Mitt bästa tips för att uppleva staden och är att hyra cykel då det är en väldigt cykelvänlig stad. Bara cykla runt och se sig omkring och ta ett stopp när en ser ett mysigt ställe eller butik. Det finns så många mysiga ställen i små gränder och på bakgator som kan vara svåra att hitta annars.

Vackra hus, fasader och dörrar i oändlighet.....

Och alla vackra snittblommor och växter....vill ju bara köpa med mig alla hem!

T O R V E H A L L E R N E

Ligger nära norreport och är en saluhall ute och inne. Här kan en gå runt och njuta av alla fina blommor och grönsaker. Äta och dricka gott. det finns stor variation på maten och var och en kan köpa vad den är sugen på eller ännu bättre, köpa lite olika och dela på.

K ø d b y e n

Köttbyn ligger i Vesterbro (nära centralstationen) och här finns många olika restauranger, hak och uteställen. Varje lördag och söndag på sommaren har de även en matmarknad med massa god mat och dryck......OCH ett aperol spritz stånd som inte får missas (den dryck jag saknar mest denna sommaren haha).

Copenhagen Streetfood – Papirøen

Rätt över Nyhavn finns papirön och Copenhagen streetfood som är en stor matmarknad med foodtruks och barer inne i en industrilokal. Här finns allt och lite till...kom hit hungrig, ha gott om tid, dela och njut av mat från hela världen, När det är fint väder kan en låna en solstol, slå sig ner precis vid kanalen och njuta till max av den sköna stämningen. Vid årets slut kommer detta tyvärr stängas ner MEN grundaren har nya planer på ett nytt ställe nästa år, på Refshaleøen som ligger lite längre bort. Jag väntar med spänning på resultatet! Tills dess får ni passa på att besöka Papirön!

Ha en skön Söndag!

Kram

Rebecca

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vilken magisk kväll det var igår, den bästa tiden är verkligen nu. Det är dagar och kvällar som dessa som en minns och längtar till den mörkaste tiden på året. Försöker påminna mig om att stanna upp och njuta av livet här och nu. Samtidigt som jag vill att juli och augusti skall gå fort då jag längtar så efter att få träffa och lära känna mini som ligger i magen.

Ha en härlig vecka och njuuut

Kram

Rebecca

Likes

Comments

Nyss gjorde jag och min kära bror flädersaft för första gången och jag blev förvånad över hur lätt det är...och GOTT! Vi tyckte att vi gjorde mycket men det börjar redan ta på det så det får nog bli en omgång till innan flädern blommar över.

Recept för drygt 5 liter koncentrat

Vi använde oss av:

60 st fläderblomsklasar

4 st stora citroner

3 liter vatten

2,5 kg strösocker

100 g citronsyra

Skölj blomsterklasarna i kallt vatten, skiva citronerna tunt och lägg det i en stor bunke. Koka upp vattnet och ställ av plattan, rör ner socker och citronsyra tills det löser upp sig och blanda med fläderblommorna och citronskivorna. Låt stå i kyl eller svalt i 3 dygn. Sedan är det bara att sila och hålla på flaskor, frys ner för längre hållbarhet.

Önskar er en skön söndag!

Kram

Rebecca

Likes

Comments

I mitt senaste jobb för vårt lokalblad (www.lokalbladet.com) har jag gjort inspiration till sommardukningen.

Nu har vi en hel sommar full av middagar och sena kvällar under bar himmel framför oss. Att lägga lite extra krut på små detaljer som att pynta maten med blommor eller duka fint förhöjer den härliga sommarkänslan med enkla medel. Duka bordet med inspiration av en sommaräng och frossa i grönska och skira sommarblommor. Att blanda vaser och flaskor i olika storlekar och former gör det härligt och operfekt tycker jag.

Receptet på rabarberiste med mynta hittar ni här.

Ha en riktigt härlig start på helgen och kanske till och med semestern?

Kram

Rebecca

Likes

Comments

​Hoppas att ni alla har en härlig midsommarhelg med allt som hör där till!

Att binda blomsterkransar är en tradition som jag aldrig sviker. Älskar att använda alla strån och annat vackert som växer ute just nu och detta kombinerat med stående favoriter som hortensia och stjärnflocka. Så vackert i sin enkelhet. 

Njut, ät massor av gott och ha en skön fortsättning på helgen, 

Kram

Rebecca


Likes

Comments

Här kommer mitt senaste jobb för vårt lokalblad (www.lokalbladet.com) där jag gjort inspiration till uteplatsen.

På våren och sommaren är det härligt att ”flytta ut” vardagsrummet och spendera så mycket tid som möjligt ute, när vädret tillåter såklart. Det viktigaste när man inreder uteplatsen är att det skall vara skönt att sitta och att skapa en mysig och trivsam miljö.

Att blanda olika material på möbler, krukor och textil gör att det blir härligt och personligt. Ett tips är att innan man börjar köpa nya saker och sätter igång att inreda, tänker ut ett tema och vilka toner man gillar och sedan håller man sig till det. Kanske är det även lättare att leta efter inspirationsbilder och sätta ihop för att veta vilken stil man gillar och vill eftersträva. När det gäller växter är det fint att ha olika höjder och former. Ett tips är att ha gröna växter och bryta av med några blommande. Tänk alltid på att plantera växterna i rikligt med jord så att de har plats att växa samt att dräneringen funkar. När man övervintrar perenna växter i kruka är det även bra att isolera med frigolit, liggunderlag eller liknande.

Ha det fint!

Kram

Rebecca

Likes

Comments

​Nybakat alltså....så gott! Jag var och plockade rabarber hos min farmor och passade på att baka en rabarberkaka med kardemumma och ett iste av rabarber och mynta. Blir lika förvånad varje gång över hur fort det faktiskt går att baka och undrar varför jag inte gör det oftare. 

Rabarberkaka

Du behöver:

75 g smör

1 tsk malen kardemumma

2 ägg

2 1/2 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2- 3 stjälkar rabarber

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader med över och undervärme eller varmluftsugn

Smörj formen med smör och häll på mandelslpån eller mandelmjöl

smält smöret

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt

blanda i mjölet, bakpulvret, smöret och kardemumman och häll i formen

hacka rabarber i små skivor och lägg på toppen. 

Grädda i 25-30 min.

Jag toppade med lite florsocker för syns skull:)

Iste av rabarber och mynta 

Du behöver:

4 stjälkar rabarber

1 näve mynta

1 dl socker (rör-, farin- eller vanligt strösocker)

1, 5 liter vatten

Gör såhär:

Lägg myntabladen i 5 dl kokande vatten och låt stå och dra.

​hacka rabarberna i skivor och häll i en kastrull med sockret och 1 liter vatten. Låt sjuda till rabarberna har kokat sönder, ca 30-40 min. 

Blanda allt och sedan sila bort rabarberresterna och myntabladen. 

Lägg i isbitar och frysta hallon. 

S M A K L I G   F I K A 

​Kram

Rebecca


Likes

Comments

Igår var jag ledig och passade på att plantera i mina utekrukor. Planterade mitt stora fikonträd, bambuträd, Digitalis, olika salladsblad och kryddväxter. Har varit sugen på att laga någonting med nässlor i flera dagar och funderat på vad jag skulle kunna laga. Har aldrig tidigare gjort det men har blivit inspirerad på sociala medier där jag sett att andra har gjort nässelsoppa med mera. Det är ju så härligt att ta vara på det vi har, speciellt det som antagligen ändå skall rensas bort i trädgården. Tänkte att en matpaj med nässlor och annat gott kanske inte är en dum idé och det visade sig faktiskt bli riktigt lyckat så jag tänkte dela med mig av receptet.

Pajdeg:

3 dl valfritt mjöl (jag använde vetemjöl)

125 gram smör

3 msk kallt vatten

en liten nypa salt

Skär smöret i små bitar och nyp ihop till en deg, fördela den i en form och nagga med gaffel, låt stå i kylen i en halvtimme och sedan förgrädda i 10 min, 225 grader varmluft eller över och undervärme.

Förväll nässlorna och glöm inte att använda handskar hela tiden du håller på med dem:

Skölj nässlorna noga och ta bort bladen från stjälkarna. Lägg i dem i kokade vatten med en nypa salt, koka i några minuter och häll sedan av vattnet i ett durkslag. När nässlorna svalnat klämmer man ut vätskan.

Fyllning:

Förutom nässlorna använde jag sparris och zucchini. Skar dem i bitar och blandade runt med nässlorna i formen. Toppade med getost.

Äggstanning:

Rör ihop 2 ägg, 2,5 dl grädde, 1 paket färskost, en pressad vitlöksklyfta, persilja, basilika, salt och peppar.

Häll över äggstanningen och grädda i ca 30 min på 200 grader.

Jag serverade med sallad och en kall sås med citron, vitlök och örter.

Hoppas att ni gillar det!

Kram

Rebecca

Likes

Comments

Dessa underbara handdukar heter Waffle och kommer från danska HAY, du hittar dem här.

Så mycket snyggare med en diskborste i trä, även denna kommer från danska HAY. Du hittar den här.

Detta är mina vårfavoriter från Moodings.com som gärna hade fått flytta hem till mig.

Poster HÄR / Handduk HÄR / Överkast HÄR / Dörrmatta HÄR / Tallrikshylla till barnrummet eller köket HÄR / Poster HÄR / Picknickkorg HÄR / Galgar HÄR / Diskborste HÄR / Poster HÄR

Med koden REBOLO25 får ni 25 % rabatt på Moodnings.com så passa på! (koden gäller från 12-14/5)

Ha en härlig start på helgen!

Kram

Rebecca

Inlägget publiceras i samarbete med Moodings.com och innehåller addlinks.

Likes

Comments

Jag har varit på jakt efter en antik spjälsäng/vagga och letat på auktionssajter och blocket utan någon lycka. Men häromdag såg jag en som var tillsalu via instagram. Bara en liten bagatell....den råka befinna sig i Landskrona. Tur att jag har världens snällaste sambo som ställer upp på alla mina infall och detta blev en riktigt mysig utflyktsdag trots många timmar i bilen.

Tack vare gulliga och mycket hjälpsamma Helena på Skumpa & Spaljé fick jag lägga undan sängen och hämta den idag trots att de hade stängt! Åh vilken mysig butik, åk dit om ni har vägarna förbi. Nästa helg har de även ett event med flera andra mysiga inrednings och blomsterbutiker där omkring. Kika in deras instagram här.

På vägen hem gjorde vi ett stopp på Linnea trädgården i Helsingborg, så mysigt ställe med inredning, blommor, kläder, barnsaker och café i härliga växthus! Det blev även ett stopp i Höganäs saluhall och magasin 36, där vi åt lunch och kikade runt.

Nu blir det soffan resten av kvällen här hemma, hoppas att ni har haft en härlig helg!

Kram

Rebecca


Likes

Comments