Invägning

Alltså wow! Jag har inte vägt mig för att skriva in i min app sen den 10e september men jag tänkte att det var dags i morse. På en månad har jag gått ner 3,5 kg vilket inte är jättemycket men det har resulterat i att jag har hamnat på ett BMI där jag inte längre är fet! Så nu är jag "bara" överviktig och det minns jag inte när jag var senast.

Pernilla 😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Personligt, Utmaningar

Äntligen har jag fått en ny lägenhet. I nästan två år har jag velat flytta ifrån min lägenhet men det blev extra intressant i våras när allt mögel i badrummet kom tillbaka och jag utvecklade hösnuva och allergi. Jag har sökt varenda lägenhet som jag har haft råd med men de flesta ligger mitt inne i Göteborg och för de lägenheterna har jag för lite dagar på boplats. Men idag ringde de ifrån HSB i Uddevalla och sa att tvåan som jag var och kollade på i söndags är min om jag vill ha den! Så den första december flyttar jag in i en tvåa med ett riktigt kök 😍 Det kommer nog bli väldigt tufft i början då jag alltid har bott väldigt nära min farmor & farfar och min mamma men jag tror att efter en tid så kommer det släppa, jag har dessutom min mormor och morfar där uppe! Sen kommer jag inte ha tid att oroa mig heller då jag kommer vara mitt uppe i min c-uppsats när jag flyttar. Men jag är så lycklig verkligen, en lägenhet som ligger i ett hyreshus istället för att bo i botten av en villa som nu, jag kommer inte känna mig lika iakttagen längre. Så ja den här helgen kunde inte börja på ett bättre sätt än så här!

Jag hoppas ni andra har en lika underbar fredag som jag har!

Pernilla 😘

Likes

Comments

Mat, Personligt

Igår träffade jag min älskade Ellen som står mig närmast hjärtat. Vi har inte setts ensamma sen i början på sommaren så det var dags att ta igen missad tid. Jag kom hem till henne strax innan kl 17 och vi korkade direkt upp en flaska rosé. Jag hade inte ätit på några timmar och blev därför ganska fort väldigt lullig, efter ett glas så snurrade det en del och det är så jag märker hur stor skillnad det är på upptaget i kroppen. Vi drack upp flaskan och jag fick ett glas vatten då Ellen var så rädd att jag skulle däcka  (😂). Sedan drog vi vidare till Mañana och käkade lite tapas och tog ännu en drink. Kvällen var så mysig och efter middagen gick vi tillbaka hem till henne, drack lite thé, skvallrade och bara mös. Vid 23 åkte jag hem och kvällen var verkligen på topp. Fler sådana kvällar behöver alla ha.

Pernilla 😘

Likes

Comments

Personligt

Igår var det äntligen dags! Middag med min bästa @jjennyerlandsson på Pinchos och sen var det vidare till Trädgårn för att kolla på Chippendale. Helt ärligt så var gårdagen en av de bästa kvällarna jag upplevt! När vi kom till Trädgårn mötte vi upp två gamla kollegor till mig och vi fyra hade så roligt hela kvällen. Vi drog vidare till Dancing Dingo för drinkar och kvällen fortsatte i samma bra spår som tidigare. Jag kommer leva på denna lycka i flera veckor!                 Vi valde att ta kort tillsammans med killarna i Chippendale och jag började då få lite ångest för hur jag skulle se ut på kortet och direkt började jag känna mig tjock igen. Men jag är så glad att jag tog det kortet och jag tycker inte alls att jag ser så stor ut som jag trodde att jag skulle göra och jag skäms inte alls för bilden. Kan inget annat säga än "Best Night Ever!!!"

Pernilla 😘

Likes

Comments

Jag har beslutat att jag ska sluta väga mig på ett tag. Då kroppen har börjat att gå ner väldigt lite varje vecka och sedan var tredje till var fjärde går upp allt jag gått ner eller lite till så här jag tappat suget. Jag vill se ordentlig förändring och det gör jag inte på vågen för tillfället och därför kommer jag ställa undan den. Igår hade jag gått upp 8 hg och det var droppen kände jag. Istället ska jag fokusera på andra bevis så som kläder och bara känslan i mig själv. Jag köpte 2 t-shirts och en tjocktröja igår på VeroModa i storlek Medium vilket är otroligt stort då jag inte minns när jag senast kunde gå in i vilken butik som helst och plocka de plagg jag tyckte var fina och inte de plagg som var störst och som bäst döljde magen. Så nu lever jag på det istället för på vikten.

Pernilla 😘

Likes

Comments

Personligt

Wow! Alltså mina vänner är oslagbara. Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är för att ha träffat dessa underbara genom universitetet. Jag visste att jag skulle träffa nya människor men inte att de skulle vara så här underbara! Idag firade vi mig på Pinchos. Kvällen har bestått av god mat, goda drinkar men också utav en massa skratt. De överraskade mig idag med sång och presenter på restaurangen och genom att bara vara bäst. Jag är så tacksam att jag nästan bölar när jag tänker på kvällen! Nu ska jag bara njuta av denna underbara känslan av att vara älskad innan livet går vidare.

Pernilla 😘

Likes

Comments

Personligt

Idag fyller jag 24 år!

Dagen spenderas i skolan och sedan i em/kväll ska jag firas med några i klassen på Pinchos. En riktigt bra torsdag!

Pernilla 😘

Likes

Comments

GBP operation , Invägning , Medicinskt

Idag var jag tillbaka på Östra sjukhuset för min 6månaders koll. Jag tog blodprover och fick sedan träffa min dietist. Dietisten gav mig högsta betyg i allt. Hon var så nöjd över mitt tankesätt när det gäller mat och så nöjd över mina 30 kg bort. Hon tyckte även att jag gör helt rätt i att vänta med träningen lite under tiden som jag bearbetar det mentala om att folk kommer titta och lägga fokus på mig. Så högsta betyg sa hon flera gånger. Vilket resulterade i att jag gick ifrån Östra med ett stort leende på läpparna. Nu ska jag inte tillbaka förrän min 1års koll vilket sker om ca 6 månader.

Jag missade att väga mig i söndags men jag vägde mig igår istället och denna vecka har jag tappat 0,7 kg. Vilket var väldigt kul då det alltid är lite roligare ju mer man gå ner.

Pernilla 😘

Likes

Comments

Idag när jag vägde mig stannade vågen på 84,6 vilket innebär en viktminskning på 2 hg. Eftersom jag för två veckor sedan gick upp 7 hg så har jag börjat bli glad för det lilla. Jag tar hellre 1 hg ner i veckan i framtiden än att gå upp igen innan jag kommer ner till min målvikt och där hittar en stadig vikt för mig. Men just nu vill jag bara att vikten fortsätter gå neråt. Som jag skrev i tidigare inlägg så tror jag även att när skolan väl börjar så kommer rutinerna tillbaka och då kommer allt bli lättare med mat och viktminskning.

Pernilla 😘

Likes

Comments

Dumping, GBP operation , Medicinskt

Igår kväll var jag med om något av det mest obehagliga jag någonsin känt. Jag pratade i telefonen med min farmor och kände hur jag började få ont i ryggen och lite på framsidan precis under brösten. Jag la på telefonen och la mig ner då det ofta brukar hjälpa när jag får ont i ryggen men jag kände ingen förbättring. Tankarna började snurra om det kanske var en dumping som jag fick så jag gick på toa i förhoppning om att det skulle gå över. Väl inne på toa kände jag hur smärtan i ryggen och precis under brösten spred sig i hela magen och jag blev även likblek, fick skakningar i hela kroppen, svettningar, yrsel och jag trodde verkligen att jag skulle börja kräkas. Men istället så hände ingenting, ingenting hände där bak och jag fick inga kräkningar heller. Efter en halvtimma på toa utan att något hände så stapplade jag svimfärdig ut till köket och hämtade en vattenflaska som låg i kylen och tog med mig den, mobilen och en spyhink till sängen i hopp om att smärtan skulle försvinna där. Mobilen tog jag med mig ifall jag hade behövt ringa mamma eller 112 och vattenflaskan tog jag med mig och la tätt emot kroppen för att kyla ner mig, det och djupa andetag brukar oftast hjälpa under en dumping. Klockan var då strax efter 21 och jag somnade lite mellan huggen av smärta.

När klockan var vid 23 gick jag upp igen för att lämna hinken på toa (tom) och för att fylla på vattenflaskan med nytt kallt vatten och hämta en ansiktsmask som jag alltid har liggandes i kylen. Jag fixade lägenheten  (stängde av tv och släckte lampor) och la mig i sängen igen, pressade vattenflaskan mot kroppen och tog på mig ansiktsmasken. Jag hittade en ställning då smärtan försvann och jag kunde äntligen somna. När klockan slog 03 vaknade jag och gick på toa och lämnade vattenflaskan i kylen igen, sen var det direkt tillbaka till sängen där jag somnade igen och vaknade idag 08:30.

Nu sitter jag i soffan och dricker lite vatten och bara tar det lugnt. Jag funderar även över gårdagen och undrar om det var en dumping jag fick som höll i sig i så många timmar eller ifall det var början till ett tarmvred men att det löste upp sig själv. Vissa av symptomen stämmer in på tarmvred men vissa inte. Nu hoppas jag bara att jag slipper den känslan igen för det var inte roligt.

Pernilla 😘

Några dagar gammal bild

Likes

Comments