~ Åsikter, tankar & känslor

För cirka en månad sen så bestämde jag mig för att tillfälligt sluta äta gris, i och med att jag under jul brukar äta mycket julskinka. Vilket jag kanske kommer göra denna jul också.

Varför jag valt att just avstå från gris?
I många gårdar där grisarna föds upp så lever de under hemska förhållanden. De föds för att enbart bli mat. Många av dem har en liten space där rörligheten är svår. En del suggor är så pass stora och har så pass litet boende så att de inte kan stå upp/gå. De ligger där och föder kulting efter kulting, tills de själv går till slakt. Grisen är egentligen ett renligt djur, men allt för många av dem får leva i allt annat än en renlig miljö. En del grisar får bara se denna misär och får inte se dagens ljus eller njuta ute i det fria.

Även kycklingar lever många gånger under hemska förhållanden. Bor i små burar, ibland får de dessutom dela bur med andra. När jag köper ägg, så har jag alltid valt dem som kommer från lösgående höns. Visst, jag vet att även de vissa gånger inte är helt humant. På en del gårdar så är det där fria väldigt begränsat, pga för liten space i förhållande till hur många dem är. Men det är fortfarande en bättre miljö.

Kossor osv får iaf många gånger njuta av att få gå runt och traska i hagar... för de föds inte upp enbart för att bli mat.

Då jag skulle äta kyckling för någon vecka sen och såg kycklingvingarna, då gick det inte. Jag klarade inte av att äta det.

Jag trodde att det skulle vara betydligt mycket svårare att tillfälligt inte äta gris kött. Men det visade sig vara lätt och jag har inte känt något sug efter de. Inte ens då det var julfest med jobbet och vi hade en massa gott uppdukat.

Det jag bestämt mig för, är att återigen gå tillbaks till en vettigare köttkonsumtion.

~ Äta vegetariskt minst en gång/vecka.
~ Äta mer vilt som t ex älg och fisk.
~ Minimera resterande kött intag.

Att sluta helt, det kommer jag inte att klara. Men att minska, de vet jag att jag kan. För det är så jag gjort förut. Sen så är ju vegetarisk, fisk och vilt jävligt gott :)

Igår så gjorde jag storkok igen och denna gång blev det en vegetarisk lasange med pesto och majs. Himla gott blev det faktiskt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor, ~ Psykisk ohälsa

Jag känner mig som en jävla börda för allt och alla. Vilket säkerligen grundar sig i att det är just så. Och jag förstår varför! Jag står inte ut med mig själv, jag är en börda för mig själv. Men ja, tyvärr så kommer det fortsätta så, så länge jag lever, för jag måste ju umgås med mig själv dygnet runt och kan inte pausa min skalle.

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor, ~ Psykisk ohälsa

So This is the end 
of the movie?


But real life isn't a movie 
You want things to be 
wrapped up neatly 
The way stories do 
You looking 
for answers but 
answers aren't looking for u


Because 
life is a gradual series of revelations 
That occur over of period of time 
Its not some carefully crafted story


It's a mess 
And we're all gonna die


If you saw a movie 
that was like real life

you'd be like 
What the hell was that movie about?


Likes

Comments

~ Psykisk ohälsa

Jag har äntligen, efter många år av flykt, insett och accepterat att jag behöver terapi. En psykolog som kan hjälpa mig att finna de där verktygen som behövs för att kunna hantera de delar ut mitt förflutna som jag år efter år gjort allt för att undvika.

Det sista jag behöver är folks tips och ord i stil med att jag klarar allt helt själv. För det är just såna tankar som hindrat mig under alla år. Sånt jag intalat mig själv sen jag var liten och har levt med den övertygelsen, sett mig som svag de gånger då jag behövt be om hjälp.

Jag vet att folk inte säger sånt för att vara elak, men då jag säger att jag inte ska ha såna tips eftersom de med, ​facit i hand, faktiskt är skadligt för mig, så hoppas jag att de personerna respekterar det!

Jag behöver upprepa för mig själv att jag inte klarar allt detta själv, som en påminnelse om att jag inte ska låta min envishet dra iväg och landa i något slags dröm-läge där jag släpper allt för att "jag kan själv".

Mina allra närmsta vänner är medvetna om hur jag är/kan bli, och jag hoppas verkligen att de kan påminna mig de gånger då min envishet börjar spinna iväg. Jag tvivlar dock inte på det, för de har redan hunnit påminna mig vid ett flertal tillfällen.

Likes

Comments

~ Gott & Blandat, ~ Shopping & presenter

Min nuvarande mobil har skaffat sig ett eget liv nu den senaste tiden. Blir överhettad och laggar, slår av sig, låsknappen vill inte alltid fungera osv.

Men jag är ändå lite stolt över att den faktiskt levt över 2 år tillsammans med mig.

Haha jag har tappat den så jävla många gånger! Rakt ner i alla möjliga underlag, folk har råkat sätta sig på den, jag har spillt läsk osv på den, har kastat den i väggen, slagit ner den i ett marmorbord.

Nu har jag (finally) köpt en ny mobil :D

Jag visste och vet exakt vilken mobil jag vill ha och till vilket pris. Förra veckan så var jag in på elgiganten och sa något i stil med:

-Jag vill ha denna mobil, fast rosa och till samma pris som halebop erbjuder på sin hemsida.

Den rosa hade tagit slut, så de fick beställa in den och nu har den anlänt. Håller tummarna för att jag kan ta mig dit redan idag och hämta den :)

Lite om mobilen då
 • Skärmstorlek 5.2 tum
 • Fingeravtrycksläsare
 • Vattentålig
 • Hållbart gorilla glas (displayen
 • Android 8.0 Oreo
 • 13 megapixel på främre kameran
 • 19 megapixel på bakre kameran
 • Motion Eye™-kamera
 • Filma i unik superslowmotion
 • Första och enda mobilen med 3D skapare
 • Kraftfulla stereohögtalare
 • Internt lagringsutrymme 64 GB
 • Möjlighet att bygga ut minnet med micro SD-kort på upp till 256GB
 • Material (skal/ytterhölje) Aluminium

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor

Minnena finns kvar.

Då killar ansett sig ha rätt att ta på en, komma med kommentarer och granska ens kropp. Det värsta är att vi tjejer i yngre år typ "accepterar" det, för det är ju så killar är och det kan vara svårt att veta hur det egentligen ska vara. Att anmäla finns sällan på kartan, för det är nå man "som tjej är van vid".

Kommentarer som:

~ Tjejer mognar snabbare än killar, men sen om några år så växer även de upp. ~

~ Slår han dig, så är han kär i dig. ~

Har nog de allra flesta fått höra under barndomen och tonårstiden.

Dom minnena som smärtar mest, är våldtäkterna. Det är händelser som jag förträngt och intalat mig själv att det var något som jag också ville, att vi var två om beslutet. Innerst inne så har jag förstått att det inte var så, för då jag räknar upp vilka jag haft sex med, så har jag alltid hoppat över de personerna.

Nu känner jag att det fan är läge att faktiskt erkänna det och inte bara för mig själv.

Som den gången då jag ville vara schysst mot någon som jag trodde var min vän.

Vi var på samma fest och sen då jag skulle gå hem så var han också trött. Det enda jag erbjöd var min bäddsoffa, istället för att han skulle behöva sova på en soffa i en lägenhet där de fortfarande var fest. Han tog sig friheten att lägga sig i min säng och jag tänkte: "jaja, nog kan vi sova i samma säng, vi är ju ändå vänner och vi ska bara sova".

Det tog inte länge innan hans händer var på min kropp och hans äckliga mun i mitt ansikte. Jag försökte knuffa bort han, men han höll fast mig. Jag bad han sluta! Försökte ta bort hans händer och tröck ihop mina ben som han drog isär. Jag sa nej gång på gång. Tillslut så orkade jag inte kämpa emot något mer. Utan lät de ske och hoppades att de snart skulle vara över, medan jag försökte hålla tillbaks mina tårar.


Dagen efter så började förnekandet... jag intalade mig att jag också hade velat ligga med han. Att det var bådas beslut. Tillslut så lyckades jag övertyga mig själv. Men som sagt, innerst inne så visste jag sanningen. Och hans namn har jag aldrig räknat in bland "de jag legat med", för undermedvetet så har svaret alltid funnits där: det var inte ett samlag, det var en våldtäkt.

Likes

Comments

~ Åsikter, tankar & känslor

Det börjar redan i barndomen med kommentarer som:
-Om en pojke slår dig, så är han kär i dig.

Det är inte våra flickor vi ska lära, utan våra pojkar.

Flickor ska inte behöva ta emot tips på hur de ska undvika att bli utnyttjade. Det ska vara en självklarhet, att de inte hamnar i en sån situation.

Det är upp till oss att uppfostra pojkar till att respektera alla. Det är upp till oss att lära dem att de inte finns "ett starkare kön".

"Alla känner någon som blivit sexuellt utnyttjad... men ingen känner en våldtäktsman"

Likes

Comments

~ Shopping & presenter

Idag så hämtade jag ut mitt paket med det jag beställt från adlibris :) Förutom födelsedagspresenter (till Emma och till brorsan) så köpte jag två förpackningar med färgpennor (varav ena packet består av metallic färger) och ett paket med tuschpennor :) Då jag såg det där mega-packet med färgpennor så kunde jag inte hålla mig, haha trots att jag redan har massor av pennor som enbart används till mina art therapy målarböcker :) Tuschpennorna ska jag använda till mitt brevskrivande :)

Sista helgen i oktober så var jag, mamma och brorsan på en loppis :) Där hittade jag (ids inte lägga ut bild på allt) två st Victoria's secret bodymists, Nemi jul utgåva, svart väska med nitar, magneter, en topp och några presenter :)

Har även införskaffat några nya snöglober till min samling :) Plus att min vän Malin köpte med sig en från hennes Wilmington resa :) Och pappa överraskande mig med en snöglob från Kroatien :)


Min andra Malin vän gav mig ett super fint vinglas som tack för att hon fick låna kläder utav mig, som hon hade på en maskerad :)

Likes

Comments