Header

Familj, happy, hemma bäst, Mitt hjärta

Ja nu har vi väldigt allvarliga diskussioner här hemma om var bibbedi-bobbedi-boo kommer ifrån och det är väl självklart att alla  som sett askungen vet att det kommer från hennes gudmor när hon får balklänningen. Jag vet jag har rätt 😂😂😂😂😂😂. Här är beviset.

Fast då börjar mitt ❤ att prata om en fil. med tre häxor (onda självklart) som har en liknande ramsa och jag kan för mitt inre inte ens komma på en "barnfilm" med tre gröna onda häxor. Har ni någon aning om vad de kan vara för film.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Familj, happy, Mitt hjärta, prova/testa

Här för någon dag sedan var älskade svärmor förbi och plockade lite rosor från våra buskar så hon kunnat gör lite rosenolja och andra naturliga produkter. Det är något hon verkligen brinner för och lika roligt att se vad hon kommer fram till.
När hon gjort detta så kommer mitt älskade ❤ in med en liten knopp som han gav mig och jag ställde denna i vatten vilket gjorde att den började sakta slå ut.

Det var riktigt sött av honom och värmer gott när man överraskas av bara en sådan liten sak. Man känner sig älskad och uppskattad.
Efter detta tog det bara någon dag kommer svärmor med en liten burk med hemma gjord rosenskrubb. Så nu här snart ska det provas och se hur det fungerar. 

Likes

Comments

lugn, prova/testa

Hej sötnötar!

Jag blev nominerad utav @blondina att göra denna utmaning som går ut på att skriva 10 personliga saker om sig själv. Så här kommer mina!😊

- Jag har träffat Yohio, Noice Makers, Robert Wells.

- Jag spelade fiol som lite, gitarr som ungdom och lite självlärd på piano.

- Jag har sjungit i olika körer sedan jag var liten.

- Jag är uppvuxen med olika djur. Inte i hemmet då när mamma är allergiker men hos släkten

- Jag älskar skräckfilmer. Fast jag blir jätte paranoid av dem.

- Jag har lidit av depression.

- Jag kan inte se sorgsna eller känslosamma filmer utan att börja snyfta.

- Jag älskar att prova på nya recept oavsett om det har med mat eller bakning att göra.

- Platserna jag känner mig lugnast på är uppe i vår stuga eller hos farmor och farfar.

- Jag älskar att pyssla, rita och redigera filmer.

Jag utmanar @FrökenRödlök @SandraMarie @cecilija  att göra denna utmaning!😊

Likes

Comments

happy, hemma bäst, lugn, Mitt hjärta, trötter

Nu har vi varit hemma ett litet tag och krypit ned i vardera hörn av vår soffa.
Känner att den dåliga sömnen tagit ut sin rätt. Hemvägen var rätt jobbig att köra när jag kände mig riktigt trött, men dagen har givande.
Det gick jätte snabbt på Lassa och sedan for vi en sväng ut och störde bror i hans pergola bygge för en kopp kaffe.
Efter det tillbaka och in på lite affärer innan vi åt en pizza och vek av hemåt.
Som titeln säger Home sweet home. Även om jag verkligen gillar dessa utflykter är det inget som slår mitt hörn i min soffa.

Likes

Comments

vilken usel natt... har sovit riktigt dåligt och upp tidigt för att skjutsa ❤... men nu är vi i alla fall framme och väntar på att få komma in...
Hoppas bara dagen går bra bara

Likes

Comments

trötter, Smärta

Tidig måndagsmorgon och jag vaknar av att mina höfter värker. Tror jag är väldigt ovan med sängen som är här. Det känns lagom ont just nu. Har dom hittat en ställning där jag kan vila höfterna. Så de blir att ligga och dra sig en stund till i sängen innan dagen kallar och farbror ska firas.

Tjoop tjoop

Likes

Comments

Familj, happy, lugn, bak, vänner

Ja denna söndag började riktigt bra. Vaknade upp och höften värker. Det gör dem ännu, men de är inte så farligt att jag har svårt att gå eller sitta just nu. Det känns bara när jag legat att jag har ont att ställa mig upp. Inget överdrivet.
I alla fall så for jag som igår ut efter denna underbara skogsbilväg och gick mina 4 km som jag satt som mål att jag minst ska gå/dag och öäven om inte solen tittade fram i förmiddags som den gjorde igår. Var den tryckande värmen jobbigare. Det märktes även på min kamrat.

Bilden efter vägen är från gårdagen och den trötta hunden är från idag. Hon var riktigt nöjd när vi kom tillbaka.

Sedan har jag väl som inte gjort så mycket idag. Mest bara umgåtts med farmor och farfar och chillat. För de säger ju att vi behöver sådana dagar med. Dem som vet.

Här i eftermiddag så började jag i alla fall att skriva med min underbara vän @blondina och vi skrev ett litet tag och det hela slutade med att jag tyckte det var föe jobbigt att skriva så jag ringde istället och som alla våra samtal.... och... ja... en bild säger mer än tusen ord.

Nu har jag i alla fall en sockerkaka i ugnen (fast jag ytterst sällan äter de) som jag tyckte jag kunde baka till mina kära farföräldrar.
Tjoop tjoop!
Nu blir det att fortsätta virka.

Likes

Comments

Familj, happy, lugn, Mitt hjärta, Olikheter och styrka

Sitter i mitten av byn som de nu kallas. Med andra ord i farbrors stuga med ett glas bubbel och ser på kronprinsessans firande. Känns skönt att komma hit. Det är som avkopplande och har alltid varit det. Det är som jag lättare kan släppa all stress hemma vid och runt mig när jag kommer hit. Sedan vad det beror på vet jag inte. Jag känner samma när jag och ❤:arna åker upp till vår stuga. Det är som att komma en bit från samhället och komma ut så här så släpper jag allt. Ett bra sätt att ladda batterierna.
Nu ska jag tillbaka till verkligheten och vara social med mina nära och kära. Hoppas ni har en toppen fredags kväll ni med.

Likes

Comments

happy, Mitt hjärta, Olikheter och styrka, prova/testa, skrytdag, uppmuntran

Ja vad stoppar dig? Vad stoppar dig från att göra det du vill? Vad är det som sätter käppar i hjulet för dig när det gäller saker du vill ha gjort eller uppleva?

För mig har det varit "vad kommer alla andra att tycka", "tänk om allt blir fel" och "nej men det skulle aldrig gå."
Hallå!!! Klart livet kommer att stanna av lite när man tänker så. Jag har två exempel jag tänker ta upp här om saker som stoppat mig i tidigare skede, men inte idag. Det första jag tänker ta upp är min vikt. Jag har sedan många år lidit av rejäl övervikt. Vilken min kropp har visat genom att jag inte orkat saker, leder i min kropp har skrikit ifrån pga tyngden och jag hr provat de mesta för att gå ned med andra ord har jag jojobantat i flera år och kroppen mår inte direkt bra av det och jag hr som aldrig kunnat hålla mig. Har jag lyckats gå ned ett antal kilo har jag gått upp dem igen och lite till.
Nu när jag ser tillbaka på alla olika sätt så är de inte sättens fel att jag inte klarat mig utan mitt egna. Jag har inte kunna hålla min beslutsamhet under hela tiden utan där mot slutet när jag bått dit jag velat så har jag släppt allt och gått tillbaka till vanor som jag  haft innan vilket självklart lett till viktuppgång. Jag har aldrig riktigt varit redo att byta livsstil fören nu. Nu i år har jag kämpat och det har gett resultat. Jag har andra mål än tidigare och de gör att jag känner mig starkar i mitt beslut med. Vilket gör att det känns underbart. Jag har lyckats att tappa 14 kg just nu och även om jag har en bit kvar. Så vet jag att det kommer at gå och jag kan klara det. Jag har ju det bästa stödet här hemma som verkligen stöttar mig när jag behöver och skäller på mig när latmasken tar över. 😂

Det andra kag vill komma till är något kag drömt om att göra i flera år, men som inte riktigt vågat utan jag har alltid hittat på ursäker i mitt huvud över varför jag inte ska göra det. Jag har provat små små delar av håret, men det är inget som har varit ögon fallande. För jag har inte vågat men alltid velat prova och jag vet inte om det är åldern eller om jag bara vuxit i mig själv.
Dock så sitter jag nu här i soffan med ett helt underhår rosa. Något jag velat göra länge och nu bestämde jag mig bara för det. Detta är i och för sig andra gången underhåret är rosa när första gången inte gick som det skulle, men nu sitter färgen dör och jag är helt nöjd med allt. Jag tycker det blev så otroligt fint och jag vågade!
Så var inte rädd du heller! Du kan och vågar!
Fånga dina drömma och få dem att slå in!

Likes

Comments