Red ut barbacka själv i höstmörkret...är ganska skönt att rida själv ibland, satt i mina egna tankar när ett rådjur plötsligt hoppade fram, Calle vart såklart lite rädd och ryckte till, men jag känner honom och hans rörelser så väl så jag satt där jag satt!

​Medan jag satt där och funderade så gjorde jag en liten veckoplanering.

Måndag: Skrittur i skogen.

Tisdag: Dressyr i ridhuset.

Onsdag: Hoppträning eller dressyr.

Torsdag: Galoppjobb på rakbanan.

Fredag: Gymnastikhoppning.

Lördag: Skrittur i skogen.

Söndag: Dressyr eller tömkörning.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sitter och tittar igenom en del gamla bilder på Calle...så bestämde att slänga upp ett par här! 2007 och framåt är åren som gäller här då :P

Likes

Comments

Finns nog inget värre än att inte kunna sova ordentligt! De senaste veckorna har jag sovit urkasst, ställer klockan på 8.00 och somnar tidigt på morgonen och sover till 11.30...fan hela dagen är ju borta då ju!

Att kriga sig upp på morgonen och dra iväg till jobbet efter några få timmars sömn är ingen höjdare direkt, de stackars gästerna får sig väl en chock när dom ser mig i kassa...ett monster haha! :P

Imorgon börjar jag tidigare än vad jag brukar, har fått en till lektion på söndagar så det ska bli kul, efter det blir det ridning eller en promenad i skogen med Calle, får se om kameran följer med ut oxå! :)
Likes

Comments

Just nu går det helt okej för mig, Calle är fräsch och igång igen, hoppträning på onsdag!

Har fått mycket beröm för att han är så fin, ska bli roligt att få igång honom och se om vi kan ta oss iväg på lite tävlingar under hösten.

En till grym grej är att jag har jobb i höst och kommer fortsätta plugga, fick dock underkänt på matematiken vilket är förståeligt då det är som att läsa kinesiska för mig haha, men vart ledsen över att det körde sig på engelskan, hade missförstått huvuduppgiften och gjorde helt fel så blev riktigt dåligt. Men det är bara att köra på igen, ska gå ner ett steg och börja med två enklare kurser.

Sen såklart har det hänt lite tråkigheter oxå, min fina trogna bästa vän Trixie har fått somna in...hon fick ett långt och härligt liv (2000/06/06-2015/06/27) hon vart hastigt dålig bara över en natt och fick somna in samma dag.Likes

Comments

Händer inte så mycket förutom att Calle är ofräsch...inte halt men definitivt ofräsch! Så nu ska jag ta mig tid att rycka av den där plastsulan och skon han har på höger fram och se om det blir bättre, kan vara nå skit eller så är det helt enkelt en hovböld som hovis inte hittade. Han är varken varm, öm eller svullen i nått av alla fyra benen och får gå ihop som vanligt med sin flock och idag öppnade dom upp gräsdelen i hagen så det hade varit fullt ös på förmiddagen haha! Så nu ska dom gå där tills dom får gå upp på det stora betet när ridskolan stängt för sommaren, Calle kommer väl få gå där nån vecka och ha lite semester och bara bli tjock och vila från all ridning. Jag ska fokusera lite mer på mig själv och börja gå/jogga elljusspåret för att till hösten kunna nå mitt mål som är att kunna springa 1mil! Ares ska såklart följa med och motionera, vågar inte springa runt i skogarna helt ensammen! :P


Likes

Comments

Längesen jag skrev nånting här, det är ett återkommande mönster kan man säga! Calle har flyttat till ett stall närmare mig, ett lite mindre ridskolestall där han står i isolerad utebox med sällskap av sin kompis Ozzie.

Även om jag alltid tyckt att min häst är underbar och helt amazing så är det inget emot hur han kändes efter flytten, nu är ju det här ett litet stall med mestadels ridskolehästar så det betyder att det inte är så många privatryttare och alltså inte lika mycket folk som i förra stallet, så det är mycket lugnare på nya stället. Calle går i hage med ridskolehästarna i en stor flock och hur härligt är inte det?!

Ridningen går som på räls förutom ett avbrott när han blev halt, trodde först att det var en hovböld men visade sig att han är lite mjuk i hovens sula och dom har ganska stenig hage och då gör det ju ont att gå där så hovis löste det med att slå på en sula och hältan försvann! Så nu är vi igång igen och igår hoppade vi lite, vart ett räcke och hade med mig Jennifer och hennes mamma Bettan, märks att Bettan höjer hinder åt sin äldre dotter som hoppar höööögt! Bad henne höja lite och vips så vart hindret väldigt högt, nästan 1,20m och jag började rida väldigt fort haha! Hoppade det två gånger men fick inte till nån bra känsla så sänkte lite och kom på det igen men lugnare och mer sansat och fick till ett så jääääävla fint språng som jag så gärna velat ha på film! :D avslutade där och klappade om honom.

Idag har han fått vila, men imorgon ska jag promenera ner till stallet tidigt och rida dressyr. Ska se om jag kan få Bettan att filma. :D

Likes

Comments

Nu är vi äntligen på gång igen jag och Calle!

Han har lagt på sig en hel del muskler och börjar se jättefin ut, han är minst lika fin att rida oxå! Idag var han som ett litet krutpaket så vi fick galoppjobba innan vi kunde skritta och trava ordentligt, men det är så han är. Funkar inte traven en dag så får man göra nått annat i tex skritt eller galopp och vice versa.

Fick rida under lite tidspress idag så vart ett kort pass som innehöll en himla massa tempoväxlingar i galopp och körde även på med lite sidvärts, alltså flyttade honom för skänkeln i galopp på fyrkantsspåret och testade även på några steg till början på galoppiruett. Funkade finfint men det är nått vi får jobba vidare med! Imorgon tänkte jag försöka rida igenom L:A1 och försöka få det filmat. Kan vara roligt att visa upp för folk som har nedvärderande åsikter om ridtravarna, kul att trycka upp i ansiktet på dom moahaha! ;)

Likes

Comments

Vi har ju fått typ en halvmeter snö här i Dalarna så idag prövade vi att tolka efter Carl, det gick superbra och han tyckte att det var skitkul och taggade till rejält! :D

Tog sedan ett kort pass i snön ute på ridbanan, skitkul tyckte Carl och frustade hela tiden! Körde bara lite basic övningar och gjorde lite 8volter i skritt, trav och galopp. Båda galopperna börjar bli riktigt bra igen, det är dock lite mer jobb med vänstergaloppen, men den sitter där och snart sitter bytena oxå! Känns så himla skönt att vara på gång igen!


Likes

Comments

Första inlägget på det nya året!
Jag har bytt stall, flyttat och imorgon börjar jag skolan igen!

Jag och Calle är bosatta i Dalarna nu, det känns bra! Jag har kommit igång och ridit ordentligt och vi har kravlat oss över 1,10m till&med! Känns så himla skönt att ta sig förbi den där "spärren" man har i huvudet, nu kan man lixom bara rulla på och hoppa ordentligt igen!

Strax efter jul så avslöjade jag för allmänheten att jag sålt Corinne till fodervärden, jag insåg att jag kommer tyvärr inte ha tid eller råd att ha kvar henne när avtalet gick ut, jobbigt men sant! Så hon bor nu Stockholm och har det bra!

Sen har jag gått och köpt mig en egen lägenhet! :D En tvåa i Avesta, 3km ifrån stallet så är helt perfekt! Nästa vecka tänkte jag flytta in! Så himla skönt med eget boende. Med mig i flytten tar jag Ares och Trixie mina två hundar, en tax och en stövare...ska bli spännande! :D

Likes

Comments