Här är länken till våra reflektioner över vår intervju med en muslim.

https://youtu.be/iuZAcUQwhHU

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den här veckan har vi tagit kontakt med Göteborgs moské till en intervju vi gjorde med en muslim i onsdags. Vi har skrivit frågor om islam. Till detta har vi gjort en film om våra tankar och åsikter om vår intervju.
Under denna tre veckors period har vi intervjuat två olika religösa personer och en person som är oreligös. För varje vecka som vi har haft har vi fördjupat oss hos hennes eller hans religion.
Intervjun gick väldigt bra, hon svarade väldigt utförligt och gick djupare in i frågan på det sättet att hon ställde själv frågor till sig själv. Hon var mer öppen om sitt mer privatliv än vad de andra personerna vi har intervjuat var. Hon pratade mycket gott om sin religion och på nått sätt försvara den. Den här veckan var ändå nog den viktigaste som vi har arbetat med då religionen har mycket med temat och göra.


//Jenny, Moritz och Moa

Likes

Comments

Denna veckan som har gått har vi intervjuat en ateist. Den här veckan har vi inte lagt jättemycket tid på SO, utan jobbat med lite andra ämnen. Men det har passat sig ganska bra att intervjua en ateist, då det nog är den enklaste delen av vårat arbete, för man blir inte så ifrågasatt i samhället om att vara oreligös. Under vår vecka som vi jobbat med humanism har vi konstaterat att det är nog det lättaste att leva som i samhället, kanske i hand med kristendomen. Vi tror att man sällan blir ifrågasatt om man tillhör något av dessa. Om man jämför med muslimer som kan ha det rätt svårt, när många antar att de är självmordsbombare. 
Bilden av en ateist har inte ändrats så mycket för oss efter intervjun. Ateister är ju rätt svåra att generalisera.

Vi tycker att arbetet har gått bra, och vi är nöjda med vår insats. 

/Moritz, Moa och Jenny

Likes

Comments

Hej! Förra veckan intervjuade vi en person inom kristendomen. Vi gick till Släps kyrka och träffade våran gamla konfirmationsledare. Vi skrev också till ett tempel i Göteborg för att få kontakt med en hindu inför våran nästa intervju. Vi förberedde frågor inför vår intervju med Veronica och skrev en sammanfattning när vi hade intervjuat henne.

Vår första vecka med arbetet har känts bra. Vi har förstått arbetsuppgiften och kommit igång. Vår första del av arbetet är klart. Vårt nästa mål är att få tag i en atist och ha en intervju med denna. Viktigt är då att vi förbereder bra frågor. 

Intervjun gick galant. Under tidens gång kom vi på massa nya frågor, och det ledde till att vi fick lära oss mycket mer än vi hade väntat oss. Det var bra flyt på konversationen, och vi kände att hon gav oss viktig information. Vi är väldigt glada att vi intervjuade just Veronica, då Jenny och Moritz känner henne och vet att hon ger ärliga svar från hjärtat.

Veckan med kristendomen har varit mycket rolig och lärorik, och vi är mycket nöjda med vår start.

//Jenny, Moritz och Moa

Likes

Comments

Vår första fråga vi ställde var- Vad händer efter döden? Som svar fick vi att hon tror på att man kommer till himlen och lever vidare där uppe med Gud och blir en del av honom. Men däremot så menar hon inte himlen som e ovan för oss som vi kan se, kanske ett ställe som liknar ett paradis. Hon säger även att alla kommer upp till det så kallade paradiset. Det tycker vi är rätt konstigt. Om man tar IS som exempel, så är de massmördare och förlänar inte att komma dit. För i ett av budorden står det att det inte är tillåtet att dräpa. Så varför ska några som dödar oskyldiga människor för att kanske få belöning eller mer pengar, få komma upp till ''paradiset''? För oss låter det inte helt rimligt. Det finns verkligen så många olika kristna som har så många olika tankar kring denna fråga. Vi har träffat en annan kristen person som var helt emot det hon sa, han sa att man måste förtjäna att komma upp till paradiset. Och med det menar han att om man har gjort någon dålig gärning och inte försökt bättra sig förtjänar man komma till helvettet, men däremot om man har gjort en dålig gärning men sedan försökt fixa det eller bättra sig kan man få en belöning uppe i himmelen.

Vi frågade henne- Är du uppväxt med religösa föräldrar? Hennes föräldrar är inte religösa alls men när hon var liten och skulle börja på dagis så var det bara av en slump över att det blev ett frireligiöst dagis. Sen dess har har hon varit religös. Hon är konfirmerad och jobbar nu idag i kyrkan och är konfirmationsledare.

Vi frågade henne- vad tycker du om abort? I helhet var hon inte emot abort. Hon sa att hon ansåg att en levande partikel inuti en kvinnas kropp inte var ett liv än, utan det är ett liv när det är en kropp utanför mammans mage. Hon tycker att varje kvinna/familj själv ska få göra valet om de vill ha barn eller inte. Det beror ju självklart också lite på vem som väntar barn och vilken situation de befinner sig i, anser hon. En familj som är stabil, har det bra ekonomiskt och är i rätt ålder kanske inte är i nöd av en abort. Hon tycker man ska undvika det till högsta grad, men hon anser inte att det är mord eller emot Guds lag att genomföra en abort. Vi frågade henne om mer generell syn på abort bland kristna. Hon sa att det är ganska blandat, men att det finns många kristna som är emot abort. De som anser att det är mord. Detta är inte en åsikt hon delar. Om det skulle vara ett par unga personer eller några som inte har råd med det skulle de kunna göra abort.

Veronica ser Gud som en kärleksgud. Hon tror att en liten bit av Gud finns i alla människor, och att därför kommer kärleken vinna i slutändan. Hon tror att Gud består av Gud, Jesus och Den heliga anden. Hon tror att att Gud älskar alla lika mycket, och hur man än varit i livet kommer man upp till paradiset med Gud. Hon tror inte på en straffande Gud, som bibeln ibland föreställer honom som. Hon anser att han vill alla gott. Enligt henne tycker Gud att man ska få älska vem man vill.

Det här är sammanfattningen av vår intervju med en kristen. Ha det bra! //Jenny, Moritz och Moa.

Likes

Comments

Denna veckan har vi precise börjat med vårt projekt med att skrivit frågor till kristendomen och har även bokat en intervju med en kristen som jobbar inom kyrkan. Vi har även börjat ta kontakt via mail med en hindu till en intervju som kommer längre varm i projektet. Bloggen har kommit igång som vi har designat och skrivit ett start-inlägg.
Nästa vecka kommer inlägg och reflektion om kristendomen så kika in nästa vecka.

Likes

Comments

Hej och välkomna till vår blogg!
Vi är tre elever som ska under en period arbeta med ett projekt som är som en fördjupning på hur det är att leva i det religösa samhället. Här kommer vi lägga ut inlägg om kristendomen, hinduismen, humanism och reflektioner efter varje vecka. Detta projektet är en treveckors period.
Här kommer ni kunna följa oss under detta arbete steg för steg och på vägen kanske lära er något nytt.


Likes

Comments