Årets första tävling är nu avklarad. Vi starta i Katrineholm och jag har inte varit där på många år, och sist var det i hoppning på Oli.

Jag anmälde mig till Lb2 och La3 men det var väldigt få platser i varje klass och låg länge som reserv men kom igår med i LB klassen och tyvärr inte i La klassen som jag ville ha startat.
Packa och gjorde klart allt igår och klev upp 5 imorse. Sanna hängde med mig och hon fick ju gå upp ännu tidigare😊
klockan 6 åkte vi och bar framme start innan 8 och hade god tid på oss.

Jag kolla av läget med framridning och tävlingsbanan och Sanna gick med Fabina som var lite på tårna.
När jag hade fått på Fabina alla saker och mig själv och skulle ta kavajen.  Så inser jag att dem hängde kvar hemma i hallen 😥
Frågade ekipaget bredvid om man kunde rida i tröja. Men hon hade två kavajer med sig så jag fick låna den ena😍åå tusen tack för snälla människor.
Så då gick vi ner och jag hoppa upp och börja rida fram. Lite spänd och ville inte riktigt gå som jag ville i början men släppte efter en stund.
Sen var det dags för start och jag kände mig lugn. Men Fabina var taggad och jag tappa lite fokus på ridvägarna och red fel, inte en gång utan två gånger😂
så jag var inte nöjd efter den ritten och sa till Sanna nu kan vi lasta och åka hem. Men efter två ryttare till hade ridit så låg jag trea och sa nu kan vi snart åka hem.
Men det gick ryttare efter ryttare och jag låg kvar på en tredje plats trots -6 poäng.
vinnaren hade 65.50 % och jag fick 63.33%
Så det hade nog gått bättre om hade ridit rätt.

Näst sista ryttare tyckte jag red jämnt igenom programmet men hade lite missar och hon trodde jag skulle peta ner mig men det gjorde hon inte så det blev snabbt att göra ordning för prisutdelning.🤗😀 ⛦

Så det blev ett bra avslut trots allt som gick fel.
Nu ska jag plugga program till den 25 mars då blir det La 3 med Fabina och sen får vi se om Suchen ska få starta en Lb pay and ride.

Väl hemma hade Christin och Elin mockat åt oss så det var bara att lunch och fixa inför insläpp ikväll❤

Nu blir det en myskväll hos min familj med god mat🖒😚

Likes

Comments

tänker ni på vad ni äter? jag gör det men absolut slinker det ner choklad och annat gottigt.
En gång i veckan gör jag äggomelet med räkstuvning och även en god sallad. Mm det är så gott.
På kvällarna när jag kommer in så gör jag en smoothi gjord på banan ( mosad) jordgubbs yoghurt och mjölk. mm det är mumsigt också.

Har hunnit med en del denna vecka uteritt med Suchen och även trimmat dem båda med en övning som mina elever får jobba med denna vecka. det är 6 st koner som står i par på medellinjen och sen har jag lagt ut bom nästan på spåret. Sen rider man upp på medellinjen och lägger sedan en volt utåt och detta kan man rida åt båda håll. Hästarna blir lösenord och man tränar både rakriktning och böjda spår. Samt att ryttaren får jobba med sin kropp och följsamhet runt på volterna med både blick och sits.
Jättebra övning och jag gjorde det även i galopp med Fabina. Testa även min nya outfit från kingsland färgen i lila och det var så snyggt.❤

Har också haft lektion för S med sin nya fina Sammie. Världens trevligaste och sötaste häst jag sätt på länge, fick till och med testa honom lite😍

Idag har jag enbart gjort stallet och kollat över hästarna sen har tiden lagts på pappersjobb😥men nu är det klart innan det snart är dags för nästa projekt pappers jobb.
Sanna är så duktiga att jobba här och jag är så tacksam för det och dessutom så glad att Cheri är så söt i rosa🖒😂

Likes

Comments

Idag har större delen av dagen gått till att få hjälp av Josefines sadlar från Hova.😊

Vi börja med några ponnys och kolla hur deras sadlar låg och vi kunde skifta lite mellan de sadlar jag hade. Så nu känns det bättre att de har en sadel som inte ligger för dumt på dem.
Sen till mitt stora dilemma att hitta en fungerande sadel till Suchen. Ordon jag har låg skapligt bra men på gränsen till lite trångt vid manken.
Vi testa Lippo jätteskön sadel men sakna lite mer stöd. Prestige sadel också skön men samma sak där. Bates inova och då var det rejäla stöd och jag kunde sitta bättre. Dock var den också på gränsen för att vara för trång vid manken. Så nu står jag där jag stod innan och ska nu försöka hitta en sådan sadel han haft tidigare för att kunna prova den.
Ska höra med förra ägaren som har en sadeln kvar, hon är verkligen toppen att bolla med. Inte många som är så snäll och ställer upp när man ringer och frågar massa dumma frågor😃

Sanna var med och hjälpte till att springa med hästar ut och in och ta fram sadlar mm.

Snökaos ute och man vill helst mysa under filten.⛦❤

Igår fick både Fabina och Suchen löshoppa vilket de tyckte var jätteroligt🐴🌹

Hitta ett jättefint lila sätt med Luva schabrak lindor täcke och tröja från kingsland som var nästan nytt och täcke och tröja satt lappar kvar på. Ska hämta ut det ikväll🤗

Likes

Comments

Jag har i några dagar nu förmånen att få ha en praktikant i stallet och som vet hur det är att ha häst. Så inte rädd att jobba och hugga i.
Många tror att häst yrket är en dans på rosor och att det inte är så mycket jobb.
Men det vet Fanny.
Medan hon tog mina stall sysslor så hann jag med att jobba med fyra hästar. Det var lyxigt och dessutom var vi klara en timme före än vanligt.
Idag har jag tänkt vi ska hantera Akilles 8 mån och se om vi kan ta med honom ner till ridhuset.
Tror lilla Ingrid får bli med och busa lite. Hon älskar det verkligen.

Sen ska Fanny få rida lektion på sin egna häst. och jag ska rida en häst.

Hade tre lektioner igår kväll och de fick jobba med övergångar och finslipa på sin sits. Agnes var också med och riden av Mimmi som skötte det jättebra. Agnes är så mysig och utvecklas varje dag.

Jag är så lycklig över att ha så himla duktiga elever och Sanna som jobbar så himla bra. Och att vi har så roligt ihop.❤

Letar efter två nya stor hästar och tänkte jag ska pensionera Bettan nu. Så om någon söker en fullt frisk och kry häst med mkt egen motor att rida härlig turer på i skogen så kontakta mig😊 bild på henne längst ner 23 år gammal

Likes

Comments

Till alla mina elever. Denna App kan vara roligt för er att ha i telefon
http://www.granngarden.se/hastappen?utm_campaign=ebrev_v6&utm_content=privat&utm_medium=epost&utm_source=apsis

följ länken.

Idag har det varit en fart fylld dag, fast det är det nästan jämnt hos mig. idag var det dags för dagis för min lilla gose pojk Liam. Lämna kl 8 och då hinner jag så mycket mer.
Började med att rida Suchen som jag idag tog ett hackamore och red med och hjälpars vilken skillnad det blev i framåt bjudning. Så ska nog fundera på att hitta ett milt gummi bett till honom och testa oss fram.
Så vill jag ha honom varje gång jag rider.
Vi kunde verkligen komma till god ridning och allt kändes såbra.

Sen red jag min lilla Fabina som verkligen kommit på detta med länga steget nu.. tagit några år men nu börjar det hända grejer. Träna även på enkla byten, skänkelvikning, förvänd galopp och delar ur La 3 så nu börjar vi hitta alla knappar för det programmet. Längtar ihjäl mig till att få börja tävla igen.

Sanna började jobba tidigare idag så hon har jobbat flitigt med stall sysslorna. Medan jag kunde fokusera på träning av hästarna.
Vi tog även ner två bus ponnys som fick springa av sig lite energi som sprudlar i dem.

I vanlig ordning hämtat Liam, handlat och hämtat ett paket som jag beställt med grimmor med hästarnas namn på så det blir lättare att veta vem grimma som tillhör vem. Jättefina blev de.
Sen tre lektioner på kvällen och nu blir det sängdags innan nya tag imorgon.

Kommer även få Fanny som ska praktisera här i tre dagar så nu blir det mycket gjort❤

sov gott

Likes

Comments

Denna helg har det varit fokus på min egen träning.
Fredagen började med att jag och Sanna och våra barn tog lite kvalitets tid på lek och bus landet i örebro. Det var as roligt, jag har aldrig varit där. Men tre timmar gick fort och tre mycket nöjda och trötta barn blev det. Även vi vuxna var lite möra😊
Liam somna i bilen så jag stanna uppe vid stallet och luncha och hann mocka innan Sanna kom. Sen Lämna Liam till sin pappa och en kaffe innan det var dags att hoppa i ridkläder och packa in Suchen för våran första träning ihop.
Vi åkte till Markebäck för en träning för Anna B och Suchen är inte riktigt ärlig framåt så det blev ett pass med fokus på lydnad och hitta eget driv. Han stegra två gånger men däremellan  gick han som en gud och i slutet då ville jag inte sluta rida. Då hade han vaknat och kändes mer ärlig och lyssna jättebra.
Vi har målet att kunna starta LB 2 på vår första start och det ska kännas bra så får vi se vart vi hamnar. Men han ska få göra saker som han tycker kul och få vara lite häst. Då jag ser redan nu efter en månad att det ger resultat i träningen.

Idag lördag så gjorde jag stallet i morse med hjälp av Sanna som var tidig. Samt familj Wäcklén som kom vid lunch.
efter lunch så packa jag in Fabina för att åka på Johan Ekenberg träning.

Väl framme och upp på henne så kände jag att hon var rysligt laddad. Fick plocka av mina snälla sporrar och ta ett spö istället. Efter lite slutor och skänkelvikningar så slappa hon av och blev mer ridbar. Så vi avsluta med en känsla som var super och längningarna funka idag med när vi kom loss lite.
Bara att träna mer och denna vecka som kommer så kommer jag ha hjälp på Fm dagarna och ska då hinna med mer ridning.

Det tar sin lilla tid när man ska göra allt annat som ska göras i ett stall. Sen blir det väldigt sena kvällar på vardagar så försöker hinna rida på dagtid. Har även denna vecka fått rida en 4 åring e: master jättesöt tjej som kommer blir superfin när hon är mer riden och musklad.
Ser framemot att rida henne igen.

Nu har vi ca en 1 månad kvar till första starten.
ska bli så roligt att börja tävla.

Har idag och gjort klart för veckorna för ridläger o det finner ni på www.stallslate.n.nu under ridläger.

ha de bäst alla läsare

Likes

Comments

medvetslös.. men jag ÄLSKAR att ha mycket omkring mig, då sover man gott.

Igår var en lugn dag och jag och Sanna shoppa lite saker till ridskolan.
Agnes fick ett nytt träns, ja det var vad jag hitta. Sanna fyllde år igår också så vi luncha på vägen hem. Grattis igen. 🎂

Då blev det desto mer att göra idag😊 tog ut hästarna och sen Lämna Liam i vanlig ordning på dagis och sen hem och mocka fylla vatten och städa sadelkammaren och övervåningen på stallet. Samt städa och röja lite i ridhuset. Skönt att snygga till och skriva ner på listan vad som ska fixas för att det ska bli ännu bättre.
Vill att det ska bli vår nu så vi kan börja bygga cafeterian. Det kommer bli lyxigt.

Sen tog jag mig en tur i skogen  på Suchen innan det var dags för Lunch. In och byta om och sen hämta Liam. Väl hemma en välförtjänt kaffe och en jordgubbskvarg😄

16.00 var jag i Hallsberg för min månads vila på 1.5 h att bara få ligga still och blunda och samtidigt bli fin😍
En snabbis till uffes Lada och sen vidare till Matilda för att säga hej. En kaffe innan jag åkte hem och myste framför en film. Modig hette den en tecknad film.

Imorgon har jag ett barn Kalas för en elev som fyller år. Samt en hoppträning. Sen ska Jenny komma och hälsa på❤

Söndag är det ridskola och lång dag i ridhuset eller ev en uteritt kanske nu när isen är borta.

ha en trevlig helg allihop

Likes

Comments

att just nu har jag mer energi i mig än vanligt. Igår red Söndags grupperna sin första gång denna termin.. 5 st lektioner och jobb både före och efter dem. Efter lektionerna så körde jag in en bunt då var kl efter 19 och sen var det bara att ta in 🌟 och putsa lite innan ett longerings pass. Sanna testa utrustning på Cheri och red henne under tiden.
Så var inne efter 22 igår.
Titta på farmen och åt mat innan jag la mig i sängen.
Upp kl 6.30 då jag valt att ha Liam lite längre på dagis och då från kl 8 på morgonen. Då hinner jag med mycket mer här hemma.
Var rätt trött i kroppen imorse men det är bara att jobba så märker man det inte 🤗

Efter mockning i stallet och på lösdriften till ponnys så var kl bara 10.30💪🖒så himla skönt så då tog jag in Agnes den nya hästen. Longera några varv då hon sist när jag longera inte lyssna alls utan bara sprang på..Idag gick det mycket bättre.

Sen träning på att stå still bredvid pallen när man hoppar upp och idag tog det bara 5 min så fatta hon vad jag ville.
Hon är så himla mysig tjej så hon vill gärna stå med huvudet i famnen.
Hoppade upp på henne och hon stod still på lång tygel💪✔
sen red vi lite volter och skritt och trav. Gick jättefint kommer bli en superfin tjej när hon blivit mer riden.

Han även att klippa Suchen så får jag rida honom ikväll eller imorgon.
Sen hämta sambo påvägen mot dagis. Hämta Liam och köra sambo till sin bil, påväg tillbaka stanna vi på affären jag och Liam och handla lite innan vi for hem igen.
Nu har jag ätit och ska ta en paus innan dagens lektioner.

ha en bra dag❤

Likes

Comments

Så kan nu min kära vän Sanna äntligen få börja rida och inte känna sig otrygg på en häst som någon säljer till henne i vetskap att det redan från början skulle gå fel.. som inte trots att hon efter tre dagar kände att detta var inte rätt häst, inte kunde köpa tillbaka den.. ska tilläggas att det är en Hästhandlare i en närliggande kommun..

Varken jag eller Sanna kändes att vi kunde bemästra honom. Men idag fick han möta din överman, fast det var en kvinna😊

Jag såg en film på instagram igår kväll och sa att jag tror jag hittat din häst. Kontakta Ann-marie O och frågade om de skulle kunna komma och se om de ville ha Sannas häst. De kom och de provred och fy vad han kan jävlas den killen men Sofia var så grym. 

Sanna skicka ett sms tidigare som jag inte sett att jag skulle be dem att inte komma. Men det såg inte jag så det var bara att gilla läget. Vet att Sanna tackar mig nu att jag inte gjorde det❤❤ vilket storie 

Kan varmt rekommendera stall Lövdalsgård 


FÖR...

Sanna fick också möta sin Cheri som är ett litet sto men som är otroligt käck, söt  och klickade mycket bra med Sanna. ❤ Så nu kan Sanna äntligen börja glädjas över sin helt egna fina häst.. och som Sanna sa (Nu kan jag äntligen ha rosa saker på min häst)😂😂

Önskar er all lycka och framgång..

Har idag inte hunnit med så mycket. Men började dagen med att glädjas åt min andra fina vän som idag flyttar till ett mindre hus och inte alls långt från mig. Det är min True friend Matilda❤ Trodde att jag skulle kunna hjälpa till att frakta saker men det blev ett tomt släp hem igen😂

Sen har tiden mest gått åt att bara med under visning av häst och provridning 😊

jag hann skruva upp nya hjälm hållare i stallet så nu är det snyggt och ordning.🖒✔

Blev att fira den dag med pizza och trevligt sällskap🌟 Sen hem och skulle börja kolla på film men en kvart in i filmen så diskutera jag med min sambo om morgon dagen och insåg att hinna köra in ved inte skulle hinnas med.. Så jag på med kläderna och på med bilkärran och ut och lasta överfullt lass.. Sen in och titta på resten av filmen😂💪💪

Imorgon är det ridskola 14-19  sen egen träning av tre hästar innan man får lägga sig🐎🎶🖒

Likes

Comments

Denna vecka har sprungit iväg i full hast. Ridskolan har börjat igen och det har varit så roligt att träffa alla elever igen och se att de bara fortsätter utvecklas med storm steg. De flesta grupper har fått börjat träna på öppnor nu.

Hämta hem en ny häst i tisdags, ett sto född -11. jag lånar henne först för att se om hon kan passa i verksamheten och om hon gör det så blir det köp. Annars ska jag hjälpa ägaren att sälja henne.
Hon har var med på lektion i onsdags och det gick bra. Sanna red henne bra. idag har jag longerat henne och då var det en liten turbo häst.. men sprang fint när hon började bli trött. jobba lite med att hon skulle stå stilla när man hoppar upp och tålamod krävdes och sen gick det mycket bra..
ska rida henne i helgen lite och se hur hon är då.
Suchen har jag longerat i pessoa selen i veckan samt skrittat ut en gång. Sanna var med mig så jag kunde se hur han var att rida ut på.
Idag red jag i ridhuset och allt kändes mycket bättre idag. Kunde slappna av mer i sitsen och vi red öppnor och skänkelvikningar och mycket övergångar och det kändes som vi börja finna varandra. Men han har sina egenheter och vill ibland göra som han tror är rätt.
Fabina gick ett pass med Maja igår kväll så hon fick vila idag.

3 mars kommer Jimmy Sadeldoktorn hit och det finns platser för fler så tveka inte att höra av er..

24 feb kommer Cissi Brage hit och har dressyr träning och även där finns det några platser kvar. hör av er om ni vill vara med😄

skulle iväg ikväll och få fina fransar men hade fel tid i huvudet och missa den👹så blir om en vecka istället. Så det blir en myskväll med grabbarna ikväll❤

Likes

Comments