En kille från Rågsved och en tjej från Nacka/Värmdö som hamnade i Haninge var inte ett drömscenario för någon av oss, men det var där vi hamnade.

Min sambo köpte för två år sedan en 2a i Haninge som en ren investering. Tanken var att renovera den och göra så mycket vinst som möjligt på så kort tid som möjligt. Planen var att bo där i två till tre år och sedan sälja den till ett pris som han förväntade sig, det var precis så det blev. Vår lägenhet i Haninge gjordes om till nyskick, både kök och badrum renoverades samt dörrar och genomgående parkettgolv lades in innan tillträdet då lägenheten gjordes om från hyresrätt till bostadsrätt.

Renoveringen inleddes med att riva ut kök för att göra om det, vad vi gjorde var att slita ut allting inklusive halva parketten. Vi la in ett ett högblankt svart klinkergolv i halva köket och hade kvar parketten vid matbordet. Köksinredningen är IKEA rakt igenom, det är deras vita högblanka köksluckor med en modern fläkt och integrerade vitvaror. På väggen bakom fläkten satte vi in ett grått klinker med trämotiv: Det vi märkte som vi kommer ta med oss är att det var enkelt att rengöra samt att det hade mycket liv vilket gjorde att inte varje lite fläck syntes, något vi båda uppskattar då vi inte tycker att daglig städning är det roligaste som finns.

Badrummet renoverades som rum nummer två, ett misstag som vi inte kommer göra om denna gång när vi total renoverar i Nacka. När du renoverar ett badrum samlas det otroligt mycket byggdamm. Vårt splitter nya, kritvita kök blev direkt grått och dassigt vilket inte alls var roligt. När vi renoverade badrummet så täckte vi för exakt alla ingångar och kryphål just för att minimera att dammet skulle sprida sig men det gjorde inte mycket för världen. REKOMMENDATION: Om möjligt gör badrummet först vid en renovering. Haha.

Vi klädde badrumsväggarna med stora vita plattor (60x30cm) och bröt av med samma klinker som sitter i köket bakom fläkten. Vägghängd toalett var självklart. För oss är det viktigt att kunna tvätta i lägenheten och vår smak är stilren och diskret så vi valde att integrera en kombimaskin i ett skåp med vit lucka och svart bänkskiva. Vi köpte vit badrumsinredning och dusch från Bauhaus. Glaset i duschen är måttanpassat och kommer från GLAS1. Resterande skåp och hyllor är från IKEA för att minimera kostnaderna och för att de enligt oss är mest prisvärda.

När allt var renoverat och klart, när vi hade fått lägenheten precis som vi ville dök det upp en lägenhet som var ännu bättre och låg på ett ställe som ligger oss närmre om hjärtat. Detta ledde till en långdragen försäljning i Haninge som jag kommer skriva mer om en annan dag. Tips och rekommendationer på hur vi tänkte när vi valde mäklare ANDRA gången.

Vi började vår resa tillsammans sommaren 2015 och idag sommaren 2017 köpte vi vår drömlägenhet på 85 kvm i älskade Nacka som nu ska renoveras och vi vill mer än gärna dela denna upplevelse med våra nära och kära.

Likes

Comments