http://www.landshypotek.se/dinmojlighet/?item=09ab8d28d34866a144f633473475d611

Mitt företag är med i en tävling och det du kan hjälpa till med är att gå in på länken och trycka på ❤..

Tack på förhand😚

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu kan man väl säga att hösten är här? jag har iallafall vinterjacka och pannband nu. Men jag är lite frusen av mig.
Veckorna rullar på i all hast och träningen av hästarna och vinter rutiner börjar bli befästa.
Orchide löshoppas en gång i veckan och det börjar verkligen synas skillnad. Och hon har blivit så mycket starkare och vet vad hon ska göra.
Fabina ska också få löshoppas lite i vinter, testa igår och hon kan ju verkligen hoppa den lilla fina hästen.

Ridskolan går framåt och det börjar bli fullt och nu står jag i banor om jag ska lägga till flera grupper.
Sanna är kanon och har hjälpt till med allt. Turridningar, lektioner osv. så vi får se om det blir fler grupper till vårterminen.

ska i januari få hem ett lånesto som ska betäckas. Hon är efter Don primero och jag funderar på att betäcka med Johnsson 😍

Har varit iväg och tävlat i Exca  (en gren i western) hade med Wille och vi kom 2 a i test klassen i engelsk utrustning.
Ska nog träna vidare på detta.

Häromdagen när jag var ute och red så  ringde telefon och jag svara i all hast utan att titta vem det var. Hej jag ringer från Telia hörde jag när jag hade svarat och svara snabbt till tillbaka. Jag ska inte ha något och att jag inte skulle ha svarat. Han sa men jag har ett bra erbjudande till dig? en Samsung Galaxy-smartphone s7 för 2640 kr och mitt abonnemang steg med 10 kr..

ja jag slog till på en ny telefon 😄

Dagen efter hämta jag ut den på posten och kunde använda den direkt samma dag☺wow..

Har idag ridit en elevs ponny och sen haft barnkalas. Med skattjakt till häst😊super skoj☺

Kvällen avslutades i Gyttorp på Kalas för vår vän Micke 😁

tack mamma som ställer upp du är bäst som alltid😙

så får ni njuta av lite bilder..

Likes

Comments

Denna dag började med att min mamma kom och var snäll att vara barnvakt när jag skulle iväg och tävla och sambon ska jaga.
packade in Fabina och åkte iväg med i bilen var Sanna och hjälpte mig idag.😙

väl framme i Askersund så var vi i god tid så vi kika på första och andra ryttaren och jag hann med morgon kaffet.
Sen var det dags att rida fram och Fabina och jag har hittat ett bra sätt nu som verkar funka. Dock hade jag bytt bett idag och fick jobba med små halvhalter hela tiden och vi var inte riktigt synkade idag. Men hade en bra känsla ändå. Första klassen var LB:2 och inga direkta missar utan det flöt på och var riktigt noggrann med min ridning och vägarna. Det gjorde att vi red ihop 68.83% och gjorde att vi vann klassen🔝🌟
Prisutdelning och sen framridningen och memorera Lb:3. Fabina kändes ännu finare nu och lyssna bra men något trött i bakkärrän.
Vi red noggrant med vägarna men jag red fel en gång och Fabina tänkte galopp där men jag avbröt och red mellantrav och då vissla det till i pipan. Så fick vi göra om och göra rätt. Detta räckte till 66.15% annars hade vi haft 67.12% men jag var jättenöjd ändå. Vi vann även denna klass och nu ska vi träna i vinter för att kunna sätta La klasser till våren om vi är redo för det då. Fabina har en tendens att det snurrar till och blir så överladdad ibland, precis som en hund när den får dilleryck. Då är det inte helt enkelt att samtala utan bara att varva ner och sen försöka igen. Detta blir om man rider galopp från skritt eller ryggningar. Men vi är på god väg att ta oss igenom detta och jag har hittat lite knep att lotsa henne ur detta till något bra.
När vi var klara i Askersund så åkte vi hem lasta ur och städa in alla saker mm. Tog in hästar och sen hann jag äta lite mat faktiskt😉innan 4 lektioner med så duktiga elever.
Sen igår morse så har finaste Gina haft kolik och Emma som äger henne nu har verkligen försökt allt i deras makt och även Vetrinär som behandlat henne 4 gånger men utan resultat.  Så hon galopperar nu på de gröna ängarna😢finaste tjejen som var i så bra trim och Emma som gav henne ett så bra liv med mycket kärlek och fina hopprundor som gav placeringar. Denna ponny är den mysigaste tjej och så lugn och trygg. Men ändå med en nerv och kärlek till hinder då man knappt kan tro att det var samma häst. Sån glöd på hinder sån spänst. Vackra Ginger du kommer alltid ha en plats i mitt ❤
Det var inte lätt att hålla tårarna borta idag när Emmas pappa ringde och berätta😢
Verkligen en dag som varit up and down. .
Beklagar verkligen sorgen till er i familjen❤

Helgen har varit mycket att göra. Igår hade jag date med Jenny som testa att rida efter att ha varit skadad i sitt knä under en längre tid. Men det var inte helt okej så nu hoppas vi det kan läka snabbt så du får komma upp och rida igen😙 Jag passa då på att rida Apri lite dressyr och hon gick väldigt bra igår😀
Familjen Wäcklén var här och red tre hästar också och de hade varit så snälla att köpa med lite grimskaft som jag kunde ha i stallet och även nya svampar Tack snälla ni😙
På eftermiddagen hade jag två olika pat men de red på samma turridning och grabbarna som aldrig ridit förut var riktigt duktiga som klara av 2 h i skogen samt en kvart på banan då de ville testa galopp😂😉det grejade dem👍👌

På kvällen efter jag kommit in så kom mina föräldrar och det blev tacomys 😀

kram på er

Likes

Comments

För det första ska jag säga att jag tog lite sovmorgon idag😀  väldigt skönt.
Igår var jag iväg för första gång med Orchide och träna för Anna Björkman.
Hon skötte sig exemplariskt. Har inte åkt transport sen förra året och klev på direkt med en lite godis burk som skramla.
Stod still hela vägen och när vi var framme så var hon lugn och inte svettig. Linnea och jag lasta ut och sen vidare in i ett nytt stall för att stå på gången och bli i ordning gjord.
Sen gick vi in i nytt ridhus med en hund som sprang runt och även en häst. Men skötte sig lysande. Jag hade inga förväntningar mer än att vi skulle kunna ev trava lite. Men vi kunde rida nästan likabra som hemma.. så jag var jättenöjd med henne. Sen stå i en box med flera helt nya hästar runtomkring. Medan vi fick go mat innan avfärd hem igen. Lastning hem gick också smärtfritt och även urlastning hemma i mörkret och sen gå till sina kompisar.

Har fått hem en ny till häst som är en halvblod valack. Han kallas Lilleman och är ca 180 cm hög. Men guda snäll.
Han ska gå med på lite lektioner och är hemma nu för att vi ska testa hur det fungerar.
ägare är Agneta P

Idag hade jag lite dålig planering då jag missat skriva in en träning. Men det löste sig och vi kunde göra en bra lektion av det. Sen Möte och planering med föreningen inför nästa helgs lokala dressyr tävling hemma. Sen lektion igen med två andra ryttare. Sen fixa ordning sig för att kunna åka till mina föräldrar där Isabelle Johansson skulle komma och fotografera oss. 😊

Har aldrig träffat henne, men vilken  trevlig tjej och vad duktig hon är på att ta kort. Det blev jättemånga fina kort och nu får vi vänta in att se dem.
Följ henne gärna på Instagram eller facebook Isabelle Johansson👌🌟

Ska nog se om hon inte kan komma hem och ta kort på hästarna och lite annat.
Nästa helg ska jag starta Orchide en första lokal dressyr ska bli spännande..
Ska också starta Fabina en klass och sen får jag fundera på om jag ska starta en häst till.

Likes

Comments

Hösten närmar sig och jag jobbat på i vanlig takt hör hemma. Har börjat klippa hästarna nu innan de får för lång päls.
Har Kommit igång med Orchide nu och Fabina får gå lite lektioner varierat med att jag rider henne. Apri den nya hästen är på g men måste komma igång lungt så då får Fabina gå lite lektioner.
I helgen var vi på fölvisning med Akilles och han skötte sig jättebra men Athena var inte på hugget och då kunde vi tyvärr inte visa killens fina galopp utan den blev kort och spänd.
8 på skritt 7.5 på trav 6.5 på galopp vet att han kan bättre.
Sabrina hjälpte mig att visa och Lisa var med och hjälpte till med diverse saker också.
Emma tog massa fina kort.😀
Igår kände jag mig inte alls bra och jag har varit trött i kroppen I flera dagar. När jag kom in från gårdagens lektioner så kunde jag knappt prata. Var hes så gick och la mig tidigt. Imorse när jag vaknade så kunde jag inte få fram många toner. Rösten är borta och allt blir mycket svårare. Att kommunicera med sonen, att prata med hästarna, kan inte jobba då jag är mycket beroende av rösten på lektionerna 😨😧inge roligt alls.

Hoppas verkligen den ger sig och att rösten kommer tillbaka snart😢
Var och klippte mig häromdagen, det har jag inte gjort på länge. Men nu när jag varit så duktig i 2 veckor så kunde jag unna mig det.
Ni som vet, vet vad jag menar😉
Har löshoppad Orchide idag och hon behöver lite höjd på hindren då hoppa hon mycket bättre😀Flyttat några hästar till bete över några dagar och lite annat fix.

kram

Likes

Comments

Nu är ridskolan igång och det är så roligt att se att eleverna inte har tappat ridningen under semestern 😀 tror jag sa i början av alla lektioner att vi ska börja lungt och det kanske vi gjorde i "början" men sen red alla på där vi avsluta😀 många nya elever också och det börjar bli fullt nu. Men finns lite strö platser kvar om det finns fler som vill börja.

Har fått hem lite nya hästar och nu har vi en bra skara hästar hemma. En storhäst A'pri 18 år och en b ponny Sophie 10 år. Men skulle nog behöva en storhäst till men det får bli i vinter.
Har också i helgen fått in ett nya ridunderlag i ridhuset. Måste säga att Robin var mycket skicklig som kunde backa in i ett lite hål med så stort ekipage.

Har sett att det kommit ut en nya smart App där man kan se hur mycket man ridit i skritt trav galopp och sen lägga in typ av träning mm. Den ska testas men man kan nog inte lita på den till hundra men roligt att det finns.

Testa ni med den heter Equilab

Har haft lite kunder på Pija i går och nu håller jag tummen att någon av dem vill ha henne. Båda tyckte om henne mycket.

Mycket att stå i denna vecka med. Imorgon lektion på dan och på kvällen. Fölvisning med Akilles på lördag. och sen massa jobb hemma som alltid.

Var idag ute på en tur med A'pri som är ny här och hon har den energin i sig som jag bara älskar. Väldigt lik Athena och henne saknar man att rida😊

Likes

Comments

Denna vecka har gått i en rasande fart😀men har nästan allt klart nu inför termin start på måndag. Så roligt nu att så många ska börja rida har endast ett fåtal platser kvar sen är det fullt så det är så fantastiskt roligt.

Liam gick denna vecka två dagar på dagis sen var han sjuk😐 i torsdags var vi oroliga för honom och var då till akuten i örebro och där konstatera de att han hade förkylningsastma. Med inhalator och nu två dagar senare är han mycket bättre. Så himla skönt. Sen så kan jag troligen ha lindrig ansträngnings astma då jag tyckte det blev bättre av den lilla dos jag råkade andas in när Liam fick på sjukhuset då de ångade på honom.
Så jag får ev kolla upp det om mina bekymmer kvarstår.
Redan dagen efter var jag genomförkyld. Men inget stoppar stålkvinnan. Lisa kom och var här. Vi red och hade trevligt. På fredagen så visade jag Pija och nu är hon ev snart såld och bes ska bokas.
Kommer en till och kikar på henne innan det är helt bestämt vem den lyckliga nya ägaren blir.😊

Igår fredag hann jag också longera några hästar och sen åka till Lindesberg och kolla på en storhäst. Inte igång just nu men var jättesnäll och fin så hon fick följa med hem efter provridning, Apri' 18 år. Har tävlat mycket i hoppning.
På vägen hem stanna jag och Sabrina och hälsade på Rani och Orlandos som jag har fött upp. Gud vilken stilig kille han har blivit😀så roligt och se vilket band de har till varandra❤

Var hemma vid 21.30 ca. Satte mig då direkt och kopiera protokoll till dagens pay and ride som föreningen anordna.
13 starter och en som åkte från Karlskoga jätteroligt. Hoppas det gick bra för alla.
Jag red Orchide en LC:1 och såklart glömde jag vägen på sista delen men annars försökte vi så gott vi kan. Hon är bara fyra och har vuxit och haft en allvarlig sårskada så hon är inte riktigt färdig än men ska fortsätta jobba och om hon kunde lägga av och stegra och protestera för att hon gärna vill gå bakom annan häst när man är fler så kommer det bli superbra.
Lite läskigt är det allt när hon börjar.
60.183% fick med felridning
Red även Fabina en La:1 och hon var lite trött idag men så himla fin och jag vet att vi kan lite bättre men var nog det bästa resultatet hittills i La : 1 med henne😀 63.86%

Efter pay and riden så hade vi styrelsemöte och nu är nya grejer på gång😀 Snälla Maja gjorde ordning Apri' så jag kunde longera henne lite. Idag så hon bättre ut än igår så det blir nog jättebra. Snälla Lisa tog hand om henne efter så jag Hann lyssna lite i slutet av mötet och sen var det dags för lite mat och sen åkte jag tur och retur till Tidaholm för att lämna den vita ponnyn jag köpte för ett tag sen. Mot att byta till en ponny som är lite äldre och som är riden då den vita bara var tre år och inte riden. Så nu har jag hästskaran fullbordad😊

Nu säger jag godnatt och sov gott

Jo nu kan ni anmäla till Närkesbergs hästsport förenings första lokala dressyr tävling 😀😀
programmen är Lc 1 och Lb 1 för både ponny och häst och det går under samma dag 25 sep😊Varmt välkomna och proppen hittar ni på TDB

Likes

Comments

Då är det äntligen fredag och det blev en tidig morgon för mig och Fabina. Men även för min mamma som fick komma hit och se till att Liam kom till dagis I tid 😀
Jag for iväg kl 6.00 ca och var framme i ganska god tid i Gyttorp. Hann gå upp och kolla vem som dömde klassen och även kolla hur banan var.

Tränsa och lasta ur Fabina som var pigg och på alerten. Gick sedan upp och red gram och fick inte riktig samma känsla som hemma. Men en hyfsat bra känsla. Gick in och red Lb:1 och jag lyckades inte riktigt med halten i början och tänkte sen nu kör vi. Då gick det bättre och programmet flöt på utan allt för stora missar. Ola gav oss 66.79% och vi tog ledning en stund. 😀Sen blev vi ner petade till en 3:e plats och jag är jättenöjd.
prisutdelning och sen en kort paus för oss båda. Sen var det dags för La:1 och Fabina vart lite spänd på framridningen men lossna efter en stund. Fick inte till skänkelvikningarna idag riktig. Väl inne på bana  fick vi 7 or på förvändgalopp och tyvärr två större missar. Slarvig väg in på en skänkel vikningen blev en 4 a och den är det koeff på. Sen missförstod Fabina mig på en volt i galoppen och tappa henne två steg så en 4:a där med. Men red ihop 62.63% och vi hade haft 64 %utan misstag vilket jag ska ha med mig imorgon i La:3😉
slutade på 5 plats i La:1.

Eftersom starterna var så tidigt idag så valde jag att åka hem istället för att vara kvar. Så både jag och Fabina kan slappna av lite inför imorgon.
Imorgon rider jag kl 13.00 LB:2 och sen 15.40 La:3 för er som vill följa.
Så imorgon ska Fabina bo i ett stall i närheten och jag hos mina fina vänner i gyttorp❤
mer uppdatering imorgon😀

Likes

Comments

Idag har det verkligen varit upp och ner med vädret. Av och på med tröjan hela dagen. Regn och sol och blixt och blå himmel.
Har idag hunnit laga staket efter helgens rymmer in till kompisarna😊 kört hem hö och lite annat små fix innan jag tog ner Athena och Akilles till ridbanan så de fick röra lite på sig.
Passade då på att filma och ta kort. Han är bra fin denna herre och jag kommer behålla honom.
Sen fick de gå till en hage hos grannarna och han följde med så fint.
Sen var det dags att hämta Liam på dagis😀första dagen nu på några veckors ledighet. Men det var inga problem att lämna utan han sa till mig " mamma åka bilen nu😂så söt sen gick han och lekte. Men blev otroligt glad när jag hämta honom.❤

Hade sen två lektioner på kvällen och vi red ute men på sista lektionen så började det ösa ner och vi tänkte det är bara en skur och försökte hålla ut men till slut gick det inte så då gick vi in i ridhuset😉
Sambo gick ut efteråt och blev klar med dörren till långsidan där vi går in med hästarna så nu behöver man inte kika i gluggen hela tiden😀 Han är bäst Sambon❤❤💪

Imorgon ska Pija visas igen för kund och sen har jag två lektioner och en uteritt😀
Jenny kommer också 😙

Ska hinna med att packa inför helgen också men har bestämt mig för att åka hem på fredagen då jag startar så tidigt och kan vara hemma till 13 igen på fredag så åker jag upp dagen efter och stannar över natten.😀
Ska starta Fabina på meeting I helgen i Gyttorp 😊

Likes

Comments

Jag nu är det slit på ridläger och idag avsluta jag de vuxnas ridweekend 😀 Det har varit en händelserik helg minst sagt.
I fredags så kom Hanna min fina vän ända från Småland för att ha WE träning med två grupper😀
Jag passa på att få min andra lektion i det för henne och red på Pija som skötte sig exemplariskt. Rida många övningar som både fick ryttaren att friska upp både sinne och kropp och även rida med ett håvskaft som lans och mycket mera😀Så himla roligt.
Hanna tyckte att jag skulle ta med Fabina och komma ner och rida en lätt klass i WE i slutet av aug och vi får väl se om jag kanske kan få med hela familjen.
vore jätteroligt och ny utmaning= älskar nya utmaningar.
Hanna och jag hann med en uteritt med Orchide och Fabina på kvällen. Fabina är så fin just nu och vill inget hellre att det ska hålla i sig nu.😊

Lördagen så kom weekend deltagarna åtta st och även de fick börja dagen med en lektion i WE. Alla var jätteduktiga. Sen 10 kamp med alla möjliga lekar och tävlingar. Sen blev åtta, sex stycken på eftermiddagen  och vi red då ut på långtur och det innehöll alla gångarter😊 lite 10 kamps lekar och sedan kvällsmat innan några drog sig hemåt som bor nära. Men fick tre st som övernatta och sitta och prata på kvällen innan läggdags.
Söndag blev det lite tuffare då vi kicka igång med ett dressyr pass för gästtränare Maria. Jag red Orchide och jag bara vill mer och mer med den hästen. Vi ska försöka komma igång ordentligt nu. Nu har jag två veckor innan ridskolan börjar igen och ska försöka lägga upp ett bra schema för träning av både hästar och mig.
Vi fick öva på hörnpasseringar och minska tempot inför hörnpassering och samt hitta framåtbjudningen på raka linjerna.10 m volter och det har jag aldrig gjort med Orchide så det var lite jobbigt men lossna fint i slutet😀 även galoppen var stundtals super härlig idag och jag längtar så till min bebis blivit starkare och orkar mer.

Sen blev det lunch och 10 kamp innan dagens sista ritt som blev ett hopp pass för mig. Många nyttiga svängar där man fick tänka till och även ha nytta av dressyrens inverkan.
Super skoj har jag haft och alla har varit så duktiga😀👏❤❤💪💪heja er.

Vi hann bara få hästarna i rätta hagar innan kunder på Pija kom.
Från Dalarna kom det och de föll för Pija så nu väntas det besked om de vill ha henne eller inte. Hon var lika trevlig och snäll och de som kika på henne var super trevliga och sunt hästkunnande. Hade allt vi söker och användnings området de ville ha Pija till kommer passa henne jättebra.
Har en till som ska komma på Tisdag och kolla om inte de här vill ha henne.

Var inne halv åtta och då fick jag umgås med min söta son som lyssnat lite för mycket på pappa genom att säga Vaa när han inte "riktigt" hörde vad jag sa😂🙉🙊

Vi tog en välförtjänt dusch och sen mys i soffan innan sängen ropade😀

God natt alla😙

Likes

Comments