~ Åsikter, tankar & känslor

1. När jag kommer hem efter t ex jobbet så slänger jag av mig sockarna och byxorna och intar soffläge.

2. Jag gillar verkligen inte att laga mat.

3. På jobbet så sköljer jag alltid muggen/glaset (som jag ska dricka ur) tre gånger. Det har blivit lite av en tvångstanke xP

4. När jag var liten, gick väl mellanstadiet, så ville jag ha en fågelspindel som husdjur.

5. Jag har alltid velat skriva en egen bok och en dag så ska jag det.

6. Om jag fick vara ett fantasidjur så skulle jag välja att vara en sjöjungfru.

7. Jag är galet rädd för getingar! Jag har aldrig ens vågat döda eller ta i en död geting.

8. För x-antal år sen så var jag i ett destruktivt förhållande där jag blev psykiskt och fysiskt misshandlad. Det var mestadels psykisk och de var/är även den delen av misshandeln som var värst.

9. År 2008 eller om de var 2009 så blev jag misshandlad av en tjej. Det togs upp i tingsrätten och jag fick rätt. Vad som hände henne? Hon fick samhällstjänst, hamnade i belastningsregistret (prick i brottsregistret), fick betala skadestånd till mig... hon betalade inte i tid, så kronofogden fick driva in dem åt mig och hon fick en anmärkning hos dem.

10. Dagens barn och ungdomar kallar jag för Avicii-generationen och ibland går de även under namnet curling-generationen :P

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor


1. Ärlig. Jag avskyr lögner och är dessutom väldigt obrydd i vad andra tycker och tänker om mig. Kan folk inte ta mig för den jag är så är det helt fine för mig. Jag tänker inte förändra mig eller byta åsikter för att passa in, jag behöver och vill inte passa in överallt.

2. Mitt kontrollbehov är både bra och dåligt. Jag försöker lösa det jag kan. Det har tagit många år för mig att acceptera att en del grejer (som har med mitt liv att göra) kan jag inte styra över. Det i mitt liv som har med mig själv att göra som jag kan göra något åt på egen hand, ja det gör jag. Självklart så är de så att jag då och då dippar och hamnar i gamla hjulspår. Men jag jobbar på det och jag har accepterat att det faktiskt räcker. Som man brukar säga: Rom byggdes inte på en dag. Jag vill understryka att mitt kontrollbehov inte innefattar andras liv.

3. Jag är en väldigt bra vän som finns där för dem jag älskar och som jag väl öppnat mitt hjärta för. Skulle offra mitt liv för dem!

4. Mitt tålamod är oftast bra. Men då de väl släpper, då bryter helvetet lös.

5. Kreativ. Jag uppskattar min kreativa sida och då jag väl får ett av mina flows så är jag helt inne i det och koncentrationen ligger på topp.

6. Jag har en hög smärtgräns. Av alla mina tatueringar så är det bara en som fått mig att träda över den där smärtgränsen. Och det är den jag har på ena skinkan. De första 5 timmarna var helt fine, men sista timmen, de var tortyr och jag kunde knappt tänka.

7. Oavsett hur full jag varit och oavsett hur mycket eller lite jag druckit, så har jag (hittills) aldrig varit bakis.

8. Förlåtelse. Jag är inte långsint och har någon sårat mig och kommer med en ärlig ursäkt och verkligen ångrar sig, ja då förlåter jag, för det mesta. Men förlåtelse betyder inte att jag tar tillbaks personen i mitt liv. Jag må vara förlåtande men jag är inte dum i huvudet.

9. Empati. Jag är en förstående och empatisk människa.

10. Säga nej. Jag har inga svårigheter med att säga nej. Vill eller kan jag inte, ja då säger jag det.

Likes

Comments

~ Psykisk ohälsa, ~ Åsikter, tankar & känslor

För några månader sen så gick jag ut med en del av
mitt förflutna som jag under alla år försökt dölja,
försköna och glömma.

Jag intalade mig själv att det berodde på att jag
inte ville att andra skulle se mig som en trasig och svag människa.
Att jag var rädd för att andra skulle ta avstånd från mig och säga sånt som
"Titta där är tjejen som försökte ta sitt liv".


Men allt det var undanflykter. Hela tiden så handlade det egentligen om mig själv och synen på mig själv. Genom att gå ut med det och liksom blotta mig och på så sätt sluta dölja och förmildra mitt självmordsförsök, så insåg jag att den jag varit rädd att erkänna för, var mig själv.

För handen på hjärtat, jag skiter och har alltid skitit i vad andra tycker och tänker om mig.


Jag har byggt upp ett luftslott som gång på gång sprängts.
En del av luftslottet var skammen över vad jag gjort.
Att jag tappat kontrollen så otroligt mycket så att jag faktiskt var nära att dö.

Att jag jobbat så hårt för att dölja och förtränga det, har även utnyttjas utav såna som jag trodde var vänner. De har tryckt ner mig och fått mig att bli desto mer övertygad om att bilden jag haft av mig själv är sanning. Har gått runt med en klump i halsen, rädsla över att de ska sprida ut de. För isf hade jag varit tvungen att erkänna det för mig själv. Det positiva i det är att vänner sattes på prov och jag kunde filtrera bort de som inte var äkta.


När jag gick ut med mitt självmordsförsök så var det som att en sten föll från hjärtat och jag återtog kontrollen.
Och vet ni vad?
Helt plötsligt så kände jag mig inte lika svag nå mer.
Genom att prata om det öppet så behövde jag inte längre förneka det för mig själv och sakta, sakta så kunde jag se mig själv genom "friska ögon", se att det fan var starkt av mig att våga berätta!

Det var för en gångs skull jag som höll i avtryckaren och som sprängde luftslottet... och det var en oerhörd lättnad.

Likes

Comments