Idag är det söndag och jag vaknar med en härlig känsla i kroppen. Jag ska hinna med mycket så därför var jag tvungen att ställa klockan redan på 8. Nu har jag precis ätit frukost, ska vid halv nio gå iväg och göra rehab och därefter fixa lite hemma. Tanken är att jag vid klockan 12 ska till Liseberg med min syster och efter det träffa en kompis, men eftersom jag har en del att göra hemma får jag se hur mycket jag hinner med.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Konstigt nog älskar jag verkligen hösten. Tiden mellan september och november är för mig min favorittid på året, det är frisk luft, lätt frost och höstfärger överallt. Det är dessutom en bra årstid för att ta fram kameran och fotografera eftersom alla färger smälter så bra ihop med varandra och för att det kan bli sådana kontraster mellan olika ljus. Här kommer några fler bilder från promenaden förut. För er som inte varit i botaniska trädgården kan jag rekommendera dig att gå dit, framför allt nu då det finns en svamputställning man kan kika på helt gratis.

Likes

Comments

Jag blir så trött på människor som jämför människor med andra. Jag blir ännu tröttare på människor som försöker vara som alla andra, klä sig som alla andra, prata som alla andra, göra allt som alla andra gör. Varför kan folk inte bara gå sin egen väg? Varför kan folk inte bara vara sig själva? Klä sig som de vill? Prata som de vill? Umgås med dem de vill? Tänk vilken annorlunda värld det hade varit om alla gjorde det, tänk vad avslappnat och äkta det skulle varit. Så här mitt i natten gör sådana här tankar mig frustrerad men samtidigt påmind om hur jag ser ut, är och beter mig.

Likes

Comments

Idag startade jag dagen med att göra rehab. Det blev det korta programmet vilket tar ca 45 min att göra. Det inkluderar några övningar för fötterna samt för bäcken, höfter, mage och överkropp. Jag brukar kalla det för ett "komma igång program", ett program som jag ska göra varje morgon för att aktivera kroppen. Det är knappt så jag överlever dagen om jag inte gör det, vilket givetvis är motiverande till att faktiskt göra den.

Efter rehaben kom pappa förbi och åt lunch. Därefter tog jag mig iväg till Botaniska trädgården där jag fotograferade lite. Att fotografera är för mig rena rama meditationen, jag tänker inte på något annat än att just fotografera. Vilket ljus är bra, vilka motiv kan man använda sig av, vilka vinklar, tekniker och inställningar kan jag använda. Det är en perfekt aktivitet när man behöver vara ensam och inte tänka på något annat än bara nuet. Ni får några smakprov, senare ikväll kommer fler! Ha de fint

Likes

Comments

Ovanstående rubrik är enligt mig en ren tolkningsfråga, vissa säger att det inte finns några måsten medan andra menar att det visst finns det. Beroende på vad det gäller och vad man anser är viktigt kan man skilja på borden och måsten. Att åka till jobbet kan för en person vara ett måste om man anser att jobbet är hela ens liv, medan det för annan kan vara något man borde göra för att ha det bra.

För mig finns det många måsten. Jag måste göra rehab annars får jag ont och när jag får ont så orkar jag inte jobba. Jag måste också laga mat hemma annars har jag inga pengar kvar när jag ska betala hyran och då har jag ingenstans att bo. Jag måste även höra av mig till mina nära och kära, till min familj och mina vänner regelbundet. Gör jag inte det har jag inga vänner kvar och har jag inte vänner kvar finns det ingen mening med att leva. Jag anser därför att uttrycket borde skrivas i omvänd ordning, man borde egentligen skriva "Det finns inga borden, bara måsten".


Likes

Comments

Jag har bestämt mig. Jag ska börja skriva igen, inte för någon annans del utan egentligen bara för min egen del. Jag måste få möjligheten att skriva av mig, få ut mina tankar och idéer någonstans. Givetvis blir det ju bara en win win om ni som läser gillar det jag skriver också, men det ska inte ligga någon prestation i det jag skriver utan bara nöje.

Sedan sist har det hänt mycket. Hela sommaren har passerat och jag har efter många veckors vila börjat arbeta igen. Det känns bra att återigen vara på banan och få lite rutiner på vardagen, men om jag ska vara helt ärlig borde jag byta arbetsplats för att bli helt återställd. Ett stillasittande arbete vårdar inte gott för mig med tanke på det skick min kropp är i just nu. Jag behöver ett arbete där jag kan röra på mig, träffa glada och härliga människor. Jag behöver inte ett arbete som tynger mig med elände och negativitet när mycket annat på fritiden är likaså. Så nytt arbete är på tapeten för mig!'

När det gäller övriga livet så ruller det på hyfsat. Jag har träffat en underbar kille som på gott och ont vände upp och ned på hela min tillvaro. Det var lite omvälvande i början, men börjar ordna upp sig nu vilket är skönt och befriande. Vi har hunnit med en tälthelg, en vecka till Kreta och många underbara stunder här hemma. Han får verkligen mig att må bra oavsett vad, ett gott skratt kan han alltid få mig till även fast jag egentligen inte har någon lust att skratta.

När det gäller kroppen är den just nu i ett ganska så dåligt skick. Jag har slarvat med rehaben vilket får sina konsekvenser. Det blir ofta så när yttre faktorer kommer och stör mina rutiner. Egentligen är rehab prio prio för mig, men när det händer saker som påverkar mina nära och kära blir det automatiskt att prioriteringen läggs på de. Jag vet innerst inne att jag måste göra rehaben för att orka med allt annat runt omkring, men när saker väl sker så blir det konstig nog alltid att rehaben läggs åt sidan. Det är något jag måste jobba på för jag kan inte lägga mig själv åt sidan för att ta hand om någon annan.

Hösten är på ingång och jag måste säga att jag gillar det. Det är en härlig och frisk luft, lagom varmt när solen tittar fram. Höstjackan är framplockad och halsduken är nytvättad. Förra helgen åkte jag och min underbara kompis Madde till Lubeck. Det var så himla mysigt och trevligt, vi hann prata om allt mellan himmel och jord vilket verkligen behövdes. En kompis som Madde borde alla få ha! Hon är en ängel från ovan.

Likes

Comments

Jag vill verkligen komma igång med skrivandet, för min egen del men även för er läsare. Jag vill dela med mig av min vardag, mina erfarenheter och tankar. Jag vill inspirera andra till att göra rehab, till att fortsätta kämpa och leva vidare. Jag ska uppdatera mer under dagen, men så länge vill jag informera om att jag kommer börja blogga igen. Ca 2 ggr per dag. Ha de fint


Likes

Comments

Nästa vecka är det dags för semester. Då jag har varit sjukskriven hela sommaren har jag enbart varit hemma och gjort alla mina måsten. Jag har var väldigt låst att hitta på saker då jag måste göra rehaben varje dag, promenera och röra på mig för att inte få ont. Men när jag funderade lite kom jag tänka på Idre. Där kan jag ju göra rehaben varje dag, där kan jag ju promenera hur mycket jag vill, perfekt ju! Så nästa vecka åker jag, syrran och mamma uppåt i landet till Idre fjäll för en veckas avkoppling i den svenska fjällen med mycket aktiviteter och motion. Jag ska testa på forsränning, höghöjdsbana och tältning i naturen med mitt nya tält. Det passar mig perfekt då jag mår så bra när jag rör på mig! Jag kommer givetvis ta med mig kameran så många bilder kommer det att bli.

Likes

Comments

Vissa dagar vaknar jag på fel sida och är negativ till allting. Jag tycker inte frukost är den god, jag tycker inte jag ser bra ut, jag har ingen lust att göra rehab, jag har ingen lust att träna mm. Jag vaknar med en känsla inom mig där jag tycker att allting är skit. Jag känner en hopplöshet och en energilöshet som jag vanligtvis inte brukar känna. Det får mig att reagera och fundera över vad det är som gör att jag upplever det så. Finns det några yttre faktorer som får mig att känna så eller är det en känsla som finns inom mig redan när jag öppnar ögonen på morgonen?

Idag hade jag lite strul med relationer redan när jag vaknade. Planer som ändrats, missförstånds som uppstått mm vilket direkt blev en stressfaktor för mig. Jag kunde därför inte fokusera alls på det jag skulle göra, vilket resulterade i en riktig skitdag. Jag vet att det är jag själv som bestämmer över mitt liv, när jag vill svara på andras meddelanden, när jag vill upp, göra rehab och äta frukost. Efter dagens upplevelse har jag vidare bestämt mig för att inte kolla på mobilen förrän jag ätit frukost och gjort rehab. Jag tänker låta den stå på stör ej tills dess att jag gjort min PRIO 1 aktiviteter för dagen så att det inte kan komma någon yttre faktor och påverka mig. Mina egna tankar kommer givetvis finns där och hindra mig från att utföra rehaben vissa dagar, men desto mer faktorer jag kan utesluta desto större chans är det att jag mår bättre.

Har du något som hindrar dig från att utföra viktiga måsten? Något som du vet påverkar dig, men som du inte vet hur du ska hantera? Kanske behöver du också ta bort mobilen en stund om dagen för att bara fokusera på dig själv och dina måsten? Testa! Du har inget att förlora!

Likes

Comments

Något jag jobbar oerhört mycket med under min rehablitering är vilan. Jag som är före detta träningsnarkoman måste lära mig att vila, att ta det lugnt, att träna "lagom" mycket. Svårigheten med att ha varit beroende av träning är att man inte bara kan välja bort det i ens liv, utan man måste lära sig att leva och hantera det till skillnad från rökning och alkohol som man aktivt kan välja att inte konsumera om det har varit ens beroende.

Hur gör jag?

Jag gör inför varje vecka ett schema över hur mycket jag skall träna och röra på mig. Jag bestämmer redan då hur veckan ska se ut och följer därefter det. Under vilan försöker jag göra andra saker, träffa kompisar mm för att inte ligga hemma och tänka på att jag "inte tränar". Det funkar för mig och är väldigt nyttigt att lära sig!


Likes

Comments