View tracker

Har nu bokat både flyg och boende första natten, vilket förresten höll på att skita sig helt eftersom de boendena de rekommenderade var fullbokade, såklart. Det är så det blir när man vägrar inse att man åker om cirka 1 månad. Har även bokat ett flyg till alperna nu i samma veva, så hänkar på familjen dit när jag kommer hem. Det skulle inte kunnat lösa sig bättre än att jag åker 2 månader istället för 3 nu.

Har precis satt mig och besvarat flerafleraflera mail av volontärer som ska delta under samma resa. Önskade att få kontakt med någon bara för att det är skönt att dela nervositet och andra saker med som ska göra samma sak. Det började med att jag fick ett mail och blev självklart superglad. Sedan slutade det med att det kom mail efter mail efter mail, verkar som alla på hela volontärarbetet har fått min mail haha. Så jag har helt enkelt skjutit upp att svara på allas mail men nu tog jag mig tiden. Tycker såklart det är superkul att alla skriver men man får ju ta sig lite tid när det är så många och engelskan inte använts sådär superflitigt sen man slutade skolan. Övervägde att skicka samma mail till alla men tänk om det värsta skulle inträffa och några faktiskt skulle känna varandra och se att jag copypastat, haha inte så kul. Så alla fick ett personligt och fint mail, kreativt.

Ja, för er som inte vet så är min favoritfärg orange. Kändes passande att inflika med det till denna bild.​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Denna dag har känts stressig den med (undra om jag kommer kunna känna mig ostressad någon innan jag åker, det återstår att se). Har i alla fall bokat om min volontärresa till 2 månader idag, eller jag och jag, mamma hjälpte mig eftersom jag knappt har tid under dagarna pga jobb. De andra volontärerna skulle stanna två månader så för min del känns det perfekt. Då har jag fler fria månader efter och då kan jag möta upp några kompisar i asien efter kanske och eventuellt hänka på familjen till chamonix, vilket vore helt drömmigt då jag egentligen längtar ihjäl mig efter alperna. Skulle boka flyg också men det är mycket meck då det flyget inte ska ta typ 30 h utan endast ha ett stopp och samtidigt komma fram i tid så jag hinner med upphämtningen och slipper åka taxi själv.

Har hunnit träna i alla fall och har slagit mig ner med te, ljus och solsidan i sängen, S K Ö N T.


Likes

Comments

View tracker

Har precis suttit och skrivit två A4 med allt jag ska ha med mig, usch, men lite mer struktur nu. Började fundera på om det kanske är bättre att åka 2 månader och komma hem och landa lite för att sedan eventuellt åka vidare i mitten på mars/april. Måste ringa och prata med hon på organisationen som hjälper mig med resan och kolla hur länge andra volontärer tänker stanna och hur det blir med ombokningsavgiften osvosv, haha frågar henne minst 5 frågor om dagen, stackarn. Känns som att det märks genom mitt skrivande hur stressad jag blir av att tänka på den här resan, as bra med denna blogg då ju så kan jag bomba ner allt här, tjoho kul för er!

Första advent annars, så mysigt! Älskade att vakna upp till snökaoset utanför fönstret. Ska iväg och träna nu och sen kommer elina, precis enligt min plan.

Likes

Comments

Det är så mycket som ska fixas och inhandlas innan jag åker och jag har en tendens att skjuta upp det tyvärr.. Har i alla fall tagit tag i att starta denna blogg nu så en liten tummen upp för mig ändå. Jag har fått en training manual och terms and conditions som jag måste läsa. Idag ska jag sätta mig och skriva Medical details och skicka in det så har jag en sak klar. Ska även sätta mig och plocka ut vad jag måste köpa och vad jag redan har från packlistan. Planerar även att boka flyg och boende till första natten eftersom det känns ganska väsentligt. Första natten bor man nämligen inte på campen utan man blir upphämtad dagen efter för att färdas ut till ön.

Igår vaccinerade jag mig och jag blev helt förskräckt när hon inte spritade min arm innan hon vaccinerade mig, konstigt eller klassas jag som hypokondriker?

I nuläget är jag osäker på om jag ska volontärarbeta två månader eller tre månader. Vill helst åka vidare till Asien efter min volontärresa och se lite häftiga platser där. Är dock inte säker på hur det blir med det eftersom planen mest grundar sig i ifall Elina kommer kunna möta upp mig där eller inte, om jag inte åker vidare själv.... Om någon är i Asien vid typ mars, April, maj, hojta till vettja! Kom på att jag måste kolla upp vaccinationer ifall jag behöver vaccinera mig mer ifall jag åker vidare sen, usch vad det känns som mycket, blir stressad.

Ska ringa Elina och tvinga henne att göra något mysigt med mig först, dricka te, kolla på snökaoset ute och prata om livet kanske...


Likes

Comments

VÄLKOMMEN till min blogg där jag kommer att uppdatera både innan, under och efter min volontärresa!

Den 6e Januari bär det av mot varmare breddgrader där jag under 3 månader kommer att volontärarbeta på Seychellerna. Jag kommer att bo på en öde ö (bortsett från volontärerna) som heter Curieuse, som jag fortfarande inte lärt mig stava till utan måste kolla upp det varje gång haha. Det kommer att bli en stor förändring mot det vanliga livet hemma då jag i princip kommer att bo på stranden i en hydda, äta annorlunda, duscha kallt och sova i tropisk värme. Jag kommer att åka under det som är "sköldpaddssäsongen", det kommer alltså vara extra fokus på sköldpaddor under tiden jag åker. Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får se sköldpaddsägg kläckas och se när de kravlar sig ner till stranden! För att ge en inblick i vad jag kommer att ha för mig har jag självklart copypastat det som står på volontärsidans hemsida, så här är en kort sammanfattning för er som är intresserade!

"Som volontär på detta projekt kommer du jobba både under den turkosa vattenytan och över, i tropisk regnskog och på vita stränder, för att hjälpa till att bevara det växt- och djurliv som finns på ön Curieuse."

"Projektets höjdpunkter är många och inkluderar att bo på en av de mest vykortsvackra platser på jorden, bada i Indiska Oceanen efter en dags hårt arbete, utforska ögruppen Seychellerna, snorkla och se sköldpaddor i sin naturliga miljö, dokumentera data om djuren och växterna på ön Curieuse och se den utrotningshotade jättesköldpaddan på riktigt nära håll. Med andra ord, på detta unika äventyr kommer du tillbaka med erfarenheter värda guld!"

"Under helgerna ges du möjligheten att utforska intilliggande öar, stränder och skogar, korallreven och den fantastiska kulturen Seychellerna bjuder på."​Det sista ni ser är en kokosnöt som mer ser ut som en rumpa om ni frågar mig. Den heter i alla fall coco de mer och finns endast på curieuse och praslin i Seychellerna, läckertläckert!

Likes

Comments