag har jobbat... och med jobbet har hittills inneburit mycket snabbmat.

Eftersom jag jobbar inom vården jobbar jag både dag, kväll och helg och jag har inte riktigt kommit in i rutinerna att orka laga mat när jag kommer hem efter kväll-dag jobb... Men det ska det bli ändring på nu! Ett mål för denna vecka är att inte äta snabbmat utan att laga mat varje dag. Inte så svårt tänker ni, nä det hoppas jag med hehe...

Gokväll!

Likes

Comments

Enligt Nationalencyklopedin är hälsa ett "svårdefinierbart begrepp vars betydelse är vidare än frihet från sjukdom. En allmänt omfattad definition saknas alltså.".

Söker man på "Health" på WeHeartIt.com är det bilder på färska frukter och bär, grönsaker, smala vältränade människor som på något sätt tränar, etcetera.

Lika är det när man söker på #hälsa på instagram, människor som tränar, äter frukt och grönsaker.

Är hälsa lika med träning och frukt?? Jag äter ju typ en frukt i veckan, max......... #ohälsosam

Jag jobbar inom vården, på en avdelning där vi behandlar och vårdar personer med en väldigt vanlig sjukdom. Här får jag se människor bli bättre och friska från sin sjukdom, men även ser jag människor förlora kampen mot den. Är hälsa för dessa patienter att äta frukt och träna varje dag? Eller kan hälsa vara att göra saker som får personen att må bra? (vilket kan vara träna och äta frukt, jag vet, men ni hajar). Eller är hälsa frånvaro av sjukdom?

Vad är hälsa för mig? Och vad är hälsa för dig? Jag tror att för att nå hälsa måste vi veta vad just vi mår bra av, inte vad samhället visar oss, och sedan jobba med dessa 'hälsor' för att må bra.

Dax att hitta hälsor!!!!

Likes

Comments

​Ja, hur många bloggar har man inte startat i sitt liv? (minst 1000...). Denna blogg tänkte jag dock ha som motivation för att fortsätta min resa mot ett hälsosammare liv. Jag kommer därför vara anonym och bara ha för att skriva av mig och dela med mig.

Ja. hur många gånger har man inte startat sitt "hälsosammare liv"? (minst 1000...). Men denna gång är målen så annorlunda, förut har målen varit att gå ner i vikt, snabbt, att bli snygg, snabbt, etcetera. Denna gång ska det vara livslångt. Jag kommer verkligen börja från grunden här, och resan kommer vara lång, jag har liksom precis tryckt lite Max och en kexchoklad. 

Jag kommer skriva om träningar, det jag äter, mina mål, hur jag mår, när jag äter godis, vad som är hälsa för mig (eller inte?) och ja, ni vet, livet. 

Vi ses!

Likes

Comments