View tracker
Random Stuff

Hello my readers! Hur är det? För mig så har det varit en stressfylld vecka och de senaste dagarna har jag inte mått tip top. Därför tänkte jag ta en "chillhelg" och ladda upp med ny energi. Det behövs för nästa vecka är det muntliga Nationella prov (NP) för min del och är väl inte precis överlycklig över det men jag kämpar på. Längtar tills jullovet nu! Men vem gör inte det? Om någon av er har ett bra tips på hur man håller kämpaglöden uppe när det gäller skolan/ skolarbete så tar jag tacksamt emot dem, för har tappat min kämparanda för länge sedan. Men snart är det jul som jag ska spendera med min familj och släkt. Längtar! <3


Chillhelg var det ja! Vad innebär det? Att läsa är ju bra säger dem, kanske lite John Green eller James Dashner skulle vara intressant . Sen älskar jag ju filmer och just nu känner jag för lite action/äventyr filmer så får se vad som dyker upp. Har också några avsnitt från mina favoserier att ta igen. Sen kan man inte ha en chillhelg utan musik och varma drycker tycker jag. Just nu hörs Twenty Øne Pilots ifrån min dator och jag sitter med en kopp varm choklad i handen.
Så egentligen betyder chillhelg för min del att bara göra saker som jag tycker om och lämnar helst inte huset om jag måste lol😂.

Så idag har jag, som ni säkert redan har gissat, inte gjort mycket. Spenderat några timmar på Youtube, varit i stallet, käkat pizza ( mmm!!!). Yup, det var i stort sett min dag hehe. Känt mig väldigt nere för att vara helt ärlig men det är förmodligen för att det inte gick så bra på gårdagens prov. Youtubers brukar alltid få mig på bättre humör och känner mig lite mer energisk och gladare ikväll än vad jag gjorde imorse.

Så vad tycker ni? Är det okej att bara chilla och samla energi eller borde man spendera sin fritid med att göra saker hela tiden, vara med vänner,städa m.m. Let me know i kommentarerna! :-)

Hoppas ni alla får en bra helg! // seeyalaterbye

Quote Of The Day:

"Look for something

positive in each day,

even if some days

you have to

look a little harder. "

Marwin försökte hela tiden pausa haha😂 sötnos❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
Random Stuff

Hello my readers! :-)
Något som jag har tänkt på är att i dagens samhälle förväntar man sig att alla ska må bra. Att alla ska vara glada. I alla fall så är det vad de flesta som jag pratar med förväntar sig. I sociala medier ser man glada poster/tweets/inlägg och man ser knappt någon information om att det kan finnas några som inte mår sådär super. Kan vara utav olika anledningar som t.ex. depression, mobbning, trubbel i hemmet m.m.
Men varför ges inte mer information ut om detta? Varför vågar man inte säga att man inte mår så bra när någon frågar "Hur är det?". Jag tror det är för att man inte tror att någon faktiskt bryr sig. Att man inte blir tagen på allvar.

Den frasen "Hur är det?" har blivit en lika populär vänlighets fras som "God morgon!". Why? Hur kommer det sig att man slutat bry sig om andras mående? De som alla tänker att de borde svara är;
"Jag mår bra. Hur är det själv?"
Fast man egentligen vill svara med något i stil med...;
"Helt ärligt så har jag känt mig väldigt stressad och orkeslös under en tid nu så känner mig inte helt okej faktiskt."
Dock väljer vi att gå med det första svaret. Why? Varför väljer vi det när det inte är helt sant? Är det för att man inte vill att folk ska tycka synd om en? Är det för att vi tror att ingen bryr sig? Eller är det för att vi inte tror på att det faktiskt är okej att inte vara helt okej. Hos sociala medier låter det som om det är något fel på en om man känner sig lite deprimerad. Om man känner sig orkeslös. Inte känner sig så lycklig som man egentligen borde vara.
För mitt fall så tror jag inte längre på att någon verkligen menar orden "Hur mår du?".
Svaret blir liksom på autopilot och det är aldrig någon som frågar om man verkligen menar orden som man så många ggr förut fått upprepa. Jag som har svårt att öppna upp mig och lita på folk vill verkligen inte svara ärligt på den frågan när den ställs så okänsligt och framrusat som den oftast görs.

Jag tror att många skulle uppskatta någon som inte nöjer sig med ett "Jag mår bra" utan istället ger personen en varm kram och ett "nej, det är du inte men det är okej." (om personen går med på kramen förstås då vissa inte är bekväma med för mycket närkontakt när det kommer till nya personer som man inte känner så väl). Att ha någon som bara finns där är verkligen guldvärt för de som mår dåligt och det krävs bara en liten del av ens egen tid att göra något litet till någon som behöver det och som upplever det som en väldigt stor grej. För det är okej att inte vara helt okej. Det är okej att må dåligt ibland. Det är okej att känna sig trött och stressad. Nu ska de orden nå ut till resten av världen också. Att bli accepterat i samhället. ♡ Stay strong together my readers. ♡ // Seeyalaterbye

Quote of the day:

"Every single person seems to think it's so great
Every single person seems to think they get me

Who am I?
I'm so shy
I just can't seem to comply
to the words that you say
they just don't mean a thing

Who am I?
I'm so shy
I just can't seem to comply
to the words that you say
Baby I'm not okay
I'm not okay" - Song Without A Name by Johnnie Guilbert

Likes

Comments

View tracker
Random Stuff

Hello my readers! What's up?
Jag har under eftermiddagen städat och julpyntat vårat hus i stort sett helt själv. Mamma tog upo några ljusstakar bit that's it haha.
Brukar aldrig vilja städa och mitt rum brukar ofta se ut som ett bombnedslag (no kidding) men just idag var jag på ett riktigt gott humör (ovanligt) och fick ett "städryck". Don't ask why 😂. Tog dock några timmar men nu är det mesta klart och julstämning ligger nu över vårt hus. ❤🎄❄⛄🎁🎋🎍
Här nedan kommer bilder i MASSOR på mitt "arbete" idag. //Seeyalaterbye

Quote of the day:
"Maybe Christmas,
He Thought,
Doesn't Come
From A Store.
Maybe Christmas,
Perhaps,
Means A Little Bit More." -The Grinch

Här ser ni Bocken Bruse som vaktar TV:en och Tomten Thor som håller Bruse sällskap. ❤😂

Likes

Comments

Film/musik tips

Hello my readers! Nu när December är här och julsånger spelas upp non stop på radion. Man ser julstakar och stjärnor i fönstren (förutom hos oss då vi inte hunnit sätta upp juldekorationer ännu) och man ser julklappslistor hos barnen och julklappstips på Facebook. Japp, de flesta är minst sagt under julens förtrollning och man kan inte hjälpa än att själv bli dragen till den kraft och anda. Så på grund av att det är december och julen är snart hr tänkte jag dela med mig utav mina absoluta favoriter inom julfilmer. Allt från gamla klassiska filmer från min barndom eller lite av den nyare varianten. Enjoy!

 • Love Actually (Vi har sett den två ggr i skolan och är ungefär som en rolig kärlekskomedi) - 10 separata historier vävs samman och i rollerna får vi se några av Englands största skådespelare. Vi får möta den nytillsatta premiärministern som i samma stund som han stiger in på 10 Downing Street förälskar sig i sin medarbetare. Vi får också möta författaren, som reser till Frankrike med krossat hjärta. Det äkta paret, som märker hur de börjar glida isär och den nyblivna bruden som inte vet om hon är kär. Kärleken drabbar också en ung skolpojke och medan den nyblivne änklingen på nytt måste lära sig vad kärlek är när han ensam ska ta hand om sin tonårsson. Den ensamstående karriäristen söker meningen med livet, medan den avdankade rockartisten planerar en okonventionell comeback.
 • Black Christmas - Ett gäng universitetstjejer blir under jullovet telefontrakasserade av en främling och dör, en efter en.
 • Deck The Halls -Två grannar i en liten stad i New England startar krig när en av dem bestämmer sig för att dekorera sitt hus med så mycket lampor att de syns från rymden. Grannskapet vänds upp och ner medan familjerna försöker finna den riktiga meningen med julen.
 • Christmas Magic -Carrie Biskop lever för sin framgångsrika karriär i New York City, men efter en otäck bilolycka förändras hennes liv på ett ögonblick. Carrie lider av en skallskada och återfår medvetandet i Central Park tillsammans med en äldre man, vid namn Henry. Henry är Carries andliga guide och är där för att hjälpa henne över till himlen. Men innan Carrie kan gå vidare måste hon utföra en sista uppgift på jorden.
 • A Christmas Carol - Det är jul och Ebenezer Scrooge, en gammal man, som inte alls tror på julens glädje utan föredrar att göra livet surt för sina närmaste och anställda. Han får besök av de tre jularnas spöken som tar honom med på en hissnande äventyr i tiden.
 • Grinchen- Julen är stulen. - Högt uppe över staden Whoville bor den grinige och ensamme Mr. Grinch vars hjärta är två nummer för litet. Alla de glada invånarna i Whoville älskar julen och är i full färd med att förbereda en härlig fest. Men om det finns något som Grinchen hatar så är det julen. Han står helt enkelt inte ut med den. Och plötsligt får han en riktigt vidrig idé. Han bestämmer sig för att klä ut sig, ta sig ned till Whoville och en gång för alla göra slut på det irriterande julfirandet
 • The Nightmare Before Christmas (vet inte om denna klassas som en julfilm men är en bland mina favofilmer inom animerade filmer och brukar kolla på den vid dessa tider haha) - Följ med till en helt ny värld där varje helg har sitt eget land. I Halloweenstaden härskar den oberäknelige Pumpakungen Jack Skellington. Han övervakar skapandet av alla ruskigheter, rysningar och överraskningar som de exporterar till den riktiga världen varje år. Jack tröttnar på rutinerna, men hans liv får en ny mening när han av en slump öppnar dörren till Jullandet. Han blir helsåld och beslutar sig för att ta kontrollen över julen. Med hjälp av sina entusiastiska invånare i Halloweenstaden ger han tomten semester och skapar enligt sin egen mening en ny förbättrad version av julen.
 • The Polar Express - Det är julafton, och du kommer snart att åka berg- och dalbana uppför och nerför berg, kana över isfält, balansera på skyhöga broar och bli serverad varm choklad av de häftigaste servitörer du någonsin sett. Du åker med Polarexpressen!
 • Edward Scissorhands - En gång i tiden, i ett slott högt upp på en kulle, bodde en uppfinnare vars största uppfinning fick namnet Edward. Trots att Edward hade en oemotståndlig charm, var han inte riktigt perfekt.


Finns ju självklart många fler julfilmer att kolla på men här är några exempel. Älskar verkligen julen och dessa filmer kan verkligen få en att tänka lite extra på vad som är meningen med julen. Be kind to one another! // seeyalaterbye! <3

Bilder från när vi pyntade stallet (2014).

Likes

Comments

Om Mig, Tävling/Träning

Hello my readers! What's up?
Urrgh it's Monday. :-(
Någonting som jag har märkt är att jag är en helt annan person i skolan jämfört med hur jag är i stallet. Det beror egentligen på vilka och hur många personer som jag pratar med och hur avslappnad jag är med dem runt mig. I skolan är jag mer alert och stressad och har inte så många vänner. Vilket får mig att framstå som väldigt lugn och tystlåten. Jag är också en "weirdo" eftersom jag rider western samt bor i en liten by. I min klass är jag väldigt utstött och det har nästan alltid varit så. Jag tar hellre avstånd från andra och känner mig inte bekväm alls med att behöva prata med någon. Jag är en väldigt typisk "social awkward person". 

I andra sammanhang så är jag oftast helt annorlunda. Om det är i en hästmiljö... I en miljlö som jag känner mig mer avslappnad och mer kunnig i. Som om jag faktiskt har en plats där jag hör hemma. I helgen åkte jag till sista ungdomsträffen för iår och jag hade inte med mig Aladdin. Utan jag red istället en lånehäst sista lektionen efter lunch på söndagen.
När jag är i en hästmiljö är jag mer mig själv och lite mera självsäker då det känns som om jag faktiskt passar in för en gång skull. Aladdin och min förra häst Kenzo har hjälpt mitt självförtroende att växa när jag varit ute på tävlingar och träningar. Dock sjunker det självförtroendet så fort jag kommer till en annan miljö. Jag jobbar på det men när folk hela tiden gör narr av hästfolk och speciellt mig som är en "cowboy" är det väldigt svårt att få upp mitt självförtroende. Men under ungdomsträningarna har det varit annorlunda. Jag har varit lite mer mig själv runt de som jag känner mig mest bekväm med. Vissa har jag fortfarande svårt att släppa in för jag har inte pratat så mycket med alla vilket gör att min blyghet blir värre när de är för mycket folk, även om vi alla är hästfolk. Men jag hoppas att denna anxiety och blyghet försvinner med tiden. Tycker verkligen det är superroligt på träffarna men min "lack of people skills" gör det lite svårare för mig haha. Längtar tills träffarna drar igång igen nästa år. Även om jag inte skulle komma med i laget vill jag fortfarande träna med dessa duktiga ungdomar. Är så mycket roligare än att träna hemma själv på ridbanan.
Har ni hamnat i någon situation där ni inte känner er hemma? Vad gjorde ni då? Jag själv har gett upp i skolan men skulle verkligen känna mig lite mera självsäker i hästmiljöer/tävling/träning.
Hoppas att ni får en bra dag även om det är måndag. ♡//Seeyalaterbye

Absolut älskar denna quote och fick inspiration att skriva detta inlägg från denna.
Quote of the day:
"When I am with horses,
I am a better version of myself...
I am not worthless and there's nothing wrong with me.
I am not shy,
not weak,
not empty.
When I'm riding,
no matter how many times I might fall,
I have no scars.
I'm not broken.
I'm safe.
I am myself.
Horses are my life.
The rest is just details.

De tre sista bilderna är på stoet som jag fick rida. Fina Winnie var helt awesome och det är väldigt svårt att beskriva känslan som man känner när man får rida en riktigt fin tävlingshäst. Helt obeskrivlig och magisk. ♡

Likes

Comments

Random Stuff , skola

Hello my readers! What's up?  Kommer ni att utnyttja det faktum att det är (Black) Friday idag? Oavsett om ni hittar några  fynd eller ej så hoppas jag att ni alla får en härlig fredag och helg. Om inte, stay strong❤
Vad händer i mitt liv nurå?  Medan jag skriver detta så har jag precis skrivit mitt NO-orov i kärnfysik. Ingen aning om hur det gick och kändes som om jag bara blandade ihop saker men det får jag se på betyget. RIP ME!😣
Sitter just nu mot ett element forever alone i en korridor. Värmen från elementet hjälper verkligen mot smärtan i ryggen. Nu är bara frågan hur jag ska få den hemska krampen i min mage att försvinna (min mensvecka började idag). Hoppas det går över tills min sista lektion börjar (engelska) vilket är om 10 minuter. 😂
Sedan hämtar mamma upp mig och vi drar iväg till årets sista SQHA-ungdomsträff fast utan Aladdin denna gången. Kanske stannar på vägen för att kolla på en ny laptop till mig. Min dator är så gammal och det börjar märkas nu. Får se om jag hittar någon... ☺
Ser fram emot att träffa de andra igen. Hela denna vecka har jag känt mig väldigt hängig och orkeslös så skulle verkligen behöva lite mer energi. Och det finns nog inget bättre sätt än en helg med härliga ungdomar,hästar,träning, två fantastiska ungdomsledare och ett gäng mammor. 👍 Nu taggar vi helg. //Seeyalaterbye

(Bild från dagens promenad på idrotten. Svinkallt!! Brrr!)

Likes

Comments

Random Stuff , Om Mig

Hello my readers! Vi lever i 2000-talet och de allra flesta människor har smartphones/datorer. Inte alla men de allra flesta. Särskilt ungdomar/unga vuxna har "de senaste". Och smartphones är ju så bra att det finns så många olika appar man kan ha. Så i detta inlägg tänkte jag ta upp vilka appar jag inte kan leva utan. So #1 är;


• Facebook. Jag älskar min fb och de allra flesta utav mina vänner är ju hästfolk (chockerande) vilket gör det enkelt att veta vad som händer i deras liv och hur många man får träffa på den tävlingen t.ex.

•Instagram. Jag tar ganska många foton på våra djur eller andra saker som händer i min vardag. Så att dela med sig utav det på Instagram är goal👌.

•Spotify. Jag absolut ÄLSKAR musik och det känns som om jag lyssnar på musik 24/7 vilket är probably sant. In fact så lyssnar jag på Green day right now. Om intresse och tid finns så kan jag göra ett inlägg om mina favoritband.
Jag har väldigt många spellistor på min Spotify. Beror lite på vilket humör jag är på som får bestämma vilken utav dem som vill lyssna på. Country och Rock and stuff gjorde jag mest för att ha som grund till min pappa som älskar de två genren. Min mamma tycler mer om min Rock and stuff lista.

Andra appar som swish, Kik,snapchat eller Wattpad kan man också hitta på min mobil. Wattpad älskar jag då jag älskar stories och kik använder jag jämt haha😂. NOUW är också ett självklart alternativ då bloggen blivit som en liten hobby. Orkar inte skriva mer så ha en bra dag! :-) //Seeyalaterbye!

Likes

Comments

Djuren på gården, Random Stuff

Har hängt i stallet i stort sett hela dagen idag. Gjort de vanliga sysslorna(mockning,ge hästarna mat,fylla på vatten m.m.), pratat strunt med en av vra inhyrningar,städat (behövdes lol) och sedan blev det perfekta avslutet på en mysdag i stallet en ridtur med Valle. Finaste Valle fick tidig vintervila då han troligtvis gått omkull i hagen eller något och vi har kämpat för att få han i form igen. Han hade ont i hela ryggen och hadd flera spänningar överallt. Men nu mår han betydligt bättre men fortfarande lite stel över ryggen om han stått stilla en stund. Så tänkte att nu när snön smält bort här i Småland att börja rida han lite mer i skogen för att få igång den gale mannen. Hans vintervila har gjort han lite för gott så han e nu rund o go.😂

Tror nog att jag behövde lite ridterapi efter vad som hänt de senaste dagarna... //See ya later

Likes

Comments

skola

Hello my readers! Jag hoppas ni mår bra och mycket bättre än vad jag känner mig just nu. Om ni har läst mitt förra inlägg så vet ni nog vad jag gjorde igår. Om ni inte gjort det så kortfattat förklarat så ordnade min skola danslektioner på idrotten i 3 timmar efter lunch och sedan hade en danskväll med 2 andra skolor till 21:30 på kvällen. Jag avskydde bara tanken och ville absolut inte gå. Det berodde delvis på att jag fick förra året på denna danskväll min första riktigt stora panik/ångest attack och ingen hjälpte mig/brydde sig. Inte ens lärarna. Så, yeah, jag var väl inte riktigt så positiv gentemot denna aktivitet. Haft ännu mera ångest (än vanligt) i flera veckor just på grund av detta. Hur gick det då? Om du följer mig på Instagram kanske du redan sett mitt inlägg där och då kan du nog räkna ut hur jag känner mig nu. Ledsen och arg. Fast jag tror inte "ledsen" är ordet som beskriver det jag känner just nu. Utan besviken är nog mer korrekt. Varför? Jag har ingen energi till att gå in på alla detaljer men om jag säger så här...

You know the school has f****d up when:

 • När jag hade 4 panik/ångest attacker igår(torsdag).
 • Min vän till mig hade en ångest attack
 • Majoriteten av alla lärare som var där brydde sig inte ett skit. Och när de väl försökte prata med oss gjorde de på ett sådant okänsligt,påtvunget och stressat sätt att situationen bara blev ännu värre (för min kompis och mig).
 • REKTORN INTE ENS BRYR SIG!

Jag är beyond p****d right now och har ganska svårt att förklara vad som hände utan att må dåligt själv. Jag hoppas ni förstår det. Det som hände dock var att vi stannade tills danskvällen var över, mer eller mindre sittandes under trapporna vid ett bord med stolar med en ordningsvakt som stod och vaktade dörrarna. Det som gör mig mest förbannad rent ut sagt var att flera lärare/vuxna och rektorn var där hela tiden när jag fick mina panikattacker och när min kompis fick sin. Och de lyfte inte ens ett finger. Det som hände sen var att min andra kompis mamma hämtade oss efter pratat med rektorn i telefon. Rektorn kom efter en lång stund till oss (och förvärrade saken) innan hon bad någon annan lärare att ringa min kompis föräldrar (då vi inte hade mobiler på oss). När min k0mpis mamma hämtade oss när kvällen slutade hade rektorn redan åkt hem. Så mycket brydde hon sig om att vi var okej.

Är lite orolig för att hamna i trubbel på måndag  eftersom jag under ganska desperata/stressade tillfällen inte varit miss perfect till alla lärare och även om jag inte menade att vara otrevlig mot dem (eller jo egentligen då dem jag pratade med verkligen var idioter) så tror jag det är lätt att säga fel saker i en sådan situation.

Alla lärare var dock inte så. Min NO-lärare skulle lämna danskvällen och såg ut att ha haft lite bråttom när han såg min kompis sitta gråtandes vid ett bord. Han kommer då försiktigt fram till oss och för en gångs skull så var det inte någon som "inkräktade" på vårat space. Så jag och han gick bort till trappan där vi kunde prata utan att störa min vän. Det var svårt för mig att förklara för jag hade fortfarande svårt att slappna av och bara andas. Men han pressade mig inte att förklara allt på samma gång och jag hade lyckats förklara en hel del om vad som hänt. Och precis när jag trodde att vi äntligen skulle få någon riktig hjälp utav av någon efter ha blivit sviken av de andra så kommer rektorn in och tar över. Och sedan går typ allt åt hel***e. Min lärare åker hem och jag visste inte vad jag skulle göra. Det var så mycket enklare att förklara för någon man hade någon typ av kontakt med. Någon jag halvt litar på (har jättesvårt att lita på folk) och sedan behöva förklara för en person som jag inte har något band med alls och som mest bara låtsades lyssna på mig. Thats hurt! Rektorn lämnade som sagt och brydde sig inte ens om att säga till läraren som sitter på bussen som vi skulle åkt med att vi åker med en förälder istället.

Jag sov sedan över hos min kompis (inte hon som hade en attack utan en annan vars mamma hämtade upp oss). Jag är mest bara trött och besviken på att det var 1 lärare utav 20(?) som brydde sig på riktigt. Iaf var det så för min del sedan vet jag inte hur mycket stöd min kompis fick. Det är dåligt av en skola tycker jag. Däremot så ringde min ena klassföreståndare min mamma idag (fredag) för att höra hur jag mådde och varför jag var ledsen igår. Blev glad över att hon brydde sig även om hon inte gick fram till mig och visade det.

Så det var min dag igår(torsdag) som skulle kunna beskrivas som h**l enligt mig. Skickar ut en må-bra-var-ni-än-är hälsning till alla ni som tagit er tiden att läsa detta inlägg. <3 // See ya later and stay safe and happy.❤😊

Likes

Comments

skola, Annorlunda Vardag

Hur många tänkte/sjöng med till "Springsteen" när ni läste titeln? Come on, upp med handen😜
Good Mooorning my readers! What's up? Hoppas ni mår bättre än vad jag gör för tillfället. Det är nämligen dags för ett "annorlunda vardag" inlägg igen. Min skola har kommit på idén om att ha en danslektioner hela eftermiddagen, alla nior tillsammans. Det var samma visa förra året när jag gick i åttan. 3 timmars danslektion med alla andra nior. Där börjar mardrömmen för mig. Jag hatar att ha idrott i stora grupper och speiellt dans då man hela tiden byter partner och jag får sån himla ångest över det. Är så himla rädd för att göra fel.
och som om det inte vore tortyr nog att dansa i flera timmar så ska vi senare på kvällen ha en danskväll till 21:30. Med två andra skolor. Bara åttor och nior. Jag är mest rädd för att det ska hända samma sak som förra året. Bli övergiven av mina vänner och sluta kvällen med att få min allra första rikigt stora panik/anxiety attack för att vara omringad bland för mycket folk. (ni kan läsa mer om min sociala fobi i mitt inlägg 'My Social Anxiety")

Nu blir det snart dags för min andra lektion i SO/historia. See ya later! //Annie

"You can't start a fire, you can't start a fire without a spark
This gun's for hire even if we're just dancing in the dark" - Bruce Springsteen 

Likes

Comments