Nu har vi varit hemma i hela 21 dagar. Under dess dagar har det hänt mycket. Först har vi ju varit på Migrationsverket, några besök på Skatteverket/försäkringskassan och Tingsrätten. Anna har fått sitt svenska personnummer och i nuläget väntar vi på att vi ska bli hennes lagliga vårdnadshavare i Sverige. Sen är det bara namnändringen kvar, från Ai-Ting till Anna. Det har blivit sammanlagt många timmars väntetid på dessa myndigheter men Anna har varit superduktig. 😍

Hembesöken av BVC-sjuksköterskan och socialsekreterare från familjerätten är avklarat som också har gått bra. Vi har även varit och besökt BVC-sjuksköterskan på BVC- mottagningen och den obligatoriska läkarundersökningen på barn- och ungdomsmottagning är gjord. Det gick jättebra fast det var inte populärt (trots emlaplåster) med provtagningen. Personalen var superbra och det gick över ganska snabbt.

Phu, Phu, Phu .........!!!! 😉😜😅

Vi har hittat på lite roliga saker också. Hemma har vi lekt mycket kurragömma, lekt med lego, pysslat, lagt pussel, spelat piano och lyssnat på musik. Anna älskar att sjunga och showa. Vi har fått mycket skratt och låtarna kan vi i sömnen nu....hehehe. Ett antal besök på lekplatser, Leos lekland och även bus i trädgården har det blivit. SNÖ.... jo det blev ju några dagar med mycket snö ❄️❄️❄️. Härligt, Anna älskade att åka pulka trots att det var kallt. 💕.

Vi har umgåtts hela tiden och nu börjar vi komma in i föräldrarollen och Anna börjar komma till ro. Vad vi älskar denna underbara, envisa, fina tjej ❤❤❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag blev det bara massor av lek. Inget väntade på någon myndighet. Härligt. 😜💕

Efter några timmars lek på Leos lekland åkte en mycket trött och lycklig tjej hem. 😍😄

Likes

Comments

Då var det dags igen...... Besök på Skatteverket/Försäkringskassan. 🙃 Skönt att komma tidigt idag då det var betydligt mindre kö. Allt som kan fixas nu är gjort. Så gott!! Anna var duktig, det har varit mycket väntande och köande för henne. Tyvärr är det ställen som vi måste besöka. Längtar tills Anna har sitt svenska personnummer. 🇸🇪.

Idag hade vi vårt första besök i hemmet. Barnmorskan från BVC gjorde hembesök. Vi fick en del tips och allt kändes riktigt bra. 😊.

Likes

Comments

Varit på Migrationsverket för första gången idag..... Naturligtvis var det strul med datorerna 😱. Vi hade en tid bokad men efter 2 timmars väntetid (skojar inte) var det våran tur. Tack för barnspel o youtube på mobilen. 😉 Anna var tålmodig. Ja hade vi verkligen inte behövt registrera Anna så hade vi gått därifrån direkt.

Det blev en god lunch på Rosegarden där 1:a valet var sushi för både Anna o Mamma. Kommer bli många fredags/lördagsmys med sushi framåt. 🍣🍱

Efter ett kort besök på skattekontoret/försäkringskassan vände vi för att åka hem. Vilken KÖ... IGEN!!! Phu! Det får bli imorgon istället. 😜😄😉

Likes

Comments

Hello igen. Nu var det bra längesedan vi skrev på bloggen (har haft liiiite fullt upp 😉)så risken är att detta inlägget blir av den längre varianten 😜.
Var ska jag börja ......... 🤔
Jo jag lovade lite bilder från ett ställe som heter BabyBoss. Här kommer dem:

Resan hem gick faktiskt mycket bättre än vad vi räknat med. Vi hade en del duster men tänk er att flyga 17 timmar, ca 2 timmars väntetid i Dubai, bilresa från Arlanda till Jönköping och vara nästan 6 år, inte kunna språket o inte känna föräldrarna (oss).
Anna var en stjärna. 🌟

Väl hemma har vi börjat lära känna varandra. Vi har lekt mycket inomhus men även ute i trädgården. Några besök i affärer har det också blivit då vi upptäcker saker varje dag som saknas... 😜. Det är full fart på denna goa tjej så vi är rätt trötta på kvällarna kan man säga....😉 Men vi vill inte byta bort det för "allt smör i Småland" 😍😉😍.
Anna har börjat att "lyssna" på namnet Anna (så mycket en blivande 6 åring lyssnar 😂) och vi har sakta fått in lite rutiner. Hon är superduktig på att lära sig svenska... Hon kan räkna till 10 själv, säger tack, hej hej, varsågod, var är.....(när vi leker kurragömma), näsa, mun (som hon också kan peka på. Ja vad säger man???? Hur duktigt som helst. Vi har ju bara haft henne i ca 1 vecka 😍.

Likes

Comments

Då har äntligen dagen före hemresan kommit. Dessa dagar har varit omvälvande eller som Prins Daniel sa: "känslorna är all over the place" 😍.
Vi har varit på lekpark x flera gånger, Taipei zoo, BabyBoss och även varit på hotellrummet för att börja lära känna varandra.

BabyBoss är så otroligt pedagogiskt upplagt för barn. Barn får prova på olika yrken som tex polis, tandläkare, kirurg, rockstjärna, brandman, kiwiplockare, nagelspecialist, bonde och pilot eller flygvärdinna mm, mm och får då "tjäna" BBpengar. För "pengarna" får barnen sen "betala" och göra tex pizza, soyamjölk eller/och glass, ta "körkort" och köra bil. Personalen var fantastiska både med barnen och med att hjälpa oss med översättning till Anna. Hon hade så roligt.
Bilder kommer senare.

Nu har vi packat det vi kan inför morgondagen 😄. Godnatt out there 😊

Likes

Comments

Vi tittar på denna fantastiska lilla tjej o tänker.... hon är vår dotter, så overkligt men ändå verkligt o otroligt efterlängtad ❤. Denna tjej som har så mycket att ge o jag är så stolt över att vi har fått denna uppgift att älska, uppfostra o guida henne. ❤😍❤
Människorna här i Taiwan 🇹🇼, speciellt på vårt hotell, är jättetrevliga o hjälpsamma men nu längtar vi hem 🏠🇸🇪.

Likes

Comments

Igår, 16/2, fick vi våran underbara dotter. Allt har gått bra och hon var glad att se oss. Det är andra natten hon sover med oss o det funkar bra. Dessa två dagar har vi bara umgåtts för att börja lära känna varandra o hitta de rutiner som funkar här. Längtar tills vi kommer hem 💕.

Visar en bild på min älskade make Niklas o våran underbara dotter Anna. 💕💕💕💕

Likes

Comments

Idag har vi inhandlat mer saker till Ai-Ting (Anna). Lite schampoo, balsam etc o leksaker mm.
Vi är verkligen bäst på att ta oss runt med tunnelbanan 😉, både under o över jord 😄. På denna resa idag käkade vi lunch på IKEA..... Ja vi kunde inte hålla oss borta 😂.

Och naturligtvis fanns bokhyllan Billy där också 😂😂😂

Imorgon är det den stora dagen då vi ska träffa vår underbara dotter ❤. Längtar ❤ Vi kollade upp vart platsen var där vi ska träffa människorna från organisationen imorgon. Taipei Main station. Tur var väl det för det är en stor station o vi vill ju inte bli sena imorgon. 🤗😍

Likes

Comments

En STOR kram till er på alla hjärtan's dag från oss ❤.
Dagen började med att vi lärde oss tunnelbanesystemet här. Det var inte så svårt, som att åka i London eller Stockholm 😉. Vi tog oss till Taipei 101 som var världens högsta skyskrapa mellan år 2004-2010 med sina 508 meter. Utsikten var fantastisk. Där fick vi "känna" av hur det är att "vara kändis"..... två tjejer kom fram till oss och dem var helt hispiga. Ville ta kort med oss och berättade hur vackra vi var, sen filmade dem oss när vi gick ner gör trappan. 😜🤗
Sen blev det lite shopping då jag (Catharina) behövde en vårjacka. Hade visst missbedömt "värmen" här lite 😬🙉😊. Lilla Ai-Ting (Anna) fick naturligtvis lite också 😍. Längtar så mycket ❤.

Vi besökte Night market som är väldigt populärt.
Intryck av Taipei/Taiwan: det är väldigt renligt överallt (förbjudet att äta, dricka o tugga tuggummi i tunnelbanan o förbjudet att slänga skräp var som helst) och alla är så supertrevliga (så fort vi tog upp kartan kom det fram någon person som frågade om vi behövde hjälp). Vi har fått mycket positivt intryck 👍🏼😄.

Likes

Comments