Header

Familj, För en god sak, happy, hemma bäst, Mat, vänner

Ja rubriken säger väl allt. Denna dag har bestått av ett kaffe och film besök hos Eevee. Paltmiddag med sambon, svärmor, hennes göbbe och svågern. Vilket avslutades med kaffe och Schwartzwaldstårta. Sedan åkte de hem till sitt och vi sjönk ned i soffan i stor paltkoma.   Den räckte dock inte länge fören ❤ telefon ringde och en gemensam vän kom förbi på kaffe. Hade själv laddad för lite mer "katt och råtta" som kom, men det var rätt lugn... MEN ska inte klaga rätt trevligt det med. Fast jag nästan vant mig vid "katt och råtta" leken.

Nu njuter vi i alla fall i soffan.
. ❤ med en whiskey och jag med ett glas Leva rosé vin och Så mycket bättre på Tv.

Hoppas ni har en toppen kväll också. Kram på er sötnötar

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

hemma bäst, trötter

Nu har jag fått landa och varva ned i soffan efter en otroligt lång dag som började redan 03 i natt när väckare ringde och det var dags för att hinna köra upp till Luleå. Kom iväg till  ca 03.30 och framme 07.30. Vilket visade sig vara 1.5 h innan lektionen så de var skönt att kunna slappa lite.
Efter den lektion från 09 -15 inklusive lunch och en kort rast för att sedan sätta sig i bilen och köra hem igen.
Nu är dock huvudet helt slut på...nu blir de slappa till sömnen riktigt kommer

Likes

Comments

trötter, Smärta, uppgiven

Idag är inte min dag om man ser till smärtfronten. Har städat och hållt på hela dagen. Dock med pauser på grund av smärta.
Min kropp är inte min vän och jag vet jag nämt det förut och nu gör den sig påmind om det än en gång.
Mina höfter skriker utöver sig av smärta fast jag vet att det är högra sidan som bråkar med mig.  Vilket i sin tur gör att min ländrygg tar stryk för att jag spänner musklerna för att försöka att kompensera. Det är nämligen så att mitt bäcken har roterat än en gång. Detta är något jag är otroligt van vid och har regelbunden hjälp med att få den att ligga rätt, men även min bröstrygg gör sig påmind med den traditionella låsningen mellan skuldrorna. Vilket för det mesta bara görs sig till känna över att jag känner mig stel i överkroppen. Medan höften ger en skärande smärta som ibland känns som att någon försöker stycka mig, men bara vill ha höften.  Skulle du fråga var smärtan sitter skulle jag kunna peka precis på utgångstället och säga där. Där börjar det. Sedan sprider det sig genom hela mitt bäcken och upp till min ländrygg. Just för att jag snedbelastar ryggen när detta sker på grund av att mitt höger ben blir kortare.  Har du någonsin gått igenom detta vet du exakt vad jag pratar om.
Nu är det så att jag vet boven bakom det hela. Det har tagit sin tid men jag vet vad som gör att jag har det problem jag har. Förutom att musklerna i de områderna är otränade. Så är det min överrörlighet. Vilket även de betyder att jag måste träna. Jag måste hålla igång för att allt inte ska bli värre. Jag behöver stark muskelatur för att hålla mina kotor på plats och se till att allt ligger i linje men det är ju så otroligt lätt att träna när man känner att kroppen inte är 100. Visst jag far och fixar det men detta årstid är hemsk mot min kropp. Jag far och fixar min höft och min rygg. Sedan kommer jag hem. Har en hund som behöver promenader och jag kan inte låta ❤ ta alla promenader. De går bara inte. Då kommer jag att bli en riktig soffpotatis igen och min  kropp kommer att protestera mer. Dock så även om jag har fixeringsbälte för min höft så räcker det med att jag halkar till så kan jag ha fått en läges förändring och smärtan är tillbaka.
Och visst rör jag på mig. Som jag skrev från början har jag försökt att städa. Är inte klar men måste ju lyssna på kroppen. Samtidigt som jag känner att jag inte kan sitta still. Så trots smärtan vid rörelse så droga jag på mig broddarna ikväll och tog lill ❤ på promenad. Under promenaden fanns flera tillfällen när jag var när på att stänga av musiken och ringa efter skjuts. De var inte långt där ifrån någon av gångerna men genom att ta små mål som jag ska bara gå till sjukan, sedan hotellet, dagis, Polaris, Yamaha, macken, kommunhuset och sedan hem. Så tog jag mig runt. Detta med en jämn hastighet också. Dock visar jag sällan smärta öppet men denna promenad ikväll höll på att framkalla tårar mer än en gång. Det är länge sedan jag haft en sådan här rörelsesmärta. Blir att ringa ett samtal i morgon och hoppas på en tidig tid.
Nu ska jag i alla fall ligga här ett tag till när jag hittat en ställning som inte gör ont. Sedan hoppas jag att jag tar mig till sovrummet.
Natt sötnötar

Likes

Comments

Familj, happy, Amstaffblandning, Mitt hjärta

Vem kan de vara tror ni? Jag kan lova att fast han bär kläder ibland så hag han aldrig haft en rustning på sig och de behöver han inte heller. Han finns alltid där när jag behöver honom och speciellt när ❤ får för sig att busa. Då måste man sätta pappa på plats. Här ska man vara snäll. Haha, ja som ni förstår så pratar jag om vår älskade hund, mitt lill ❤ Sigge. Han som kommer till en i soffan och nästan kryper innanför skinnet när han vill mysa. Han som anfaller "pappa" med blöta pussar när han bråkar med "mamma" på skoj.
Han som kan driva en till vansinne av och till för att han är ett sådant energi paket. Han som är värd sin vikt i guld och lite till nästa gång.
Vårt underbara lilla fyrbenta ❤ som bara spridit glädje även om han fått oss att bli orolig för honom. Han som bara vill vara med där man alltid är och verkligen visar när man ska visa uppmärksamhet.
Kan inte beskriva i ord hur mycket denna underbara vovve betyder för mig. Älskar honom till månen och tillbaka.

Likes

Comments

För en god sak, Musik och barndom, Stå på sig

Detta är något som idag pryder min facebook och även instagram. Vissa av historierna jag hört/läst sätter sig verkligen och man funderar hu i hela friden det hela kunnat hända.
Kvinnor har som barn blivit antastad och tafsad på. Det är inte klokt, men det är som jag fick höra och när jag tänker efter så stämmer de nog på något sätt. Det är fler än man tror som varit utsatt för detta. Mörker antalet är stort när det kan vara skämmigt att prata om. Därför tycker jag det är otroligt  starkt av dem att prata om det och har en liknande historia att dela med mig av.

Detta hände mig i årkurs 9. Så jag var runt 15-16 år gammal. Jag vet det var vinter.
Jag hade då mitt sovrum hos pappa på nedervåningen som har ett fönster som visar hela rummet. Dock inget jag dragit för när det var stora drivor utanför.
Jag hade just kommit ut ur duschen och i all hast dragit på mig jeans och bh. Sedan satt mig i sängen för att bläddra igenom en Gymnasietidning (påmminner och en vanlig dagstidning). Jag skulle ju börja gymnasiet hösten efter så klart jag ville vara förberedd.
När jag sitter där och läser känner jag i benmärgen att något är fel. Någon tittar på mig. Jag kan känna hur någon stirrar på mig och jag är rätt säker att tidningen täcker min överkropp. Så lite nonchalant viker jag ned ena hörnet av tidningen och där... där i nedre högra hörnet ser jag ett halvt ansikte.
Direkt går min hjärna på högvarv och jag skyndar mig sedan att få på mig en tröja innan jag nästan springer upp till pappa och berättar allt.
Pappa följer då ned och kollar ut genom mitt fönster och går även ut på uteplatsen som är bredvid mitt sovrum för att hitta fotspår under mitt fönster. Är så glad att pappa var hemma den kvällen.

Nu handlar denna händelse inte om någon speciell antastning rent fysiskt, men än idag när jag är dubbelt så gammal som då kan jag sluta ögonen och tänka på den kvällen så ser jag den markanta hakan och den sammanbitna minen som sitter där i högra hörnet på mitt fönster. Det känslan är fortfarande skrämmande, men jag vet också att de kunde varit värre. Jag kunde ju försökt lösa allt själv (skulle vara rätt typiskt för mig) och han hade stannat utanför när jag kom. Vem vet vad som hänt då, men nu hade de ett bra slut och jag mår bra idag. Ingen större skada skedd förutom att de var en obehaglig känsla.

Likes

Comments

fundersam, Jakt, Olikheter och styrka, Stå på sig

Detta är faktiskt något jag tänkt på ett bra tag.
För 3 år sedan började jag att jaga själv, men jakten har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag är uppfödd med att ha jakt omkring mig. Speciellt älgjakten.
Jag har följt med ut i skogen så länge som jag kan minnas. Att som lite kliva upp tidigt (rätt tungt när jag aldrig varit morgon människa) och vara med att packa ryggsäcken att klä sig varmt och sedan bege sig ut i skogen var och är än lika roligt.
Att sitta och vänta på att något ska komma förbi. Som liten såg jag inte älg på passen vad jag minns men andra djur passerade.
I alla fall så brinner jag otroligt mycket för detta intresse och det har en stor inverkan på mitt liv.  Samtidigt så får man höra det ena med det tredje. Jag personligt har fått kommentarer aom mer eller mindre säger jag är ett monster som jagar. Att de inte kan förstå hur jag kan göra något sådant, men hallå. Först och främst är det en del av mitt liv. Sedan ska djuren lida så lite som möjligt. Det är inte så att jag jagar för att bara skjuta ett djur.
Jakten är så mycket mer. Det är ett sätt att få hem kött som jag vet inte stått trångt och stressats eller blivit fullproppat med det ena eller tredje medlet.
Det är ett sätt att komma ut i naturen och verkligen känna hur det hur vacker vår älskade natur är.
Det är ett sätt att känna människor och känna samhörighet med andra.
Som ni förstår så inriktar jag mig på älgjakt just nu när jag inte varit ute på fler jakter men skulle vilja prova dem med.
Detta är jag. Kommer alltid vara en del av mig. Så acceptera hela mig och inte delar av  mig.
Så det jag egentligen vill säga.
Är jag mindre värd för att jag jagar?

Likes

Comments

happy, uppmuntran, på G

Blev ett uppehåll under mina veckor på VFUn. Insåg snabbt att jag inte skulle orka och bara behöva ta det lugn. Nu kommer jag sakta tillbaka. Inga dagliga inlägg än, men förhoppningsvis kommer de efter tiden. Känner som att jag måste hitta min rytm igen.
Så än så blir de lite längre uppehåll på veckans låt. Bara för att jag ska få chansen att komma igång igen. Känns som jag måste finna min egna rytm igen. Komma tillbaka till allt igen.
Men det kommer. det löser sig.

Likes

Comments

Familj, happy, lugn, Musik, Olikheter och styrka, på G

Ja hur min vecka sett ut... bor just nu veckovis hos min bror och kör hem på helgerna. Detta föe att jag utför min VFU (verksamhets förlagd utbildning) i närheten av där han bor.
Så under september månad kommer jag jag att ha dessa veckouppdateringar när jag har fullt upp på vardagarna.

I alla fall denna vecka som gått har varit riktigt lärorik. Jag har lärt mig massor och trivs som fisken i vattnet. Det är riktigt roligt och intressant när man får sätta all teoretisk kunskap till praktisk. Trivs verkligen med utbildningen jag valt och detta är något som jag vill jobba med. Kunde inte tänka mig en annan utbildning att gå än denna. Ser verkligen fram emot vad resten av tiden har att erbjuda.

och självklart tänker jag inte glömma veckans låt. Denna veckas låt är den jag sjungit på hela veckan.

Oh happy day från The sister act

Likes

Comments

hemma bäst, lugn, Irriterad och upprörd, sjuk

Tröningsvärken har äntligen gått över i benen så jag kan röra mig som en människa igen men då känner jag hur de rispar i halsen. Ni vet förkylningsrispar. Denna trorra sträva känsla i halsen som man bara inte vill ha och speciellt inte nu. Inte nu när jag ska på VFU... Jag får bara inte bli sjuk. Jag nåste hålla mig pigg.

Bara att göra allt förkylningskurer man kan och hoppas det ger sig snabbt.

Jag har varken tid eller vill bli sjuk!

Likes

Comments

happy, hemma bäst, lugn, trötter

Idag har varit tung efter man inte sovit som man ska... har ändå varit produktiv.
Alla papper för VFU är klara, tvättat bort all tvätt, diskat allt, gjort veckosallad pch attackerat matlådorna i frysen för mat.
Nu sitter jag och ser Lady lovely locks. Blev sugen att se den barnserien igen och se om den är lika bra som man minns.
Blir nog att se den till man somnar skulle jag gissa. Blir inte upp länge till. Så en god natt till er alla där ute i etern.

Likes

Comments