Header

En sang som får deg til å gråte.


Gabrielle sin versjon av Bjørn Eidsvåg sin Kyrie er en sang jeg kan sippe som et lite barn til. Første gang jeg hørte den var jeg gravid og da var det ekstra vanskelig og holde tårene tilbake. Hun synger så fin også er teksten så fin i tillegg. Kjenner jeg blir på gråten nå også da den står på i bakgrunnen. Har jeg en dårlig dag og et lite behov for å gråte litt så kan jeg bare sette på denne så er jeg igang.

På gjensyn!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hverdag

God kveld i stuggu! Idag har vi vært mye ute i det fri. Vi har vært i vanndammene, på varden og gått en runde i byen. Godt å lufte seg når været har vært som idag. Kjenner jeg har behov for å nyte de siste dagene med slik vær før kulden slår sikkelig inn. Jeg sliter med å finne min favoritt årstid da både vår, sommer og høst er fine på hver sin måte, men en ting er sikkert, det er i allefall ikke vinteren!

Fortsatt masse fine høstfarger å se.

Jeg har hadde en plan om å nå 10000 skritt på telleren idag men er bare på 6500, så nå tenkte jeg at jeg skulle ut på en liten kveldstur før leggetid

På gjensyn!

 

#høst #autumn #tur #oktober #mamma#liveterbestute

Likes

Comments

Ditt siste innkjøp.

Dag 20 i bloggchallengen er ditt siste innkjøp. Jeg har jo ikke kjøp noe siden jeg handlet nye overdeler på bik bok, og de har jeg jo vist dere, så jeg tenkte jeg kunne vise dere det siste vi fikk i gave. Vi hadde jo som dere vet besøk i helgen og av de så fikk vi et fint serveringsfat fra Porsgrund porselen og en ildfast form fra Le creuset. Synes det er så kjekt å få ting til kjøkkenet da vi bare har det aller nødvendigste fra før.

Var den ikke fin? Ser frem til å servere deilig lasagne i den der altså.

Her er det så fint vær idag at vi skal ut å gå oss en tur. Nyte de siste dagene før vinteren kommer for fullt.

På gjensyn!

Likes

Comments

Hallo folkens! Har dere hatt en fin helg? Vi har som nevnt hatt besøk i helgen og det har vært kjempekoselig. Vi tok en tur på Boteco, så stjernekamp, hørte musikk og spiste pizza. Idag før de dro ble det en liten tur på kaia for å spise fish and chips populært kalt fishan her i byen, før vi dro videre til vanndammene og bestemorshage. En fin høstdag der da med mange koselige aktiviteter. Nå er besøket dratt og jeg har fått gjort unna litt husarbeid.

Resten av kvelden skal tilbringes innendørs med noe varmt i koppen mens jeg går igjennom årets IKEA katalog. Skal en tur til Trondheim igjen i nærmeste fremtid for å handle noen ting til den nye leiligheten og da kan det være greit å møte forberedt. Blir vel også en god runde med The sims. Er helt nerd på det for tiden.

På gjensyn!

Likes

Comments

En sang som beskriver hvordan du føler deg idag.

Siden dagen idag har bestått av husarbeid i store mengder passer denne sangen bra, (selv om den ikke handler om husarbeid) .

Vi får besøk i morgen av broren til samboeren min og kjæresten, så da måtte vi gjøre klart gjesterommet som har vært fylt av kasser og klær en stund nå, og siden vi først var igang så tok vi like gjerne boden, stuen og soverommet i samme slengen. Nå er boden fylt til raden av esker og kofferter som står klart til flytting. Deilig og endelig være ferdig med et prosjekt som har stått på planen lenge. Været har jo vært rimelig bedritent også så da er det greit å holde på inne. Nå skal jeg ta meg en lang deilig dusj før vi skal lage ostesmørbrød til kveldsmat.

På gjensyn!

Likes

Comments

Som jeg nevnte tidligere så tenkte jeg at vi skulle sette opp en ukesmeny hver uke for hva vi skal ha til middag. Dette gjør de både enklere og billigere når man skal handle. Vi er også innom de forskjellige dagligvarebutikkene sine kundeaviser og prøver å planlegge ut ifra dem. Noe som har kommet mer og mer i butikkene nå er at de selger varer som akkurat er utgått på dato eller går ut den dagen til redusert pris. Det synes jeg er en genial ting med tanke på matsvinn og også for lommeboken. De har også begynt å merke f.eks melken med best før dato først og så med teksten "ikke dårlig etter" bak utgangsdatoen. Applaus for det!

Siden jeg er sånn husmannskostens kvinne og samboeren er fan av mer moderne retter får vi en variert ukesmeny. Eneste kriteriet vi har satt oss er at vi må ha fisk minst to ganger i uken. Nedenfor ser dere menyen som gjelder fra idag tilogmed onsdag neste uke.


  • Torsdag: Jegergryte med svinekjøtt og hjemmelaget stappe.
  • Fredag: Fiskekaker med brun saus, ertestuing og poteter.
  • Lørdag: Hjemmelaget pizza med kylling, purreløk, paprika og mozarella
  • Søndag: Laks med dillpasta.
  • Mandag: Blomkål og brokkolisuppe med baconbiter og hvitløksbrød
  • Tirsdag: Middagspølse fylt med purreløk og ost. Serveres med makaroni og potet.
  • Onsdag: Pastasalat med kylling, baconbiter, crispsalat, kidneybønner og rødløk. Serveres med karridressing og hvitløksbrød.

Tar gjerne imot middags tips fra dere lesere også. Aldri feil med nye innspill på den fronten.

På gjensyn!


Likes

Comments

Challenge

Dagens antrekk.

Da er vi kommet til dag 18 i challengen, som er dagens antrekk. For det første så tenkte jeg at jeg skulle pynte meg litt til dette innlegget, men siden både jeg og snella valgte å sove videre etter frokost så ble ikke det noe av. Hun har også vært plaget med luft i magen og har helst villet vært i armene mine idag. Flaks det da siden jeg trente som jeg gjorde igår si. Det finnes ikke en muskel i kroppen jeg ikke er stiv i. Kjenner at jeg lever da for å si det sånn. For det andre så sitter det veldig langt inne å få noen andre til å ta bilde av meg. Jeg blir helt rar i trynet og føler meg forferdelig klein straks jeg står foran et kamera. Jeg får rett og slett bare utfordre meg litt på den fronten fremover. Det er jo en blogg om meg og mitt liv og da blir det litt teit å ikke ha med noen bilder av meg selv. Siden morgenen har vært som beskrevet har jeg bare fått på meg en genser sålangt. Genser og tøffler. Barberte nemlig leggene for første gang på lenge igår, så nå går jeg å løfter på beina og blotter dem for samboeren så han skal få kjenne og se hvordan det føles ut. Haha! Typisk jenter det der.

Alt dette ovenfor tatt i betraktning så ble det bare en klein speilselfie tilslutt. Formålet var jo å vise frem dagens antrekk og det ser dere jo faktisk her. Don't mind the rot på badet.Planene for resten av dagen er å gå en tur med Charlie, veninna mi. Det er litt sånn væravhengig har jeg forstått, men jeg kunne gjerne tenkt med en tur ut i regnet, så kan vi koke kakao når vi kommer inn igjen. Det er skikkelig høstfølelse det!

På gjensyn!

#challenge #antrekk #personligblogg #outfitpost

Likes

Comments

Hverdag

Hallo alle sammen! Da har jeg bestemt meg for å bytte plattform fra blogg.no til nouw.com. Jeg synes designet på denne siden er mye bedre og at kvaliteten på bildene ikke blir ødelagt, noe jeg synes de blir på den gamle plattformen. Det er også mye enklere for en noob som meg å få til design på bloggen her. Du trenger ikke være en ræser på koding for å få den til å se pen ut. Har fortsatt litt og sette meg inn i, men så langt er jeg veldig fornøyd.

Nå sitter jeg her helt svett og lilla i trynet etter min første prøvetime på crossfit. Det var helt sinnsykt hardt, men også veldig gøy. Det ble mye roing noe jeg kjenner godt på halebenet nå. Håper det kommer seg helt snart. 3 måneder med denne dritten her er nok kjenner jeg. Har lyst å prøve meg på en time til før jeg tar noen endelig avgjørelse på om jeg vil fortsette. Jeg synes prisen er litt stiv i forhold til hva lommeboken min tillater for øyeblikket, men du får masse for pengene, så jeg bør se på om det er noe jeg heller kan kutte ut for å få rå. Det er jo en god investering for helsen. Da jeg kom hjem hadde samboeren ryddet og tent masse lys og nå står han å lager middag. Jeg er bra heldig! Det er bali kyllinggryte som står på menyen. En av mine favoritter. Etterpå skal vi skrive middagsmeny for den kommende uken. Har funnet ut etter at vi var på lade at det er en veldig lur måte å gjøre det på. Du sparer både tid og penger på å sette opp en oversikt og ta handlingen en gang i uken i stede for hver dag. Tenkte jeg skulle dele denne menyen med dere hver uke så kanskje flere kan få gode middags tips. Kom gjerne med noen selv også! 

På gjensyn.Likes

Comments

Hva har du i sminkepungen.

Nå har jeg ikke kjørt denne bloggchallengen 30 dager på rad, noe som var planen, men jeg fortsetter der jeg slapp tenker jeg. Denne her er litt morsom fordi at jeg bruker vel nesten ikke sminke lengre. Jeg kan telle på to hender hvor mange ganger jeg har sminket meg i år da jeg rett og slett ikke har ork til å gjøre det. Før så kunne jeg stå i en time bare fordi at jeg ikke kunne gå ut døra uten sminke. Ble jeg ikke fornøyd kunne jeg begynne å gråte og bli skikkelig sur. Når jeg ser tilbake på det så er det både trist og teit på en gang. Tenk å la noe så lite som det der ødelegge dagen min. Latterlig. Nå derimot så bryr jeg meg ikke litt engang, og deilig er det. 

Jeg eier fortsatt sminke da, så jeg kan vise dere hva jeg har i sminkepungen:

Foundation og concealer fra FIT ME serien til Maybelline. Har brukt denne noen år nå. Drøyt i bruk og billig. Så nylig at Rihanna har kommet med egen kosmetikk hvor han har foundation til alle hudtoner, så neste gang jeg skal ha ny foundation tenkte jeg at jeg skulle prøve den.


Til øynene så bruker jeg sjelden øyenskygge. Jeg har denne paletten fra HM, men foretrekker heller å bruke litt av highlighteren min fra The balm på øyelokket til hverdags. Bruker brow pencil som også er fra HM, mens mascara og våtliner er fra Loreal. De har jeg også brukt i mange år.

Disse fra The balm bruker jeg for å få litt farge i ansiktet. Jeg liker ikke å kjøre sånn overdrevent contouring, men bruker litt for å ramme inn ansiktet. Pudder, bronzer, blush og highlighter. Disse er stortsett alltid på salg på nettet og du har de lenge.

Sånn, det var det! Har planer om å bli litt flinkere til å bruke sminke da det gjør noe med selvfølelsen. Det tar jo egentlig ikke lange tiden, men det blir bort prioritert så lenge som jeg er mye hjemme for tiden.

Nå skal jeg lade opp til prøvetime på crossfit. Det blir spennede. 

På gjensyn!

Likes

Comments

God kveld i stuggu! Har dagen behandlet dere fint? Jeg skjønner ikke hva som skjer med dagene. Tiden bare flyr avsted og jeg føler det er mye jeg ikke får gjort som jeg har planer om å gjøre. Jeg kom bare såvidt igang med den boden igår, men jeg har heldigvis masser av tid da jeg fikk vite at flyttingen dessverre ble  utsatt en måned. Var vel litt for godt til å være sant at alt skulle gå så knirkefritt. Nå kommer flytting, nedvask og dåp midt oppi hverandre, så det blir en hektisk slutt på november måned. Da flyttingen er overstått skal jeg faen ikke flytte på flere år! 

Været idag gikk ifra å være fint til å bli skikkelig dårlig, så vi har tilbragt store deler av dagen innendørs. Vi har i skrivende stund stappet i oss Tikka Masala og tent masse lys, noe jeg gledet meg stort til med å komme hjem. Gjør liksom ingenting at regnet høljer ned når man kan sitte inne å kose seg i høstværet.

I morgen skal jeg på en prøvetime i crossfit. Angrer allerede nå på at jeg lovet meg bort, men skal jeg bli kvitt alle kiloene jeg har gått opp etter fødsel må jeg snart sette igang. Blir sikkert sykt deilig når jeg er ferdig. Er litt spent på hvordan det vil gå i forhold til halebeinet. Det er blitt mye bedre og jeg kjenner det kun viss jeg sitter i samme stilling litt for lenge, men har jo ikke prøvd å trent bein enda så jeg må bare kjenne etter på hva jeg klarer. Skal bli godt å ha litt "alene" tid også. Gjøre noe for min egen del. Viktig å få presset inn det også i den travle hverdagen. Ønsk meg lykke til. Det tror jeg at jeg trenger.

På gjensyn!

Likes

Comments

Tittel

Hallo! Hvordan står det til? Jeg og snella sitter i sofaen og koser oss og slår av en prat, jeg med en kopp kaffe, hun med siklekluten sin. Hun har blitt voldsomt pratsom de siste dagene og det høres ut som om hun kommer med lange avhandlinger når hun setter igang. Morsomt for mor og far. Rart det der hvor stolt man blir av den minste lille ting hun gjør. 

Her i gården har dagene gått i ett siden vi kom hjem. Vi har hatt mye på tapeten og mange ting vi har skulle gjort. Nå er det som sagt ikke lenge til vi skal flytte til ny leilighet og jeg må si jeg er overrasket over hvor mye vi har klart å stappe inn i den boden vi har, iløpet av det lille året vi har bodd her. Jeg har null oversikt over hva som er der inne, så idag har jeg tenkt å gå igjennom alt og kaste mest mulig. Jeg har jo flyttet en del de siste årene og det har alltid vært et salig kaos, så denne gangen har jeg tenkt og sortere alt jeg har slik at jeg kan sette ting på plass på en ryddig måte i den nye leiligheten. Inne i selve leiligheten har jeg faktisk god kontroll så det burde ikke være en alt for stor jobb. Det er jo bare tre og en halv uke til vi flytter så jeg tenker det er lurt av meg å starte nå. Senere tenkte jeg å få til en trilletur om været tillater det. Ser lovende ut akkurat nå, men her på nordmøre snur jo været på et par minutter så vi får se an når jeg er ferdig med ryddingen. 

På gjensyn!

 

 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Hallo hallo!

Beklager at det ikke har vært noe blogging på et par dager, og heller ingen oppskrift på byggrynsgrøt. Jeg dro som dere vet til Sunndalsøra på onsdag og kom ikke hjem før sent torsdag. Det har vært noen travle dager da vi har vært på visning, har hatt visning sel visning selv og midt oppi alt dette prøve å treffe alle man ikke har truffet på lenge. Snakke meg om å komme hjem til kaos. Vi har koset oss masse da de 24 timene vi rakk å være på øra. Fikk sett familien min og bestevenninna mi og det var alt jeg trengte. Vi feiret 5 årsdagen til nevøen min med masse barnehagebarn før vi avsluttet dagen på tivoli.

Vi var så heldige at vi fikk den leiligheten vi var på visning til og vi kunne ikke vært mer lykkelig! Den er 20 kvadrat større og ligger i 2. etasje istedet for 4. som vi bor i nå. Den har boblebad og en deilig veranda men plass til sittegruppe. Den er også billigere enn den vi har nå og det er ikke feil. Nå må vi bare begynne å pakke ned så mye som mulig så vi står klar til å flytte når den nye leietakeren skal flytte inn, så vi har nok å henge fingrene i.

Torsdag kveld var det meldt høy nordlysaktivitet, så vi kastet oss i bilen på kvelden og brukte vel en og en halv time på å prøve og finne den perfekte lokasjonen for å få det beste bildet. Jeg har tydeligvis en lang vei å gå der da nesten alle bildene ble svarte eller kornete. Det beste bilde ble dette som jeg bare tok i forbifarten når samboeren skulle snu bilen. 

Det er tydelig at jeg må ha en annen linse for å få til dette prosjektet og det er litt frem i tid for å si det slik. Koster jo flesk!

Nå skal vi ordne oss og dra ut på en trilletur. Svigermor har sendt en ny pakke som vi må plukke opp på posten. Vi har gitt henne kjøpeforbud, men det ser ikke ut som det funker. Snille gode svigermor.

På gjensyn!

 

Likes

Comments

Dine favoritt sko.

Hei hei! Nå er vi komme til dag 16 i challengen hvor temaet er dine favoritt sko. Jeg har jo noe vanvittig med sko så jeg synes det er litt vanskelig å velge bare ett par, men siden det er det jeg skal gjøre har jeg valgt  Dr. martens skoa. Det var vel det skoparet jeg savnet mest da jeg var i Trondheim. Jeg synes de passer til så mye også er de så gode å gå med. Jeg har vel hatt 5 forskjellige par fra det merket de siste årene, men disse er favoritten:

Merkelig hvor glad man kan bli i sjela når man har kjøpt seg nye sko. En helt egen lykkerus.

Nå skal vi kjøre inn til Sunndalsøra for å feire nevøen min som blir 5 år. 

På gjensyn!

Likes

Comments

Et bilde fra idag.

God ettermiddag folkens! Hvordan har dagen vært så langt? Her har vi nytt den første dagen hjemme. Vi sto opp før klokken var ti og har fått utnyttet dagen maksimalt. Har blant annet vært på arbeidplassen min og spist mat, så dagens bilde er av den flotte utsikten vi har fra uteserveringen der.

Deilig at vi har fått så fint vær til vi kom hjem.

Nå holder jeg på å lage byggrynsgrøt som jeg tenkte jeg skulle dele oppskrift på i morgen. Jeg er ikke så flink til å spise frokost så nå holder jeg på og prøve ut forskjellige ting som er kjapt og enkelt på morningen. Skal også lage brød senere ikveld. Skal ikke stå på innsatsen si!

På gjensyn!

Likes

Comments

Da er endelig dagen kommet! Leiligheten er ferdigvasket, bilen er fullpakket og vi sitter i skrivende stund på rommet og venter på lunsj, før vi skal dra hjem for godt. I dag er kroppen fylt av en hel masse følelser og jeg er litt utenpå meg selv kjenner jeg. Jeg er lykkelig for at vi endelig skal få reise hjem og føler meg 100 % klar for det, men samtidig er jeg litt trist da vi skal reise ifra alle de vi har vært sammen med så lenge og denne byen som jeg har blitt så glad i.  De menneskene som jobber her er så fantastiske mennesker som er med på å hjelpe oss som ikke helt vet hvordan vi skal gå videre selv, de stiller opp og bryr seg på en sånn måte som gjør at en føler seg viktig og verdsatt. Jeg kom hit helt alene på ganske kort varsel. Høygravid og usikker på hva som ville møte meg. Jeg drar herfra med en liten datter på snart 3 måneder og mer sikker på meg selv enn jeg har vært på mange år. 

Siden det ikke ble noen oppsumering av uken igår, da vi hadde mer en nok å henge fingrene i, tenkte jeg at jeg skulle kjøre en oppsumering av tiden min her isteden. 

Oppholdets høydepunkt:

Dette oppholdet har mange høydepunkter. Selvsagt er det at lille jenta vår kom til verden det aller aller største. Jeg kjente en umiddelbar kjærlighet til henne og priser meg lykkelig over at vi fikk akkurat henne. Jeg har funnet en ny mening med livet og funnet en ro jeg ikke hadde tidligeren. Nå har vi vært så heldig at vi har fått en kjempe snill og rolig jente som stortsett er blid og fornøyd, noe som har gjort overgangen fra to til tre som en drøm. Gleder meg masse til å fortsette tiden hjemme ilag med henne!

Oppholdets små gleder:

Beliggenheten av denne plassen er fantastisk. Det lille røde huset som ligger avsidesliggende til, men likevel midt i smørøyet. Vi har hatt mange flotte turer og spist masse god mat. Nybakt brød nesten hver morgen, deilig lunsj og masse varierte middager, som har utvidet repertoaret mitt noe vanvittig. Vi har møtt masse flotte mennesker og fått deltatt på interessante grupper og samtaler.

Oppholdets nedtur:

Jeg synes ikke det har vært noen store nedturer med dette oppholdet. Om jeg må nevne noe så må det være det bli det å være så langt unna familie og venner. Har jo fått besøk et par ganger av både mamma og pappa, søskenbarn og lillesøster, men et par ganger er ikke mye når vi har vært her i 4 måneder.

Oppholdets mat:

Det går jo nesten ikke an å trekke frem bare et måltid igjennom hele oppholdet da vi har spist fantastisk god mat mens vi har vært her. Det har vært deilige middager, masse kaker og nybakt brød. Slenger med et bilde fra den deilige brownien vi spiste på festningen. Den beste jeg har smakt OG sett-

Jeg har sikkert kunne skrevet i en evighet om denne plassen, men føler jeg har fått nevnt det viktigste både i dette innlegget od det innlegget HER .

Nå starter resten av livet vårt som en liten familie i Kristiansund og jeg håper dere vil følge meg videre på reisen. Når jeg nå drar herfra kommer jeg ikke til å skrive mer om min tidligere rus historikk. Når vi kjører herfra kjører vi ifra den historien og imot fremtiden og det er der fokuset kommer til å være nå fremover. Tusen takk for alt, Lade. Dere har vært fantastiske! 

På gjensyn!

Likes

Comments

Din verste uvane.

God ettermiddag ! Idag er vi kommet til dag 14 på bloggchallenge, altså min verste uvane. Jeg har vel mange uvaner som jeg kunne lagt av meg, men den jeg selv synes er verst må være at jeg er så glemsk. Jeg klarer å glemme/miste ting overalt og legger som regel ikke merke til det før det har gått en stund. Leiligheten jeg bodde i på Sunndalsøra hadde jeg sikkert 9 nøkler til på en 2-års periode. Jeg endte opp med å få nøkkelfinner til jul to år på rad etter dette, men tror dere ikke jeg klarte å miste de også! Helt håpløs på det feltet der. Nå har jeg faktisk ikke mistet nøkler på noen år, men solbrillene mine har tatt showet og ligger spredd jevnt over hele Møre og Romsdal. Har et par som ligger i Ålesund på INK spot, to par som ligger en eller annen plass på Sunndalsøra og et par som jeg mistet på fest i Kristiansund. Heretter blir det bare kjøpt billige solbriller. Det kan jeg love dere.

Ikveld er siste kvelden her på Lade og nedvaskingen pågår for fullt. Bilen er snart ferdig pakket og det eneste som står igjen etter vaskingen er en god dusj. Det er jo så varmt ute og leiligheten vi har bodd i her ligger på den siden sola skinner så jeg holder på å renne bort. 

Kommer med ukens oppsummering senere idag når roen har senket seg.

På gjensyn!

 

 

Likes

Comments

Et sted du vil til akkurat nå.

Akkurat nå lengter jeg til den fineste dalen på jord. Nemlig Sunndalsøra. Høsten er så fin der med fønvind og deilige høstfarger som brer seg oppover fjellsidene. Man har en tendens til å ikke sette pris på det som er rett foran øynene sine så nå når jeg har bodd borte en stund så synes jeg det er så deilig å komme tilbake dit igjen. Legger merke til nye flotte ting vær gang jeg er der.

Synes jeg er heldig som har vokst opp på en så fin plass. Har veldig lyst til å flytte tilbake før snella begynner på skole. Alt er avhengig av jobbmuligheter og det er det ikke så veldig mange av der. Nå har jo UDI bestemt seg for å si opp avtalen med Sunndal asylmottak og da forsvinner 50 arbeidsplasser til! Det gjelder ikke bare for de som jobber på selve mottaket, men også for de som jobber på voksenopplæringen, i renholdsbransjen og i helsebransjen. Hele greia er bare trist å tenke på. Mottaket har vært en del av bygda i 30 år og har vært med på å skape liv i kommunen vår. Vi som har vært og de som er innbyggere føler oss overkjørt med tanke på valget som er tatt. Ikke bare er det trist for de som jobber der, men også for de 200 som er bosatt der. Mange har allerede flyttet mottak flere ganger og mange av dem er barn som har knyttet nettverk og slått seg til ro på Sunndalsøra. For meg er valget som er tatt vanskelig å akseptere. Sunndalsøra har lenge vært lende på felte som gjelder innvandring og integrering og har fått nasjonal anerkjennelse for sitt arbeid. Nå skal det bare legges ned. Blir helt matt av å tenke på det. Ser gjerne at du som leser går inn på denne linken HER og signerer oppropet mot nedleggelse. Det tar deg bare et minutt av tiden din.

Nå skal jeg sette meg ned å spille litt igjen før jeg hopper til køys. Tenke på noe annet.

På gjensyn!

Likes

Comments

God morgen!

Eller vi har vel gått litt forbi morgen nå da, men jeg har iallefall akkurat stått opp. Været i Trondheim er helt fantastis. Jeg har jo lenket meg fast til denne leiligheten vi skal vaske oss ut av. Planene om å være super effektiv gikk i vasken så det suste. Dere skjønner det, at jeg lastet ned The Sims 4 på pc'en for to dager siden. Min store guilty pleasure, og siden da her jeg vært helt på kjøret. Jeg har bygget, lagd barn, mistet huset i brann og blitt superkokk. Jeg har tilogmed vært så nerd at jeg har brukt flere timer på å se på youtube videoer av at en annen jente ved navn The Paxian spille sims, bare for å få tips og triks til å bygge bedre. I natt klokken halv tre sovnet jeg med henne på øret mens hun bygde nytt hus til sin sims familie. Det er jo helt krise! Haha. 

 

 

Men nå, NÅ skal vi sette igang for fullt. Vegger og tak skal vaskes, fryser skal avrimes og badet skal vaskes, så vi har nok å henge fingrene i. Jeg startet i det minste å pakke for et par uker siden, tidlig ute på det da. Finnes ingen mellomting si! 

På gjensyn!

Likes

Comments

Noe eller noen du savner.

Akkurat nå er det sykt mange både små og store ting jeg savner. Har vært her i Trondheim i en evighet virker det som og har levd under hus med mange forskjellige personligheter og regler man må forholde seg til.  Det er jo en utfordring å gå ifra å kunne gjøre som man vil til og måtte forholde seg til andre mennesker på en slik måte.  Det jeg savner mest må vel være  familien min. Aldri har jeg vært så lenge borte fra de som står meg nærmest som nå. Mamma, pappa, søsteren min og mine to nevøer. Jeg har t utrolig godt forhold til dem og har savnet dem masse! Den eldste nevøen min er vel den det har vært tyngst å være borte ifra. Vi har et spesielt forhold selv om vi bor et stykke fra hverandre til daglig også. Takk gud for at vi har facetime så jeg i det minste får sett ansiktet hans og pratet med han på den måten. Han ringte meg senest i går. Han hadde stått opp før mora si, og dreven på data som han er, ringte han meg når netflix ikke funket som underholdning. Artig skrue det der altså. Jeg er så lykkelig for at jeg får hjem til bursdagen hans at det kan ikke beskrives med ord.

Snart er vi hjemme og de tror jeg både de og jeg synes er godt.

På gjensyn!

Likes

Comments

Smykkene dine.

Siden jeg er her jeg er  har jeg ikke med noen av smykkene mine. Ikke har jeg så mange heller. Har ett som betyr enormt mye for meg som jeg arvet etter farmoren min når hun gikk bort. Jeg kommer liksom ikke på å kjøpe meg smykker, det bruker man som regel å få i gave. Klokker derimot, det har jeg kjøpt noen av de siste årene. Så jeg tenkte jeg kunne vise dere dem.

 

 

 

 

 

En klokke til enhver anledning der vil jeg si. Den siste var jeg så heldig å få i fødegave av mamma og pappa. Disse skal jeg ta godt vare på så lille snella en dag kan arve dem av meg.

På gjensyn!

 

 

Likes

Comments

God ettermiddag!

Hvordan har dagen deres vært? Her har dagen rast unna og jeg kan sette meg ned for meg selv først nå. Vi har nemlig hatt avskjedslunsj her på Lade idag. Det er en fin tradisjon der vi samler alle ansatte og personer som vi har hatt med å gjøre mens vi har vært her, til en enda deiligere lunsj enn det vi pleier å få til hverdags. Jeg har grudd meg litt til denne dagen fordi jeg er så emosjonell av meg. Vi har jo vært her siden mai nå og har kommet ganske tett innpå både ansatte og beboere så det er jo trist å tenke på at vi nå skal skille lag. Det er jo koselig også da at de velger å markere slutten på oppholdet på denne måten, i stede for å bare vinke farvel når mandagen kommer, men noen tårer ble det.

Vi fikk bestemme selv hva vi ville ha på menyen så vi gikk for en liten spansk en og ønsket oss Pinchos. Det er nesten det vi på godt norsk kaller for snitter bare med litt mer eksotisk tilbehør enn vi bruker å kjøre her hjemme. De damene som hadde stått på kjøkkenet siden morgenmøtet leverte virkelig altså! Masse deilige smaker og et visuelt kjempefint syn. Etter lunsjen ble vi servert kake av eget ønske så vi hadde ønsket oss Pavlova kake. Elsker den kaken med blanding av bær og krem. NAM! Det ble et par taler underveis og et siste møte med Heidi som var miljøkontakten min da jeg kom hit. Henne kommer jeg definitivt til å huske for resten av livet. Skikkelig god trønderdame med et varmt vesen. Veldig glad for at hun fikk tid til å komme.

 

 

 

 

Ser ikke dette digg ut så vet ikke jeg! Nå er det bare pakking og nedvask som står igjen så fyker vi til Kristiansund på mandag.

På gjensyn!

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Høsten er kommet for fullt og gradstokken kryper sakte men sikkert nedover, så nå kan vi ta frem høst og vinterjakkene igjen. Jeg har saumfart nettet etter jakker som har havnet på ønskelisten min. Her har dere jakker til en hver anledning. Spørs om jeg ikke må klikke hjem et par selv.

 

1.   2. 

3.

 

 

4.    5.         

6. 7.  

 

 

 

8.   9. 

10..

 

1. 1245,- HER 2. 999,- HER 3. 2499,- HER 4. 649,- HER 5. 1795,- HER  6. 499,- HER 7. 2195,- HER 8. 599,- HER 9.1295,- HER 10. 749,- HER 

Likes

Comments

Et bilde av deg da du var liten.

 

 

Slengte med to bilder fra jeg var liten. Det første er fra dagen jeg fylte ett år og på det andre er jeg vel ca fire eller fem år. En bekymringsfri tid. Jeg har hatt en utrolig flott barndom og det gjenspeiler seg i de bildene jeg har sett igjennom idag. Fancy å se hvordan vi gikk kledd før også. Ikke alt som var like pent for å si det sånn.

På gjensyn!

Likes

Comments

 Å bli mor før første gang er noe som er både spennende og skummelt på engang. Hvem er det som lurer seg der inne, hvordan vil hun se ut og hvilken personlighet får hun? Vil jeg være god nok for henne, vil jeg føle meg trygg i rollen som mor? Kommer jeg til å føle umiddelbar kjærlighet eller kommer jeg til å føle meg tom, for det kan også skje. Alle disse spørsmålene surret i rundt oppe i hodet mitt. Jeg var spent på om hun kom til å bli et rolig barn eller et krevende barn, så var jeg like spent på om jeg kom til å bli en rolig mor eller en stresset mor. Og hvordan kommer far til å takle det hele? Jeg gledet meg masse, men hadde også mange bekymringer.

Fødselen var også noe jeg hadde mange tanker om og jeg må innrømme at jeg grudde meg til det skulle skje. Jeg visste jo ikke hva jeg gikk til og hvordan jeg kom til å takle situasjonen. Jeg hadde jo selvfølgelig en formening om hvordan jeg kom til å være og hvordan jeg ville ha det, men jeg prøvde å ikke planlegge for mye i tilfelle noe gikk skeis underveis. Jeg prøvde også å lukke ørene litt for andre sin opplevelse av fødsel fordi jeg visste jo at dette var veldig individuelt og at ingen fødsler er helt like. Jeg gikk seks dager over termin og snella valgte å komme den dagen jeg hadde minst fokus på at hun skulle komme. Jeg hadde på mange måter gitt opp og tenkte at jeg helt sikkert måtte settes igang. Fødselen var kjempefin den, når jeg ser tilbake på den, men akkurat når det sto på må jeg si at jeg følte meg rimelig hjelpeløs. Jeg hadde sett for meg at det kom til å bli noe sinnssykt med banning og at samboeren skulle få en real dose kjeft, men slik ble det ikke. Jeg var redd og skulle vel helst sett att mamma var der. Det de sier om at all smerte forsvinner når hun er ute er helt sant, merkelig å gå ifra å ha så vondt til og bare føle lykke på så kort tid. Morskjærligheten var der med engang og jeg har aldri kjent på en slik følelse før.

 

Sliten og lykkelig familie.

Ettervert som hun blir større vil det bli andre ting å tenke på og andre ting som man bekymrer seg over. Vil hun bli syk, vil hun bli mobbet, vil hun få mange venner? Alt i alt tror jeg og håper at hun får det bra. Man kan jo ikke gå å tenke på alt som kan gå galt, men litt bekymring hører vel til det å bli mor. Det er naturlig.

På gjensyn!

Likes

Comments

Bilde av håndskriften din.

Altså siden jeg satte sammen challengen selv utifra to jeg fant på nett så skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg tok med denne da jeg skriver som en hest, men la gå. Bedre det enn å måtte vise hvordan jeg sminker meg f.eks. For det gjør jeg nemlig nesten ikke lengre. 

 En forstår jo hva som står skrevet, men herregud hvor dårlig skriften min er blitt. Ikke så rart med tanke på at man ikke skriver på papir lengre.

 

På gjensyn!

 

Likes

Comments

En ting du aldri kommer til å gjøre.

Denne er litt vanskelig å svare en ting på da det er mye jeg ikke har tenkt å gjøre, så jeg tenke jeg skulle kjøre en bilde serie jeg velger å kalle NEI.

 

De to første er ifra Caminito del Rey i Spania og resten er av folk som sikkert bruker #yolo som livsmotto.

Jeg har høydeskrekk og hadde jeg først vert dum nok til å begi meg ut på noe av dette hadde jeg sikkert besvimt og omkommet. Jeg kjenner jeg blir helt skjelven bare av å se på bildene. Skjønner ikke at noen får seg til å gjøre slikt. Rett og slett idioti i mine øyne.

På gjensyn!

Likes

Comments

Hvorfor noen begynner å ruse seg er et spørsmål som går ofte igjen, både i behandling og i samfunnet ellers. Folk har som regel en teori om at de som begynner med slikt har undertrykte følelser eller har opplevd noe vondt som de må "ruse vekk". Det virker som om det må være noe alvorlig som har skjedd for at noen skal ta det valget. Grunnene til at noen begynner å ruse seg er like forskjellig som vi mennesker er. Noen gjør det fordi de vil flykte fra noe, noen gjør det for å få det bedre selvtillit, noen mener de fungerer bedre på enkelte rusmidler en uten. Du har også av de som ruser seg fordi de kjeder seg eller fordi de ikke føler tilhørighet noen plass. Det finnes ingen fasitsvar på hvorfor noen velger å gå den veien. 

Hvorfor begynte jeg å ruse meg?  Jeg søkte til rusen fordi jeg syntes det virket spennende. Jeg hadde en periode i livet hvor jeg ikke lengre følte meg tilfreds med de tingene jeg gjorde. Jeg følte at de jeg hang med var overfladiske og at alt handlet om å hige etter det å værer populær. Jeg var lei av at små problemer ble fremstilt som store og jeg var lei av at det var bare en væremåte som var godkjent. Jeg begynte å henge med personer som godtok meg som den jeg var, som ikke skulle fortelle meg hvordan jeg burde være eller hvem jeg burde henge med. Flere av de hadde opplevd ting som mennesker egentlig ikke skal oppleve. Enkelte var født inn i det livet, mens andre hadde valgt det helt selv sånn som meg. Jeg følte jeg passet inn der og jeg følte meg satt pris på. Det tok ikke lange tiden før den følelsen gikk over i en følelse av å ikke være verd noe og en følelse av å være mislykket. Jeg hadde hoppet av studiene, jeg hadde avsluttet lærlingtiden min og selvbildet/selvtilliten var helt på bånn

 Etter en lang periode begynte miljøet jeg var i å gå i oppløsning. Noen dro på avrusing, noen flyttet og jeg selv gikk over til å bare røyke hasj de siste årene. Misforstå meg riktig når jeg sier bare. Hasj er også ulovlig og ingen rusmidler er greit å misbruke, men jeg klarte på samme tid å jobbe med meg selv og komme meg ovenpå - jeg ble ikke påvirket på samme måte som før. Jeg fikk meg jobb igjen, jeg ble glad i meg selv og jeg kom til et stadie hvor jeg hadde det bra. Etter mange år med misbruk av cannabis følte jeg at livet stangerte igjen, jeg ble fornøyd med slik jeg hadde det. Jeg utfordret ikke meg selv, jeg fant meg ingen hobby, jeg bare "var". 

Konklusjonen er at det finnes ingen fasitsvar på hvorfor. Grunnene er mange. Det eneste vi vet er at misbruk ikke er bra og det fører lite godt med seg, enten det er amfetamin, hasj, alkohol eller enda sterkere stoffer. Det ødelegger familieforhold, jobbrelasjoner, vennskap og parforhold. Livet er mye bedre uten. Det finnes mange andre ting man kan finne glede og tilhørighet i, det er bare å utforske!

På gjensyn!

Likes

Comments

Uke 37

Ukens høydepunkt:

Denne ukens høydepunkt må være at vi endelig fikk sett litt nordlys. Sesongen har så vidt begynt og slik jeg har forstått det har det vært mye aktivitet til at det er så tidlig på året. Forholdene fra der jeg sto var ikke så bra, men fikk iallefall et lite glimt om ikke annet.

Ukens små gleder:

Fikk endelig møtt søskenbarnet mitt Nora som jeg ikke har møtt på nesten 2 år. Vi bor i samme fylke, men når en har 3 barn og den andre jobber annenhver helg er det ikke så enkelt som man skulle tro.

Har også sånn smått begynt å pakke ned sakene og hjemreisen er enda et steg nærmere. 8 dager igjen!

Ukens nedtur:

Vi skal ha avslutnings-lunsj førstkommende Torsdag men de som bor på huset, ansatte og andre som har hatt med oss å gjort. En liten nedtur at en av de jeg skulle ønske kunne komme ikke fikk tid, men sånn er det bare. Vi treffes vel igjen. 2 av 3 som ikke jobber på huset kunne komme så vi får fokusere på det.

Ukens tur:

Har vært på en god del mindre turer denne uke, den fineste var vel til Korsvika for å se på nok en solnedgang.

Ukens mat:

Denne ukens måltid ble tacogratengen vi hadde på lørdag med oppskrift fra Trines matblogg. Bildet er også derifra. Var så sulten at jeg glemte å ta bilde selv. Blir ofte slik.

Ukens sang:

Denne har gått å surret i i bakgrunnen denne uken. Astrid altså. Likandes dame det må jeg si!
 
På gjensyn!


 

Likes

Comments

En kjendis du ligner på.

Jeg synes det er vanskelig å skulle uttale meg selv om hvilken kjendis jeg ligner på. Jeg har mine øyeblikk der jeg minner meg selv litt om en blanding av Beyonce, Rihanna og Angelina Jolie. Det er vel en av de mest urealistiske bildene jeg har på meg selv. Haha. Av og til, spesielt i dusjen synger jeg like fint som de to første også. 

Fra spøk til alvor da kanskje. Flere av de som jeg har hatt nær har ment at jeg er lik denne dama i Game of Thrones.

Jeg kan ikke si at jeg klarer å se det selv, men samboeren mente det samme. Nå for øyeblikket synes jeg at jeg ligner mer på en oppblåst utgave av stælken gundersen med lyst hår.

På gjensyn!

Likes

Comments

Tenkte jeg her på lørdagskvelden skulle dele mine topp ti favoritter når det kommer til live opptredener. Ikke noe som er bedre enn å fyre opp anlegget og kose seg med musikk på en lørdagskveld.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Et par tributes, noen cover og noen orginaler. Måtte også slenge med Adam Douglas sin Change is gonna come fra Beat for Beat. Han er jo helt fantastisk. Håper han stikker av med hele seieren i Stjernekamp!
 

På gjensyn! 


 


 


 
 


 


 


 


 


 


 

Likes

Comments

Blogkeen
Nouw
Subscribe
Instagram@renatestavne