Idag har vi varit på BVC för vägning, mätning samt den obligatoriska läkarundersökningen. Lillkillen vägde hela 8450g & var 67½cm lång, han växer så det knakar! Läkarundersökningen gick också bra, han griper som han ska och är nyfiken som han bör vara och pupillerna fungerade som de ska :) Allt det andra var också bra, läkaren tyckte jag hade en stark kille! <3 Stolt mamma!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har vi varit på BVC. Vågen visade 7660g & Sixten var 66cm lång :) 42cm runt huvudet. Lill prinsen växer så det knakar :)

Vaccinet var dessto mindre roligt. Lillen grät så mycket, så mycket. Usch vad ont det gjorde i mamma hjärtat. Har nog aldrig sett prinsen sådär ledsen :(

Sedan när jag tröstat han och gåb fått mat så var han gamla vanliga Sixten igen. På Ica Maxi låg han och skrattade för sig själv i vagnen när jag körde snabbt, det killade väl i magen :)

Nu ikväll har han dock blivit lite grinig. Det är förmodligen ömt på låren, så jag gav han en Alvedon och nu efter några om och men så sussar han. Hoppas han slipper feber!

Ibland slår det mig. Hur märkligt det är att man kan älska en liten, liten person så mycket. En person som man från första stund älskar totalt, även innan man ens sett varandra. Ögonblicklig kärlek, obeskrivligt kärlek! Att man kan offra allt annat för denna lilla varelse, utan att klaga kliver man glatt upp mitt i natten för att göra mat. Man sätter sina egna intressen åt sidan, man släpper ögonen från en spännande film ifall bebisen behöver en.

Jag ångrar inte Sixten för en sekund. Jag skulle ALDRIG vilja lämna bort honom eller byta ut honom, jag har aldrig ens tänkt tanken. Jag älskar Sixten, nu & för all framtid i all evighet! <3

Likes

Comments

"Where there is desire
There is gonna be a flame
Where there is a flame
Someone's bound to get burned
But just because it burns
Doesn't mean you're gonna die"

Längesen jag uppdaterade bloggen. Kanske dags att skriva några rader.
Är just nu i Smedsbyn hos Pernilla, trevligt värre. Imorgon ska Sixten få vaccin, tror nog det kommer gå bra. Jag har ju blivit spruthärdad nu sen jag var gravid och fick lämna både stick i fingret massor med gånger, blodprov flera gånger och dessutom dropp några gånger. Sen fick jag ju också en venkateter under förlossningen. Så jag känner mig inte speciellt nervös över det, förut har jag ju kallsvettats direkt jag sett en spruta, men så är inte fallet längre.

Sixten växter så det knakar också, så det ska bli intressant att se hur lång han blivit och hur mycket han växt. Tiden går alldeles för fort på den fronten. Det var ju nyss han var en alldeles pytteliten bebis som jag knappt vågade röra i...

Igår badade både Sixten och Hilda. Pernilla har en sån där bra badbalja som bebisen kan ligga själv i, det tyckte Sixten om. Hilda satt i en vanlig balja och badade, plaskade vatten och hade sig. Sixten försökte också plaska, han lyckades till och med plaska så mycket att vår provisoriska propp lossnade så det läckte ut vatten. Min sötunge! <>

Likes

Comments

Varför får vidriga människor skaffa djur?

Spelar ingen roll om det är en hamster, kanin, hund eller häst! Ett djur är helt i dina händer. Djuret litar fullt på dig och din omvårdnad. Vilket djur det än är så förtjänar det samma kärlek och omtanke som du själv skulle vilja ha!

T ex alla dessa "tuffa" människor som skaffar sig en "kamphund" för de är ju så biffiga och tuffa. Ja, men kära lilla vän, precis som vilken annan hund som helst så behöver den stimulans utefter sin ras. Eller en chihuahua som är så liten och söt att man kan ha den i handväskan... Det är fortfarande en hund som behöver motion, precis som vilken annan hund som helst. Alla hundar behöver uppfostran, vissa raser behöver mer tid, ork och tålamod än andra. Du kan inte spöa ett djur till lydnad. Alla djur är ett heltidsjobb även om vissa är mer självständiga än andra.

Katter t ex, du behöver inte rasta den 5 gånger om dagen, men den behöver förde kel och kärlek. De behöver mat, vatten och ibland medicin.

Jag hatar dessa människor som skaffar djur de egentligen inte har tid eller kunskap om. En amstaff kan bli en lika bra hund som vilken annan som helst, med rätt hand & tålamod. Vissa hundar är intresserade av att lära sig, de är framavlade för att vara i lag med människor, medans vissa är mer enmannahundar. Och precis som att alla människor är olika så har alla djur personligheter. Du kan få en vass amstaff, lika gärna som du kan få en vass collie. Du kan få en mysigt och gosigt staff lika gärna som en gosigt pudel. Alla har olika personligheter. Du kan ha en nojig häst eller en trygg häst. En kisse som älskar människor eller en som hatar människor.
Lär känna ditt djur, ta dig tid. Alla djur har precis som människor både bra och dåliga sidor. De har dåliga dagar precis som oss. Och lika ogärna som du skulle slå din bebis så ska du inte slå dina djur.

Alla människor borde skaffa någon form av legitimation, både för barn och djur, där en psykologisk undersökning vore obligatorisk. En människa som frivilligt släpar sin hund efter en bil, knivhugger den eller slår den borde ha djurförbud.
En människa som eldar sin katt, slår sin kanin, knyter ihop sin orm, bryter benen på sitt barn eller dränker sin hamster borde inte få ha djur/barn. Alla djur är jobbiga ibland. Speciellt när de är "barn". Precis som människobarn så blir de trotsiga, de testar oss, de utmatar oss. Klarar du inte det så tänk om...
De kommer äta dina skor, klösa på dina möbler, försöka döda din hamster, dra i ditt byxben eller anfalla dina fötter på natten.

Nä, dags för regeringen att införa skottpengar på idioter & skaffa djur-/barnkörkort...

Att skaffa ett djur är inget man ska kunna göra på en handvändning - kolla blocket och åka och hämta. Förbjud avel på alla djur, utom för de som har tillstånd (uppfödare etc).
Förbjud blandraser av alla de slag för att minska överflödet av folk som skaffar djurbebisar för att "de är söta". Miljontals hundar och katter är hemlösa pga det. Kastrera alla hundar och katter som säljs till folk utan tillstånd för avel, så skulle ett stort antal djur få bättre hem...
Psykologisk undersökning på ALLA potensiella köpare.

Jag älskar mina djur! <3 Jag älskar Dingo fast han skäller som en tok när man inte orkar busa, fast han bitit sönder 2 miljarder grejer, fast han är hyper :) Jag älskar Ginny fast hon klöst sönder min soffa, dödat en hamster, attackerat mina fötter mitt i natten och rivit ner mina blommor en miljon gånger. Jag älskar Grållan fast hon kissat på mina skor, klöst fast i min fot när jag gått förbi och lagt sig i mitt ansikte mitt i natten.

Alla har olika charm och en kall nos mot kinden när man är ledsen eller nere slår allt! <3 En kisse som stryker sig mot kinden i precis rätt ögonblick. En vovve som tittar på en med sådan blick som får en att smälta. Ett djur är en bättre vän än någon människa kan bli.

Det märks så tydligt att djur bryr sig, de ser hur man mår och matte hjärtat smälter när kissarna kommer på rad för att trösta en ledsen Sixten eller en ledsen matte. En vovve på bushumör som märker att man är nere och inte orkar busa, hoppar upp i soffan, lägger sig bredvid och bara finns där. En kisse som lägger sig på bröstkorgen och spinner. Allt det är värt det! Då gör det ingenting att man nyvaken trampat i en kisspöl och sedan blivit biten i stortån med sylvassa valptänder eller vaknat i panik av att man haft en kisse fastklöst runt foten....

Älska ditt djur & du får tusenfallt tillbaka!

Likes

Comments

Var ett tag sedan jag skrev sist. Livet flyter på som vanligt, händer inte så mycket här i Skröven. Har haft en ren på bron, en älg sovandes på gården och en hermelin som flyttat in i vedhögen :) Trevligt!

Förra veckan var Nathalie & Nova här hela veckan, så det var full rulle och idag kom Felicia. Hon är mer lugn av sig och är inte så intresserad av att spela Wii och bråka, haha, så det blir nog lugnare nu :) Sixten gör det han är bäst på, sover & skrattar ;)

 

 

Likes

Comments

Igår blev det bullbak igen. Var så hård åtgång på mina saffransbullar så jag fick ta och göra nya igår. Gjorde kanelbullar också :) Hade vi inte haft så liten frys så hade jag bakat något mer också.

Igår var vi på julbord i Pålkem tillsammans med Aimos familj. Mycket trevligt! :) Var mycket folk där också! Gott med julmat också, det var första för i år, men man kommer nog hinna äta sig less innan detta är slut.

Sixten vaknade för en stund sen, så jag gav honom lite mat och nu sover han så sött igen :) Men jag har alltid så svårt att somna om.

Han var väldigt snäll på julbordet. Sov från de att Aimo hämtade oss tills vi kom hem igen. Tur man har en sån snäll liten bebis! <3
Han växer så det knakar och det är egentligen sjukt hur snabbt tiden går, den går alldeles för fort...Likes

Comments

Min prins, min styrka i livet. För dig skulle jag gå tusen & åter tusen mil. Genom eld & vatten. Över berg & dal. Till den dagen jag dör ska jag hålla din hand. Jag bär dig i mitt hjärta, för alltid!

Sixten, du är det bästa som hänt mig, den vackraste gåvan i världen!

Likes

Comments

Sixten växer så det knakar. Lite tråkigt att det går så snabbt. Nyss var han en liten, liten plutt. Alldeles ny, skrynklig, perfekt! Fortfarande perfekt men mycket större. Min prins! <3

Snart är det dags för två månaders undersökningen på BVC, han blir ju trots allt 2 månader imorgon. Ska bli roligt att se hur mycket han växt :)
Likes

Comments

Min ängel, min vackraste ängel utan vingar. Han skrattar mer och mer var dag som går! Det värmer sååå i mamma hjärtat.

Häromdagen slog en tanke mig. Att man blir så förändrad när man får barn. Man får någon annan att leva för. Jag har alltid varit ganska lat. Hellre suttit vid datorn än städat. Hellre sett en film än att diska. Gärna tagit laptopen till sängen och legat hela dagen där och surfar osv. Om någon bett mig göra något har jag aldrig orkat.

Sen Sixten kom har jag aldrig känt den känslan för honom. Att jag inte orkar. Har aldrig hoppats att han ska sova länge på dagen för att jag ska kunna lata mig. Däremot hoppas jag varje kväll att han ska sova hela natten, för att jag har svårt att somna om efter han ätit, så man är så seg på morgonen. Utöver detta så lyder jag hans minsta vink, utan att känna "fy fan vad jobbigt" känslan.
Jag älskar att ställa upp för Sixten. Även om han avbryter mig precis när jag börjat äta eller precis hittat en skön liggställning i soffan. Jag älskar att byta hans blöja, att ge han mat, att ge han kärlek. Tacken för det är oftast att han spyr eller bajsar, men då byter jag gladeligen blöja igen eller sätter på en ny tröja.

Alla dessa "jobbiga" stunder (som jag egentligen inte finner jobbiga) är så värt det när man får världens gladaste leende tillbaka. När han skiner upp som en sol för att han fått en ny blöja eller bara ser ens ansikte!

Sixten är chefen i mitt liv. Mitt jobb som jag betalar för. Mitt bästa jobb!

Sixten är så fin, så söt, så vacker! <3 Och det bästa av allt - Han är min!Likes

Comments