Glutenfri, Lättlagat, Mat, Mjölkfri, Vegetariskt

Här kommer ett gott vegetariskt recept, som man fritt fram kan välja att justera enligt sina egna smaklökar ;) Jag har tyvärr inga exakta mått på ingredienserna, utan man kan fylla paprikorna enligt rester i kylskåpet eller efter önskad mängd.

Ingredienser
  • ca 4-5st paprikor
  • ca 1-2portioner (rå-)ris
  • ca 1 förpackning bönor
  • ca 1 portion quinoa
  • ca 1st zucchini
  • ca 200g svamp, ex. champinjoner
  • ca 1st lök
  • ca 1påse majs
  • ca 3msk sötsur sås
  • ca 1-2msk soyasås
  • kryddor: persilja, peppar, salt, olja
Instruktioner
  1. Förbered fyllningen - koka riset och quinoan. Sköj bönorna och majsen. Skär zucchini, svamp och lök i passliga bitar och fräs dem i lite olja.
  2. Skär bort "hatten" på paprikorna och ta ut kärnhuset.
  3. Smörj in dem i lite olja och krydda med salt och peppar.
  4. Grädda dem i ugnen ca 10-15min på 180 grader.
  5. "Sug" upp fukten som samlats i botten på paprikorna med hjälp av hushållspapper.
  6. Blanda fyllningen i en stor skål - Ris, bönor, quinoa, zucchini, svamp, lök, majs, sötsur sås och soya sås.
  7. Fördela jämnt i paprikorna och servera genast ELLER grädda ytterligare i ugnen 10-15min.
Bilden lånad från Linas instagramkonto.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Glutenfri, Lättlagat, Mat, Mjölkfri

Jag måste erkänna att jag (tyvärr) hör till dem som inte tycker om att äta sallad som mat. Som påstår att man inte blir tillräckligt mätt på det. Men när det gäller denna sallad får jag nog ta tillbaka det. Man blev riktigt mätt på denna sallad och blandningen av smaker var helt perfekt :)

Ingredienser
  • 140g bacon (minst )
  • 2st avokadon
  • 2-3 tomater
  • 1 bit purjolök (ca 10cm)
  • 50-100g valnötter (eller andra nötter)
  • 0,5-1 salladshuvud
  • 1 msk citronsaft
  • 2msk olja
  • 2msk chilisås
Instruktioner
  1. Strimla bacon och stek dem knaprigra i en stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Skär salladen i mindre biten.
  3. Tärna tomaterna.
  4. Skär purjolöken i bitar.
  5. Ta ut kärnan från avokadona och skär köttet i bitar.
  6. Hacka nötterna.
  7. Blanda allt i en skål, även baconen.
  8. Tillsätt dressingingredienserna.
  9. Servera genast så avokadon inte blir brun :)

Likes

Comments

Efterrätt, Glutenfri, Lättlagat, Mjölkfri, Vegetariskt, Frukost

Det här receptet fick jag redan för länge sen av en kompis men av någon konstig anledning blev det inte av att göra den då. Men nu! 🙏🏻

Till denna frukosttårta ska man egentligen ha en springform (form med löstagbara kanter) men eftersom jag inte hade det så använde jag en vanlig matlåda av större modell med dubbla bakplåtspapper.

Ingredienser
  • 4dl müsli (såhär i efterhand hade jag gärna haft en nötigare müsli, men alla fungerar, även glutenfria müslin)
  • 1dl kokosolja
  • 1pkt (0,75l) planti soygurt vanilj
  • 1st barnmatsburk, mangosmak
  • 1st mango
Instruktioner
HÄR kan ni kolla en superbra videobeskrivning som jag själv också gick efter. Som ni märker så använder hon andra smaksättningar i videon, men där kan man välja och vraka som man själv vill ☺️

  1. Sätt bakplåtspapper i en form.
  2. Mixa mûŝlin lite i en mixer eller med stavmixer (var försiktig, speciellt om du använder stavmix!)
  3. Blanda 4dl müsli med 1dl kokosolja.
  4. Tryck ner blandningen i formen.
  5. Häll på soygurten.
  6. Frys in i minst 6h.
  7. Häll på barnmaten.
  8. Dekorera med t.ex. mangostavar.
  • Låt tårtbitarna stå framme ca 15-20min innan de avnjuts ☺️

Likes

Comments

Glutenfri, Lättlagat, Mjölkfri, Mat

Jag stod i butiken och funderade vad jag skulle laga för mat som var både snabb att tillreda, billig och semi nyttig. Fick helt blackout men plockade sedan med mig en batat, broccoli och ett paket maletkött.
Medan jag sedan hemma tillredde maten fundera jag på vad man skulle kunna kalla denna rätt, och det ända jag tyckte passade bra var "vuxen-barnmat" 😅😂🙈

Ingredienser
  • En batat (ca 500g)
  • Maletkött (ca 400g)
  • En skvätt vätska (vatten, mjölk, havremjölk..)
  • Kryddor (t.ex. Grillkrydda)
  • Broccoli (tillbehör)
Instruktioner
  1. Sätt vatten i en kastrull och koka upp.
  2. Skala bataten. Skiva i mindre bitar och sätt ner i kastrullen. Låt koka tills den blivit mjuk.
  3. Bryn färsen och krydda enligt önskemål.
  4. Häll bort vattnet från kastrullen och tillsätt önskad vätska (jag använde havremjölk, ca 0,5dl).
  5. Mosa med elvisp och tillsätt sedan köttfärsen. Rör om.
  • Broccoli kan ätas på många olika sätt. Vissa föredrar den rå, andra genomkokt. Själv föredrar jag att äta den då det kokat ca 1min.

Likes

Comments