Header

Jag har verkligen den absolut bästa exjobbspartnern man kan tänka sig. Jag skulle inte byta ut honom för allt här i världen. Vi båda sitter ikväll och kämpar med ett gediget dokument som faktiskt börjar ta form. Resonemangen är vettiga och i händerna på två självgående studenter som oss är renskötselrättigheterna trygga. Det går overkligt bra. Ja, Anders och jag, vi är overkligt bra.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Då var det dags igen för ett nytt inlägg men denna gången med ett tungt samvete för man vart dålig på att uppdatera folkskaran om vad som hänt här uppe bland granarna. Vi har ju sett renar!!! Från att aldrig ha sett en ren till att vara så nära att ett horn i ansiktet var en överhängande risk om man inte stod lodrät. Föregående vecka har präglats av sol då vi upprepade gånger passade på att ta paus från kneget, sol e bra. Den arktiska exjobbsresan börjar lida mot sitt slut men sagan lever vidare på västkusten där påskfirande, vitsippor och kaffetermosar vid havet väntar. Vi får la höras snart igen.

//Anders

Likes

Comments

Dagarna rullar på och nytta blandas med nöje samt återkommande lektioner om Norrlandskultur. Igår kväll fick jag för första gången i mitt liv se norrsken och det är precis lika ballt som det ryktas om. Något som var minst lika fenomenalt var de presenter som inhandlades på Arvidsjaurs marknad till mina närmast sörjande. Andra noteringar jag gjort är att mitt dagliga intag av koffein och orientdressing har ökat markant den senaste veckan. Jag antar att det är en del av förberedelserna för att tackla exjobbet och hitta någon slags fighting spirit. Imorgon blir det att hälsa på 250 hungriga renar som ska utfordras, det lär bli något utöver det vanliga! Hej så länge!

// Anders

Likes

Comments

​Att spåra mellan de energikrävande datainsamlingarna är ytterst nödvändigt. Här får ni ett smakprov på hur det kan se ut när vi tar rast från vårt exjobbsfokus. 

//Anders & Filippa

Likes

Comments

Efter ändrade planer sköt vi upp dagens renskötseläventyr och ger oss istället i kast med att angripa fastighetsregistret. Vädret är strålande och flertalet kritvita harar studsar fram över snödrivorna utanför fönstret. Kontorsvyn är inte värd att klaga på när vi idag jobbar hemifrån.

//Filippa

Likes

Comments

Här hatar vi inte måndagar. Här omfamnar vi dem och lyxar till det med palt till middag. Paltkoman är påtaglig och hjärnan full med info. Jag misstänker att ingen sover så gott som exjobbseliten inatt.

//Filippa

Likes

Comments

​Jag är ständigt mätt. Frukost, lunch och middag varvas med grillkorv, våfflor och det ständiga fikat. Norrbottningars relation till just fika är något utöver det vanliga. Jag börjar förstå hur jag överlevt alla vintrar; vi skapar oss reservlager som kan komma väl till pass när den smällkalla mördarkylan väl slår till. Med gott om mat i magen ska jag nu sluta mina blå innan idag har förvandlats till igår. Det har blivit dags att välkomna exjobbets allra första måndag och jag är mer än laddad!

//Filippa

Likes

Comments

Man måste fika också.

Tredje dagen i Norrland. Efter längdskidåkning, pimpling och kaffeost börjar jag bli bekant med landskapet och det känns gode bra. Jag har till och med hunnit spela innebandy tillsammans med ortens innebandylag! Vad har jag lärt mig om Arvidsjaur då? Jo, på vintern kan man se tyska sportbilar sladda på de frusna sjöarna och det ligger två Frasses på Storgatan. Detta är inte fy skam men det viktigaste jag lärt mig hittills är att här finns fantastisk fin natur och väldigt trevliga människor. Är det bara en tidsfråga innan jag börjar andas in luft för att svara ja när jag pratar? Vi får väl se, dags att go native.

//Anders

Likes

Comments

Solen sken in genom de små fönsterrutorna på övervåningen. Ett fåtal timmar sömn var allt som behövdes för att hela jag skulle vara motiverad att kasta mig ut i det knastrande vita vinterlandskapet. Vilket lördagsväder, moder natur verkar vara med oss. Min trogne friluftskompanjon Andreas, som också råkar vara lantmätare, svarade tveklöst ja på frågan om vi skulle ta en sväng med längdskidor på kalfjället. Vittjåkk, solglasögon och en kaffetermos.  Nu fyller vi lungorna med syre så vi är fulla av energi inför måndag. Vilken kanonstart på veckoslutet!

//Filippa

Likes

Comments