skola

Jag kan inte vara den enda personen som får detta. Ni vet den där känslan när man ska gå in i klassrummet, trött efter att ha varit uppe halva och pluggat inför provet, och för en gång skull så känner man sig lite mer säker än vad man brukar göra och man tänker; "Fasen, jag kan nog fixa det här provet. Jag har pluggat mycket och jag kommer ihåg nästan allt så detta går nog bra."
Sen kliver man in i klassrummet och sätter sig på sin plats. Man får provet och medan man läser igenom frågorna så sjunker det lilla smile ☺ man hade och förvandlas till ett frown.☹ Det är då tankarna kommer; "Jag kommer inte fixa det här. Jag kommer få ett F ochjag kommer bli underkänd och kommer aldrig komma in på ett bra gymnasium och kommer jag inte få en bra utbildning och får jag ingen bra utbildning och får jag ingen bra utbildning så kommer jag att hamna i en fabrik som mamma och pappa." Och det är då man sitter där i fem minuter och stirrar ner på provet och har ett mini breakdown inside your head. Man ger sig på första frågan och man kan svaret men kan inte få ner det på pappret i ett bra svar och man blir frustrerad och vill bara ge upp. När man kommit halvvägs då börjar de snabbaste eleverna i klassen bli klara och man känner hur stressen och paniken komma krypande. Det är ren jävla totyr och jag brukar kalla denna process för "Black Out" för jag kan inte komma ihåg vad jag pluggade kvällen innan och blir hur stressad som helst. Detta händer mig på nästan varenda prov och att jag hr godkänt i mina ämnen (än så länge) är ett mirakel. Många vuxna förstår inte hur jag känner mig när vi har prov eller ett test och det är fruktansvärt frustrerande. Jag tror inte jag är den enda som känner igen mig i det här och det kan också vara en anledning till varför det är så många ungdomar som ger upp i skolan men givetvis finns det ju fler anledningar än denna. Bye!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Brolötens Kenzo

Jag saknar honom. Det finns nog inga ord att använda för att beskriva hur mycket jag saknar honom och hur mycket jag älskar honom. Filmen nedan är en hyllning till min fina Kenzo. Kenzo som var en på miljonen. Som var den mest fantastiska sagoliknande häst jag någonsin stött på. Han var ödmjuk men envis, snäll men ändå tuff, lojal men samtidigt busig. Blev man värdig hans respekt så fick man en trogiven bästa vän tillbaks. Kenzo was my prince in shining armour with the biggest heart. Jag är så enormt tacksam över ha fått möjligheten att lära känna denna underbara häst och fått ta del av så många oförglömliga minnen med honom. ❤❤ Rest In Peace Kenzo and I will see you again my friend.❤❤

Likes

Comments

Dragon B Peponita, Tävling/Träning

Ett helt fantastisk SM är över och tävlingssäsongen 2016 är över. Aladdin ska nu få en välförtjänt vintervila.
SM:et gick hur bra som helst men vissa dagar var han inte på humör. Helt förståligt då det varit ett par intensiva tävlingsdagar. Men vi lyckades få med oss 18 rosetter hem bland de finns en silvermedalj och en bronsmedalj! Silver i Ranch Riding Youth och brons i Reining Youth.Är så sjukt stolt över min lilla fjanthäst❤ Är också så fruktansvärt tacksam över ha fått köpa den underbara häst för 3 och ett halvt år sen. Trodde aldirg att jag skulle komma så här långt men here we are och är mer redo än någonsin för att börja träna nästa år. 👍💪
är också fruktansvärt tacksam för de bsta groomarna som finns! Tusen tack till min underbara mamma som hjälper och stöttar mig även när hon är förkyld med feber o allt. love you! ❤  Också tusen tack till våran underbara vän M som varit med och hjälpt oss med bl.a. boende. tack för din hjälp och jag hoppas att du vill vara med i mitt och Aladdins team tillsammans med min familj. På tal om familj så var även min farbror uppe och kollade några dagar. Han kommer alltid vara ett enormt stöd för mig och kommer alltid tillhöra team Aladdin. ❤ Fått enormt stöd från mina vänner på Facebook sen Kenzo fick avlivas. Min tävlingsglöd börjar långsamt komma tillbaka och jag saknar honom så det gör ont men det känns som jag och Aladdin är på rätt väg.
Många gamla (och unga) vänner såg jag under SM:et och måste bara säga att fasen vad roligt det varit att se er igen! :-D

Likes

Comments

Brolötens Kenzo, Djuren på gården

Nu har det snart gått två veckor sedan jag fick släppa taget om min älskade vän Kenzo. Det var det svåraste beslutet jag någonsin tagit och jag försöker övertyga mig själv om att det var det rätta beslutet och att det var det bästa för Kenzo. Men vad var det som hände som ledde till att jag fick ta detta svåra beslut?

Det var lördag eftermiddag (24/9) som vi hade hämtat hem Sandras nya ponny Tara. Jag började bli förkyld och va inte sådär sugen på att göra något den dagen. Hade velat krypa ner i sängen och kolla på film resten av kvällen men det var inte fallet. Vi hade parkerat transporten vid ligghallen som är kopplat till hagen där Kenzo och Aladdin gick. När mamma ska börja koppla loss transporten från bilen så hör hon hur en häst lägger sig ner där inne och verkar ha problem med att göra det. Jag hittar henne därinne för skulle säga något till henne om något som jag direkt glömde bort vad det handlade om när jag såg Kenzo. Kände på mig vid första ögonkastet att han inte var bra. Han verkade besvärad och våran första gissning var kolik för han har haft det förut och han visade liknande tecken. Mamma och jag fick upp han på benen och började gå i hagen med honom. Han verkade inte streta emot när vi bad han att skritta men han blev inte bättre heller. Vi kollade temp för att se om han hade feber vilket han inte hade och om det lät i magen på honom och det gjorde det.

Mamma ringde efter en stund veterinären för att rådfråga och hon tyckte att efter en timme att vi skulle ringa tillbaka om han inte blev bättre. Efter 20 minuter ringde vi igen och sa att hon får åka hit. Jag såg på Kenzo att efter varje minut blev han värre. Han började visa motstånd mer och mer och ville lägga sig ner igen flera ggr. Det var en ständig kamp för mig och mamma att hålla honom uppe och skrittandes. Jag hade huvudvärk och kramp i benen men brydde mig inte så mycket om det så länge Kenzo var i rörelse. Vi hade gått i cirka en och en halv timme när veterinären kom. Kenzo var trött och det hade börjat skymma. Vi ställde in honom i boxen och tog in Aladdin och Tara. Kenzo fick dropp och smärtlindring och kramplösande. Vi var fortfarande osäkra på vad som var fel och vad som var orsaken till koliken. Vi hade fått order om att när vi byter droppåse att under tiden gå ut och gå/springa med honom så att han fick igång cirkulationen i kroppen. Orkar inte gå in på i mycket detalj om vad som hände den natten men ni kan nog förstå att det var den värsta natten jag varit med om. Jag kände hur ett migrän anfall komma smygandes runt tio tiden och min förkylning blev värre och jag kunde knappt stoppa tårarna att sluta rulla nerför mina kinder.

Mammas nära vän S kom med lite fika till oss framåt kvällen och stannade hela natten. Jag var dock inte hungrig även fast det ända jag ätit på hela den dagen var en hamburgare vid lunch. Hela min aptit var borta och jag kunde knappt få i mig något att dricka. Runt halv tolv när mamma och S var ute och gick med Kenzo så kände jag hur mitt migrän anfal blev värre. Jag lyckades ta mig till utanför stalldörren där jag tömde mitt maginnehåll. Sedan var min energi helt tömd och jag orkade inte ta mig upp. Blev sedan uppskjutsad till huset (under protest först). Där spenderade jag de senaste timmarna på soffan. Jag spydde inget mer men mådde hur dåligt som helst samtidigt som jag var väldigt orolig för Kenzo. Fick knappt ingen sömn den natten utan bara vände och vred på mig där i soffan och den enda som var i mitt huvud var Kenzo. Tidigt på morgonen gick jag ner igen till stallet. Huvudvärken var inte över men den hade gått vidare till en mer genomlidlig fas.

Kenzo var inte bättre när jag kom ner och min mamma försökte att förbereda mig för det svåra beslutet. Det var mitt beslut att ta och det visste jag. Det var på morgonen och när solen började träda fram som jag gick med Kenzo igen. Denna gång lite längre. Vi gick bort till våra grannar och medan vi gick hade vi utsikt över gården. Gården som varit Kenzos hem i 7 år. Kenzo fick gå dit han ville för jag hade slängt grimskaftet över halsen på han. Vi gick där i tystnad och det var så en lång stund tills jag började prata om allt möjligt till honom. Om alla tävlingar, alla äventyr och alla härliga skogsturer som jag delat med honom.

När vi kom tillbaka till stallet så ringde vi veterinären som kom en timme senare. Vi gick bort till hagen med Kenzo. Där finns en öppen yta omringad av träd. Där ligger min första ponny Lukas begraven. Och inom den närmsta timmarna, även Kenzo men jag försökte pusha bort de tankarna. Vi ade pratat med vår granne som bor lite längre bort. Han har även grävmaskin och kunde tänka sig att hjälpa till med att begrava Kenzo då vi redan har tillstånd för det.

Dit gick vi, vår allra sista promenad tillsammans. Det var hemskt att tänka på och fatta det beslutet men jag är ändå glad över att han fick somna in bland en miljö som han är bekant med och bland människor som älskar honom.

Resten av dagen var jag i ett chock blandat tillstånd och allt var i stort sett bara långsam/grå (dull på engelska) och det låg en bitter tystnad över hela gården kändes det som. Runt lunchtiden begravde vi honom. Jag var med på begravningen tillsammans med vår granne, pappa, min farbror och min farfar och farmor. Tack vare min familjs och vänners stöd lyckades jag överleva denna fruktansvärda dag. Har hört att det tar tid att läka när man förlorat en sådan fin vän men frågan är bara hur länge behöver Aladdin och jag läka? Jag ska tävla SM nästa vecka men min tävlingsglöd har fortfarande inte hittat sin väg tillbaka. Håller bara tummarna för att det kommer den göra så småningom.

Likes

Comments

Dragon B Peponita, Tävling/Träning

Skrivit ihop alla placeringar denna helg. Aladdin har varit helt otrolig och är supernöjd. Gör som en vän till mig sa och slutar på topp. Nu hem och landa en vecka för sedan åka iväg på SM. 
NRHA Ride and slide level 1 youth: 3:a av 7 startande. Score: 65.5
NRHA Rockie level 1: Räckte inte till placering för big miss i rollbacken så lägre poäng. Score: 123.5
Novice Horse Level 1 Non Pro: Delad tredjeplats. Score: 66
SRHA Youth Cup: Första klassen; 0 score. (Ingen placering) Andra klassen; 132.5 i score. (Delad femteplats). Tredje klassen; 137 i score. (2:a). I själva cuppen blev jag 7:a.
Allbreed Reining Beginners: Delad tredjeplats. 67.5 i score.
NRHA Youth 14-18: En 4:a. 137 i score.
Allbreed Reining: Delad förstaplats. 68 i score.
Tackar för en rolig tävling och skickar iväg Stort Grattis till mina vänner som tävlat i helgen! 😃 också ett stort tack till världens bästa groom och chaufför. Thanks mommy! 😚❤

Likes

Comments

Dragon B Peponita, Tävling/Träning

Färdigtävlad för idag 😴
Resultat:
Any bit any age = 0 i score. Här var tälten och läktaren lite creepy så tog två händer vid ena volten för att få han mer fokuserad på mig.
NRHA Ride and slide level 1 youth = 65.5 i score. En tredjeplats av 7 startande. Jättenöjd!
NRHA Rockie level 1 = 123.5 i score (två domare) Big miss i ena rollbacken där han fatta fel galopp och en break of gate. Övrigt nöjd med han. 👍😃❤

Likes

Comments

Tävling/Träning

Då drar man till Axevall och September Rundown. Hur jag ska orka med att tävla denna helg har jag ingen aning om men jag gör mitt bästa.
Aladdin sörjer och jag har aldrig sett han så ledsen som han varit de senaste dagarna. En tuff tid är detta för både mig och han. Men vi har varann och Kenzo bortgång har skapat ett stort hål i våra hjärtan och det kommer ta tid att läka, det vet jag. Trots min stora lack av motivation och energi så fortsätter jag ändå att rida. I just ride and ride and ride. För någon gång är jag övertygad om att lusten kommer tillbaks. Eller åtminstone hoppas jag på det.
Lite miljöombyte kommer nog att göra mig och Aladdin gott för det har varit svårt att vara i stallet de senaste dagarna. Att bara gå förbi hans box gör ont. Men denna helg tävlar jag för hans minne. Jag ska ha han i mina tankar under mina ritter och minnas han och allt han lärt mig. Thank you my lovely Kenzo for all the good memories. ❤

Likes

Comments

Djuren på gården, Dragon B Peponita, Brolötens Kenzo

Mitt i all sorg och gråt över att ha förlorat en älskad vän (ni ska få veta vad som  hänt när jag är redo att förklara) så ser jag från köksfönstret Sandra i hagen. Hon står och klappar och kramar Aladdin som har sitt huvud runt henne som om han vill krama tillbaks. Hon börjar gå därifrån och han följer efter. Stannade hon så stannade han. Han följde efter henne och vakade över henne tills hon gick ut. Detta påminde mig om varför jag började med hästar. Gemenskapen och banden man skapar med dem är något man aldrig borde ta för givet. En dag så står man där utan ens bästa kompis. Man har bara de fina minnena kvar.  
Aladdin har varit en otroligt bra vän till Kenzo inatt. Han stod i boxen bredvid och vakade över hans sjuka vän. Han även slickade honom i ansiktet en period. Aladdin förlorade en bästa vän idag också. Bde han och min familj sörjer över denna stora förlust.
Aladdin tog hand om Kenzo och kommer nu få ta hand om Tara. Men mest av alla kommer han nog få ta hand om mig. Och jag honom. Vi ska för tusan tävla nästa vecka och förhoppningsvis har vi lyckts smälta vad som hänt tills dess.
Vill också tacka mina vänner för era stora hjärtan och enorma stöd till mig och min familj. ❤❤

Likes

Comments

Brolötens Kenzo, Dragon B Peponita, skola

Onsdag, eller mittwoch som det heter på tyska, är det idag och i skolan har det varit klasskamp. Som är i stort sett detsamma som att springa runt i samhället för att leta reda på cykeltutor, Ljungträd, målning av Rembrandth och en pensionär. Detta kallas poängjakt och vi skulle samla så många olika saker som möjligt från en lista för att få poäng.
Under tiden vi letade efter saker så skulle vi även lösa uppdrag. Jag hamnade i SV- gruppen som handlade om att lista ut namnet+ boktitel+ bild på olika författare. Eftersom jag är en sån boknörd så hamnade jag där by request. Hamnade även i en SO-grupp.
Så det var min dag i skolan som inte direkt var sådär rolig som lärarna vill få det att framstå.
Efter skolan tog jag och mamma en sväng i skogen med hästarna. Jag red Aladdin och hade Kenxo som handhäst. Första gången jag provade detta med Aladdin och det gick hur bra som helst eftersom de två är i stort sett oskiljaktiga. Mamma red sin solid paint Bella. Vi hade en mysig skrittrunda i skogen medans solen sakta började gå ner. Skrämmande hur snabbt det går förrän det blir mörkt på kvällarna.

Nu har jag precis kommit hem från cirkelträningen som är från ungdomar 10-15. Var från början min mamma, lillebror och kompis som tjatade på mig för de ville att jag skulle börja. Först var mitt svar något i stil med:
Oh, H*ll no! Nope! No way in h*ll.

Men efter en stund tänketid där jag kom fram till att jag faktiskt skulle behöva bygga upp muskler (är väldigt otränad lol) och stärka upp min rygg och axlar/ nacke. Har haft problem med ryggen under en längre period nu och doktorer och sjukgymnaster har inte hittat något fel (what a surprise). Men jag  behöver stärka upp mina muskler mer och sen behöver jag få en bättre kondition för den är usel.
Så jag kanske ska börja gå på dessa träningar. *sarcasm* Yay! 😏 Well, jag får se hur jag gör. Imorgon är det studiedag så ikväll blir det några avsnitt av American Horror Story och sedan kanske Scream eller något. Alltid tyvkt om skrävkfilmer/ Thrillers så något i den kategorin blir det. 👍

Likes

Comments

Random Stuff , skola

Måndag. We meet again. 😑
Trött är nog det enda ord man kan beskriva mig med just nu. 😴 Också det ord som mina lärare använt mest idag när de pratade med mig haha.
Sista lektionen hade vi NO och där gjorde vi experiment med eld. Yas äntligen någon lärare som håller lite roliga lektioner. Har alltid haft lätt att förstå saker, när man förklarar det på ett lite mer intressant sätt. Och de senaste åren har jag inte haft en lärare som fått mig intresserad av NO över huvud taget (kan säga att min klass har fått byta lärare en hel del). Har faktiskt hatat ämnet och tröttnade sen på att försöka få ett högre betyg än D för alla lärare verkade också tröttna på mig. Detta år fick vi dock en ny NO lärare som inte var helt dum i huvudet och som jag inte avskyr. 😂 Jag är en snäll person, I promise! Men lärare antingen ogillar jag eller tycker om. That's it. Det betyder dock inte att man behöver vara otrevlig utan jag kanske väljer att sitta själv istället med dig på lunchen t.ex. om du är på min ogilla lista.
Tillbaka till lektionen. Det var kanske en kvart kvar innan vi skulle få sluta för dagen och vi våran lärare M skulle läsa högt ur boken. Han hann inte säga mer än två ord förrän brandlarmet gick igång och skrämde de flesta i klassen. Jag trodde först att vi hade satt igång det eftersom vi höll på med eld och rök.
Alla gick till utrymningsplatsen utan panik och jag blev mest ledsen för att inte kunna hämta min mobil.😢 Min mobil är bland de mest värdefulla saker jag har så förlorar jag den... I'm gonna cry.
Det var ingen övning men det var heller ingen riktig "brand" utan gymnasiet som ligger precis bredvid hade svetsat lite för mycket kan man väl säga. Allt är dock under kontroll och våran klass fick beröm för att ha gått så lungt ut från skolan 😂 Thanks i guess?!

Så denna tråkiga måndag slutade inte med att skolan brann upp (tyvärr). See ya☺

Likes

Comments