Vad heter Jim Jon Ungs pappa?
Jim Jon Ung gammal!

Vad sover lejonkungen?
I simbassängen!

Det var en bonde som var så fattig så att han inte hade råd med en hink,
det enda han hade var en katt som spann

Det var två duvor som skulle tävla och se vem som kom först.
Den ena duvan kom först,
då sa den andra du’van

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så var årets pepparkaksbak och pysseldag genomförd. Med stöd av alla barn, svärdöttrar och barnbarn gick det som vanligt galant att baka. Frugan hade det hetaste jobbet vid ugnen men lyckades få samma färg på alla hundratals pepparkakor.
Samtidigt med baket byggdes två fina pepparkakshus och pysslades det för fullt. Småpysslet med de sju små, pyttesmå, dvärgarna blev inte riktigt klart, men i morgon så.
En fin och trevlig tradition som snart passerar sitt 15-års jubileum.

Bara en del av alla pepparkakor!

Likes

Comments

Nu behöver jag tips och stöd!

I miljöer som på bilden vill jag rusa fram antingen till fots eller med MTB!

Men efter en tids kamp med höften fick jag idag beskedet artros i höftleden. Just idag när det kändes bättre än på länge. Så det blir att bita ihop, käka värk och antiinflammatoriska tabletter i omgångar, akupunktur, sjukgymnastik, träna cykling och gymma utan att ta i för mycket där höften är inblandad. Samtidigt avlasta genom viktminskning. Cyklingen går det bra att fortsätta med men då lite försiktigare och bättre förberett, inte min starka sida direkt att ta det försiktigt, skit!!

Jag som var inriktad på Göteborgsvarvet 2018!

Men fan den som ger sig. Än har jag inte gett upp eller köpt käpp. Jag behöver era idéer och förslag för att få ordning på detta, så känn er fria att föreslå..

Likes

Comments

Efter Slottslunchen spenderade vi ett par härliga dagar med de två yngsta barnbarnen. Även de fulla av glädje och energi.
Som vanligt många intressanta samtal, bus och lek. Femåringen är redan en hejare på att spela Fia, dock vill hemskt gärna även tvååringen vara med och vad det slutar i förstår nog vem som.

Hoppa och studsa i möbler gillas mycket även om jag tydligt signalerar mitt ogillande och vilka risker det innebär. Sekunden innan mitt tålamod tar slut händer så det jag varnat för, efter en frivolt hamnar yngsta fröken på högen med bollar. Givetvis ringer deras mor några sekunder senare upp på FaceTime för att kolla att allt frid och fröjd. Jag fick skämmas även om jag inte fick några bannor!

För att bryta tårar och gnissel tog jag fram min drönare och skruvade ihop det sista för att få den upp i luften. Tänk vad spännande det blev att hjälpa till med en påse små, jag menar verkligen små, skruvar. Provflygning inomhus, sen ut i den kolsvarta kvällen, båda tjejerna med ficklampa och jag med drönaren. Lite vind var det men det var inte det som ställde till det! Efter ett par rundor några meter över tomten tog dock både barnens och min nyfikenhet över. Häftigt att flyga högre och högre. Det piloten, d v s jag, missade var att vinden drog fram några meter upp. Väl uppe på ca 10 m började drönaren driva iväg, jag gjorde alla fel som går och den kraschade i toppen på de höga albuskarna. Där satt den 8 m upp och blinkade uppfordrande med alla sina lampor. Då kommer bonden med sin mega-traktor och håller på att köra av vägen när han, förmodar jag, tror sig se ett UFO.
Vad att göra i mörkret, stege funkar inte! Kommer då på att unga herrn, som inte var med, har ett långt metspö i stugan. Fram med det och dra ut alla sektioner. Jag når precis drönaren och lyckas med understöd av tjejerna och deras ficklampor få ner den. Rast vila för den dagen.

Nästa dag blev det tjejernas favoritmat hela dagen, tacos till lunch, fika i Borgholm och pannkakor på kvällen.

Dagen efter kommer deras pappa för att hämta hem dem. När det börjat skymma berättade de två små om våra flygäventyr. Rätt gissat, pappa måste visa hur det går till. Även han missar så klart vindarna som alltid sveper fram över trädtopparna. Denna gång försvann drönaren ett par kvarter bort. Efter en lång stunds smygande på grannarnas tomter hittar vi till slut den blinkandes ett par meter från ett platt tak. Nu får den faktiskt vila några månader.

Så gick läslovet mot sitt slut, ett fint lov på många sätt.

Likes

Comments

Natten hade krönts med ett gnistrande täcke frost när jag hoppar upp. Vilken morgon.
Dagen kröntes sen med slottslunch med tonåringarna.
Båda står klara när de ska hämtas. Ingen av dem hade besökt Telebogs slott tidigare.
Slottet som ligger ett stenkast från centrum är pampigt och blir pampigare ju närmare man kommer. Entrén kan inte bli pampigare än där.
På plats åt vi mycket god lunch och efterföljande Cream brulée med kaffe. Därefter en liten rundtur i Anna Koskulls slott och domäner. Unge herr tonåring som sovit i en bil i natt och var trots det intresserad, artig och förde sig som en gentleman. Unga fröken förde sig som den fina dam hon är. En mycket trevlig lunch som vi gamlingar lägger till samlingarna närmast hjärtat.
Planen var sedan Kulturparken Småland. Med unge herrns begränsad sömn började tydligt ta ut sin rätt även om han höll god min. Även vi andra började vackla så det blev en fika och snack på VTC i stället.
Vilka fina tonåringar det finns och vilka förmåner jag har som får umgås med några av dem👍
Sen hem och fixa innan vi får umgås med våra två minsta barnbarn ett par dagar.
Livet är härligt, eller som Knap Ola sade, ”Livet är en glad stund!”

Likes

Comments

I går hade jag förmånen att få spendera några timmar med en härlig tonåring. I dag mötte jag som hastigast inspirerande och trevliga Ellen som pluggar på Chalmers så två möten som gör mig väldigt glad, inspirerad och gör att jag får en stark tro på framtiden

Som gubbe blir man så häftigt påverkad av att lyssna på all den klokhet vår unga besitter, vartifrån får dom allt? Jag har funderat på detta och rätta mig om jag har fel. Informationsöverflödet i alla våra medier tror jag påverkar ung som gammal oavsett om vi vill det eller inte. Ju mer jag tänker på det och skillnaden mot när jag själv växte upp ju klarare står det att det påverkar unga, faktiskt för tidigt för ge dem en hyfsat bekymmersfri uppväxt. Inte ska våra ungdomar behöva se och höra allt elände som sker på hela vår jord, kan man tycka. I min barndom undrar jag hur mycket internationella händelser, som i dag oftast negativa, som nådde mig. De som satt avtryck på min generation är få men dock starka. De starkaste är Kubakrisen och mordet på JF Kennedy, svaga bilder av invasionen av Prag finns också.
I dag då, det är väl hur många bombdåd, krig, terrororganisationer, galna maktsjuka presidenter och statsöverhuvud som kastas på oss från alla möjliga media, dagligen. Är det verkligen rätt att pumpa ut allt elände rakt ut och i princip kanske beröva vår ungdom på upplevelsen av ett tryggt samhälle?
De två tjejer jag träffat dessa dagar har trots allt detta en klokhet, vänlighet och empati som är enorm. Men orkar alla unga stå emot allt elände vi bombarderas med? Hoppas innerligt det!

Tycker du inlägget är rörigt, må så vara, men jag tycker det är skönt att få skriva av mig!

Likes

Comments

MTB-väder

Mellan förmiddagsskurarna gav vi oss iväg två polare och jag för Växjö-runt. Kladdigt, blött och blåsigt men syrerikt, härligt och vackert. Precis som jag vill ha det. ”Någon” hade glömt plocka med ombytet så det blev en ”kall” lunch och eftermiddag. Helt enkelt dålig planering som straffar sig. Härliga kompisar man har, alltid någon av oss som driver på så det blir MTB eller gym.
Lunchen var inte kall, det var jag som var det, den var fantastiskt god och satt fint efter de dryga 4 milen.

Givetvis drar kärlekens tid, efter lunch, hos tandläkaren ut!

En härlig dag men massor av fint, men ett uns av ”Surgubben” kan trots allt anas mellan raderna, eller?

Likes

Comments

Ja vilken dag!
Började med ett par timmar med macheten i slyn utanför tomten. Det gjorde skillnad kan jag lova, fri sikt i alla riktningar. Nu inväntar jag att ”någon” hämtar allt.
Kärleken mår bra trots en tuff dag i går, det betyder oerhört mycket även för mig.
Så damp SMS:et ner som spikade ett A till bästa vännen, så himla härligt och välförtjänt!
En stund senare var det dax för min sjukgymnast att plåga mig med nålar, elektricitet och höftstretchar.
Inget ont som inte har något gott med sig, hon är skicklig, trevlig och vi hade i dag ett mycket intressant snack om österländska metoder och mediciner. Spännande.
Ringde vännen och ännu ett härligt och intressant samtal som toppades med ett SMS med tid för MRT redan i morgon. Flyt kan man lugnt säga.
Passerade även tyginsamlingen och tog adjö av en stor kasse gamla kallingar och strumpor med en lite ceremoni!! Tänk om de kunnat tala!
Så även i dag svårt att leva upp till Surgubben😎

Likes

Comments

Instagram@redmanse