Livet

Idag har det varit en riktigt slappis söndag här hemma. Det började med en rejäl sovmorgon fast L var vaken så höll vi oss kvar i sängen och drog oss.

Sedan tog jag ett långbad på nästan 1,5h då jag läste Let it snow i badet. Det är en bok med tre olika berättelser som är sådär lite cheesy och alla huvudkaraktärerna i de tre berättelserna kommer till samma ställe, ett våffelhus intill en större väg och järnväg som båda är helt igensnöade. Snön är problemet och kyssar verkar vara lösningen. Än har jag tagit mig igenom två av berättelserna den sista tror jag att jag sparar. Jag tyckte liksom det blev lite för cheesy och eftersom det är en julbok kanske den sista delen får läsas närmare jul. Om ens, de två lästa får båda ⭐️⭐️/av 5 i betyg.

Sedan åkte jag till Gränby en sväng för mig själv och gjorde lite ärenden. Nu tar båda mina hjärtan en tupplur och jag har precis slängt ihop grötpinnar till L. Det är nytt för henne och första gången jag gör dessa pinnar. Det var för övrigt superenkla att göra nu hoppas vi att hon gillar dom också.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livet

Igår valde vi, jag och min skrivkompanjon, att sitta på Espresso House i Stockholm och arbeta med vårat examensarbete. Vi har nämligen infört en liten belöningsmotor som innebär studiefika på fredagarna. Varannan fredag i Stockholm och varannan här i Uppsala och så har vi även bestämt att vi slutar lite tidigare på fredagar också.

Innan jag åkte hem till Uppsala igen passade jag på att köpa mig lite munkar på Dunkin Donuts till helgen. Ikväll har jag nämligen lite egen hemmatid, ja när L har somnat så klart, då tänkte jag gotta lite i min ensamhet, skriva lite till och kanske läsa en gammal hederlig skönlitterär pappersbok. En helg utan några särskilda planer vilket faktiskt känns skönt. L och jag är dessutom fortfarande förkylda så det är bra att vi vilar upp oss i den mån det går.

Likes

Comments

Livet

För lite mer än en vecka sedan tappade jag min telefon i backen så skärmen sprack. I övrigt är telefonen intakt men det är otroligt jobbigt att använda den med så pass sprucken skärm, det nästan faller bort glasbitar från den. På chans skickade jag in uppgifter om det inträffade till Folksam, eftersom vi har en hemförsäkring som även inkluderar saker, telefonen var ju ändå från 2014 så tänkte att det kanske inte skulle gälla av någon anledning. Snabbt gick det för tre dagar senare fick jag besked om ersättning på 30% av nuvarande pris på en ny telefon. I någon vecka har jag alltså fått ha en annan telefon som det inte är lika lätt att blogga från men som däremot tar så mycket finare bilder. Nu vill jag bara iväg och byta glaset på den trasiga telen! Helst igår! Vi får se om jag kan göra det idag eller om det får vänta tills senare i veckan. L och jag är nämligen lite småförkylda och S jobbar ju. Idag är det också så himla fint väder med massa sol så jag vill ju passa på att ta mig ut på en liten promenad (kanske ner på stan och fixa skärmen?). Tyvärr innebär det fina vädret även kyligare temperatur vilket nog inte är det bästa för förkylda bebislungor.


Likes

Comments

Har länge tänkt att vi måste ta höstbilder på L men det har liksom inte riktigt blivit läge. Hon har oftast sovit när vi varit ute eller så har det inte funnits några löv på backen då de är snabba på att mixa sönder löven med gräsklippare. Men igår såg jag den, jättehögen av ihopblåsta löv, och L var vaken om än väldigt trött. Då passade jag i alla fall på att ta lite foton på lillan man vet ju liksom aldrig när den där jättehögen är borta igen.

Likes

Comments

Livet

Mitt första BodyJam pass sedan L kom till världen. Det ska bli väldigt kul och spännande att se hur kroppen klarar det här.

Likes

Comments

Livet

Så här blev det! En lila nyans i almond shape och jag bara älskar dom!

Likes

Comments

Ibland är jag inne i perioder då jag tycker det är jobbigt med långa naglar men inte just nu. Nu är jag inne i en period då jag vill fixa mina naglar och vara lite fin. Därför har jag under en tid sparat ut mina naglar lite och försökt hålla de fina på egen hand och målat och haft mig. Jag tycker det är lite dyrt att fixa på salong så det har liksom fått duga med hemmafixet. Här om dagen föll jag dock för en impuls och bokade en tid hos Nails i Uppsala för att göra gellack. Det var i alla fall ett överkomligt pris om man jämför med att göra förstärkning eller förlängning och jag har ju lyckats fått till mina egna naglar nu så snyggt ska det väl kunna bli ändå hoppas jag. Nu går jag i tankar om vad jag vill ha för färg på naglarna, lila helfärgade naglar? Eller vill jag ha något rosa? Kanske rosaglittrigt? Ja det är ett svårt val eftersom det finns så himla mycket snyggt man kan välja på.

Mina egna naglar

Inspo @nailsuppsala

Inspo @nailsuppsala

Likes

Comments

Idag började den allra sista kursen på lärarprogrammet, Självständigt arbete två, efter snart fyra års studier. Vi hade en heldag med intro-föreläsningar och seminarier för att komma igång med skrivandet. Och S var hemma med lillan.

Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig för i slutet av första föreläsningen fick jag en väldigt aggressiv och plötslig huvudvärk som jag aldrig haft förut. Det liksom strålade en smärta i vänstra halvan av huvudet, nacken och käken, dessutom mådde jag lite smått illa. Och jag hade såklart inte med mig rätt väska som det brukar finnas Ipren i. Tillslut fick jag tag på en Alvedon som jag hoppades skulle hjälpa mig. I nästan 40minuter låg jag utslagen med huvudet på bordet och försökte slappna av i väntan på att den skulle börja värka. Och min stackars kompanjon fick skriva själv. Tillslut gick det inte längre och jag gick in på toan för att spy. Sedan var det bara raka vägen hem, hur var det med mig egentligen och varför blev det såhär? På det här sättet har jag aldrig haft ont i huvudet förut. Allt ställdes in och min skrivkompanjon fick klara sig själv resten av dagen.

När jag kom hem vilade jag och tog en Ipren då huvudvärken fortfarande satt i, jag åt lunch och så vidare. Jag började snart må lite bättre och ingen mera spya. Jag konstaterade att spyan måste ha berott på min extrema huvudvärk. Kanske hade jag mitt första migränanfall ? Imorgon gör jag i alla fall ett nytt försök att åka till skolan och då ska jag vara utrustad med Ipren!

Någon var glad att jag var hemma.

Likes

Comments

Livet

Igår var vi på middag hos några vänner. Bubbel, ost och kex till förrätt och sedan varsina skaldjurslådor från Saluhallen till huvudrätt. Ett glas vitt vin till det och det satt som en smäck! Sedan kollade vi på Så mycket bättre och goffade chips och karameller.

Med oss hade vi L men den här gången planerade vi noga vilken tid vi skulle äta, efter att L brukar sova för natten. Det gick så bra och hon sov hela kvällen. Det kändes nästan som innan L kom, när vi skulle hem sa vi att nu får vi inte glömma ta med oss lilltjejen. Nej vår älskade dotter dig glömmer vi inte! Mamma och pappa bara skojade.Likes

Comments

Livet

Regnet öser ner ute och jag är på väg till skolan på en lördag...Att skriva står på schemat och jag hoppas innerligt att min kreativa sida är laddad för dagen. För jag har bara idag och imorgon på mig innan allt måste vara klart. Okej nu ljög jag lite jag har måndag kväll också men kvällar de är till för att mysas på och inget annat.

Finns det fler helgstuderande där ute? Vad studerar ni i helgen?

Likes

Comments