Le Klint kan fejre 75 års jubilæum med sublimt design når det kommer til belysnings kunst. Og i denne her fantastiske anledning har det danske firma Manér Studi, som består af Nanna Neergaard og Marie Hesseldahl som de kreative hjerner, netop skabt en helt ny serie af belysning. Navnet på den nye serie er ARC. De har hentet inspiration hos et af Københavns varemærker netop Grundtvigskirken, men det indeholder også en stor del af Le Klint DNA, nemlig fra de klassiske håndfoldede lampeskærme som jo er signaturen hos Le Klint..

Kim Weckstrøm Jensen der er Le Klints Adm. direktør, siger at de tror netop denne her serie vil appellere til både vores nuværende kunder men også til ungdommen Denne her nye serie af design fortæller også Le Klints baggrund om et unikt håndværk igennem generationer..

Foto credit: Le Klint..

//Rene..

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

SmartRacks er navnet på "firmaet" indenfor custommade tøjstativer. Det er etableret af Casper & Rasmus, begge fyre går ind for 100% bærerdygtighed og recycling. Smart Racks anvender naturlige rå og lækre materialer til deres produkter bl.a. I form af læder, jern og forskellige træ sorter, hvilket er årsagen til at deres produkter kommer op i en anden klasse end deres konkurenter. Udover lækkert design og materiale, får du noget der er 100% håndlavet udfra dine egne ideer..

-Ideen til SmartRacks kom ikke dumpene ned fra himlen. Det var en simpel problemstilling, der udmøntede sig til en kæmpe interesse..

- Historien starter med at Casper havde pladsmangel i sit skab, og dertil ikke meget plads på sit værelse i kælderen til endnu et. Derfor måtte der findes på en indretningsløsning hvor gulvpladsen blev udnyttet, samtidig med at rummet omkring ikke blev fyldt op. Rasmus var kommet forbi en dag og Casper fremlagde hans problemstilling, de tanker han havde gjort sig, og hvordan det kunne løses, uden at det skulle koste en bondegård. Drengene kom frem med den løsning, at det skulle være et stationært tøjstativ med mulighed for, at skille det ad. Hertil skulle tøjstativet også være slidstærkt, og så tidsløst som muligt. Efter længere tids søgen faldt valget på det rå industrielle look, hvor sorte jernrør sammen med de galvaniserede samlinger udgjorde skelettet, men også selve helheden og designet af stativet – som finish blev der sat kobbermuffer på enderne, for at give det et særpræg. En detalje drengene stadigvæk eksperimenterer med den dag i dag. Interessen for detaljer, at designe, bygge og raffinere et produkt, begyndte at fylde mere og mere i drengenes samtaler. Der blev brainstormet, tegnet, konceptudviklet og til sidst faldt der konsensus om, at de skulle starte en møbelvirksomhed sammen. En virksomhed med klare retningslinjer for hvordan tøjstativerne skulle udformes. Fundamentet var, og er stadigvæk i dag, at de ikke skulle gå på kompromis med kvaliteten af materialerne, designet og den håndlavede bearbejdningsproces – altså ville drengene stoppe med at drive virksomhed, hvis de ikke opfyldte disse ting, hver gang de byggede. Dette har nu udmundet sig i, at Casper og Rasmus i dag, driver en velfungerende møbelvirksomhed med ønsket om, at andre bliver inspireret til innovation, entreprenørskab og bæredygtighed..

Foto credit: SmartRacks..

//Rene..

Likes

Comments

Hvis du bor på få kvadratmeter, kan det godt være lidt af en udfordring at finde et juletræ som der passer ind. Det kan godt betale sig at kigge efter lidt alternativer til et juletræ, der ikke fylder så meget som dem der kan købes rundt omkring hos diverse juletræs handlere. Det kan derfor være en god ide at søge ud i forskellige have centere bl.a. (Plantorama / Anchers have centre) hvor de har gode og billige og rigtig fine alternativer til juletræer. For.eksempel kan cedertræer og serbiske gran være en mulighed, da de ikke kræver meget plads og fås uden at det behøver at koste en bondegård..

Foto credit: Pinterest

//Rene..

Likes

Comments

“Velværelset over dem alle løftes op på et ekstraordinært niveau med en ny shaker-inspireret baderumskollektion fra Kvänum Køkkener. Cool Classic Bad er nedskaleret modernisme, sofistikeret elegance, eksklusivt håndværk og funktionalitet koncentreret i ét rum..”

Begreber som hygge og cool nordic finder sammen i det nye Cool Classic baderums-koncept fra Kvänum, hvor de lokale nordiske rødder på elegant vis kobles med globalt udsyn – her repræsenteret ved en altid vedkommende shaker-inspiration. Med afsæt i Kvänums godt hundrede år gamle håndværkstraditioner fremstår Cool Classic som et godt bud på et feel good-badeværelse. Badeværelse med sjæl og varme..

Med autentiske og evigt gyldige materialer som egetræ, terrazzo og hvid porcelæn er Cool Classic et moderne badeværelse med klassiske referencer. Her er elementer til både den moderne og den historisk funderede indretning. Elementerne giver mulighed for at skabe stilmæssig harmoni eller gå med en pirrende kontrastrig iscenesættelse,” forklarer Kvänums danske marketingchef, arkitekt maa Dorthe Due Theilade..

Kvänum har ladet sig inspirere af shakernes ærlige tilgang til formgivning og håndværk. Form og funktion er ligeværdige størrelser, og enkelhed, renhed og perfektion en integreret del af udtrykket. Med respekt for detaljens betydning blandes klassiske og moderne elementer til en homogen helhed og der skabes en visuel bro til den nordiske livsstil - og en diskret reference til japansk zen..

Foto credit: Kvänum..

//Rene..

Likes

Comments

Indbegrebet af vinterhygge skabes med stemningsgivende accessories til boligen..
De nye lysestager JP101, JP102 og JP103, fra danske JENSENplus, forener elegant enkel modernisme med legende og funktionelt design. Lysestagerne er lavet af massiv messing, som understøtter stagernes gedigne stabilitet og langtidsholdbare design..

Lysestagerne JP101 og JP102 tilbyder to funktioner i ét design. De to lysestager har et vendbart design, hvor både fyrfadslys og lange stearinlys kan placeres i stagerne..
JP103 fås i tre forskellige størrelser med plads til lange stearinlys. De tre designs indbyder til eksperimenterende leg med størrelsesformer og udtryk, og tilbyder uendelige kombinationsmuligheder. Lad lysestagerne fungere som stemningsgivende lys ved middagsbordet eller funklende skulpturelle elementer i husets vindueskarme..

Messingstagerne vil over tid suge hverdagens brug til sig og få en naturlig patineret overflade. Dette kan bibeholdes og bidrage med et råt udtryk til boligens indretning. Ønskes der at holde den simple elegance og den originale glød, skal stagerne regelmæssigt poleres. Uanset lysestagernes placering, vil de passe ind i de fleste boligindretninger og tilføre en eksklusiv stemning..

Foto credit: JENSENplus..

//Rene..

Likes

Comments

Royal Copenhagens juleborde har siden 1963 været en imødeset tradition blandt mange juleentusiaster..

Gennem årene har både kendte, kongelige og et bredt udsnit af kreative mennesker været inviteret indenfor til at dække et julebord..

Med udgangspunkt i Royal Copenhagens porcelæn skaber de inviterede borddækkere gennemførte sanselige universer og stemninger ud fra en personlig indgangsvinkel..

Royal Copenhagen og Den Kongelige Ballet har stærke fælles referencer. Ikke blot fordi deres historie går lige langt tilbage, men i høj grad også fordi kunsten, æstetikken og den evige balance mellem det nyskabende og det traditionsbundne var og fortsat er et fælles vilkår. Det har derfor været helt oplagt at gå til balletten, når Royal Copenhagen for 54. gang inviterer indenfor til årets mest inspirerende juleborde i den store Flagship Store på Amagertorv i København fra den 17. november til den 31. december..

“Inspirationskilderne til de seks juleborde er mange. Her er selvfølgelig referencer til ballettens verden, til Nøddeknækkeren eller svanen – den hvide og den sorte – til scenerummets gyldne magi eller musikkens favnende urkraft. Men her er også ledetråde til barndommens traditionelle jul, og til den jul som man stadig drømmer om at realisere. Hver danser har lagt alle kreative kræfter i tilblivelsen af et inspirerende bord, som udtrykker personlighed og materialiserer deres ultimative juledrøm”..

”Det er ikke første gang Royal Copenhagen samarbejder med Den Kongelige Ballet om at kreere de traditionsrige juleborde – og det bliver sikkert heller ikke sidste gang. Vi er to veletablerede institutioner i det danske kulturlandskab, som har et stærkt værdifællesskab, hvor håndværk og præcision er kardinalpunkter,” fortæller Royal Copenhagens kreative direktør Niels Bastrup..

Femke Mølbach Slot: All That Jazz and Love..
Stemningen er eklektisk og glamourøs. Der er dækket op til to i jazzklubben med det poetiske og romantiske flora-stel. Det er sidst på aftenen. Champagnen bobler i glassene, natmaden er bestilt. Stemningsfuldt lys falder blødt på tunge, gyldne tekstiler og bløde loungemøbler.

Luften er ladet med associationer til Broadway, Sinatra, The Sands, Hollywood, gentlemen i smoking og laksko, en løsnet butterfly og kvinder iklædt lange rober og tårnhøje stilletter. Scenen er sat og overladt til en diva..

Kristoffer Sakurai: Drømmebord mellem to kulturer..

Det elegante univers er holdt i en grå tone i tone palet, der signalerer en zen-inspireret og meditativ ro med plads til fordybelse og kærlighed. Kristoffer, der har rødder i både Danmark og Japan, har valgt at skabe et bord, der favner begge kulturer – et bord, som for ham udgør den perfekte ramme for hans drøm om det ultimative selskab. Universet er lyst og æterisk, og der er en elegant leg med kontraster mellem det maskuline og feminine, det raffinerede og robuste, naturen og kulturen..

Andreas Kaas: Et øjebliks nærvær..

Universet er urbant og uhøjtideligt. Det afspejler en balletdanser men også en ung Andreas på 24 år, der har sat scenen for en hyggelig frokost med sine venner. Borddækningen er lige så fragmentarisk som indretningen: en skøn blanding af Blå Riflet og Riflet Signatur samt Hvid og Blå Elements, der sammen tager traditionen et nyt sted hen..

Universet er urbant og uhøjtideligt. Møblerne er blandede og stykket sammen i en ungdommelig collage hjemme hos Andreas. Sådan er det også med hans julefrokostbord: et enkelt plankebord med farverige skamler og stole af den slags, man med lidt snilde selv kan fremstille eller klunse sig til. På væggen en plakat fra en af Andreas’ første forestillinger: Nøddeknækkeren i 2001. På modsatte side en spejlvæg, der udvider verden og en balletbarre, der sætter sine grænser.Borddækningen er lige så fragmentarisk som indretningen: en skøn blanding af Blå Riflet og Riflet Signatur, der meget symbolsk står for den evige søgen efter fornyelse samt Hvid og Blå Elements,der på ungdommelig vis tager traditionen et nyt sted hen..

Ida Praetorius: The Afterparty..

Det er de dybe og intense juvelfarver, der tegner Idas juleunivers, som centrerer sig om et bronzeret spejlbord, dækket med det sofistikerede Musselmalet Helblonde Purpur og Musselmalet Halvblonde akkompagneret med smukt farvet glas. Bordet er en hyldest til kærligheden, til kunstarten og sammenholdet. Universet er i krydsfeltet mellem Hviids Vinstue, hvor danserne ofte ender i december, og en eventyrlig og magisk bar i New York..

Det er de dybe og intense juvelfarver, der tegner Idas juleunivers, som centrerer sig om et bronzeret spejlbord, dækket med det sofistikerede Musselmalet Helblonde Purpur og Musselmalet Halvblonde, masser af farvemættede drikkeglas og service til mange små retter, som gæsterne kan nippe til. En lang bænk giver mulighed for at rykke sammen, mens komfortable stole og ekstra skamler står parat så vennerne kan støde til efter en vandretur over det julepyntede Kongens Nytorv i København. Stemningen er dramatisk og intens som en krydret gløgg, serveret en stjerneklar decemberaften. Det uformelle forenes med det teatralske, og julemagi opstår.

Alban Lendorf: Vrangsider..

”Vi vil gerne ramme sanserne og udfordre traditionerne, sætte smerten til skue og vise vrangsiden af det perfekte. Resultatet er et dekonstrueret juleunivers,” forklarer Alban Lendorf, som har inviteret bedstevennerne, scenografen Simon Witzansky, balletdanseren Benjamin Buza, broderen og tømrermester Willum Lendorf-Thim og komponisten Andreas Bernitt, med inden for i den kreative proces i et forsøg på at illustrere, at det perfekte altid spejler det uperfekte og smertefulde – også indenfor balletten"..

Anne Marie Vessel Schlüter: Nøddeknækkerens juleeventyrlige bord..

Anne Maries julebord stråler i dybrøde farver. Det er dækket op med stellet Stjerne Riflet Jul, som er rigt dekoreret med alle de julemotiver, der kendetegner den traditionelle jul. Helt centralt på julebordet står Anne Maries private Nøddeknækker, som hendes reservefar har snittet. Han var snedker på Det Kongelige Teater..

Anne Maries julebord stråler i dybrøde farver. Det er dækket op med stellet Stjerne Riflet Jul, som er rigt dekoreret med alle de julemotiver, der kendetegner den traditionelle jul, som Anne Marie sætter så højt. Helt centralt på julebordet står Anne Maries private Nøddeknækker. Den hyggelige træfigur står hendes hjerte nær – ikke mindst, fordi det var hendes reservefar, Holger Oesten, som var snedker på Det Kongelige Teater, der har snittet den. Wiinblads originale kostumer og et gulv dækket af nødder fuldender billedet af den eventyrlige jul, som kendetegnede Anne Maries barndom, og som hun stadig holder fast i..

Foto credit: Royal Copenhagen..

//Rene..

Likes

Comments

Er der noget mere fortryllende, end at se når snefnugene kommer dalende ned fra himlen når man går ude i naturen, og ville du ikke ønske at du kunne tage dem med indenfor og se på dem hele december ? Det kan du nu med SNOWFLAKE der er det nyeste medlem i Le Klints Love & Light kollektion. Den er skabt til at blive brugt som en del af din juleudsmykning i boligen..

SNOWFLAKE (snefnug) er fremstillet i samme materiale som resten af Le Klints lampeskærme bliver fremstillet af. Med deres velgørenhedsprojekt The Love & Light gør de deres ypperstelig for hele tiden at producere nye produkter, som der er med til at skabe indtægter til donationer. Og for hver solgte SNOWFLAKE og øvrige produkter i Love & Light donerer de et beløb til velgørende formål..

“Designer Tine Mouritsens inspirationskilde til designet af SNOWFLAKE kommer fra hendes store kærlighed til julen.

Når de første snefnug falder, glæder man sig over vinterens kommen, og den smukke rene hvide sne. Familien samles for at udsmykke og pynte hjemmet til julehøjtiden..

Udenfor mærker man den skønne lyd af sneen der knitrer under fødderne, den helt specielle stilhed som sneen bringer og hyggen når man sidder og betragter snefnuggene som falder fra oven..

Med SNOWFLAKE har Tine Mouritsen ønsket at bruge sit elegante og I denne sammenhæng sæsonbetonede lampedesign til at pirre vore sanser - og det må man sige til fulde er lykkes for hende.”

Foto credit: Le Klint / Tine Mouritsens..

//Rene..

Likes

Comments

Xmas ALERT !!

Tænker jeg er nok ikke den eneste der er begyndt at komme i julestemning. Om kun et par uger er det jo officielt jule måneden, og dennes fantastiske stemning kommer til at sprede sig med hastige skridt i det ganske land. Helt personligt så bliver min november brugt på at finde inspiration og brain storme om hvordan julen skal se ud herhjemme i boligen, og jeg gør gerne brug af mood boards og massevis af kaffe..

Der hvor jeg befinder mig lige nu både som interiør -og boligblogger, så er jeg altid nysgerrig og på udkig for at se hvad de forskellige interiør brands hitter på indenfor julepynt, og der vil jeg sige at Bloomingvilles bud er smukt, de har virkelig ramt julens ånd og byder på et sandt festfyrværkeri af ting til jule måneden. Stilen er holdt i et fantastisk miks af både skandinavisk og nordisk med et strejf af amerikansk stemning, hvilket rammer helt plet hos mig, og passer rigtigt godt ind i ethvert hjem, om det så enten er det moderne familiehjem eller den lidt mere minimalistiske bolig. Kort sagt det er simpelthen en fantastisk kollektion de har fået sammensat..

Og kan opleves her http://www.bloomingville.com

Foto credit: Bloomingville..

//Rene..

Likes

Comments

Thorup Copenhagen blev grundlagt i 2012 af møbeldesigner Kasper Thorup, uddannet med en Master i møbeldesign fra designskolen i København..

Med rødder i København, har Kasper et særligt tilhørsforhold til byen og hans nysgerrighed og passion for design og materialer er inspireret af byens kontrastfyldte kompositioner, farver og rå materialer..

Som en af få danske designere og møbelproducenter, har Kasper valgt at holde produktionsprocessen lokalt i København..

Thorup Copenhagens design er karakteriseret af en skarp sans for æstetisk, innovation og en klar forståelse for materialer og kompositioner. Inspirationen kommer fra spændingsfeltet mellem kunst og design, kombineret med en eksperimenterende tilgang til designprocessen som møder karakteristisk skandinavisk minimalisme. Thorup Copenhagen formår at udviske linjerne mellem design og kunst, og skaber moderne og tidsløst design med råmaterialer som messing, jern og beton..

Alle produkter bliver skitseret, designet og produceret af Kasper Thorup med bidrag fra talentfulde lokale håndværkere. Hvert produkt er unikt, håndlavet og samlet i Kasper’s design studio i København, hvor han personligt sikrer den høje kvalitet af hvert enkelt produkt.

Kasper formår at vise et nyt perspektiv på skandinavisk design med hans produkters elegante og ærlige udtryk, ved at udfordre mødet mellem materialer og former, som han redefinerer ved at anvende nye teknikker. Hans kollektion består af blackPOWDER lounge borde, desk og spisebord, STILL Shelving system og hans afgangsprojekt fra designskolen; ARC lounge chair, som fik højeste æresbevisning..

Alle produkter er håndlavede og produceret i København, Danmark..

Se mere på Instagram @thorupcopenhagen og hjemmeside www.thorupcopenhagen.com

Foto credit: Thorup Copenhagen..

//Rene..

Likes

Comments

Julens musik har ikke lydt bedre end med tonerne fra Gewn Stefani, og du kan selv høre det nu hvor hun genfortolker de klassiske jule hits, og formår at gøre det til UG - så læn dig tilbage i sofaen og lade dig blive omfavnet at julens lyd..

Jeg er ihvertfald beundre af hendes sprøde stemme..

Foto credit: Spotify..

//Rene..

Likes

Comments

Instagram@renecopenhagen