Äntligen är även mitt möte hos psykiatrin avklarat! Det har varit så otroligt jobbigt att vänta en hel månad till, efter att Jessi fick sitt lämplighetintyg. Har varit så stressad och nervös över att få ett nej på grund av alla mina diagnoser jag har. Det känns som många inom vården tror att dom känner en för att dom läst ens journaler och går man efter mina så ser det inte bra ut.


MEN DET GICK PERFEKT!!

Träffade samma läkare som Jessi gjorde och han var toppen bra.

Han frågade hur min psykiska hälsa ser ut just nu, om mina sömnproblem, om alkohol/droger, han frågade även om vilka mediciner jag äter just nu och det kändes så skönt och stort att kunna säga att jag slutat med alla mediciner förutom min ADHD medicin och att jag klarar av vardagen utan alla andra.


Han frågade i princip allt som Jessi skrev i sitt inlägg under också.

Han remitterade mig även till en arbetsterapeut som ska hjälpa mig med mina sömnproblem och då utan massa piller som ändå inte fungerar.


Är så tacksam för att vi får den här chansen. Vi ska bli mammor, så lycklig.

Massa kärlek <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjoo!

Skulle ha skrivit i måndags men har varit så trött så tänkte att jag väntar tills på onsdag då jag är ledig och full av energi.

I måndags så hade jag ju tid hos Prima, psykiatrin. Det för att få "intyg" på att jag är en lämplig förälder trots min diagnos, Asperger. Jag har varit jättenervös pga detta. Det skulle ju i stort sätt vara kört om jag fått en surpuppa till läkare, MEN han jag fick komma till var så trevlig och väldigt förstående.

Först så pratade vi om vad som står i min journal, för att se vad som är aktuellt nu exempelvis mediciner. Jag har ätit antidepp förut men inte idag. Efter det så frågade han vad jag ville ha hjälp med. Två saker, en jobbrelaterad fråga och sen så förklarade jag att jag och min flickvän vill bli ställd i kön för insemination och för det så behövs intyg på att vi är lämpliga föräldrar. Han frågade om det var något speciellt jag ville skulle stå i intyget mer än "Jessica blev 2013 diagnostiserad med Asperger, inget som skulle hindra henne från att bli en bra förälder", jag bad honom skriva ned det han kände var lämpligt att ta med. Han sa att han skulle göra det och sedan skicka hem det, skulle jag mot förmodan inte vara nöjd med något i intyget så kunde jag komma tillbaka under en lunchtid (för att slippa boka tid) för att få det ändrat.

Besöket var över på ca 10 min och jag gick därifrån lättad och glad. Mickan har sitt möte den 13 december till samma läkare så jag är inte alls orolig för henne.

Det var allt för denna gång. Nästa uppdatering lär inte bli förrän efter Mickans möte (13/12). Om vi skulle få en kallelse från Huddinge sjukhus så kommer vi såklart dela med oss av det direkt också. Vi är dessutom öppna för alla typer av frågor, ifall det skulle vara något vi missat berätta. Annars så får ni ha det bra så länge! :D

/ Jessi

Likes

Comments

Sååå, då var dagen kommen. Idag var vi på en äggledarspolning. Jag har känt mig nervös och orolig hela tiden eftersom gynekologen på hbt-mottagningen sa att vissa tycker att det är det värsta dom har gjort, men nu är det gjort så nervös över detta behöver jag ju inte vara längre!

När vi kom till ultragyn på Odenplan så gick gynekologen först igenom hur proceduren skulle se ut, efter det gjorde vi en grundlig gynekologisk undersökning för att kolla så att allt såg bra ut och hon mätte även hur stor min livmoder och mina äggstockar var och även avståndet mellan äggstockarna och livmodern, allting såg bra ut!!

Efter det kom det in en annan sköterska som hjälpte till med själva spolningen. Dom öppnade upp och förde in en liten slang och fram till dess så kände jag ingenting alls. När dom hade fört in slangen så satte dom igång med att spruta in en liten mängd vätska för att kolla så att den gick igenom båda äggledarna så att ingenting stoppar när spermierna ska till äggen vid själva insemineringen och detta gjorde ganska ont, inte ohanterbart men som en kraftig mensvärk. När dom hade sett att vätskan kom igenom utan problem så satte dom som en liten ballong nånstans i mitt underliv (denna del förstod jag inte och jag glömde även fråga) men som jag förstod det så var det för att stoppa vätskan från att komma ut. När allting var klart så fick jag en binda och papper eftersom det kan komma en del blod efter samt två antibiotika tabletter att svälja.

Upplevelsen i helhet var inte så farlig som jag trodde, som sagt så gjorde det ganska ont till och från men dom pausade varje gång jag sa att det gjorde ont och väntade lite så jag fick samla mig innan dom fortsatte. Har varit ganska öm och även rätt omtumlad efter all nervositet jag har haft. Så vi köpte med oss mat från max och åkte hem och vilade och bara tog det lugnt.

Imorgon ska jag ringa tillbaka till hbt-mottagningen för att tala om att detta är gjort så att hon kan skicka en remiss till Huddinge sjukhus och Där är det vi ställs i kö sedan, detta ser vi fram emot mycket.

Hoppas ni hade en fin dag! Nästa uppdatering lär bli på måndag efter Jessis möte hos Prima. Kram / Mickan

Likes

Comments

Dags för nästa läkarmöte, som jag glömde nämna i det tidigare inlägget. Vi har gått och väntat på att Mickan ska få sin mens för att kunna ringa ultragyn som ligger på Odenplan. Dit fick vi en tid på onsdag (8/11). Det är nämlilgen dags för en äggledarspolning som man gör dagarna strax efter mensen.

Både jag och Mickan tyckte det lät jätteläskigt till en början men det är ingen stor grej. Gynekologen kommer spola in en liten vätska på kanske 2msk i Mickans äggledare för att kolla så att det inte finns några stopp på vägen som skulle försvåra för spermier att ta sig fram till äggen. Vissa tycker det är det värsta dom varit med om, andra tyckte inte det gjorde ont alls men oftast känns det som en mensvärk. Jag tror det kommer gå galant.

Utöver detta så har både jag och Mickan fått tid hos Prima för att kunna få ett läkarutlåtande, jag den 13/11 och Mickan den 11/12 så vi hoppas på att tiden går fort nu och att våra diagnoser inte ska ställa till det för oss. Håller tummen hårt!

Ska försöka få Mickan att uppdatera med ett inlägg nu under helgen också, annars så blir nästa uppdatering på onsdag efter besöket. :D

Ha det bra.

Likes

Comments

Tjjoo!

Hade tänkt skriva ett inlägg om första mötet samma dag som det förra inlägget men det har varit mycket med jobb och privatliv så orken har tiden har varit lite knapp. Just nu sitter vi och väntar på våra pizzor från onlinepizza (räddaren i nöden) så tänkte passa på.

Jo, i tisdags, 17/10 så hade vi ett möte inbokat med en gynekolog på Södersjukhusets Hbt- mottagning. Vi kände oss jättevälkomna direkt. Gynekologen var jättetrevlig med en gnutta humor, sånt gillar vi. Det är även otroligt skönt att det finns en gynekologmottagning riktade för icke heterosexuella personer, man känner sig extra trygg.

Vi fick ett rum, lite rörigt då dom håller på att flytta till en annan del av sjukhuset men allt som behövdes fanns där, vilket ju är bra. Vi presenterade oss (duh?) och hon började med att berätta att våra blodprov vi tagit några veckor innan såg bra ut. Man tar alltså blodprov för att kolla hiv, hepatit och andra sjukdomar. Mickan tog lite fler prover än mig då det är hon som ska bära barnet. Sen frågade hon lite frågor ang oss och våra liv och vi fick ställa frågor om hela proceduren. Det vi mest ville veta var ifall man måste stå lika länge i kö igen när vi vill ha ett syskon, men så är inte fallet utan den kön var mycket kortare, skönt att veta tyckte vi.

Vi fortsatte prata lite om oss. Vi nämnde att vi båda har diagnoser, Mickan har Adhd och jag har Asperger. Hon bad oss direkt ringa Prima när vi kom hem för att få papper på att dom tycker vi är lämpliga föräldrar för annars kan sånt ställa till det. Känns ju hemskt att någon ska sitta och bestämma att jag är en lämplig förälder, inte kul alls men det kommer såklart vara värt det i slutändan. Så vi har ställt upp oss på återbudslistan och hoppas på få träffa en läkare snart som kan hjälpa oss med det.

Efter allt prat så fick Mickan göra en gynundersökning samt ultraljud där gynekologen ville se om allt såg bra ut med livmoder och äggstockar, allt såg prima ut. Kissprov tog hon också. Ja ni märker ju, haha det är en hel del tester.

Kön är just nu ca 15 månader, syskonkön var endast 6 månader, stor skillnad. Ni får hålla tummarna för att allt går bra för oss och speciellt att våra diagnoser inte ställer till något för oss.

Until next time, ha det gott!

Likes

Comments

Nämen tjena. Som ni kan läsa er till i profilen så är vi två tjejer vid namn Mickan (22år) och Jessi (24år) som lever i ett samkönat förhållande, vilket inte känns så ovanligt nowadays. Vi träffades på Tinder (I know, right?) för snart 2år sedan. Vi har varit tillsammans i ganska så exakt 1.5år snart, sambos i 1år samt varit förlovade i ett halvår. Det mesta har gått fort men känns det rätt så gör det, eller hur?

Vi bor i en trea i en liten ort utanför stockholm. Tillsammans har vi två hundar, två katter samt en kanin. Som ni kan se så har vi några bebisar på fyra ben men det är fortfarande något som fattas, en tvåbent bebis. Det är anledningen till att vi startat denna blogg nu, vår framtida tvåbenta bebis.

Vi har valt att gå via landstinget för att få genomgå en insemination och pga att vi har valt att gå den vägen så krävs det att vi går på lite möten samt får genomgå lite tester, sen är det även en kötid. Så det är allt som har med denna resa att göra som vi kommer dela med oss av. Nu var vi på ett möte igår som vi kommer förklara mer om i ett eget inlägg för det kan bli väldigt mycket detaljer som lätt blir ett långt inlägg.

Tror jag avrundar här sålänge. 🌈

Likes

Comments