Som rubriken lyder, om 1 månad och 10 dagar så sitter vi alltså på flyget emot Tanzania och vår praktik!

I veckan så kunde jag även bocka i dom sista vaccinationerna och det börjar nu pirra ordentligt i magen.

Jag tyckte nyss att vi satt där på första Tanzania-mötet och tänkte att det hela kändes så himla långt borta, men nu är vi snart där och det ska bli så himla spännande!

Vi hörs snart igen!

/ Josefin

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!

Nu var det länge sedan vi kikade in här men vi är i full gång vad det gäller insamlingar, nedräkning och förberedelser inför resan. På bara dessa veckor så har vi fått in 10700kr efter inlägget som vi delade på facebook vilket är helt fantastiskt! Stort tack till er som hittills bidragit!

Vi har alla även påbörjat våra vaccinationer och börjat skissa på packnings-listor, det är en hel del att tänka på och att ha med har vi märkt.

Det kommer ganska snart att skrivas individuella inlägg. Om ni kikar på kategorierna så har vi alla en egen kategori med vårt egna namn för att vi ska kunna få skriva lite egna tankar och känslor under resans gång men även för att det ska underlätta för våra vänner och anhöriga att hitta till just oss.

Det var en liten uppdatering om hur läget ser ut just nu och vi hoppas att ni vill fortsätta följa oss på vår resa till Arusha, Tanzania.

Vi hörs snart igen!

Likes

Comments

Hej!
Nu när vi har fått möjligheten att förlägga vår praktik i Arusha, Tanzania under maj månad så har vi även startat en allmän insamling som vi valt att skriva ut på våra sociala medier för att på så sätt kunna nå ut till så många som möjligt.

Praktiken kommer vi att utföra på ett sjukhus, St. Elisabeth Hospital där vår inriktning blir nyfödda Maasai barn samt barnhemmen, Faraja Orphanage och Pippi house för barn i blandade åldrar. Praktiken innefattar också en skola för Maasai barn.

Barnen i Arusha har inte samma förutsättningar som barn i Sverige.

Därför vill vi nu ta hjälp av allmänheten för att göra en offentlig insamling till barnen på våra praktikplatser. Pengarna kommer oavkortat att gå till barnen, till resurser som skolmaterial, hygienartiklar och livsnödvändiga förnödenheter.

Insamlingen pågår fram till och med 1 april 2017.

Insamlingen går till ett privat swish konto, alternativt bankgiro nummer där man kan sätta in pengar.

Swish nr: 0705936632
Bankgiro nr: 342-3555
Märk gärna ert bidrag med Tanzania.
Allt är av betydelse, varje krona räknas.

Tack för ditt bidrag!
Med vänliga hälsningar
Från vänster på bilden Sabina Brolin, Erika Danielsson, Johanna Skogman, Sofie Rattfeldt, Josefin Svensson och Jennie Leonsson

Likes

Comments

Vi tänkte göra en presentation utav oss. Vi är sex tjejer som läser andra terminen på vård och omsorgsprogrammet med inriktning socialpedagogik, på Klarälvdalens folkhögskola i Sunne. Vi har fått möjligheten att resa till Arusha, Tanzania för att få göra vår praktik. Vi startade den här bloggen för att våra nära och allmänheten ska få följa oss, med allt ifrån förberedelser till praktik. Vi hoppas att ni vill följa oss på denna resa.

Bild lånad ifrån google.

Med vänliga hälsningar,

Erika, Sofie, Johanna, Jennie, Sabina och Josefin

Likes

Comments