Random Stuff , skola

Hello my readers! Hur har denna veckan gått för er so far? Min har varit väldigt långtråkig och jag är väldigt trött. Varför? Skolan har börjat. 😪😣 Min sista termin på denna idiotskola vilket betyder en himla massa Nationella Prov, läxförhör, vanliga prov,glosor, homework och mycket stress däremellan.
Något positivt som händer just nu är att idag skavi om vädret inte är för dåligt börja sätta igång hästarna igen. De blev vaccinerade i Måndags och sedan har de fått vila. Idag kanske jag kan börja med att longera lite lätt med dem som en mjukstart. Känner mig fortfarande väldigt förkyld så har ingen ork kvar. Längtar iaf tills jag kommer hem. Snart är det ju helg och då hoppas jag att det blir bättre väder. Vi är redan sena med igångsättningen och denna snö gör det inte bättre. Hur har ni det med snö där du bor? Har ni börjat träna eller väntar ni?  //Seeyalaterbye ReiningAnnie 

P.S. om någon vet vilken serie bilden nedan kommer ifrån then I Love u! ❤

Likes

Comments

Dragon B Peponita, Om Mig

Hello my readers! Igår kom informationen som jag och många fler har väntat på under en lång tid nu. SQHA´s (Swedish Quarter Horse Association) ungdoms landslag är utvalt! Laget ska i sommar iväg till Frankrike och tävla i European Youth Cup. Och jag trodde knappt att det var sant när jag läste listan och såg mitt namn. Helt sjukt! Är otroligt överraskad men också extremt glad över denna fantastiska möjlighet. Att jag sen ska få tävla i Frankrike tillsammans med såna fantastiska vänner är obeskrivligt.

Om någon hade sagt att jag skulle få en sån här stor möjlighet att utvecklas som ryttare tillsammans med fantastiska vänner detta år, om nån hade sagt det till mig för ett år sen, så hade jag nog skrattat dem i ansiktet om jag ska vara ärlig.

Stort grattis till alla andra superduktiga ungdomar! 😀

Glädjetårar rann på mig igår och jag blev rejält chockad, har ännu inte smält det helt än och tror fortfarande att det är nog bara en dröm. Men ännu har jag inte vaknat och hoppas inte på det heller. Känns så overkligt på ett sätt. Nu blir det hårdträning inför tävlingssäsongen så fort jag blir frisk från denna hemska förkylning. 😃// seeyalaterbye ReiningAnnie

Quote of the day:

"Horses aren't my whole life...

They make my life whole.."

Likes

Comments

Dragon B Peponita

Vad heter hästen? Han heter Dragon B Peponita.
Tycker du att den ska heta något annat? Nej jag tycker att han passar i det.
Vad kallar du hästen? Förutom Aladdin så kallar jag han "Bebis", "Lillfjant", "sötnos", en inhyrning hos oss säger även "Aladdin-din-din".
Vilken färg har den? Fux
Hur gammal är den? Han är född 2006
Har den några tecken? Ja han har en bläs (eller fiskekrok som mina tränare säger) och två vita kotor.
Hur hög i mankhöjden? Han är 148cm
Är det ett sto/valack/hingst? valack ofc
Vad är det för ras? Quarter Horse! ❤
Hur högt har du hoppat med den? ehm no comment? Hoppar inte med honom😂
Är hästen bra på dressyr? Ehm... han har lätt för samling och rörelse om det är det du menar? 😂
Hur är den i skritten? Fin men han tänker istället hur mycket han ska sova efteråt haha.
Hur är den i traven? Skumpig? haha näe han är fin men man måste jobba för det. Han ger inget gratis.
Hur är en i galoppen? Jättefin. Dock lite slö i det stora Reining volterna ibland.
Kan den skänkelvikningar? Sidepass? japp! När han var igång gjorde vi i alla gångarter.
Är hästen pigg? From time to time.
Är hästen trög? Jo lite trög är han ibland. Brukar vara åt småsaker som man mest skrattar åt haha.
Är hästen stark? Alla hästar är starka men Aladdin håller jag gärna mjuk och flexibel när jag rider så att han inte kan bli stark i munnen. Ren madröm för mig att rida hästar som är stela och "hårda" i munnen.
Är hästen het? Nej men Aladdin vill gärna tro att han är "smoking hot"😂.
Bockar den? Nope
Stegrar den? Nope
Sparkar den bakut? Nope
Skenar den ofta med dig/andra? Nope
Är den tittig? Inte mer än vad än normal häst är. Naturligt för hästar att vara medvetna om deras omgivning. 
Har du badat tillsammans med den? Nej tyvärr inte.
Har den bra hoppteknik? Jag vet inte. Kanske?
Vem äger hästen? Jag är den lyckliga ägaren!
Är hästen snäll i stallet? Jadå fast han älskar att försöka tigga till sig godis.
Kan hästen stå lös i stallet? Ja... oftast.. om det inte finns mat i närheten. 😂🙈
Måste hästen vara uppbunden? Nej brukar stå lös i boxen.
Är hästen lättlastad? Ja efter lite övertalning (brukar dock vara så första gångerna vi lastar sen går han bara på om vi är på tävlingar/träningar.)
Vad har den för benskydd/benlindor nu? Jag älskar Legacy Benskydd/bellboots från Classic Equine! 
Tror du hästen gillar dig? Ja det får jag väl hoppas på! :-)
Gillar du hästen? Jag *älskar min "lille" kille. ❤

Likes

Comments

Om Mig

Hello my readers! Här kommer mina svar! Detta inlägg skulle kommit ut tidigare men eftersom jag varit sjuk i 9 dagar nu så har jag inte direkt haft ork till att skriva. Känner mig dock lite bättre idag så I'll give it a try. P.s. Jag frågade även mina vänner om frågor så vi börjar med den frågan som var mest populär:

Hades- Do you believe in life after death (tror du på liv efter döden)?

Mitt svar: Först och främst så borde ni veta att jag inte är kristen, alltså inte tror på Gud och Jesus och inte heller Himlen eller helvetet. Så den teorin är scratched för min del. För att vara helt ärlig så vet jag inte vad jag tror på inom detta område. En teori kan vara att man "lever om på nytt" att man inte kommer ihåg något från sina tidigare liv och det är det som händer när man dör. En annan kan vara att det bara blir helt svart efteråt som när man sover fast man minns inget, allt blir fridfullt och tyst och man får sin efterlängtade frid. Tbh så har jag ingen aning. Vad tro ni? Och ta inte allt jag säger seriöst. I de flesta inlägg är jag sarkastisk eller bara skämtar.

Apollo- Favourite piece of Music ( favoritmusik)?

Mitt svar: I grund och botten är jag nog en blandning mellan Rock/pop. Jag är en sån tjej som skulle kunna lyssna på allt möjligt, från country till rapp, från hårdrock till akustiska covers haha. Men sen finns det ju favoriter. Det är svårt att säga men jag tror att det jag gillar mest är låtar med mening i sig. Lite mer seriösare låtar och de som har ett bra melody, ett bra beat som fastnar hos en. Jag älskar band som Twenty One Pilots, Green Day, My Chemical Romance, 5 Seconds Of Summer eller Sleeping With Sirens för att nämna några stycken. Jag älskar också Ed Sheeran Sam Tsui, Amasic, Bastille, The Fray m.m.

Aphrodite- What you find attractive in a person (Vad du tycker är attraktivt hos en person)?

Mitt svar: Det som jag kan tycka är attraktivt hos en person? Nån med humor eller nån med förmågan som kan få mig att skratta. Någon som utstrålar glädje/nån som man kan ha roligt med då det syns direkt när man träffar någon för första gången. Det som kan vara väldigt attraktivt hos en person är att man vågar visa sina sanna känslor och som har självförtroende (but not cocky). Ja och att vara en allmän nice person mot människor (och djur). En man som jag kan vara avslappnad med till 100 % helt enkelt. Jag tar mycket hellre en person med en härlig personlighet än en med abs. 😉 Däremot om jag skulle gå på utseende bara så är ögon a big win på mig för man kan avgöra så mycket om en person genom ögonen tycker jag. It's easy to fake a smile but your eyes will tell the truth.

Athena- Share a pice of wisdom (dela med dig lite av din visdom) ?

Mitt svar: Wow, denna var svår. Jag är ju inte precis den smartaste eller visaste personen haha... Något som jag lärt mig väldigt sent och som jag kommer att försöka följa är: Lär dig att acceptera dina misstag och dig själv och ta så långt tid du behöver till att göra dig och ditt liv till något som DU kommer att vara glad över i framtiden. Have the courage to exist!

Hephaestus- Do you Think disability can ruin a relationship (tror du att handikapp kan förstöra ett förhållande) ?

Mitt svar: Nej, det tror jag inte. Det som jag anser förstör förhållanden är när kärleken och tilliten till varandra tar slut.

Poseidon- List three fears (lista tre rädslor) ?

Mitt svar: Mörker, att vara ensam (ibland), ångestattacker

Pan- Opinion on gay rights (åsikter om homosexuellas rättigheter)?

Mitt svar: Jag vet att denna fråga är väldigt känslig så därför håll en trevlig ton, okay? Be nice or leave!

Denna fråga påminner mig om ett samtal som jag hade med en person som jag inte kommer nämna här. Den personen frågade mig om jag stöttar LGBTQ (Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender-Questioning) varpå jag svarade "ja". Den personen frågade mig efter jag svarat; "Varför? Du är ju heterosexuell." Jag svarade den personen "Vad har det med saken att göra? Jag har inte cancer men jag stöttar cancerforskningen så varför skulle jag inte få stötta LGBTQ. Love is Love eller vad är det dem säger? Enligt min åsikt så borde alla få ha rätt till att älska vem dem vill. Men det är bara vad lilla jag tycker, "en heterosexuell hästtjej från Småland" haha.

Zeus- Three places you want to travel to (3 platser du vill besöka) ?

Mitt svar: London, En ranch i Texas😜 och Australien.

Hermes- Last text you sent (senaste meddelandet jag skickade) ?

Mitt svar: Det sista jag skrev var "Är klockan så mycket wow" till min kompis.

Okay that was it gott folk! Nu ska jag dricka lite tea för jag är fortfarande sjuk. urrgh... // seeyalaterbye ReiningAnnie

Likes

Comments

Random Stuff

Hello my readers!
Detts inlägg kommer att vara lite speciellt. Nämligen så att ni kommer få läsa olika frågor som ni vill att jag ska svara på. Varje fråga tillhör en grekisk Guds namn. Svara i kommentarerna på det här inlägget där ni nämner ett namn och så kommer jag svara på dem frågorna i nästa inlägg. Jag kommer även fråga några kompisar om vad de väljer för något åt mig. Hoppas detta annorlunda inlägg är något som ni vill läsa! ☺ // Seeyalaterbye ReiningAnnie

Likes

Comments

Djuren på gården, Dragon B Peponita, Om Mig

Hello my readers!

Detta år är snart slut och jag vet inte riktigt vad jag ska säga med detta inlägg. Om någon skulle be mig att välja ut ett ord för 2016, ett ord som sammanlägger detta året för mig bäst, Vad skulle jag då säga? Jag tror att mitt svar skulle vara;

Lärorikt.

That's The Word! Detta året har varit väldigt lärorikt, på både gott och ont. Jag fick uppleva en stor sorg detta året då min gamla trotjänare och bästa vän Kenzo avled och medan det var (och fortfarande är) både tungt och helt fruktansvärt så lärde jag mig väldigt mycket från det. Den sorgen som jag känner gjorde mig på något sätt starkare antar jag att man kan säga. Jag lärde mig att försöka minnas dem absolut bästa och gladaste minnen och inte tänka så mycket på de sorgsna och negativa. Att försöka leva med det faktum att min old partner in crime inte längre finns med mig och att vara tacksam för den tiden vi hade tillsammans. Det är en mycket nyttig lärdom, I believe.

Men jag fick också detta år lära mig mycket nya saker inom ridningen tack vare SQHAs ungdomsträffar. Jag har träffat en hel del nya människor detta år, alla fantastiska på sitt eget sätt. Men den som lärt mig mest är nog Aladdin. Han har varit helt otrolig i år och det känns som om jag har hittat tillbaks till honom igen sedan skadan detta år. Vi har en hel del glada minnen att se tillbaka på.

Det har dock varit en hel del ups and downs detta år med många saker. Men jag försöker ladda om och få ny energi. Att inte låta alla negativa saker ta över. Det händer mig väldigt lätt, att jag fokuserar på det dåliga. Att jag ganska ofta känner mig vilsen och ensam i mitt eget huvud. Så därför har jag bestämt mig för att ha ett "nyårslöfte". Jag brukar inte ha det och oftast brukar det vara något stört löjligt som;

  • Give up chocolate
  • Get fit/ workout


De två har dock absolut INTE funkat hittills för jag skulle aldrig någonsin velat ge upp choklad och jag tar hellre en tupplur än att börja träna. Men detta år började jag träna (innan jag blev förkyld) so who knows? Shit happens haha.

Nej, denna gång kommer mitt nyårslöfte att vara;

  • Hitta åtminstone en positiv sak varje dag. Have faith and keep riding with happiness.

Vi får se hur det går... Jag hoppas att ni får en Amazing bra start på det nya året! Take care! // seeyalaterbye

Quote of the day:

" A negative mind

will never give you

a positive life"


https://youtu.be/usrBbO6MbJE

Likes

Comments

Random Stuff

Hello my readers!

Jag är... förkyld.... på jullovet... Det är väl sådär lagom deprimerande eller hur? Har så himla ont i halsen och har en näsa som liknar Niagara fallen. Min hjärna har gett upp och har helt failed to function. Jag hade tänkt sätta igång Aladdin och Valle denna vecka men en viss storm och en förkylning har skrattat mig i ansiktet åt dem idéerna och satt dem planerna åt sidan. Snällt va? Förhoppningsvis känner jag mig bättre imorgon och kan börja träna dem igen. Tänkte börja med markarbete för att sedan jobba mig framåt men vi får väl se... Jag tänker hur som helst spendera mitt jullov med mängder av tea och en del täcken/filtar och en himla drös med filmer i olika kategorier och eventuellt med lite ridning emellan.

Ny video på mitt Youtube konto är uppe! Länk till den;

https://youtu.be/9SIZKRFhHZI

 Älskade sången (angel with a shotgun) och filmcitatet (från Kung Fu Panda). Denna gången försökte jag få med alla våra hästar. Hoppas att ni vill kolla även om den är ganska kass (moviemaker är ju inte det bästa). // Seeyalaterbye ReiningAnnie

Quote of the day:

"They say before you start a war,
you better know what you're fighting for.
Well, baby, you are all that I adore.
If love is what you need,
A Soldier I Will Be."
- Angel With A Shotgun by The Cab

Likes

Comments

Exercise

Hello my readers! Jag hoppas att ni som känner mig lite mer personligen inte blev allt för chockade och råkade "spit out coffee/tea/water on screen" för ni vet att jag hatar (och då menar jag HATAR) att gymma. Men ikväll gjorde jag det. *sighs* Nu kommer jag att ha världens träningsvärk... Men hur kommer det sig att jag åkte till gymmet ikväll då?

Jo, såhär var det att jag fick ett gymkort i julklapp av min morfar. Han och resten av min släkt, jo jag vet så försök inte komma undan om du läser detta 😜, tycker att det är på tiden att jag "kommer i form". Inte för att ja vet var dem fått det ifrån. He He, jag äter inte alls onödigt mycket choklad och sover bort min lediga tid, ha ha var har ni fått det i från? He he.... Mkay vem försöker jag ens lura? Mig själv förmodligen. Men det är sant, jag behöver komma igång igen och även om det tar emot att säga detta så är nog gym ingen dum idé. MEN jag kommer inte lova att jag kommer orka träna mycket just for your information haha!

Så vad blev dagens pass då? Först blev det lite uppvärmning på vad jag kallade "skrittmaskin" men som jag sen fick reda på hette löpband. Haha ja men är man hästtjej så är man, inget som jag kan rå för. Som uppvärmning gjorde jag 5 minuter powerwalk och sedan 5 minuter joggning. Jag gjorde sedan lite andra saker såsom ungefär 15 minuter på "Crosstrainer", lite balansövningar, övade magmusklerna (om jag ens hade några) på nån konstig sak som jag inte kan namnet på. Körde lite vikter också men under en kort stund bara då jag är så otränad. Sedan körde jag motionscykeln i 20 minuter och som avslutning så "gick jag ner i varv" på löpbandet i 5 minuter och sedan stretchning. Sammanlagt blev det 1 timme och 1 kvarts träning. Nu känner jag knappt mina ben längre men lovade mina vänner att träna tillsammans med dem på morgonen. Vi får väl se hur det går...

För att hålla motivationen uppe så behöver man ett motto och jag har funderat lite på;

Om hästen är Fit For Fight så borde ryttaren vara Fit For Fight.

Just nu är varken jag eller Aladdin "fit for fight" så mitt mål är att få oss båda i någorlunda bra form innan tävlingssäsongen drar igår på allvar. Men eftersom Aladdin har en mycket bättre grundkondition än jag så lär ju han få det mycket lättare. *suck* Får åtminstone göra ett försök cuz if u never try then u will never know if u will ever win, right? Det är det jag kör på just nu och det må kanske låta galet men jag har aldrig varit normal.

Mitt mål är att göra nästa år till något som jag kommer minnas. Att verkligen försöka hitta mig själv på vägen och försöka hitta det jag vill göra. Att ha så roligt med mina djur som det bara går. Att få tillbaks min motaívation och livsglädje. Det är mina mål och jag ska försöka sträva efter det och förhoppningsvis kan jag få min motivation till att motionera/gymma från detta. Jag hoppas ni mår bra därute med tanke på denna storm. <3 // seeyalaterbye ReiningAnnie

Likes

Comments

Hello my readers, eller borde jag säga God Jul!? Jag kommer inte säga något i stil med hoppas ni haft en underbar julafton med era nära och kära då jag är medveten om att det är många där ute som inte tillbringar julafton på det sättet av olika anledningar. Så istället säger jag att jag hoppas att ni hade en bra dag och om ni inte hade det av olika anledningar exempel sjukdom så hoppas jag att det blir bättre!

Vad hade jag för mig igår då? Det första jag gjorde var att mocka i stallet med mamma. Efter att stallet var klart och hästarna och kaninen fått lite julgodis så blev det en skrittrunda barbacka i skogen tillsammans med mamma och Bella & Valle. Det är en liten tradition att rida en runda på julaftons morgonen. Mys på hög nivå!

Sedan blev det att göra sig iordning för julmiddag hos min farmor och farfar. Förutom min familj så var där även mina farbröder och min morfar. Efter maten blev det Kalle Anka (haha), julklappsutdelning och sedan lite efterrätt på det. En för övrigt mysig och rolig dag fast man blev väldigt mätt så det kändes som man kunde klara sig på en vecka.

Efter vi kommit hem så slängde jag på en härlig julfilm ( How The Grinch Stole Christmas) och njöt av kvällen i stort sett. Här nedan kommer en bildbomb på våran familjs julafton 2016. // seeyalaterbye ReiningAnnie

I väntan på Kalle Anka! På bilden ser ni min lillasyster.

Min farmors nya katt Mea. <3

Likes

Comments

Hello my readers! Är ni i Christmas Mood? I am, kinda. Det är lite trist med en vinter utan snö och sen hörde jag att det skulle blåsa rejält i helgen oxå. Men försöker göra mitt bästa att sprida julglädjen. 👍 Har även min "Christmas jumper"som ni ser på första bilden då jag lekte med Snapchat och sen lite julmusik på det. 🎅Ikväll blir det uppesittarkväll på Bingolotto med familjen. Hoppas på tur!Men det är väl 1 % chans att man faktiskt vinner haha. 😂 Ska ni spela?

Igår kväll så var det inte riktigt planen att jag skulle göra något med hästarna men fick sån inspiration efter ha hjälpt en inhyrning att löslongerat hennes häst. Så det det blev en smygstart på igångsättningen med Valle. På ridbanan blev det och där gjorde jag mest mjukgörande övningar och i skritt. För jag red barbacka och för första gången provade jag att rida han i repgrimma och grimskaft. Har inte rikigt haft modet till att prova innan men igårkväll blev det av. Det gick jättebra dock var han lite pigg haha. 😂 Men så är det väl alltid vid igångsättning eller hur?
Blev väldigt förvånad över hur avslappnad han var och hur mycket han faktiskt lyssnade på mig. Han är ju van med repgrimman från marken (vid longering, groundwork) men det är lite skillnad att sitta där utan sadel och "lulla runt" och förhoppningsvis få han att gå åt det hållet som man själv vill.
Min mamma kom sen och även hon red sin häst Bella barbacka, dock med ett vanligt westernträns.
Så lite mamma och dotter mys blev det igårkväll. Först ridning sedan några avsnitt av Teen Wolf. ❤ Så härligt! God Jul på er! // Seeyalaterbye  ReiningAnnie

Likes

Comments