View tracker

Så kan nu min kära vän Sanna äntligen få börja rida och inte känna sig otrygg på en häst som någon säljer till henne i vetskap att det redan från början skulle gå fel.. som inte trots att hon efter tre dagar kände att detta var inte rätt häst, inte kunde köpa tillbaka den.. ska tilläggas att det är en Hästhandlare i en närliggande kommun..

Varken jag eller Sanna kändes att vi kunde bemästra honom. Men idag fick han möta din överman, fast det var en kvinna😊

Jag såg en film på instagram igår kväll och sa att jag tror jag hittat din häst. Kontakta Ann-marie O och frågade om de skulle kunna komma och se om de ville ha Sannas häst. De kom och de provred och fy vad han kan jävlas den killen men Sofia var så grym. 

Sanna skicka ett sms tidigare som jag inte sett att jag skulle be dem att inte komma. Men det såg inte jag så det var bara att gilla läget. Vet att Sanna tackar mig nu att jag inte gjorde det❤❤ vilket storie 

Kan varmt rekommendera stall Lövdalsgård 


FÖR...

Sanna fick också möta sin Cheri som är ett litet sto men som är otroligt käck, söt  och klickade mycket bra med Sanna. ❤ Så nu kan Sanna äntligen börja glädjas över sin helt egna fina häst.. och som Sanna sa (Nu kan jag äntligen ha rosa saker på min häst)😂😂

Önskar er all lycka och framgång..

Har idag inte hunnit med så mycket. Men började dagen med att glädjas åt min andra fina vän som idag flyttar till ett mindre hus och inte alls långt från mig. Det är min True friend Matilda❤ Trodde att jag skulle kunna hjälpa till att frakta saker men det blev ett tomt släp hem igen😂

Sen har tiden mest gått åt att bara med under visning av häst och provridning 😊

jag hann skruva upp nya hjälm hållare i stallet så nu är det snyggt och ordning.🖒✔

Blev att fira den dag med pizza och trevligt sällskap🌟 Sen hem och skulle börja kolla på film men en kvart in i filmen så diskutera jag med min sambo om morgon dagen och insåg att hinna köra in ved inte skulle hinnas med.. Så jag på med kläderna och på med bilkärran och ut och lasta överfullt lass.. Sen in och titta på resten av filmen😂💪💪

Imorgon är det ridskola 14-19  sen egen träning av tre hästar innan man får lägga sig🐎🎶🖒

Likes

Comments

Denna vecka har sprungit iväg i full hast. Ridskolan har börjat igen och det har varit så roligt att träffa alla elever igen och se att de bara fortsätter utvecklas med storm steg. De flesta grupper har fått börjat träna på öppnor nu.

Hämta hem en ny häst i tisdags, ett sto född -11. jag lånar henne först för att se om hon kan passa i verksamheten och om hon gör det så blir det köp. Annars ska jag hjälpa ägaren att sälja henne.
Hon har var med på lektion i onsdags och det gick bra. Sanna red henne bra. idag har jag longerat henne och då var det en liten turbo häst.. men sprang fint när hon började bli trött. jobba lite med att hon skulle stå stilla när man hoppar upp och tålamod krävdes och sen gick det mycket bra..
ska rida henne i helgen lite och se hur hon är då.
Suchen har jag longerat i pessoa selen i veckan samt skrittat ut en gång. Sanna var med mig så jag kunde se hur han var att rida ut på.
Idag red jag i ridhuset och allt kändes mycket bättre idag. Kunde slappna av mer i sitsen och vi red öppnor och skänkelvikningar och mycket övergångar och det kändes som vi börja finna varandra. Men han har sina egenheter och vill ibland göra som han tror är rätt.
Fabina gick ett pass med Maja igår kväll så hon fick vila idag.

3 mars kommer Jimmy Sadeldoktorn hit och det finns platser för fler så tveka inte att höra av er..

24 feb kommer Cissi Brage hit och har dressyr träning och även där finns det några platser kvar. hör av er om ni vill vara med😄

skulle iväg ikväll och få fina fransar men hade fel tid i huvudet och missa den👹så blir om en vecka istället. Så det blir en myskväll med grabbarna ikväll❤

Likes

Comments

Har i dagarna varit lite förkyld och blir då lite snurrig när huvudet inte hänger med i farten. Men man har inte tid att vara sjuk.😉

Red Suchen igår igen och då med en front riser under sadeln som jag fick låna av Maria😊tusen tack.. det verkar fungera bra och både jag och Suchen blev nöjda efter passet.

Red även Fabina och red igenom delar ur programmet La:3 och nu känner vi oss redo snart för att detta året satsa på La och Msv c.

Idag har jag haft en hektiskt morgon men en lugn fm. Efter lunch kom sambo hem och jag kunde gå ut och ta in Fabina som skulle bli klippt då vi skulle iväg på träning i Lilla Rom i Hallsberg för Johan.

Fabina skötte dig mycket bra under klippning och jag fick en ny snygg höst😍
Sanna följde med oss och hjälpte oss på träningen. Fabina var Så ååå fiiinnn idag vilken känsla och La börjar verkligen kännas som ett klart mål som vi ska klara.
Vi fick träna på slutor och öppnor i både trav  och galopp.. mycket lösgörande jobb.. vilket var toppen för oss. I slutet låg vi på stora volten och ökade trav  på öppna delen och sen plocka upp och minska traven.. Fabina var Så duktig och blev riktigt trött men var ändå posetiv😍

Likes

Comments

jag trodde mig ha två sadlar som passar de flesta hästar ☺

Har en Jaguar som är otroligt skön att rida i och som passar många hästar.
Sen har jag en Ordo equester Venus. Som också passar många olika hästar. Båda är otroligt sköna att rida i. Men den nya hösten jag köpte ligger ingen av dem bra på. Men tycker att ordon ligger bäst. Schabraken åker bak men sadeln ligger still. Har provat att padda med olika paddar och även utan. men utan bra resultat. Hästen har mycket bogröresle och var när jag köpte honom typ badad i pälsglans... så allt bara glider🙃

Har ni några tips på vad jag kan göra innan jag bokar tid för sadel provning. Funderar på att lägga under en gummi padd och se hur det går då. Vad tror ni?

Suchen är fantastisk att rida och tycker vi finner varandra mer och mer. Även om han har lite åsikter så tror jag det kommer bli bra när vi lärt oss varandra. Har igår longerat honom i snön och idag ett bom pass och mycket lösgörande arbete och att vi ska hitta balansen.

Fabina gick tränings kurs i söndags och fick idag bli longerade.  Hon har så gosig päls nu så blir nog att klippa henne någon dag.

Ha de bäst

Likes

Comments

Idag har det inte varit någon sommar värme direkt och väldigt glad över att det inte blåser storm också. Det har bitit rejält i kinderna idag och hästarna med sin frusna mular.

Idag var den stora dagen då jag skulle packa in min fina Orchide och åka till Evedensia i örebro för att besikta henne.
Med mig var Maja och hjälpte mig. Den hästen är det inte många som klår i snällhet och väluppfostran.
Hon kliver snällt på transporten och står snällt hela vägen till Örebro. Till dagen i ära klädd i täcke och transportskydd som hon aldrig åkt i tidigare.
Väl framme lasta vi ut och Maja höll henne. Gnägga lite till hästarna runt omkring och säkert efter sina kompisar som var kvar hemma.
Gick snällt in i stallet och in i boxen.
Sen var det dags och kliver vidare snällt in på kliniken. Hälsar på allt och alla och gör allt som veterinären ville.
Longering lika snäll som vanligt men kände sig inte helt bekväm.
Böj provet som innehöll både högt och lågt så blev några vänder på gången.
Sen tog vi en röntgen plåt på henne ärr på bakbenet och det utan drog. Så skönt att kunna visa upp en så välhanterad och trygg häst.
Hon gick igenom bes och fick följa med nya ägaren direkt till Stockholm  och jag önskar Ylva all lycka och ta väl hand om henne. Jag älskar verkligen denna häst och det är klart att tårarna kom när vi stängde transport dörren..😭 men får glädja mig med att jag har en fin häst hemma som är lika go.
Samt att träna upp lilla Akilles att bli lika go häst som hon.

Varit ute nyss och kvällsfodra och det tar lite längre tid nu då jag vill se till att alls hästar har tillgång till vatten.
Bilden får tala för sig själv hur man ser ut när det är -22 grader.
Ställde in en lektion idag då jag tycker det är för kallt för hästarna att jobba i denna kyla.

Jag skulle då inte vilja ut och springa nu..

Hoppas och tror att det ska bli lite mildare imorgon.

Idag fyller min vän Ullis år också och stort grattis till dig. Synd vi inte kunde komma. 🍾🎂

Likes

Comments

View tracker

Hm antar att det inte bara är i Släte det har snöat natten  som var??
har nog kommit 20 cm här. Idag har jag hunnit med lite pappers jobb och även bokat besiktnings tid till Orchide imorgon kl 13.00 på ATG i örebro..
Det känns lite jobbigt att sälja men hoppas att hon får det likabra hos nya ägaren om hon går igenom. Har suttit i boxen med henne nu på kvällen  och gosa. Keligare häst finns inte.
Suchen har fått gå i pessoa selen idag i ca 20 min och blivit ordentligt ompysslad.

Imorgon ska jag försöka hinna med Fabina lite också som haft några dagars vila. Flyttar Orchide så ska hon få byta hage och även hon sova inne nu.

Har haft en lektion med 3 st nu på kvällen som jag vet är det två av dem som inte ridit på ett tag men inget som syndes eller hördes😂🖒förrän de klev av hästen 😂super duktiga var de iallafall då de avsluta med några skutt på 60 cm.

Fredag ska jag försöka hinna ta första ridpasset på Suchen hemma.❤😍

Han är verkligen min dröm häst mysig och snäll, stor och nyfiken.

sov gott min fina läsare

Likes

Comments

En dröm som äntligen blir sann för mig🌟ingen är lyckligare än mig nu. Efter år som jag kämpat med att få hålla på med hästeriet och tävlingar så har jag aldrig kunnat drömma om att äntligen ha en så fin häst hemma i stallet och som är min.
Jag har tre fina hästar här hemma som jag tävlat 2016 men ingen av dem har varken gångarter eller varit dyra i inköp. Min lilla Fabina köpte jag endast för 5 tusen 🙊men gjort jättefina resultat upp till La 2016. Hon hr inte varit helt enkel pga humör förändringar som gör att hon blir så könslig i huden och man kan knappt ta i henne vissa perioder utan att tänderna visas. Men sen veckan därpå världens gosigaste😇 Men ändå har vi kunnat prestera.
Men nu har jag lagt ner en lite större slant men ändå inte överdrivet mer än vad en normal häst kostar idag, men en häst som är utbildad väldigt mycket och som kan lära mig de svårare skolorna i dressyr och som jag kan ha roligt med och ta med mig till de andra hästarna. Jag är oerhört tacksam att just jag fick köpa Such a hit 14 åring e: Sandro Hit ue: wendenburg u: Weltdame. Tack Jennifer och tack Pascal för hjälpen att hitta lite knappar redan andra gången jag red honom.

Nu har målen höjts i hög grad 2017 och jag ser fram emot att få träna ihop mig med Suchen och sen få komma ut på tävlingsbanorna sen.

Som alltid har jag många mål här i livet som jag vill uppnå. Nu har de målen spikade och jag ska satsa lite till.
Vill kunna gå c tränar utbildning, Rida DM och kunna fortsätta utveckla min verksamhet.

Ingen är gladare än mig när jag idag rullar hem med den finaste häst i släpet som jag någonsin ägt än sålänge😙❤

Första träningen är redan bokad och jag längtar redan till jag får sitta upp och lära känna denna kille ännu mer.

Med i det hela så kände jag att det är tufft att hinna med tre hästar som ska tränas och tävlas och valt att sälja min nu 5 åring Orchide. Hon är verkligen  en fin tjej som jag aldrig trodde jag skulle sälja men hon är nu tingad och blir Stockholms tjej om hon går igenom besiktningen. Tråkigt att sälja den häst som verkligen också kan bli något. Men jag hinner inte med tre stycken.

2016 slutade bra och 2017 började mycket bra ❤🌟❤🌟❤🌟❤🌟❤🌟❤🌟❤🌟❤

Likes

Comments

En dröm som äntligen blir sann för mig🌟ingen är lyckligare än mig nu. Efter år som jag kämpat med att få hålla på med hästeriet och tävlingar så har jag aldrig kunnat drömma om att äntligen ha en så fin häst hemma i stallet och som är min.
Jag har tre fina hästar här hemma som jag tävlat 2016 men ingen av dem har varken gångarter eller varit dyra i inköp. Min lilla Fabina köpte jag endast för 5 tusen 🙊men gjort jättefina resultat upp till La 2016. Hon hr inte varit helt enkel pga humör förändringar som gör att hon blir så könslig i huden och man kan knappt ta i henne vissa perioder utan att tänderna visas. Men sen veckan därpå världens gosigaste😇 Men ändå har vi kunnat prestera.
Men nu har jag lagt ner en lite större slant men ändå inte överdrivet mer än vad en normal häst kostar idag, men en häst som är utbildad väldigt mycket och som kan lära mig de svårare skolorna i dressyr och som jag kan ha roligt med och ta med mig till de andra hästarna. Jag är oerhört tacksam att just jag fick köpa Such a hit 14 åring e: Sandro Hit ue: wendenburg u: Weltdame. Tack Jennifer och tack Pascal för hjälpen att hitta lite knappar redan andra gången jag red honom.

Nu har målen höjts i hög grad 2017 och jag ser fram emot att få träna ihop mig med Suchen och sen få komma ut på tävlingsbanorna sen.

Som alltid har jag många mål här i livet som jag vill uppnå. Nu har de målen spikade och jag ska satsa lite till.
Vill kunna gå c tränar utbildning, Rida DM och kunna fortsätta utveckla min verksamhet.

Ingen är gladare än mig när jag idag rullar hem med den finaste häst i släpet som jag någonsin ägt än sålänge😙❤

Första träningen är redan bokad och jag längtar redan till jag får sitta upp och lära känna denna kille ännu mer.

Med i det hela så kände jag att det är tufft att hinna med tre hästar som ska tränas och tävlas och valt att sälja min nu 5 åring Orchide. Hon är verkligen  en fin tjej som jag aldrig trodde jag skulle sälja men hon är nu tingad och blir Stockholms tjej om hon går igenom besiktningen. Tråkigt att sälja den häst som verkligen också kan bli något. Men jag hinner inte med tre stycken.

2016 slutade bra och 2017 började mycket bra ❤🌟❤🌟❤🌟❤🌟❤🌟❤🌟❤🌟❤

Likes

Comments

wow vilken fantastisk dag det varit första dagen på 2017.. strålande sol och inget blåsande utan lugnt och vackert.

Har visat Orchide idag och det gick bra och wow vilken häst hon blivit. Idag kunde hon länge på steget men inte någon jättelång sträcka men ändå i balans och i god takt😍

Kommer en till och tittar imorgon också får se om någon av dem fastnar för henne.

Sanna och Veronica och jag tog en tur i skogen på tre hästar det var jättemysigt.
efter det så hann vi köra ner ett berg med skräp till brasan.

Så roligt att det börjar gå bättre med Sannas häst nu som inte varit helt enkel. Men verkar som det börjar släppa nu litegrann.
glad för Sannas skull och hon har kämpat mycket och tränat enligt en plan.

ååå snart är det Tisdag då får ni hålla koll här på bloggen då sker något stort, eller ja iallafall för mig😄❤🖒

kram och god fortsättning på det nya året

Likes

Comments

Dålig uppdatering på bloggen.. men lovar att nu ska jag bli bättre. Mitt 2016 har varit fantastiskt men ändå några downs också.

Tävlings året

Fabina Sto - 08 15 starter och 12 placeringar 5 vinster 4 andra placeringar och resten 3 placeringar

Askatello (wille) 7 starter och 4 placeringar

Orchide hade jag som mål att få igång och starta Lc och det har vi gjort med bravur.
Är så stolt över min unghäst som hela tiden utvecklas och blir bättre och bättre.

Min verksamt har utökas och blir en större ridskola och har helt fantastiska elever som gör att man blir glad.
Har nu lite över 100 ridande elever till vårterminen😃
Har den bästa Sanna som är så rolig och duktig arbets kollega.
Den mysigaste barn Liam som förgyller mina dagar och en sambo som försöker göra allt för att stötta min verksamhet.
Har också två helt underbara föräldrar som ställer upp i vått och torrt och en stor eloge till min mamma som gått en hel ridtermin och lärt sig massor och det är jag stolt över att du våga. Sen min sambos underbara föräldrar och syskon som också ställer upp för vår familj och annat.

Vi har haft vårat ridhus i ett år nu och även där har jag fått det som jag vill och nu under  2017 ska få en Cafeteria och läktare samt spegel på kortsidan🖒😃

Har gjort en enorm utveckling med min ridning och även med mina hästar och hoppas det km fortsätta så under år 2017 och nu har jag ännu högre mål som jag ska jobba med att uppnå.
Har lite planer och kommer avslöja det senare i veckan.

Har både förlorat en vän och fått många nya.. några hästar jag känt har vandrat vidare och nya har föds.

idag har Sanna, Veronica och jag hunnit med att löshoppa 4 st hästar och allt annat stallpyssel innan vi ska fira in det nya året som snart är om 6 timmar.
Igår gick jag på rosa moln och även idag. Nya året slutar på ett mycket bra sätt och kommer börjas på det bästa sättet.
o nej jag är inte gravid😂

det får bli om några år...

bjuder på ett bildspel😊❤

Likes

Comments