Header

https://youtu.be/tNnGuYTSGbs

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Förra veckan intervjuade vi en muslimsk kvinna som är djupt troende. Det här är vår tolkning kring att leva som en muslim i det svenska samhället idag.

Kvinnan vi intervjuade sa att hon var uppväxt i en muslimskt troende familj. Men ingen i hennes familj var djupt religös och det gjorde så att hon fick hitta sin egen väg och sin egen tro. Hon berättade att hon har läst på mycket om varje religion för att kunna välja vilken hon tyckte kändes rätt och islam blev svaret.

Vår muslim sa att det var det vetenskapliga som fick henne att tro på Gud. Hon tyckte att det skulle vara konstigt om det inte var någon bakom evolutionen och mänskligheten eftersom att allt detta är så fantastisk. Enligt muslimen skulle allt det här vara omöjligt om det inte fanns en Gud bakom det eftersom att allt detta bara inte kunde komma fram från tomma intet.

Vi frågade vår muslim om vad hon tyckte om abort och hon sa att enligt Gud så är det okej med abort endast om det skadar mammans hälsa. Vi frågade sen om vad som skulle hända om en av hennes tonårsdöttrar skulle komma hem och säga att de var gravida och vi frågade, vad hon skulle ha gjort i den situationen. Kvinnan sa att hennes barn skulle ha varit tvungen att behålla barnet och ta ansvar men om det skadar hennes egen dotter skulle hon fått göra abort. I den här frågan tycker vi att muslimen inte har påverkats av samhället när det kommer till den etiska och moraliska frågan eftersom att hon säger och tycker likadant som Koranen.

När vi frågade muslimen om homosexualitet sa hon att i Guds ögon och hennes egna är det inte okej om man utför homosexuella handlingar eftersom man då går emot Koranen och Guds vilja. Men sen sa hon även att homosexualitet är okej bara du inte utöver handlingar som är förbjudna som sagt var. Muslimen sa även att hon inte har något emot homosexuella eftersom alla människor är lika mycket värda. Vi frågade sen om hur hon skulle reagera om en av hennes barn blev homosexuella. Hon sa att det skulle vara djupt tråkigt eftersom en förälder har en vision om hur ens barns liv kommer att bli. Muslimen sa också att hon skulle försöka ändra på hennes barns tankar eftersom det inte är det realistiska sättet att leva på. Men till slut skulle hon vara tvungen att acceptera att hennes barn är homosexuell. Vi utgår från att hon har påverkats lite av det svenska samhället i den här frågan eftersom att hon skulle acceptera sitt barns beslut till slut. Men att påverkas av ett samhälle som man har levt i hela sitt är inte så konstigt eftersom att i Sverige tänker man mer öppet.

När vi kom till frågan om slöjan sa hon att samhället ibland ser ner på de kvinnor som bär slöja. Att folk tror att de muslimska kvinnorna inte kan eller har någon kunskap om någonting. Muslimen sa att hon tror att hon hade fått ett bättre jobb om hon inte hade burit slöja. När hon var yngre bar hon inte slöja och hon sa att hon kunde gå på stan utan att någon tittade konstigt på henne men idag när hon går på stan och bär slöja får hon konstiga blickar av människor eftersom att folk ser tydligt att hon är muslim. Kvinnan sa att hon tror att islamofobin har ökat bland svenskar eftersom att alla är rädda för IS och de är en bidragande faktorn till varför alla har samma uppfattning om muslimer.

Vi frågade en avslutande fråga om alla kommer till himlen när de dör och hon sa att hon hoppas innerligt att alla som förtjänar det kommer dit men att alla terrorister till exempel kommer till helvetet. Muslimen sa också att om man offrar sig för någon annan eller i Guds namn så kommer man automatiskt till himlen.

Likes

Comments

Förra veckan var vi på två stycken intervjuer det var både intressant och lärorikt. I tisdags intervjuade vi en kristen präst och det han sa var väldigt likt i hur vi tänker och hur vi ser på saker. Men sen är det ju klart att prästen har en djupare insikt i det religösa eftersom han är fullt troende.
I torsdags intervjuade vi en riktigt troende muslim. Vi fick lära oss att kristendomen och islam faktiskt inte skiljer sig särskilt mycket. Till exempel har vi samma syn på döden och så delar muslimerna och de kristna på det gamla testamentet tillsammans. Vi fick en djupare förståelse för de som är muslimer och alla fördomar man har fått när man har tittat på tv och lyssnat på människor är som bortblåsta.

Likes

Comments

Hej!
Igår åkte vi och besökte en buddhist på Hisingen. Vi fick reda på mycket fakta men det var lite svårt att förstå vad han sa ibland eftersom han pratade på engelska och hans engelska var inte särskilt bra. Det buddhisten fick oss att inse var att de har en helt annan vardag och en helt annan livsstil. Han berättade även att allt levande är lidande och det fick oss att undra varför de ser livet som en misär istället för något positivt. Just nu håller vi på att göra ett bildspel om buddhismen.

Likes

Comments