Hello my readers!
Jag kommer på mig själv ofta nu när jag är hemma. När jag ska ge mat, eller ut och gå eller bara enbart känner mig lite ensam att jag ropar på 2 älskade hundar när vi enbart har en...
Den 16/8 fick vi tyvärr ta bort våran ena hund. 😭 #fuckcancer
Fina "Bellis" hittade vi en stor tumör på vid juverna. Det blev även konstaterat när mamma åkte in med henne till veterinären att den troligtvis spridit sig till lungorna och risken är väl stor att njurarna även dem fått sig ett kokt stryk.😔 Att det kunde gå så himla fort är det ingen av oss som vet. Men hon var ju också 10 år gammal och mycket schäfer i sig som det är vanligt hos har jag hört. Bellis var en blandras mellan schäfer, Leonberger och Bordercollie.
Det har varit extremt tomt i huset nu även om vi fortfarande har kvar vår andra hund Marco så blir det inte riktigt samma sak. Saknaden är stor, hon var en fin hund som vi haft sen valp. Visst, hon var klumpig och väldigt speciell men jag älskade henne oerhört mycket oavsett. ❤😢
Vila i frid, älskade vän. 💓💖💘💝 // ReiningAnnie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hello my readers! ☺

Jag har haft mycket "bloggtorka" på sistone och inte haft ork, tid eller inspiration till att skriva några inlägg. Jag tror det har mycket att göra med att det har varit en hel del som har tagit mycket ork från mig på sista tiden. En hel del saker som har hänt och allt har inte alltid varit så positivt. Men nya äventyr väntas som jag kommer skriva om i förmodligen nästa inlägg så då hoppas jag att det kommer vända. We just have to wait and see.

Första veckan i Augusti var det dags för Quarter SM. och kan inte vara mer stolt över Aladdin och hans presentationer. Så sjukt glad, nöjd och tacksam över vad denna lilla häst leverar gång efter gång. Min fina champion! Känns lite som att det har varit värt allt svett, blod och tårar. Nu i efterhand är jag glad att jag inte gav upp, även om det var nära ett par gånger.

På onsdagen tävlade jag enbart en Reining klass på kvällen. Det var en Allbreed Open klass där vem som helst kan va med oavsett ras eller om man är "proffs" eller ej. Där kom vi 5:a med en score på 66,5 trots att vi fick lite penalties på galoppombytena.

På torsdagen red jag en Trail AQHA Youth (alltså ungdomsklass) men eftersom vi bara var två st blev det ingen SM klass då man måste va 5 st för att det ska gälla. Jag tävlade mot min vän och lagkamrat E som red sin unghäst. Nu kollade jag inte scorecardsen men det var säkert tajt mellan oss. Där knep jag förstaplatsen av båda domarna men E gjorde en kanonritt hon med!

Sedan var det dags att byta om och sätta på Aladdin och mig våran Ranch Riding utstyrsel. Först ut var ungdomsklassen! Här var vi bara 4 så ingen SM klass här heller. Här knep jag också förstaplatsen med 75 poängen vilket är en jävla bra score som jag är sjukt nöjd med!

Sedan var det en Ranch Riding klass emellan innan det var dags för Ranch Riding Open! Här var vi 13 stycken och jag var enda ungdom så detta var då SM klassen. Var ganska nöjd med min ritt men kändes inte som om den skulle ta mig bland top 5. Men när dem började ropa upp 5:an, 4:an, 3:an och mitt namn hade ännu inte ropats upp så var jag övertygad om att jag ridit fel och blivit diskad. Men jag hamnade på 1:a plats av ena domaren och 2:a av den andra domaren. Så nervositeten var hög när dem började dela ut medaljerna då jag inte visste vem huvuddomaren var. Men guld blev det. Mitt första SM Guld. Tårarna var nära men jag höll tillbaka dem. Det var inte förrän jag kom till gaten och såg min underbara pojkvän stå där och var överlycklig som tårarna kom. Precis efteråt blev det fotografering med bästa fotografen Mi Ritzén som tagit många underbara bilder under helgen. När hon var klar kom hela gänget ner och det var rena rama lyckotårar som rann nerför mina och många andras kinder som vet om min och Aladdins resa. Min mamma var självklart där, samt lillasyster, lillebror med flickvän, våran vän N som hjälpte till att köra ner husvagnen, min älskade pojkvän samt min underbara farbror M! När jag såg honom kom jag genast ihåg vårat vad. När jag tog SM Guld skulle han våga sätta sig upp i sadeln. Då kändes denna vinst extra speciell! ❤ Senare när jag kollade scorecardsen blev jag nästan helt mållös. 76 & 75 poäng! Bara ett halvt poäng som skiljde på mig och hon som kom silver. Say Whaaaat?!?!?!

På fredagsmorgonen märkte vi dock att Aladdin var svullen på ett framben och strök de andra klasserna jag skulle tävlat i samma dag och på lördagen. Jag blev genast orolig och rädd för att vi överansträngt honom så hans gaffelbandskada var tillbaks. Var iväg och köpte kylgelé i ett lyckat försök att få ner svullnaden. Hjälpte en hel del tack och lov så på söndagen åkte vi hem igen. Mamma ringde tid hos veterinären när vi kom hem så fredagen den 11/8 åkte vi ner till Skåne län´. Vi hade bokat tid med han som behandlade Aladdins gaffelbandskada så det kändes mer tryggt att låta honom kolla igenom Aladdin denna gången med. Jag fruktade ju det värsta men det visade sig att det hade jag inte behövt. Det var ingen skada eller överansträngning på varken gaffelbandet eller leder. Han var svullen på grund av vätska efter att Aladdin troligtvis slagit i sig. Förmodligen under natten eller vid träning på kvällen trots användning av skydd för att undvika detta. I'll guess we will never know... 😏

Det bästa var iaf att det inte var något allvarligt och jag skulle nu låta han gå med linda halva dagen sedan låta han vara utan resten av halvan. Samt motion i skritt i en vecka sedan börjar vi långsamt trava igång honom. Låter väldigt positivt tycker jag! Extra glad blev jag när veterinären tyckte att Aladdin såg för övrigt väldigt fin ut. Ha nu en superfin fortsatt vecka alla! Nu ska jag göra iordning en liten överraskning åt min pojkvän på våran 3 månaders dag. ❤❤❤

// ReiningAnnie

Quote Of The Day:

"Why Do We Fall?

So We Can Learn To Pick Ourselves Up"

Likes

Comments

Hello my readers! Hur står det till med er? ☺
Igår färgade jag mitt hår (ännu blondare) för första gången. Pojkvännen övertygade mig och valde nyans och hjälpte till med allting. Ska jag vara ärlig så tror jag att han är mer nöjd än jag och jag är helnöjd haha😂 Han överraskade mig även med två nya öronhängen. Så tusen tack älskling! 😘❤
Dagen avslutade vi med grillkväll hos mamma o pappa tillsammans med lillsyrran, stallkompis samt lillebrorsan och hans flickvän.

Likes

Comments

Hello my readers!
Det är så skönt att vara hemma igen i Sverige. Och det tycker sannerligen Aladdin med. Han var så lycklig över att få komma ut till sin haege igen och återförenas med kompisarna efter ha fått stå på box i cirka 10 dagar. Men vilken resa det har varit. Först var jag mest nervös/orolig över att det skulle hända något på resan dit. Alla lagets 5 hästar åkte i lastbil ner till Frankrike med ett stopp i Tyskland för att de skulle kunna vila upp sig. Vi i laget samt våra lagledare åkte med minibuss ner ihop med hästarna. Mamma och pojkvännen R åkte tillsammans med två andra föräldrar ner som körde husvagnen som dem skulle bo i (eller ja, killen och jag bodde på ett hotellrum). Men resan gick bra både dit och hem. Vi kom dit på måndagkvällen till tävlingsplatsen. Tisdag och onsdag tränade vi 2 ggr/dag i de olika arenorna. Vi fick välja vad vi ville träna på. Sen blev det lite extra träning en kort stund på torsdagen också för mig och en till i laget. Då tränade vi lite extra noga på slide stop och spinn, vilket är 2 manövrar i Reining. På torsdagseftermiddagen var det dags för veterinärbesiktning. Alla våra hästar blev godkända! 😁 På torsdagen pyntade/dekorerade vi även våra boxar med en massa Sverigesaker. Sen var det bara att grooma och dona och tvätta och putsa inför morgondagens tävlingar!

På fredagen var det som sagt starten på tävlingen men inte själva cupen utan detta var individuellt vi tävlade. Jag valde att bara ställa upp i 2 klasser för att inte trötta utan Aladdin. Då blev det Trail där vi kom precis utanför placering tror jag och Ranch Riding där jag 4.a och 5.a. Supernöjd med Aladdins presentation där. Enda missen som vi hade där var vid ett galoppombyte men annars var det en helt okay ritt.

På lördagen var det dags för cupen att börja. Eftersom det är en lagtävling så tjänar lagen ihop poäng genom sina resultat. Så 10.onde plats får 1 poäng. 9.one får 2 poäng osv. Här ställde jag upp i Showmanship, Trail, Western Riding och Reining. De två första klasserna var jag inte jättenöjd med min egna presentation och vi hamnade även utanför placering där. Vi hade däremot en i laget som tog 10:onde platsen i Showmanship som gjorde en superfin ritt. I Western Riding har jag för mig att jag scorade 65 vilket jag var helnöjd med! Jag lyckades knipa 6:e platsen och en annan i Team Sweden tog 7:unde platsen! Heja Sverige! 💗😄

Sista klassen för mig den dagen var Reiningen som jag hade längtat efter hela dagen. Var verkligen supertaggad på det och om jag går på känslan jag fick från Aladdin när vi gick in på den stora arenan, så var han också det... Jag hade lovat min kära mor att gå in med inställningen "qllt eller inget!". Det fanns många duktiga ekipage där och vi var många i klassen, 2 från Sverige. "S" och hennes häst Queen kom på en tionde plats i denna klass. Aladdin har ibland varit lite strulig vid vissa moment och jag har ibland varit för nervös för att komma ihåg att räkna varven i spinnen förut när vi tävlat denna gren. Men det var en helt annan känsla som jag fick från honom denna gången. Han stortrivdes i den här arenan för den var så stor och eftersom det var öppet på sidan så var det mer luftigt än i ett vanligt ridhus. Allting flöt på bra tyckte jag och jag var helnöjd med Aladdin som verkligen gav allt till mig men även mig själv, vilket inte händer ofta. Jag visste inte hur långt denna ritt skulle nå oss för man vet ju aldrig vad domarna tyckte. När prisutdelningen var så hoppades jag på att kanske komma sjua eller t.o.m. sexa! När speakern kommit till femteplatsen och den sa inte mitt namn så var jag helt övertygad om att jag hade lyckats diska mig. Hur kunde jag inte komma på då.... SÅ ni kan ju tänka er min förvåning när speakern sa mitt och Aladdins namn på TREDJEPLATSEN! Jag var sjukt nära på att släppa lyckotårarna där och då men lyckades bita ihop när jag klev upp på prispallen. Detta var ett väldigt stort ögonblick för mig och det kändes helt overkligt. Jag menar, det är ju ändå ungdoms EM och första gången som jag och Aladdin var ute i Europa och tävlade. Efteråt när scorecarden kom upp fick jag en smärre chock när jag såg att jag hade slagit mitt personbästa. Jag fick scoren 71,5 utav den amerikanska domaren och där började nästan lyckotårarna rinna igen.

Reiningen var min sista klass för dagen men vi (Team Sweden) hade tvåandra klasser kvar efteråt. I Hunter Under Saddle blev tyvärr ingen placerade men de gjorde superfina ritter allihopa, men det var tyvärr för hög konkurrens så vi nådde inte top 10. I Hunt Seat EQ hade vi däremot en i laget som ´hamnade på femteplats! 😁

På söndagen hade återigen en bra dag för Sverige. I Horsemanship hade vi tre startande från laget men bara en placerade sig som 10:a med en score på 85 har jag för mig. Bra jobbat E! De andra två från laget gjorde också en grymtbra insats men räckte tyvärr inte till placering.

Nästa klass var Western Pleasure och med ett lag bestående av bara reiningryttare har svårt att slå sig igenom bland de långbenta hästarna ute i Europa haha. Det var E och jag som körde den här klassen utav oss i laget. "E" gjorde ett grymt bra jobb men räckte inte till placering. Det var också min och Aladdins första Western Pleasure klass. Vi hade aldrig tränat eller tävlat denna klass tidigare utan det blev bestämt på plats att jag skulle hoppa in i den klassen med. Har undvikit denna klass förut då jag vet att Aladdin har lätt för att bli rädd för andra hästar och i och med att man är flera stycken runt fyrkantsspåret i denna klass så kändes det väl inte jättetryggt precis. Men han skötte sig utmärkt och jag var så stolt över honom. Sen är han ju en Reiner, ingen "gångartshäst". Nästa och sista klassen var Ranch Riding. En klass som både jag och Aladdin gillar skarpt. Vi hade 3 startande från Sverige (jag, "A" och "S"). Jag var helnöjd med min ritt som gick helt okay, tyvärr en stor miss vid galoppombytet men det var också extremt varmt den dagen (säkert uppåt 35 grader vilket vi inte är vana att tävla i puh!) så Aladdin och jag var väldigt trötta i både knopp och kropp. Så där förlorade vi lite poäng men jag blev ändå helnöjd med min score! Jag scorade 70,5 & 73. "A" scorade 68 & 70 "S" scorade 71 & 74,5.

"S" var den enda som placerade sig utav oss (8:onde plats!). Bra jobbat! 😁

Totalt kom Team Sweden på en femteplats i cupen! Tyskland vann, vårt grannland Danmark kom 2:a och Italien kom 3:a.

Ett stort äventyr är slut för min del. Det är så skönt att vara hemma igen! Nu blir det att vila upp sig och sedan långsamt börja gör sig i form inför nästa tävling, Quarter SM, som går av stapeln 3-6 augusti har jag för mig. Nu har ni fått er en uppdatering på förmodligen det största äventyret som jag varit med på. Ha det gott mina readers! 😄❤ // ReiningAnnie

Quote Of The Day:

"Action may not always bring happiness,

but there is no happiness without action." - Benjamin Disraeli

Självklart följde min trygghet, hjälte och stora kärlek med mig på denna resa.❤

Likes

Comments

Hello My Readers!

För ett par månader sedan hittade jag ett tal/speach på Internet och blev ganska förälskad i det. Jag kunde relatera till det så mycket och det tar upp en hel del det jag vill säga med detta inlägg. Tog en lång tid att göra och har suttit korta stunder med den här videon under flera månaderss tid.

Vi har alla problem eller svårigheter i vardagen ibland och det är en fakta, inget påstående. Vi kommer alltid få stöta på olika typer svårigheter/problem/strul någon gång då och då, oavsett om vi väljer att visa det eller ej på sociala medier. Dessa svårigheter kan variera väldigt mycket från person till person. Men vi alla har dem, det är något som är ganska självfallet. Men ibland så kan vi känna oss som den enda personen som jämt får handskas med svårigheter och alla andra går runt omkring och är glada, välmående och allt är Hakuna Matata! Men hur kommer det sig? Var blir man påhoppad om man skriver någon rad på Facebook hur man verkligen känner sig någon gång eller lägger ut en bild på Instagram på hur irriterad man är för bilen är sönder t.ex. Allt är inte tip top all the time, men våra kära sociala medier vill gärna att vi ska tro att så är det för alla andra. Det är många, och då menar jag MÅNGA, som är fruktansvärt noga med vad de lägger ut på deras sidor för rädsla att bli påhoppad för att de inte alltid visa den soliga, lyckliga och "perfekta" sidan av deras liv. Och här av vi den stora boven i detta dilemma; 'Perfektion'. Tänk lite över dessa ord- "What screws us up most in life is the picture in our head of how it's supposed to be." Livet ger oss jämt nya utmaningar, det kan ingen undkomma men när samhället inte accepterar att man inte mår så där superbra konstant så blir man ju inte bättre, eller hur? Det är då man inte kan hjälpa att tänka; 'varför just jag?'

När man ibland känner att livet ger en lite för mycket utav dessa utmaningar, dessa svårigheter, dessa problem... det är då man hamnar i farozonen för något som man inte kan se fysiskt på en utan det händer inne i våra hjärnor, It's all just in my mind, så att säga. Ja, jag pratar om mental ohälsa och all dess psykiska sjukdomar som hänger med i samma mening och där de allra flesta bottnar i depression. Många människor väljer att inte visa att de är deprimerade till en början utan de försöker att leva två helt skilda liv. De väljer att visa omvärlden den där perfekta sidan av oss själva. Bara visa det positiva på nätet, gå till skolan/ arbetet bara för att få säga om samma vita lögner om vårat mående när någon frågar, 'hur mår du?' eller 'hur är det?'. Givetvis så säger man ju inte sanningen, om att man har haft en tuff vecka eller att man tycker allt är bara skitdåligt och jobbigt. Utan man lappar på det fake leendet som man gjort så många gånger förut, och döljer allt. Man döljer att man är stressad när ens mamma frågar en om jobbet över en kopp kaffe inne i staden. Man döljer sina ärr i omklädningsrummet vid idrottslektionerna med hjälp av en stor hoodie. Man gör allt detta för att man inte vill att andra ska se vad som egentligen händer i hemmet efter skolan, vad som egentligen händer på rasterna, vad som egentligen händer i ditt liv. Det är inte förrän du kommer hem och stänger in dig i ditt rum som du egentligen låter dina sanna känslor komma fram...

Ibland kan det vara svårt för andra att förstå, särskilt när de själva inte blivit drabbade av depression (eller liknande) själva. De tror nämligen oftast att man blir deprimerad när något i ens liv gått dåligt och att man är ledsen över det. Men depression kan vara så mycket mer än en "bara en dålig händelse". Depression kan vara att man vaknar upp på morgonen och känner sig väldigt nedstämd, fast man inte har en direkt anledning att vara det. Man bara drabbas av vissa känslor eller tankar plötsligt under dagen och man kan inte styra det. Och detta pågår i en enda stor loop. Ibland kan det vara svårt för extroverta människor att förstå sig på osäkerheten, ångesten men framförallt rädslan hos introverta människor som hellre stannar hemma och läser en bok i deras ensamhet istället för att gå ut och festa för de känner sig så obekväma vid folkmassor (detta är bara ETT exempel av HUNDRATALS).

Varför måste allt vara så stigmatiserat? Vi måste våga prata om detta, inte förtränga det och låtsas som att det inte finns. För jag tror starkt på att börja man våga prata om detta stigmatet och problemen i dagens samhälle så kommer även fler människor som lider, våga öppna upp sina ögonen, inse att de ÄR INTE ENSAMMA och våga samt vilja söka hjälp. För du är inte ensam om att ha "hjärnspöken". Jag väljer att kalla dessa "hjärnspöken" som mina personliga demoner som konstant är med mig, som en skugga som förföljer mig i vardagen. Dessa demoner har röster som bara du kan höra och de övertygar dig om vad som är rätt och fel. Man får oftast väldigt dåligt självförtroende och självkänsla. Vissa dagar så klarar man av att säga "F*ck off" till dessa demoner och man vågar och orkar klara av vardagen och vissa dagar så orkar man inte ens säga "Hej". Det gäller att hitta den där saken i vårat liv som får oss att orka fortsätta våran kamp med våra osynliga demoner. Hitta vårat varför till att fortsätta leva. 💘

"The Only Way We Are Going To Beat A Problem That People Are Battling Alone Is By Standing Strong Together". Ta hand om er där ute, våga börja prata om era känslor och problem men var beredda på att det kommer inte bli lätt. Man måste börja sprida information till de ovetandes. Förhoppningsvis så börjar man då tänka till på hur man på bästa sätt ska kunna minska antalet som är drabbade. Hur man ska få bort det som är så stigmatiserat. Skolor/arbetsplatser borde tänka till på hur de kan få en trygg miljö utan mobbning, påhopp, respektlöshet, ovänlighet, rädsla, ångest, stress m.m. You are strong alone but we are stronger together. Är ni nyfikna på min erfarenhet av olika psykiska sjukdomar så skriv i kommentarerna här nedan. Och kom ihåg, Always Keep Fighting!❤// ReiningAnnie

Se fler videos på min youtubechannel: https://www.youtube.com/channel/UCMVEPWGFpGffZU-iUuC0mDg

Likes

Comments

Hello my readers!
I helgen var jag åter tillbaka på Axevallas anläggning, denna gången var det för tävlingen Bråvesta Challenge, som gick över förväntan.
Jag hade oturen att bli sjuk så måndag,tisdag och onsdag var jag hemma från skolan för att förhoppningsvis bli bättre snabbare innan tävlingen. Torsdag och fredag var vi lediga för det var ju Kristi himmelsfärd. Blev piggare till helgen aka ingen feber så det var något riktigt positivt.

Hur gick det då?

Sjukt bra! Är så himla nöjd men framförallt stolt över min fantastiska lilla Quarterhäst! ❤ Vi fick många fina rundor och placeringar (kollar dock mest på domarens bedömning än placeringen) i de klasser vi ställde upp i vilket var Showmanship, Trail, Western Riding, Ranch Riding och Reining. Delar upp resultaten och klasserna i dagar så har ni lite mer koll på vad vi ställde upp i plus är lättare att fördela bilder.

Torsdag:

3:a och 3:a (två domare) i AQHA (American Quarter Horse Association) Showmanship Youth (ungdomsklass)

2:a och 5:a i Allbreed Trail Open

Fredag:

1:a och 2:a i AQHA Trail Youth (Score: 69,5 & 65,5)

2:a och 2:a i AQHA Western Riding Open

2:a i NRHA Green Reiner (Reining) (Score: 68

2:a och 2:a AQHA Reining Youth (Score: 68 & 67.5)

Lördag:

4:a och 4:a i AQHA Ranch Riding Youth

Vinnare av Western Horsemen Ranch Riding Challenge (Score: 73,5 och 72 ! ! ! )

En helt osannolikt hög score och tror jag aldrig varit så jäkla stolt över Aladdin som jag var då. Det var en ganska stor klass med rätt så många ryttare i och jag var helt övertygad om att jag inte skulle klara mig till top 5. Så när de började säga fjärde, tredje andra... så hade jag gett upp hoppet och trodde att jag hade diskat mig i något. Så bra kändes det inte när jag red och det var många duktiga ryttare som var med, flera stycken som jag ser upp till. Så kan ni föreställa er shocken jag fick när de ropade upp mitt och Aladdins namn ur speakertornet samtidigt som vinnaren representerades?! Hakan föll väl till marken och tårarna var riktigt, riktigt nära att falla. Har aldrig fått en sådan hög score förut och det ögonblicket var magiskt för mig då Aladdin och jag inte tävlat/tränat mycket i Ranch Riding (jag har däremot fått beröm av många att Aladdin skulle platsa som det och att han har bra rörelser för det! 😊 #aqhaproud )

Söndag:

Delad vinst i NRHA 14-18 (Reining) Score: 67

3:a i NRHA Limited Non Pro (Reining) Score: 133 (66 och 67 utav domarna)

1:a i NRHA Youth Slide Level 2 (Reining) Score: 67

Så det var min tävlingshelg på Bråvesta Challenge. Är mer än nöjd över våra presentationer och är så så så tacksam över att lilla jag fick den här turen att få äga en häst som Aladdin. Så himla tacksam, stolt och lycklig över allt som denna häst ger mig. Han ger verkligen 110 % och lite till varje gång! Love this horse like crazy, Always, No Matter What. ❤

Måste bara få rikta ett riktigt Stort TACK till min familj och pojkvän som ställde upp för mig i helgen. Min pappa och lillasyster som oftast får sitta hemma i soffan och vänta på uppdateringar fick denna gången följa med och dra husvagnen och även som stöd förstås. 💙

Sen har jag ju även min underbara mammut (mamma) som ställer upp i vått och torrt som hästskötare och hjälper till med allt däremellan. Det är ofattbart hur många timmar som hon kört med mig och Aladdin och hur hon alltid ställer upp för mig. Tusen tack till dig bästa mammq! 💜

Och sen följde även min kille med som jag blev tillsammans med ganska nyligen. R har fått vara uppe på hästryggen 2 ggr och ställde upp som "hästhållare" i helgen. Ingen hästerfarenhet eller något men det brydde han sig inte om utan bara ställde upp. Asså hästtjejer, är inte det boyfriend goals eller vad då?! 😂

Men jag tror att R var betydligt mer till hjälp för mig än för Aladdin. Jag har aldrig varit så LITE nervös på en tävling förut så någon lugnande påverkan hade han på mig, vilket verkade löna sig ganska bra haha. Tack så mycket darling för allt stöd och hjälp under helgen. Love U! ❤😘

(fick inte med någon bild på pappa i helgen men det är han nog bara glad för haha😂)

Som ni ser så händer det grejer i mitt liv och mer kommer inom en snar framtid. Tills dess, ha det gott mina vänner! <3 // ReiningAnnie

Quote Of The Day:

"Anything That

Gets Your Blood

Racing Is Probably

Worth Doing"


( FYI Bilder när jag tävlar på banan är tagna av den fantastiskt duktiga Mi Ritzen och "vanliga" bilder är tagna av mig, mamma eller min pojkvän. :-) )

Likes

Comments

Hello My Readers! I am not dead (yet). Förlåt för sådan dålig uppdatering på sistone! Varit så stressigt på senaste tiden så jag har inte haft tiden till att skriva nåt inlägg. Idag har jag i stort sett bara gjort läxor/skrivit uppsatser/pluggat så är så trött i huvudet just nu. Hoppas ni har överseende med det. ❤😌 N

Nationella Proven är inte över ännu och hitintills har allt gått så dåligt. Har bara lust att försvinna och aldrig mer komma tillbaks. Dessa prov kommer seriöst bli the death of me... 😣 Får se hur jag kommer göra med bloggen. Antingen sätter jag den lite åt sidan tills det värsta är över men har inte bestämt mig ännu. Kände bara att ni förtjänar en ursäkt och varför jag varit så extremt dålig på att uppdatera. Men skolan är riktigt stressig just nu för det är liksom sista tiden nu och sedan har det aldrig varit någon ledig stund.

Fler inlägg kommer, det kommer bara ta sin tid. Annars kan ni alltid läsa gamla inlägg om ni vill här. Åt sidan här finns olika kategorier. :-) Är ni nyfikna på westernridning? Så kikar ni in på den fliken med samma namn. Mer nyfikna på hästfronten så finns där olika alternativ (Dragon B Peponita, Tävling/träning, Uppvisning, Djuren på gården). Nyfkna om mig och random things som händer i mitt liv emellan åt så finns även det kategorier med såna inlägg.

Är ni däremot mer nyfikna på mina mera allvarliga inlägg (om ångest/fobier, skolidrotten, selektiv mutism, panikattacker på danskväll med skolan m.m.) så finns det under kategorin "Let's Get Serious!".

Jag hoppas ni får en härlig vecka framöver och här nedan kommer ni få bilder från min ridtur med Valle som jag tog häromdagen. Barbacka och i repgrimma och grimskaft. Var sååå härligt! Vi hamnade även vid den lilla sjön oh jag bara älskar utsikten där. Hjälper verkligen när man känner sig extra stressfylld/orolig att slappna av. Ha det bäst alla random people som kikar in hit! ❤👋 // ReiningAnnie

Likes

Comments

Hello my readers!

Först av allt vill jag be om ursäkt för sådan dålig uppdatering på sistone! Förlåt! ❤ Det har varit så mycket nu på sista tiden att jag inte haft tiden, orken eller inspirationen till att skriva något inlägg på sista tiden. Försöker bli bättre! Om jag räknar bort allt dåligt så hardet hänt en hel del. Påsklovet var underbart, började bra med en härlig ungdomsträning för bästa tränaren och domaren Pierre Quellet. Två dagars träning och en dags träningstävling! Aladdin var grymt duktig och man lär sig verkligen så mycket av Pierre. Det absolut bästa med honom är att han fokuserar nästan bara på hur ryttaren sitter och hur ryttaren kommunicerar med hästen. Det är så man verkligen utvecklas tycker jag. amma helg upptäckte mamma dock hur otroligt sned jag var (ena axeln var högre än den andra och stenhård i hela skulderpartiet samt massa låsningar osv.) Visste att axeln och knäet hade strulat mer än vanligt de senaste 2 veckorna men började påverka min ridning mycket mer... Så på tisdagen när vi kom hem så ringde mamma till en som arbetar just med smärtbehandling (kiropraktik, akupunktur m.m. ) Så på torsdag och fredag blev det en sväng upp till Karlstad för att fixa till min rygg, o visst hjälpte det allt! 👍

Denna vecka var det Nationella Prov i Engelska som gällde. Kan säga att jag är så glad att det är över för gick så himla dåligt... 😌 Men det är bara att försöka tänka bort det som min lärare sa idag till mig... Samma lärare sa också att h*n läst ett av mina blogginlägg (om danskvällen som jag döpte till "F*ck u school") hehehe.... Vill jag ens veta vad h*n tänker om mig nu när den vet att jag har en blogg... Probably not... Too bad för h*n är nog en bland dem om inte min absoluta favoritlärare ( Ni vet ju hur svårt jag har till att lita på vuxna särskilt lärare så har väldigt få personer som jag anförtror mig till. Som jag vågar prata med...)

Denna torsdag har vi i klubben (Emådalens Western Riders) haft årets första "torsdagsträning". Tanken är att ett gäng (medlemmar eller ej) kan komma och träna tillsammans i grupper, gratis såklart. Detta för att vi ska kunna utvecklas tillsammans och kunna stärka gemenskapen. Läs gärna mer på; http://emadalenswesternriders.se/

Efter dagens träning blev det lite ridning utan träns sista stunden när jag var själv. Älskade lilla Aladdin är helt otrolig. ❤ Idag provade vi för första gången att göra ett galoppombyte utan tränset och vi nailade det på första försöket. He's just simple amazing. ❤ sen blev det lite spinnträning på slutet också vilket gick över förväntan. Min lilla quarter gör mig så stolt. 💪❤😄🦄 //ReiningAnnie

Quote of the day:

"The best of us can find happiness in misery"

Likes

Comments

Hello my readers!
De senaste veckorna har jag märkt av något som jag inte tänkt så mycket på tidigare. Det kan ha att göra med att sen jag började 9:an (och alla Nationella Prov som jag har haft och att det inte äns är hälften utav alla dem som väntar i framtiden) så är jag extremt stressad, mår dåligt och har en stor ångest över min framtid.
Det som jag har märkt är hur Aladdin har varit de senaste veckorna runt mig. Han har nog alltid varit så här mer eller mindre men det har inte varit lika tydligt förrän nu.


När jag har varit riktigt stressad en dag och önskar inget annat än att få gå och lägga mig i min säng och bara få koppla bort allting. Men eftersom jag tränar inför mina mål så innebär ju det att man måste motionera och hålla sin häst i en bra form fram tills dess. Men har man haft en stressfylld dag så kan det ibland kännas som om även den minsta uppgift blir för mycket. Så när jag har samlat ork och kommit upp i sadeln så har Aladdin i stort sett alltid tagit det väldigt lugnt. Som om han vet att jag bara vill kunna slappna av och få bort tankarna en stund. Dem dagarna brukar jag mest "lulla runt" och inte ha så stora krav från honom. Jag brukar öva mycket styrövningar, på böjt eller rakt spår, låta han gå lite som han vill så länge han gör det i den gångarten och riktningen jag sagt. Och Aladdin håller sig till det i ett lugnt tempo, vilket tillåter mig att bara kunna slappna av.


Har jag däremot haft en någorlunda bra dag så att jag kommer till stallet med lite mer ork och energi, så brukar han passa på att testa gränserna lite grann. Han utmanar mig lite mer och låter mig få jobba lite mer. Han brukar alltid vara på gott humör när jag rider honom och just dem dagarna så brukar han även ha mycket energi och framåtbjudning (bra att öva Ranch Riding,Reining eller Western Riding då).
Men alla har inte bra dagar hela tiden, det är stort sett omöjligt. Och på senare tid har jag haft mer dåliga dagar, där jag känt mig väldigt nedstämd, än vad jag har haft bra dagar. När jag har dem dagarna, känner den nedstämdheten, den negativiteten så är det väldigt svårt att inte låta det smittas över på hästen man rider. Självklart vet jag att den inställningen jag har kommer smittas sv på min häst och det är bara jag att skylla.

Under den tiden som min gamla häst Kenzo var den enda hästen i mitt liv som jag red så kunde jag ha dåliga dagar (då mer sällan än vad det är nu) och Kenzo visste precis hur han skulle göra. Han lät sig inte smittas av mitt dåliga humör utan istället erbjöd sin vänlighet och komfort. Och det är exakt detta som börjar hända med Aladdin. När jag kommer till stället ibland och går ut till hagen, på gränsen till att låta tårarna falla så kommer han alltid över till mig och bara är där där mig. Detta kanske inte låter som något stort för vissa men jag har inte insett hur mycket min lilla häst gör för mig. Jag har inte märkt hur stressad och nedstämd (blame the school) jag varit och hur det påverkar människor och djur i min närhet. Och det får mig nästan att må ännu mera dåligt eftersom det inte är deras fel, utan mitt.

Därför är jag så extremt tacksam över att jag har fått chansen till att lära känna denna underbara häst. Aladdin med sitt stora hjärta, med sin vänlighet, med sin positivitet. Är så tacksam över allt han ger mig. Jag känner mig oftast mycket bättre efter en ridtur med honom. Han får mig att känna mig mer lugn och samlad efter en jobbig dag. Han ger mig ny energi och för att vara helt ärlig så tror inte jag att jag hade klarat det om jag inte haft min lille fuxiga quartervalack men de där snälla ögonen. Var tacksamma över allt hästarna ger oss. ❤ // ReiningAnnie

Quote of the day:

"There Are Times When

A Simple Hug or Touch

Are Worth More

Than a Billion

Words Spoken."

Likes

Comments

Hello my readers! Eftersom jag inte känner mig sådär superbra idag (feels like sh*t tbh) så har jag kopierat delvis bitar från ett inlägg från min Facebook.

Med huvudvärk/yrsel, lite feber och illamående ska jag försöka sammanfatta Spring Break 2017. Otroligt roligt har det varit och är så himla stolt över min lilla Aladdin som verkligen levererat denna helg. Också vad roligt det har varit att få träffa så många härliga vänner.
Högsta score denna helg samt eget personbästa blev 69,5!
Stort tack till världens bästa hästskötare, chaufför och mamma som alltid ställer upp för mig och som alltid hjälper mig med allt. Löv u! ❤
Också lika stort tack till min vän M som var chaufför av husvagn samt hästhållare och som gav mig grymt stort stöd! Tack för denna helg vännen.

I Reining går man in med 70 poäng från början och efter varje moment tilldelar domaren plus eller minus. Man kan även få "0" vilket är ett godkänt alltså att man gjort ett moment alldeles korrekt. För mig och många andra är det svårt att hålla dessa 70 poäng eftersom det är svårt att göra alla moment i helt korrekt. Så därför blev ag väldigt glad när jag fick ett personbästa under en av mina ritter. 69.5 (fick alltså bara ett halvt minuspoäng under hela ritten).Läs mer om Reining och western under min kategori "WESTERNRIDNING" här på bloggen eller kika in på sidor som NRHA (National Reining Horse Association), AQHA (American Quarter Horse Association), SRHA (Swedish Reining Horse Association) m.m.
☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆
Resultaten:
NRHA RIDE AND SLIDE
Score: 65.5. Plats: 2:a
SRHA GREEN AS GRASS HORSE
Score: 0 (ryttarmiss=5 spinn)
ALLBREED BEGINNER YOUTH
Score: 69.5. Plats: 1:a
NRHA 14-18 samt SRHA YOUTH (ihopsatt klass)
Score: 68. Plats: 5:a samt 3:a
NRHA RIDE AND SLIDE YOUTH LEVEL 2 (lördag)
Score: 66.5. Plats: 2:a
NRHA RIDE n SLIDE YOUTH LEVEL 2 (söndag)
Score: 68. Plats: 1:a
SRHA YOUTH CUP
Score: 66.5+66=132,5. Plats: 6:a

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Är så nöjd och stolt över min lille häst som verkligen gjort sitt bästa hela helgen. Att jag gick och blev sjuk var väl inte riktigt planen men trots att jag inte alls hade någon ork så tog Aladdin hand om mig och såg till att vi blev placerade. Älskade häst ❤ En mycket lyckad tävling i mina ögon fast det var väldigt skönt att få komma hem. Tills nästa gång, bye! // ReiningAnnie

Quote Of The Day:

"Success Begins With

A Foot In The Stirrup"

Kolla in Aladdins nya träns! snyggt, right?! 😍

Likes

Comments