Jag är deprimerad. Jag menar, jag är glad majoriteten utav tiden, men jag lider fortfarande utav psykisk ohälsa. Ibland får jag sådana där dippar, både djupa och lite mildare. Men det är ok. Det är något jag har fått lära mig att leva med. Visst, det är jobbigt, men jag vägrar att ge upp. Jag har kommit så jävla långt. Jag har tagit mig igenom flera självmordsförsök, jag har tagit mig igenom flera år utav självskada. Det är ok att falla tillbaks ibland. Det är något som tillhör resan mot att bli frisk, att må bra igen.

Men just nu, ikväll, har jag en sådan där dipp. Men det är ok, jag måste tillåta mig själv att falla tillbaka utan att straffa mig själv. Jag är fortfarande sjuk, och detta är min resa mot psykisk hälsa. Min väg må vara krokig, ha många hinder och vara väldigt lång, men jag klarar det. Jag ska klara det.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det som är mest efterförfrågat just nu är veganska recept, och jag tänkte därför ge er ett recept på amerikanska pannkakor! Det går väldigt snabbt att göra och de är så underbart goda! Jag brukar äta blåbär, massa frukt och lönnsirap till, men det kan man självklart byta ut efter egen smak!


Du behöver:

 • 5 dl vetemjöl
 • 1 msk bakpulver
 • 1 msk strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker (var noga med att det inte innehåller vanillin!)
 • 2,5 dl vegetabilisk mjölk
 • 1,5 dl vatten
 • vegetabiliskt fett att steka i


Gör så här!:

 1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
 2. Vispa ner mjölken och vattnet.
 3. Blanda smeten tills den är helt klumpfri, och häll sedan ut lite smet i stekpannan.
 4. Servera med massa frukt, bär och lönnsirap!


Likes

Comments

Tidigare idag lade jag ut en bild på instagram, föreställande ett fackeltåg mot rasism. Som bildbeskrivning lade jag till orden Tillsammans mot rasism. Efter ett litet tag fick jag en kommentar, en kommentar som gjorde mig så upprörd.


‘’Vilken rasism?’’  


Först förstod jag inte vad den här personen menade, så självklart frågade jag. Som svar på min fråga fick jag svaret, låt mig citera, ‘’finns knappt någon rasism i Sverige alls?’’


Okej, vänta lite nu. ‘’Knappt någon rasism’’? Skojar du? Lever personen i fråga under en sten? Även om det nu var så att det ‘’knappt finns någon rasism’’ så är det för mycket. Det ska inte finnas någon rasism alls. It’s 2015, time to wake up. Nästa kommentar från samma person löd ‘’Tror inte att eran protest gör någon skillnad ):’’.


B U L L S H I T


Att stå upp mot rasism gör mer skillnad än att vara tyst. Att säga att rasism inte finns, min vän, är att blunda för problemet. Om vi börjar uppmärksamma den dagliga rasismen och diskrimineringen rasifierade blir utsatta för, kanske folk öppnar ögonen och kliver ur sin lilla bubbla. Även om en del kommer vara kvar i sin bubbla (tyvärr) så skapas en debatt.


Rätta mig om jag har helt fel, men visst var det genom aktivism mot rasism Martin Luther King höjde levnardsstandarden i USA, och indirekt i hela världen?


Hur kan en hjälpa till att jobba mot rasism då? - Ta upp kampen mot rasism, demonstrera med dina medmänniskor, och framför allt, ge ALDRIG upp! Ge pressen något att prata om, även

om det bara är i den lokala pressen så är det en början.


Om pressen inte skriver om det då? - Bli pressen! Skriv på facebook, lägg ut fakta och bilder på instagram och twitter. Skapa diskussioner och hjälp till att utbilda folk, för oftast beror hatet på okunnighet och rädsla. Är vi tysta vinner rasisterna!


Och kom ihåg - yttrandefrihet betyder inte att det är ok att bryta mot andra lagar.


Likes

Comments