View tracker

Postad i: Allmänt

Det här är Elizabeth , världens finaste tjej. När jag började gymnasiet så hade denna filur hamnat i samma klass som min goda vän Agnes. Från den här dagen så började vi prata mer och mer men det var nog inte för ens någon gång i slutet på September som vi verkligen började bonda. Det var här någonstans som jag insåg att detta var en utav jordens underbaraste människor. Vi blev väldigt nära, väldigt fort, detta är nog på grund av att vi verkligen är så otroligt lika varandra.

''Du är min bästa vän
Den jag älskar mest på Jorden
Men jag är lost in space nu, och rymden är så stor'' - (Allt har sin tid, Kent)

Nu har ytterligare några månader passerat. Jag och Elizabeth är så ofantligt nära, jag kan verkligen berätta A L L T för henne, hon är den absolut bästa, världens finaste själ, hon är så otroligt jävla vacker både på insidan och utsidan. Det är så svårt för mig att skriva om henne för det finns verkligen inga ord som kan beskriva hur mycket jag älskar den här människan. Trots att hon är världens största snek och även om hon tycker om att göra saker som hon inte får göra så är hon verkligen den absolut finaste i hela världen. Det finns så mycket med henne som inte är perfekt och det är en av de tusen anledningarna till att jag älskar henne!.

Detta är alltså en liten hyllning till min flickvän, Maria Elizabeth Alexandra Anastasia Axlund som jag älskar mer än något annat på hela tellus!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Tankar

Om du som läser detta på något sätt blir triggad av att läsa om psykisk ohälsa, självskadebeteenden eller något liknande så vill jag be dig att lämna sidan nu. Jag kommer inte att gå in på så mycket detaljer men jag vill verkligen inte att du som läser ska behöva triggas så TW på detta inlägg.

Jag har i några inlägg nämnt att jag har haft ett självskadebeteende men aldrig riktigt förklarat det hela. Idag tänker jag berätta lite mer om det. Jag gör detta i hopp om att folk ska förstå men även för dom som kanske befinner sig i samma situation som jag gjorde.

Det hela började i Mars 2014, jag gick i sjuan och kände någon sorts tyngd inom mig. Jag kunde vara ledsen ibland, men det var inte ofta, jag hade ett väldigt bra mående egentligen. Jag vet inte riktigt varför jag valde att skada mig den där dagen, 11 Mars 2014. Jag har sedan den dagen skadat mig genom att skära mig. Jag minns den dagen så väl, det var vinter, jag var ensam hemma och kände att något var fel och detta ledde helt enkelt till starten på vad som skulle bli ett problem. Vid den här tiden var det bara några ytliga rispningar som resulterade i små ärr som inom en kort tid hade bleknat. Det skedde någon gång i veckan de första tre månaderna men sedan så skadade jag mig inte för en i Januari 2015. Det skedde bara några få gånger efter det fram tills November 2015. Under början på nian så hade min ångest och min depression börjat bli ett riktigt problem och var ett stort hinder i min vardag.

Den 15 November 2015 så fick min bästa vän Karin veta om detta. Tidigare hade jag berättat detta för två vänner men de trodde att det bara hade hänt några få gånger. Karin lyckades tala vätt i mig den kvällen och dagen efter så berättade jag detta för Jocke. Jocke var en lärare på skolan som alltid funnits där för mig, han är nog människan som nu vet mest om mina tankar och känslor. Han berättade sedan för skolkuratorn som jag också hade en ganska bra relation till. Någon vecka efter detta så berättade Karin för mina föräldrar. Att mina föräldrar nu visste om detta var så fruktansvärt läskigt och jobbigt men nu är jag faktiskt glad att de vet.

Mellan November och Mars så självskadade jag ganska ofta och värre än någonsin innan. I slutet av Mars så gjorde jag mitt djupaste ärr någonsin. Det var nu jag insåg vad jag höll på med, hur mycket jag förstörde mig själv och hur mycket jag tärde på mina vänner.

Den 29 Mars 2016 så självskadade jag mig för sista gången. Jag gjorde ett avtal med Jocke om att inte självskada för ens jag slutat nian, men helst inte efter det heller. Idag är det 3 December och jag har inte skadat mig sedan 29 Mars. Jag har haft dagar då jag verkligen känt att jag vill skada mig men något inom mig har sagt ifrån. Det känns ganska overkligt att tänka på att jag inte självskadar längre, samtidigt som det känns overkligt att jag nu skulle göra det. Även om jag vissa dagar får tankar om att skada mig så gör jag det inte. Det har varit svårt, det var riktigt jävla svårt i början men det är så värt det. Jag, Emilia Nordlund har nu varit självskadefri i 249 dagar! Jag är stolt och jag vågar nu prata öppet om detta.

Om du självskadar så råder jag dig att berätta för någon, jag hade aldrig klarat mig ur detta själv. Jag vet att det är svårt, att det är ett beroende. Du kommer att klara dig ur detta, jag lovar. Det finns alltid någon som bryr sig. Styrkekramar till er alla!

Ta hand om er!

''Innan himlen klarnar måste allt nog först bli mörkare''

Några rader från en riktigt fin Kent låt som heter ''Beredd på allt''

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Allmänt

HejHej!! Kollade precis igenom Fannys blogg som jag gör när jag behöver inspiration, hittade en 3-saker lista som jag faktiskt känner för att svara på nu! Fannys blogg hittar ni här! Nu kör vi!

3 saker jag ser fram emot

-Den kommande helgen för då ska jag vara med Elizabeth! <3

-Trean!! Då jag slipper både matte och idrott <3

-Green Day konsert den 27 Januari!

3 saker jag gillar

-Min klass

-Kent

-Elizabeth

3 saker jag inte gillar

-Matte

-Ångest

-Stress

3 saker jag vill

-Åka hem till London

-Uppleva en Kent konsert live igen

-Sitta på taket med Elizabeth

3 saker jag borde

-Plugga

-Sova

-Ta tag i massa shiet!

3 saker jag kan

-Somna överallt

-Stressa över saker en inte borde stressa över

-Tänka lite för mycket

3 saker jag inte kan

-Ta det lugnt när jag har ångest

-Sluta lyssna på Kent

-Prata spanska

3 saker jag ofta pratar om

-Kent

-Mina konstiga ideer

-Kattnackar

3 saker jag önskar mig

-Mindre ångest

-Att världen skulle vara lite snällare

-Ett bra jobb

3 saker jag blir lugn av

-Kent

-Elizabeth

-Måla

3 saker jag blir stressad av

-Livet

-Uppgifter

-Donald Trump

3 saker jag ska göra i veckan

-Leva livet

-Kramas med alla mina vänner

-Vara så glad som möjligt!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

I lördags fick jag äntligen se mitt favoritband live. Trots att jag och Vendela lyckades tappa bort oss flera gånger under tiden som vi skulle hitta till arenan så var det så himla värt. När vi väl hade kommit in i arenan så kändes allt mycket bättre. När nedräkningen började på scenen så kom alla känslor, det började kännas verkligt.

När konserten började så drunknade jag verkligen i ett hav av känslor och även om det var väldigt sorgligt så var detta den bästa kvällen. De spelade så bra, allt var så fint och jag kände mig så lycklig när jag äntligen fick höra några av mina favoritlåtar live. Livemusik är bäst, speciellt Kent. Det var en fin begravning, grät en skvätt när de spelade den sista sången.

Älskar Kent så mycket, deras musik har funnits med mig genom mina bästa och sämsta stunder. Tack för allt <3//

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hejhopp!

Igår efter skolan så hängde jag med Agnes och Elizabeth i stan. Vi gick runt och kollade i lite affärer först och sen satt vi oss på ett café med en varsin läsk och snackade lite. Agnes fick gå tidigare från cafét eftersom att hon skulle på utvecklingssamtal. Jag och Elizabeth satt kvar ett tag men sen gick vi och hängde runt lite i stan. Vi gick och kollade på olika ställen som skulle kunna vara kvalificerade till stället där vi ska ta fler hål i öronen, försökte överväga att äta någonstans, var inne på en leksaksaffär och fick en stor kartong i huvudet som kom fallandes från en hylla och så tog Elizabeth på sig en jätteliten och jätteful hatt.

När vi sedan skulle hem så fick jag en panikattack. Elizabeth satt med mig ett tag och även om jag knappt kunde andas och trodde att jag skulle svimma så gick det bra. Idag mår jag bra, väldigt bra. Har inte fått en panikattack på länge så jag blev lite chokad senare då jag hade prossesat det. Men det viktiga är att jag mår bra nu och det gör jag. Är så glad att jag har Elizabeth för hon är verkligen världens bästa <3. (kände att jag behövde inflika det här)

Fast idag är det helg, Lördag för att vara exakt. Jag startade min morgon med att läsa lite i boken svedd!!. Jag hade egentligen behövt läsa lite ur boken ''jag, en'' som vi har som svenskauppgift men nej. Jag låg i min säng och läste en mycket finare och mer poetisk bok. Efter att ha läst några sidor så började jag känna lite hungerkänslor så jag valde att rosta bröd och göra varm choklad och handvispade grädden??. Fick så mycket vinterfeeling! ~

Resten av dagen så har jag drukit julmust, chillat, kollat på videos, läst bloggar, lyssnat på musik, ätit middag, varit på ica, varit ut med hunden och planerat inför Kent konserten. Idag är det en vecka, alltså sju dagar till jag ska se kent live. Det känns fortfarande ofantligt overkligt men jag är ändå väldigt exalterad.

Nu ska jag ta ner disk, försöka att plugga lite matte (det kommer nog inte att hände), bädda rent och duscha.

Trevlig helg, ta hand om er. Puss hej!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Just nu borde jag egentligen vara och äta lunch men jag kände verkligen inte för det idag. Så nu siter jag vid den söta plantan, dricker vatten och lyssnar på mysig VINTERmusik! Har fått så mycket vinterfeeling sedan snön lade sig över marken så nu har jag gjort en ny vinterspellista! Vintern ät mysig och fin...om jag får vara inne. Inte så kul att dränkas av snö så fort man lämnar dörren och frysa öronen av sig när en går från bussen meeen annars så är vintern ganska mysig. Påtal om ingenting...TRUMP är presedent! R.I.P USA. Ganska intressant och gå samhälle när det är presidentval.

Om tio dagar ska jag se Kent, TIO DAGAR.. det var ett halvår typ igår juu. Är så himla taggad men också lite rädd men mestadels taggad. Ska gå med Vendela och jag är så himla himla nervös och glad. SKA SE MITT FUCKING FAVORITBAND OF ALL TIME!<333 Så nu ska jag väll försöka göra lite mer på engelska uppgiften och fortsätta stressa över alla uppgifter som jag inte vill göra. Men tagga KENT och ta hand om er <33333

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej! Det var ett tag sedan jag skrev här, det var då hösten var som finast och löven var alldeles färgglada. Nu är det kallt och marken är täckt av vit snö. En hel del har hänt under dessa korta men händelserika veckor. Bland annat så har jag fyllt år, blivit överraskad och uppvaktad av världens finaste klasskompisar, umgåtts med alla mina fina vänner, Elizabeth åkte till London och jag saknade henne mer än något och annars så har jag bara levt livet och försökt ha en sån positiv inställning till allt trots att vissa grejer har varit väldigt jobbiga. Summering: jag mår bra och livet rullar på.

Men det bästa som har hänt, hände idag. Karins katt Pruppen har kommit hem igen!! Han har varit borta i tre månader men nu är han äntligen hemma igen och jag är så glad!

Har inte mycket mer att säga men puss på er!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

HejHej! Igår hade jag studiedag och som tidsfördriv så gick jag till min gamla skola och hälsade på, det var mysigt. Alla lärare som jag träffade blev så glada när jag berättade hur jag mår och hur det går för mig i skolan. Jag blev stolt av att vara där igår och prata med dom. Förut så brukade jag ha så jävla mycket ångest när jag befann mig på den platsen trots att jag älskade skolan men nu gick jag in ditt och var så glad, vill citera det min f.d lärare sa till mig ''jag minns hur du brukade sitta här utanför och man såg hur mycket du led men nu skiner det om dig''.  Haha att få sitta och chilla med lärarna i lärarrummet var skönt, det är nog det jag har saknat mest. Jag fick även ha en lektion med 8c, den klassen brukade jag ha so med när jag gick i nian (mest för att jag inte kunde gå på lektionen jag egentligen hade då och att min lärare tyckte att det var bättre att jag var med honom och den klassen än att jag bara satt och hade ångest utanför klassrummet jag egentligen skulle vara i). Dock så saknar jag inte att gå på den skolan, älskar gymnasiet så mycket och är nöjd med dom timmarna jag var på min gamla högstadieskola igår. 

Idag så har jag varit på en promenad med Karin i det kylig och underbara höstvädret. Det var riktigt mysigt att gå runt bland dom fallande höstlöven och snacka om allt möjligt. Direkt när jag kom hem så gjorde jag våfflor och chokladsås, riktigt gott. Nu ligger jag i min säng, tar det lugnt och kollar på Johan Falk. Hörs hej, puss.

Likes

Comments

Postad i: Video

Hej! Jag laddade upp en video igår och jag är så nervös över att den finns offentligt men aja detta kanske kan var början på något nytt idk haha <3 Puss på er

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej hallå idag är det söndag och jag är fortfarande sjuk. Mina planer för dagen var från början att ligga i sängen hela dagen i hopp om att bli friskare men när jag sedan insåg att jag är alldeles för rastlös för det så klev jag upp och åt frukost, tvättade ansiktet och nu ligger jag framför datorn och kollar på Johan Falk och ska snart läsa 10 sidor samhälle.

Det är satans tråkigt att vara förkyld och känna sig såhär trött i kroppen men jag mår iallafall bättre än i går för nu är huvudvärken borta. Känner att jag kommer kunna gå till skolan imorgon om jag tar med mig ipren och strepsils. På onsdag är det skolfoto också så då måste en ju vara på skolan dessutom kommer jag säkert att missa typ tre läxor om jag är borta en dag, mmmm living the gymnasie life <3. 

Hoppas ni har en bra dag och att ni är friskare än mig haha <3333

Likes

Comments

Instagram@regnplaneten