Header

Vi har sittet her på bussen nå godt over tre timer, og jeg kjenner at ryggen min ikke er helt medgjørlig for øyeblikket. Vi nærmer oss Arendal nå, så da burde vi ha kommet sirka halvveis. Jeg gleder meg til å komme frem til hotellet, så får jeg lagt meg ned og slappet av litt etter denne uutholdelige bussturen. Det er ingen tvil om at vi tar fly hjem.

Jeg er veldig klar for min neste festival, helt på tampen av sommerferien. Samtidig passet det utrolig godt at den var i Oslo på denne tiden, siden jeg har en del ting i Oslo som skjer fremover. Oslo er en utrolig fin by, og jeg savner byen og folkene der veldig! Selve festivalen er på Bislett Stadion og det er en plass jeg ikke har vært så mye før, så det blir spennende. Jeg elsker festivaler og konserter, og kan nesten ikke vente til (blant annet) Cezinando og Karpe Diem skal fremføre låtene sine. Det er hvertfall ingen tvil om at det kommer til å bli en sinnsykt bra helg med festivalkos i Oslo!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

I skrivende stund sitter jeg godt plassert i sofen på Coffeberry på Sandnes. Jeg og venninnen min venter på en buss som går om en time. Vi skal reise sammen til Findings-festivalen og skal være på Østlandet en uke etter det! Jeg gleder meg masse! Stay turned.

Likes

Comments

Helgen har vært en drøm. Jeg har tilbrakt dagene med venner og familie, og møtt gamle kjente. Det har vært godt. På fredagen var jeg og den eldste søsteren min på en bar i Sandnes som heter Megleren. Her spiste vi ubegrenset mengde taco for 50kr per person, før vi reiste innover mot Stavanger for å hente typen hennes fra en firmafest.

På lørdag kom en venninne av meg over, for vi skulle på besøk til noen venner på Nærbø. Der var vi samlet en hel gjeng, før noen av oss dro innover til Bryne. Jeg reiste inn med to gode venninner, og vi koste oss masse den kvelden.

I dag startet jeg å se serien Girlboss, som er en original serie fra Netflix. Det er so far den serien som har betydd mest for meg, og det kommer fra meg som alltid har vært blodfan av Friends. Serien bærer et veldig sterkt feministisk preg, noe jeg elsker. Britt Robertson som spiller hovedrollen spiller fantastisk bra, og gjør at hele serien er verdt å få med seg. Bruk noen minutter på å se den, jeg kan ikke tro at du kommer til å angre.

Likes

Comments

Jeg innså nettop en ting, en ting som skremmer meg. Litt.

Jeg er 20 år, bor hjemme hos foreldrene mine uten fast jobb, studie eller bil. Jeg er bokstavlig talt alt jeg hele livet har kjempet for å ikke å være. Jeg har ikke kjæreste, og har heller ikke hatt et skikkelig romantisk forhold på flere år nå. Jeg måtte bruke de siste tusenlappene jeg hadde på å fikse bilen jeg snart har brukt i tre år. Dette var fordi jeg ikke klarte å gi den fra meg enda, vi skulle runde 200.000 sammen vi to. Jeg har hverken studieplaner eller noen planer for livet generelt. Hva skal jeg gjøre videre?

Om det fantes noe som het 20-års krisa, så kunne jeg skylt på den og sagt at det var derfor jeg havnet her. Det kan jeg ikke, jeg er rett og slett bare et sted i livet hvor jeg må vente på neste kapittel. Kanskje det er rett rundt hjørnet, eller kanskje ikke. Jeg vet ikke. Hvordan kan jeg vite? Mamma mener man er forfatter i eget liv, men hvordan kan jeg være forfatter, når jeg har både konsentrasjonsproblemer og lese- og skrivevansker? Jeg vil så gjerne ta kontrollen over mitt eget liv, være superwoman som tar over verden. Men for øyeblikket virker det som om verden ikke spiller helt på samme lag, og vi kjemper en kamp uten noen vinnere. Jeg vil gjerne spille på samme lag, eller på motsatt lag for den sags skyld, så lenge vi spiller fairplay og ingen er dårlige tapere.

Likes

Comments

Dagene gikk med til camping og soving gjennom flere av Norges vakreste nasjonalparker. Vi fikk skikkelig nasjonalfølelse da vi kjørte gjennom dalene med norsk klassisk musikk. Vi var heldige med været og hadde sol omtrent hele tiden. Vi kjørte et par dager helt til vi tilslutt ankom Lillehammer.

Jeg hadde vært i Lillehammer en del ganger før, og Anne hadde bodd her litt da hun var liten. Vi brukte ikke lang tid på å se oss rundt i byen, da vi viste omtrent hvor alt lå. Vi var raske med å sjekke oss inn på en campingplass rett ved siden av Mjøsa. Her koste vi oss i to dager, og møtte mange hyggelige folk.

Vi spiste også verdens beste burger på Egon. Vi var begge enige om at dette var den fineste plassen på hele Lillehammer. Vi fikk tatt litt bilder og koset oss gløgg! Vi fikk også tatt igjen alle manglende episoder av paradise hotell, så kunne vi reise videre til Oslo.

Siden både jeg og Anne hadde bodd et år i Oslo tidligere, var vi veldig strukturerte da vi ankom Nydalen. Vi skilte lag for å gjøre ærender og møte folkene vi skulle møte. Senere på kvelden hadde vi en liten sammenkomst med litt venner. Tidlig neste morgen måtte vi løpe bilen som stod på Nydalen for å pakke sekkene med alle tingene vi skulle ha med. Vi spurtet til toget som gikk til Gardemoen, og vi rakk akkurat flyet vårt til Alta.


Likes

Comments

Vel fremme i Ålesund fikk vi sett oss rundt omkring. Det er veldig lite trøkk i Ålesund på en søndag, men parkeringene var gratis så vi klager ikke. Vi fikk sett de mest besøkte attraksjonene der, men ble fort lei og reiste videre mot Geiranger.

Helt siden jeg såg Bølgen har jeg hatt et sterkt ønske om å reise dit en ble spilt inn. Jeg har også vurdert om det var verdt det, siden jeg ble ganske skremt av filmen hehe. Jeg mannet meg opp og vi tok turen innom. Geiranger er en sykt koselig liten by, som er sterkt påvirket av turisme. Den ligger i enden av en fjord, og utsikten er magisk. Vi fikk kikket rundt og sett litt av turistbyen.

Jeg har også hatt et ønske om å kjøre gjennom Trollstigen. Vi fant ut at siden vi først var så nærme, kunne vi kjøre gjennom Trollstigen. Det regnet veldig da vi var der, og vi hadde akkurat forlatt en hytte midt på natten. Så vi kjørte gjennom Trollstigen i pøs regn og vi var veldig trøtte. Jeg vet ikke hvem av oss som foreslo at vi trengte en oppfriskning på natten, men vi endte hvertfall opp med å dusje i vann fra isbreen. En kjølig, men morsom opplevelse.

Likes

Comments

Jeg og Anne fortsatte videre på ruten vår på vei til Loen, som er en kjent naturperle med høye fjell og gode klatre muligheter. Vi fikk sightseet oss gjennom stedet, men fikk ikke tid til å ta klatreturer på Loen på grunn av det stramme tidsskjemaet vårt. Vi skulle nemlig sove over i Volda hos Saron og Astrid, to venninner av meg. På turen kjørte vi forbi Jostedalsbreen, som Anne hadde dødd etter å se. Hun sa at om et par ti år ville vi ikke kunne finne isbreer mer, og at vi kunne fortelle barnebarna våres at vi hadde sett en.

Vi tok også en stopp for å bade i sogndals fjæra i Sogn og fjordene, og ble svært imponert av hvor utrolig fint det er der. Vi fikk en guttegjeng til å ta litt bilder av oss, men angret litt på det da 50% av bildene de tok var av helt andre ting en vi ba dem om. De tilbydde oss en tur i båten siden, men vi måtte kjøre direkte til Volda for å rekke å henge med Saron og Astrid. Det var veldig varmt ute, så etter en forfriskende dukkert var vi klare for å kjøre videre mot Volda.Vell fremme i Volda fikk jeg endelig treffe Saron og Astrid og det var utrolig hyggelig å se dem igjen. Vi fikk kjempe god taco av dem, og en liten houstour. Senere på kvelden gikk vi ut for å se oss om i Volda, og dumpsterdivet litt. Vi fikk med oss mye nyttig til turen videre. Til morgenen fikk vi servert gode vafler før vi kastet oss i bilen på vei til Ålesund.

(Ser jeg må ta innlegget i flere deler, så neste del kommer senere)

Likes

Comments

På en kjøre tur gjennom Norge må man beregne en del timer i bilen. For meg og Anne er dette ikke et problem overhodet. Vi koser oss alt for mye og tar det hele som en lang roadtrip. Norgestur- listen på Spotify har vi sikkert hørt gjennom hundre ganger, og stemmene våres er så hese at vi nesten ikke har mer stemme igjen. Vi stopper hele tiden og bytter litt på hvem som kjører. Hver gang noen av oss spotter en Circle K, skriker vi høyt og jubler for da vet vi at gratis kaffe er rett rundt hjørnet.

Vi koser oss masse i hverandres selskap, og bytter på å ta bilder og på å poste på Instagram. Maten går for det meste i en wiener for en tier, eller så stopper vi for å tenne opp stormkjøkkenet. Jeg skulle aldri trodd at det var selve bilturen jeg skulle like best.

Likes

Comments

Endelig fikk jeg sett Hardangervidda. Jeg hadde sett frem til å gå tur på Hardangervidda kjempe lenge, og jeg er så glad vi tok oss tid til det. Til andre som også vurderer å reise dit, vil jeg absolutt anbefale det! Kjøreturen bort dit er kjempe fin og selve Hardangervidda er magisk. Den ligger så øde, og om man begir seg ut på en tur kan man være heldig å se Hardangerjøkulen. Den er en av Europas eneste isbreer, og vi var så heldige å få sett litt av den.

Det finnes mange turisthytter rundt om på Hardangervidda, og der selges det vafler og går an å sove en natt eller to. Slike plasser kan man møte hyggelige mennesker og man får tips om plasser å besøke. Det beste med å være ute å reise er alle folkene man møter og hvor hyggelige alle er, for vi har alle samme mål; skape gode minner og opplevelser.

Likes

Comments

.... men siden det ikke var sesong for hverken epler eller plommer ble det lite eple og plommeslang da vi besøkte Hardanger. Vi fikk derimot utallige andre minner der fra.

Da vi ankom Hardanger skinte solen selv om det var sent på kveld. Vi var overrasket over hvor lyst det var, selv om klokken begynte å nærme seg midnatt. Vi sjekket oss inn på den billigste(og eneste) campingplassen i Eidfjord. Eidfjord er en liten bygd i enden av Hardangerfjorden og jeg tror vi begge var enige om at det var en fantastisk fin plass å være. Vi likte oss så godt at vi ble en natt lenger enn vi skulle.

Hardanger er virkelig en nydelig plass, og vi utnyttet den vakre naturen til sitt fulle. Vi tok oppvask og vasket klærne våres i Hardangerfjorden og drakk vann fra elvene. På kveldene dro jeg frem gitaren mens Anne prøvde seg på fisking. Fiskestangen var forresten ikke god å bruke, så om noen ønsker å sponse en ny, tar vi gjerne i mot det. Ellers gikk dagene i roadtripper og gå turer.

Vi ble også kjent med en koselig gjeng som bodde der. De var overlykkelige over å møte Rogalendinger, og vi syntes det var kult å henge med de "innfødte". De tilbød oss sightseeing på Hardangerfjorden. Uheldigvis hadde vi ikke tid til å være med, siden vi hadde en streng timeplan. Men vi koste oss masse i Hardanger takket være disse menneskene.

Likes

Comments