Nästa vecka är det dags för semester. Då jag har varit sjukskriven hela sommaren har jag enbart varit hemma och gjort alla mina måsten. Jag har var väldigt låst att hitta på saker då jag måste göra rehaben varje dag, promenera och röra på mig för att inte få ont. Men när jag funderade lite kom jag tänka på Idre. Där kan jag ju göra rehaben varje dag, där kan jag ju promenera hur mycket jag vill, perfekt ju! Så nästa vecka åker jag, syrran och mamma uppåt i landet till Idre fjäll för en veckas avkoppling i den svenska fjällen med mycket aktiviteter och motion. Jag ska testa på forsränning, höghöjdsbana och tältning i naturen med mitt nya tält. Det passar mig perfekt då jag mår så bra när jag rör på mig! Jag kommer givetvis ta med mig kameran så många bilder kommer det att bli.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vissa dagar vaknar jag på fel sida och är negativ till allting. Jag tycker inte frukost är den god, jag tycker inte jag ser bra ut, jag har ingen lust att göra rehab, jag har ingen lust att träna mm. Jag vaknar med en känsla inom mig där jag tycker att allting är skit. Jag känner en hopplöshet och en energilöshet som jag vanligtvis inte brukar känna. Det får mig att reagera och fundera över vad det är som gör att jag upplever det så. Finns det några yttre faktorer som får mig att känna så eller är det en känsla som finns inom mig redan när jag öppnar ögonen på morgonen?

Idag hade jag lite strul med relationer redan när jag vaknade. Planer som ändrats, missförstånds som uppstått mm vilket direkt blev en stressfaktor för mig. Jag kunde därför inte fokusera alls på det jag skulle göra, vilket resulterade i en riktig skitdag. Jag vet att det är jag själv som bestämmer över mitt liv, när jag vill svara på andras meddelanden, när jag vill upp, göra rehab och äta frukost. Efter dagens upplevelse har jag vidare bestämt mig för att inte kolla på mobilen förrän jag ätit frukost och gjort rehab. Jag tänker låta den stå på stör ej tills dess att jag gjort min PRIO 1 aktiviteter för dagen så att det inte kan komma någon yttre faktor och påverka mig. Mina egna tankar kommer givetvis finns där och hindra mig från att utföra rehaben vissa dagar, men desto mer faktorer jag kan utesluta desto större chans är det att jag mår bättre.

Har du något som hindrar dig från att utföra viktiga måsten? Något som du vet påverkar dig, men som du inte vet hur du ska hantera? Kanske behöver du också ta bort mobilen en stund om dagen för att bara fokusera på dig själv och dina måsten? Testa! Du har inget att förlora!

Likes

Comments

Något jag jobbar oerhört mycket med under min rehablitering är vilan. Jag som är före detta träningsnarkoman måste lära mig att vila, att ta det lugnt, att träna "lagom" mycket. Svårigheten med att ha varit beroende av träning är att man inte bara kan välja bort det i ens liv, utan man måste lära sig att leva och hantera det till skillnad från rökning och alkohol som man aktivt kan välja att inte konsumera om det har varit ens beroende.

Hur gör jag?

Jag gör inför varje vecka ett schema över hur mycket jag skall träna och röra på mig. Jag bestämmer redan då hur veckan ska se ut och följer därefter det. Under vilan försöker jag göra andra saker, träffa kompisar mm för att inte ligga hemma och tänka på att jag "inte tränar". Det funkar för mig och är väldigt nyttigt att lära sig!


Likes

Comments

Det är en underbar känslan att jag är på god väg framåt, åt rätt håll, i rätt riktning, mot mitt mål. Jag känner mig starkare än någonsin vilket gör hela mig lycklig. Jag är stolt över allt jag åstakommit och allt jag kämpat med. Nu ska jag fortsätta precis som jag gjort innan och sikta mot nya mål.

Likes

Comments

Efter ett långt uppehåll är jag tillbaka igen. Tanken är att jag ska börja regelbundet att uppdatera min vardag, för att själv se att det går framåt i rehaben samt för att ni ska få en kontinuitet i er läsning. Mer inlägg kommer under dagen!


Likes

Comments

Jag hade en dröm en gång. En dröm om att få en platt mage, så fin och så lång. Jag nådde drömmen som jag drömde så länge om, som tillslut slog över och resulterade i tvärtom. Idag har jag inget jag tycker om. Jag vill bara sova och somna om. Jag drömmer så mycket, men jag kommer ingen vart, jag bara står och stampar, men jag stampar ingen vart. Det känns som om tiden rinner ut och aldrig kommer tillbaka, som om jag va den enda som inte skulle hinna tillbaka, innan allt var slut, innan allt slog bakut.

Likes

Comments

Äntligen känner jag att jag lever. Jag kan gå vilket jag är oerhört tacksam för!! Det är min största lycka just nu eftersom det inte har varit en självklarhet för mig. Mer uppdatering kommer senare!

Likes

Comments

Allt känns som ett jävla helvete. Det känns som om allting går emot mig, som om allting vill mig illa, som om detta liv inte var tänkt att jag skulle leva.

Min kropp orkar inte mer, varken fysiskt eller psykiskt. Jag är slutkörd, totalt slutkörd. Jag är glad att mitt hjärta fortfarande pumpar och att min hjärnan fortfarande orkar tänka för just nu känner jag bara hopplöshet. Jag känner ingen livslust, ingen ork eller vilja att leva mer. Jag är så jäkla nära på att ge upp en gång för alla. För jag tänker inte leva ett liv i det tillstånd där jag befinner mig just nu. Ska jag leva ska jag leva på riktigt, inte något jävla halvdant liv med allt vad det innebär.


Likes

Comments

Då har det redan gått 5 dagar sedan operationen. Det känns bättre och bättre för varje dag vilket är ett tecken på att det går i rätt riktning. Jag kan fortfarande inte gå utan kryckor eftersom benen inte är tillräckligt redo för full belastning. Men jag försöker gå så mycket som möjligt för att vänja fötterna och benen vid belastning. Böja på knäna kan jag göra, men just böjningen och vridningen i foten omöjlig. Idag ska jag bara vara hemma och vila. Se på en film, kolla datorn och öva på att gå. Uppdatering kommer!

Likes

Comments