Nu har jag fått lite tid till att sätta mig en stund och berätta om hela denna veckan för er.
Vi börjar med förra söndagen då vi var till Lindesberg och omg 2 av senior cupen. Alla ryttare gjorde bra ifrån sig och det var riktigt spännande. Mitt ena lag vann omg och det är så roligt. Sista omg anordnar vi på hemma plan. Mycket fina priser utlovas och även att har man ridit på 62% men ej blivit placerad så får man clear round rosett.😊
Sanna var hemma och var så duktig och hade fem lektioner helt själv👏hon är en klippa och älskar att vi kompletterar varandra såbra❤

Måndagen var relativt lugn jag jobbade på hemma som vanligt och byggde lite upphängning för bommarna se bild nedan. Det var enkelt och billigt.

Hann rida Suchen och longera Donna också. Klippte även två hästar så de blev snygga.

Onsdag var jag iväg på dressyr träning med Suchen som för dagen inte var riktigt med på att jobba. Det som han känner sig pressad när han ser en tränare stå i mitten så nästa gång ska vi testa att hon är utanför och så får vi se om det går bättre då.
Jag var inte nöjd riktigt med passet men så är det ibland.
Kan säga att jag var helt slut efteråt.

Hade iallafall tre bra lektioner på kvällen hemma.
Torsdag
Suchen fick ordning på sina tänder och han hade lite bitmärken på kinden och var vass långt bak och även längre fram så det var skönt att veta att nu är han okej där.
Hovis var här och skulle göra ett försök att slå på en tappsko på Pajazzo. Men vi får snällt vänta till den växt ut lite. Så nu har jag börjat ge honom ett nytt mineralfoder som ska hjälpa honom hoppas vi. Annars kommer vi nog bygga en ny hov så hans kan få växa och bli bra. Red även ut på Suchen och leta nya vägar innan veterinär kom men vi kom ingenstans 😂

Idag fredag har jag sladda både ridhus och ridbanan samt fyllt vatten till hästarna på bete. Donna fick jobba lite på linan över en cavaletti bom innan jag hoppa upp och red lite försiktigt. Hon var så duktig idag och jag kunde rida både skritt och trav idag. Sanna hjälpte till i början och även i slutet då vi testa att skritta iväg en bit i skogen. Så nu kanske jag vågar rida ut snart på henne😊

Har även vinkat av Eldas som flytta till sitt nya hem och vi önskar er all lycka till med honom Jenny med familj.

Blev en lugn kväll med familjen och imorgon ska vi iväg och ha ponnyridning i åsbro. Söndag ska Sanna tävla 😁och jag är med sålänge jag kan och sen hem och ha lektioner 😄

Trevlig helg

Idag fredag har jag

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

ordet bra är nog det ordet jag försöker använda så ofta som möjligt när jag tycker något är bra😄
Jag tycker det viktigare att tala om när någon gör rätt än när de gör fel.

Så jobbar jag även med hästarna. idag har jag klippt två hästar som tycker det börjat bli vinter redan😅jag vill ha en fin höst först.
Eldas har blivit besiktigad och gick igenom så om en vecka flyttar han till sin nya familj.

Jobbade med den nya hästen idag också, har longerat henne Mån och onsdag och idag så longera jag henne lite längre och satt sedan upp och skritta av henne. Utan några krav mer än att hon skulle gå och stanna när jag ville👏det gjorde hon mycket bra idag. Så nu får hon vila någon dag så jobbar vi sakta men säkert framåt en annan dag.

Suchen har också fått jobba denna vecka och idag fick han gå med i min duktiga  grupp med elever som är så duktiga så man står bara och ler .. nu blir eleverna glada när de läser att jag berömmer dem lite extra. Men ni ska veta att jag ofta kan stå och le över hur fantastiskt duktiga alla är och lär sig så mycket.
Sanna här lagat och gjort om mitt pannband kolla på bilden längre ner hur fint det blev 😍tack min fina vän❤

I helgen går stapeln av för senior cupen omg 2. Nu ska mina lag rida ännu bättre denna gång👍🌟

Kollat på lyxfällan ikväll där en kille var med som jag vet vem det är. Tycker både herregud och samtidigt lider jag med honom.
Tur ändå att han fick hjälp att ta sig ur träsket och vad jag vet så håller ekonomin.

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon och jobba😄

Likes

Comments

Hej på er alla läsare❤

Denna helg har det i vanlig ordning varit full fart.
I fredags så var det relativt en vanlig jobb dag hemma med lite allt möjligt pyssel. På kvällen så hade vi möte om vår lokala dressyr tävling som vi ska ha 7 okt här hos mig. Det kommer bli massa fina priser och jag längtar redan till den dagen. Vi kommer ha två ponny klasser och tre häst klasser.
Jag kommer vara överdomare denna dag så nu vill jag få ordning på allt gällande parkering och final i senior cupen. Så det blir en tävling att minnas. Med mig har jag ett fantastisk gäng i föreningen som hjälper till också.
Innan mötet så tog jag in Akilles för att snygga till honom inför lördagen flytt till sin nya ägare. Men upptäckte en smutsig klump mellan  frambenen och började kolla närmare på den och upptäcker då ett sår. Med lite närmare koll så var det ca 3 cm djupt mot huvudet håll om ni förstår mig och ca 6 cm långt. Skickade direkt till min fantastiska veterinär Caroline och på en timme var hon här. Vi tvätta rent och bestämde snart för att sy ihop det. Men det var inte helt enkelt att ha honom stående så vi fick söva honom och lägga ner honom. Allt gick så himla bra till och stygnen blev superfina. Uppvaket gick mycket bra till och Akilles blev snabbt pigg igen.
Nu var ju frågan om han kunde flytta och i samråd med nya ägaren så bestämde vi att han fick flytta på lördagen. Så snäll som han är denna fina 1 åring gick han på transporten lugnt och fint och fick sällskap av shettisen Lucky på sin resa till Eskilstuna.  De stod lugnt och fint och åt mat hela vägen. När vi kom fram gick han ur jättelungt och tog allt med ro. Fick stå i sin nya box en stund innan vi släppte ut i hagen. Där han även gick runt och kika en liten stund och sen börja han beta och det kände bra att han bara tog det lugnt. ❤ Han är en stjärna i mina ögon och hoppas han läker fint nu. Undrar sa flundra vad han har skada sig på??
När vi var klara där och sagt Hej då så åkte jag och Veronica och Lucky vidare för att möta min vän Johanna som varit och provridit en häst åt mig och tagit med sig den. Vi lastade om i Hedemora och allt gick mycket smidigt. Tusen tack för hjälpen👍🌟

Väl hemma kl 18.30 igen så lasta vi ut Donna och Lucky och sen förra alla hästar innan jag gick in för att möta min familj som lagat mat. Min syster mamma och pappa var här och sen blev det lite mys och fika innan de åkte hem. Jättetrött var jag men blev att kika på en film innan sängen ropa på mig.
Idag Söndag har jag varit med Sanna på tävling i Askersund de hoppa en 90 cm felfritt en stabil och trevlig runda att lägga in på kontot. 👏👍🥇
Liam var med och de hade små söta hinder som barnen kunde leka med så det blev även några skutt för mamma också🤗

När vi kom hem så fodra vi och Sanna börja hämta hem hästar till alla lektioner. Jag gick in och käka mat och sen gick jag ut igen. Tog in Donna och verkade henne då hon inte såg så fin ut om hovarna. Imorgon ska jag försöka jobba lite med henne från marken för att lära känna henne mer.

Sen hade jag fem lektioner med jätteduktiga elever som fick svettas lite extra idag😙😄
Nu är jag så där trött igen 😂
Inte börjar man bli gammal ???

Natti till er

Likes

Comments

Idag har jag inte kunnat göra det som var tänkt. Min älskade Liam är sjuk och då är det mer fokus på honom tills min sambo kommer hem från sitt arbete. Innan jag kan göra mitt arbete.

Imorgon skulle jag träna för första gången sen i februari och blev tvungen att avboka den👎👎👎jag som längtat så.. Men Liam går först och jag vill att han ska bli frisk snabbt och då behöver han all kärlek och omvårdnad samt vila som han behöver..
Fick en ny tränings tid om två veckor ochvny håller jag tummarna att komma iväg på den.

Här haft fyra st toppen lektioner på kvällen och det är så roligt att ha lektion när allt flyter på och eleverna presterar🌟

sov sött det ska jag

Likes

Comments

den frågan får jag ofta och jag tror jag svarar att det gör jag genom att jag brinner för det jag gör.❤ Idag blev jag upp 6.30 och vi åkte till Glanshammar med två hästar för tävling i senior cup. Fabina och Pajazzo var med. Vi var framme 8.00 och lasta ut två ivriga hästar. Jessica och Fabina var först ut och red en mkt fin runda i LC2 red ihop 65. 167% sen var det Veronicas tur och hon red Pajazzo och fick tre missar tyvärr som drog ner poängen. Det red ihop 62.167% de fick några 8 or vilket är roligt.
Deras sista lagkamrat var Mimmi som gjorde debut på tävlings banan och red Fabina de fick 60.333%
Deras lag slutade på en fin 3 e plats av 7 lag👌👏

I det andra laget red Leila B med sin egen häst och de red ihop 67.500% procent och sen red Helena D på sin häst i LB1 ihop 62.140% och sist ut för deras lag var Anne D som lånade Pajazzo. De red LC och gjorde en sjukt bra runda och red ihop 70.667% och vann klassen och de vann även första omg av senior cupen 😃 så sjukt stolt lagledare är jag och så glad över mina fina hästar och min duktiga elever som rider max två dagar veckan och kan prestera så fint på tävling.

Vi var klara att åka hem kl 12.45 och då hade Sanna åkte hem tidigare för att möta mina elever som börja lektion kl 14.00. Vi kom hem till 14 och sen blev det 4 lektioner för mig då Sanna tog den första. ❤

Kl 20 var jag inne och lagom trött men ändå inte så slut som jag trodde att jag skulle vara 😂

Alla elever har ridit såbra idag och ni kämpar på som atleter på lektionerna 👌😃😘

Igår red Liam lite och jag fick inte hålla i " kopplet"😂❤🤠

Sen grymt jobbat av Peder som rider felfritt genom hela EM😊

sov gott det kommer jag göra

Likes

Comments

Då var det fredag igen och veckan har rullat på snabbt i vanlig ordning.

I onsdags fick en del hästar nya skor och Sharpman var här med en sadel som jag ville testa rida i på Suchen.
Som jag trodde låg den perfekt och även jag satt perfekt. 👏Suchen blev mjukare i munnen och trampade på bättre. Jag blev helt kär men har inte köpt den än utan fick testa den lite till innan jag bestämmer mig.
Ska träna för Cissi B på onsdag så får se vad hon tycker.
Igår så hjälpte jag Sanna när hon hoppa och det är så duktiga 1.20 på vissa hinder ser enkelt ut. Har också haft lektioner på kvällen och numer har jag 4 st på tisdagar också och de var jätteduktig då det var första lektionen och de klara alla övningar jättebra.👍👏
Idag fredag red Sanna och jag ut en sväng. Men jag fick i uppgift att rodda om lite till helgens lag i senior cupen då en i ena laget skadat sig. Men löste det snabbt som tur är.
mailat arrangör och nu är det klart. Efter att hämtat Liam så blev det en lite stund med honom innan jag åkte iväg för att få göra en ny tatuering😊
Ni ser resultatet av den på bild nedan.
Fredrik som gjorde den är duktig och har även gjort min andra som jag har en häst bakom örat.
Trodde det skulle göra lite ont men gick jättebra. Hade trevligt sällskap av Susanne👍😊

Nu myskväll med Liam❤

Likes

Comments

Måndag igen och veckan har redan börjat om.
Igår var det lektioner nästan hela dagen. Har fem härliga grupper på söndagar från kl 14.00 till kl 19.00 och sen lite jobb både innan och efter.

Veckans övning är att rida 15 m volt, övergångar på bestämd plats och slalom.
Fokus på hur man kan använda sin sits istället för hand för att använda så små hjälper som möjligt.

Funkar bra för alla nivåer.

Idag måndag så börja vi med att ta Liam till dagis och även Fabina skulle med då jag skulle åka direkt efter till Markebäck för dräktighets koll. En liten bebis fanns det och hjärtat tickade häftigt. Så nu är Fabina på 43 dygn. Beräknat är till början av juni. Ska bli roligt och Sanna och jag ser framför oss hur den ska se ut så hoppas det blir som önskan är🤣

Sen blev det att måla klart det allra sista i ridhuset som jag har dragit ut tiden på då det är lite knöligt att ta sig dit. Men idag tog jag mig i kragen och klättra upp och ordna det.

Nya hästen Killer sköter sig mer än fint och verkar trivas med sina nya kompisar.

Red en skritttur på Suchen och passa på att boka in sharpman för sadelinpassning som blir på onsdag denna vecka. Ska testa att rida i en Frank Baines omni special.

Sen blev det tre lektioner på kvällen med härliga måndags grupperna😙

Idag ska jag lägga mig tidigt och har 30 min extra sovtid imorgon bitti 👍

Trevlig kväll på er

Likes

Comments

Idag blev det många mil och timmar i bilen. Sov på soffan inatt för att Liam inte skulle vakna när jag gick upp. Men sovit riktigt illa. Tänk när man somnar framför Tv:n då sover man jättebra men inte när man väljer att sova där så gör man inte det. Kl 6.30 stod Liam bredvid mig och undra varför jag sov på soffan och att det var dags att vakna nu.

Sanna och Veronica var här tidigt i morse 😍ni är så himla Goa som ställer upp hela tiden lovar att jag ska försöka gottgöra er.

Kl 8.00 åkte vi till Örebro med Pajazzo i släpet. Gick bra att lasta och även åka. När vi kom fram blev han lite ivrig så vi försökte buffla på honom tränset så vi kunde ta ut honom. Han checkade av läget och sen gick  Veronica med honom och bara efter några varv var han lugn och fin.

Framridningen var väldigt blöt och väldigt tung så jag red fram lite enkelt så han blev varm och sen nöjde jag mig. Då var det dags för start. Var lite orolig över vatten pölar längs långsidorna hur han skulle reagera på de.
Testa att trava lite och då stanna han och kika långt bort. Det var terräng hindren han tyckte var läskiga. Men kunde övertala honom att fortsätta jobba och det gjorde han.
Programmet flöt på och fick en lite miss på en övergång från traven. Fin skritt som vi fick en 8 a på. Lite djup form men den ska vi jobba med. Han gick fint igenom vatten och vi red ihop 68.50% hade jag fatta galoppen på rakt spår och inte i hörnet hade vi fått ännu högre poäng men då vet vi det till nästa gång då det drog ner 3 poäng.

Vi kom på en tredje plats och det var vi så nöjda med. Det var ju trots allt tredje gången jag satt på honom så är jättenöjd.

När jag kom hem blev det att byta om och sen åka vidare till Motala och lite till för att hämta en ny ev försäljnings häst eller en ny till verksamheten kanske🤗 välkomnar Killer till Släte.

Var även sväng ner till mina föräldrar och det var lika trevligt som vanligt. När vi åkte hem jag och Liam så hämta vi upp pappa Samuel också. Då fråga jag Liam vad han ville ha för något då sa han att han ville köpa ett flygplan, och mamma vill ha en ny bil och sen vill pappa köpa en grävmaskin. Då svara vi då måste vi jobba mycket om vi ska köpa det. Liam svara då ni kan låna pengar ur min plånbok😍😙gullig 3 åring man har. 

Nu ska jag sova så jag orkar jobbar hela efm och kväll imorgon🤗ska bli roligt att träffa nya och gamla elever ❤

Sov gott

Likes

Comments

Idag började dagen väldigt blött då det regna rejält på morgonen. Men övergick i uppehåll och lite sol.

Igår så red jag Suchen ett fint dressyr pass med att bli kvickare i steget och att lydigt svara på hjälperna. Han gick jättefint🤗 är så glad över honom att vi hittar varandra mer och mer.

I onsdags fick fem hästar nya skor, det är så skönt när de är fina om hovarna. Tro det eller ej men idag bestämde Sanna att vi skulle hoppa så på med hoppsadeln och Sanna byggde fram en del hinder.
De stod sick sack på medellinjen. Vi red fram och Suchen var lika fin idag. Sen börja vi hoppa och Suchen hoppar typ två meter från hindret så det är inte någon stilhoppning direkt😂 men vi kämpa på och i några språng fick jag honom rätt.
Satt även en kortis på Sannas Cheri som var jätteduktig. Hon var roligare att skutta med än Suchen 🤣
Sen red jag Pajazzo och då i dressyr sadeln min och det är så ljuvligt att sätta sig i den😄 Pajazzo var det andra gången jag red och han är så härlig att rida och imorgon ska vi ut på dressyr debut tillsammans. Vi ska till Örebro och rida en LC:2 ska bli spännande och se hur han är på ny plats samt åka transport mm.

mer om det får ni uppdaterat om i morgon.👍

Kvällen spenderas med min Liam och busa och titta på tv. Samt memorera program

Likes

Comments

så kul att få börja jobba igen 🙈❤ jag är som en sprudlande glatt barn. Så himla roligt att träffa alla elever igen och få lite rutiner i vardagen igen. Både jag och Sanna är super laddade inför denna termin. Så nu får det hålla i sig😊

Idag har vi fått in bergvärme pumpen och imorgon ska den fungera som om inget har hänt. Fick även en liten slant för de saker som nu ska ut. Det var bland annat ny delar till vedpanna och akumulator tankar och cirkulations pumpar. Så det hämtas imorgon.👍
Har haft Liam hemma idag med då dagis har stängt. Men imorgon ska han iväg och få leka lite med sina kompisar.
Sanna ska dejta hovis som kommer och skor några hästar och jag ska till banken på morgonen och sen hem och jobba.

Fredag ska jag kolla Fabina igen så att bebis är kvar i magen😊håller tummarna då är det 43 dygn. 👏👍

Har idag också fixat så alla är anmälda och klara till Senior cupen i dressyr som börjar nästa vecka ska bli roligt att vara lagledare till två lag😃

Här även lagt ut om lite extra ridning på tisdagar då jag fick en grupp som ska rida varannan vecka. Så då måste jag självklart fylla den andra veckan som är tom. Den är snart full också.

Sov gott och var rädda om er

Likes

Comments