​Det vi kan göra för att förbättra vår hälsa, göra livet bra för djuren och göra jorden till en bättre plats med en ljusare framtid är att alla ska delta. Det krävs så lite från varje människa. Ät mindre kött, ät plantbaserat ett par dagar i veckan. Ät svenskt och ekologiskt kött. Det är det som krävs. Gör alla sin lilla del så leder det till bättre hälsa, djuren slutar massproduceras och får leva ett bra och lyckligt liv. Jorden kanske har en framtid då.

Likes

Comments

ALLT är skadligt i för stora mängder. Speciellt kött och mejeriprodukter.

Idag äter vi bra mycket mer kött än vad vi har gjort under alla år. Sedan 90-talet har köttproduktionen ökat med 45%. För mycket kött är jätte skadligt för klimatet, djurens välmående och din hälsa.

Visste du att kött och mejeri-industrin är vårt absolut största klimatproblem?

På grund av att vi idag äter så extremt stora mängder utav kött och även mejeriprodukter, har det skapats en massproduktion utav djuren.
Korna släpper ut metangas, vilket är betydligt mycket mer skadligare för miljön än vad bensin är.
Detta vet inte många om då självklart inte företagen vill erkänna detta eller få denna information att spridas.
Det pratas om att vi inte ska ta lång tid på oss att duscha, för att inte slösa vatten och vara miljövänliga men en hamburgare på Mc.Donalds kräver lika mycket vatten för produceras som om du hade stått i duschen i ca två månaders tid.

Mycket utav djur som föds upp till slakt har det fruktansvärt under den kortare tid dom får leva. Är köttet importerat betyder det oftast att djuren blivit matade med hormoner för att dom ska växa snabbare. De blandar också antibiotika i djurens foder som kan leda till sjukdomar både för djuren och för människan som till exempel salmonella.
Äggproduktionen sker nästan alltid i trånga utrymmen för hönorna. Ofta får hönorna sitta i små burar eller är det överdrivet mycket med hönor på ett och samma utrymme/golv.
Till slut ska djuren slaktas och där finns det oftast inte mycket till respekt för djuren, utan dom får åka längre sträckor, ibland utan mat och vattenpauser. Djuren blir väldigt stressade under transporttiden då det är trångt och mycket djur på ett och samma last. Det behöver inte alls vara att djuren ens får någon bedövning när dom slaktas.

Till slut kommer vi till hur kött och mejeriprodukter i för stora mängder påverkar vår, människans hälsa.
Kött är absolut en bra källa till protein, men problemet är att vi äter alldeles för mycket kött, och det leder till att det blir ohälsosamt och kan vara farligt för hälsan istället. Ett exempel är att risken för tjock och ändtarmscancer ökar betydligt. Återigen så matas även djuren med antibiotika som kan leda till sjukdomar som till exempel salmonella.

Detta är bara en en liten liten del utav de exempel på hur illa djur behandlas, av hur klimatet faktiskt hotas på grund utav det här och till slut vår egen hälsa, människans kropp.

Likes

Comments