~ Åsikter, tankar & känslor

Guuuuud vad less jag är på att allt ska vara så överdrivet PK. Så PK så att de snarare blir helt tvärtom, som Sverige daltar med flyktingar, det är som en omvänd rasism.

Det går knappt att yttra sig om flyktingkrisen som faktiskt råder nu (och då inte bara i Sverige. I Princip hela Europa står inför en enorm flyktingström) utan att någon ska komma med sin "PK propaganda" och stämpla en massa rasist stämplar i pannan på en.

Att inte kunna prata om det sakligt utan en massa påhopp... ja, för mig känns de som att vara tillbaks där i sandlådan då man tjafsade om vem som skulle ha den bästa spaden. Ibland så ids jag inte ens ge mig in i dessa diskussioner eftersom jag känner att de inte leder någonstans och de tar bara en massa energi.

Men jag har kan fan inte skaka av mig hur less jag faktiskt blir på att bli kallad "främlingsfientlig" utav folk som bara hör några enstaka ord av vad jag säger. Såna som är så extremt måna om att vara PK hela tiden. Jag tycker det är bra att man tycker olika och jag lyssnar på de som inte tycker som jag... jag lyssnar utan att kasta massa stämplar på dem.

Såhär tycker jag: Sverige är ett rikt land och ska givetvis hjälpa andra länder som har det svårt. Vi ska ta emot flyktingar, inom rimliga gränser. Men framförallt så ska vi hjälpa på plats i form av donationer till hjälporganisationer som förser utsatta med tak över huvudet, mat, vatten och andra nödvändigheter. På så sätt så hjälper vi fler och vi kan även lyckas hjälpa dem som har absolut inget. De som kommer hit i båtar har ändå ägt tillräckligt med saker för att kunna betala de dyra och livsfarliga resorna över havet. För mig så är de inte tvättäkta fattigdom. Sen så ska dom som kommer hit betala för sjukvård och tandvård -precis som alla andra. Vi ska som sagt hjälpa andra länder, men det ska inte ske på bekostnad utav de som redan lever och bor här.

Det är bostadsbrist i typ hela Sverige. De finns ungdomar som vill flytta hemifrån, men som inte kan pga att de inte finns tillräckligt med lediga hyreslägenheter. De finns de som tvingas bo hemma hos sina föräldrar efter att de själva fått egna barn.


En annan grej är att Sverige inte har nog med kontroller, så det har lyckats komma in IS sympatisörer och andra kriminella. Och det är inte okej! 

Likes

Comments

~ Allmänt & min vardag

Igår så blev det att dra ut på äventyr med Sandra ;D

Vi åkte till Haparanda och shoppade loss på Ikea. Det blev även att åka över till Finland, så vi var utomlands några timmar, haha! :P Lallade runt i köpcentret "På Gränsen". Och höll knappt på att ta oss ut därifrån eftersom vi inte fattade oss på deras jäkla biljettautomat! Så en av dem som jobbade där i parkeringshuset fick komma och förklara för oss xD haha man kunde riktigt känna stupid-Swedes-vibbarna xD

Likes

Comments