Header

Det känns verkligen som fredag idag, jag har mest bara suttit och arbetat med en av de sista skrivuppgifterna för kursen och hoppas att den ska hinna bli klar. Dessutom kommer min pojkvän över ikväll för första gången sedan terminsstarten! Känns som att det alldeles strax är helg fast det ju egentligen dröjer lite till. :)

Hursomhelst tänkte jag delge en intressant iakttagelse jag nyligen gjort vad gäller skillnader mellan svenskan i Sverige och Finland! Även om min dialekt hemifrån vanligtvis inte märks så mycket har jag ju fortfarande ett tillhörande ordförråd. Det är inte enbart uttal som skiljer sig mellan de svenska och de finlandssvenska dialekterna. Idag när jag kollade igenom en del av kurslitteraturen hittade jag nedanstående lista och reagerade på ordet nojsa.

Därifrån jag kommer betyder nojsa att en tjatar eller för oväsen, så jag tyckte ju inte att nojsandet och skojandet på filten lät särskilt trevligt. Efter en snabb googling upptäckte jag däremot att nojsa här antagligen betydde gosa eller mysa! Är det någon av er läsare som faktiskt använder ordet nojsa på det viset? Jag har då aldrig hört eller läst det här i Sverige tidigare! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi var båda bomull och skira tyger med pulserande hjärtan utanpå. Våra fingrar och ord var trasigt glas och rostig metall. Våra drömmar och tankar var tunt spindelnät i vinden. Du brast och jag söndrades, vi gick båda itu. Men hur skulle vi ha kunnat veta, vi såg ju båda likadana ut? Det var samma vilsna ögon, samma mjuka yttre, samma sårbarhet. Hur kunde vi veta att vi skulle kunna skadas av någon som lika gärna kunde ha varit oss själva?

Likes

Comments

Befarade att jag mest bara skulle ligga och läsa idag, kände mig inte alls motiverad att ens kliva upp imorse. Men nu med facit i handen har jag ju faktiskt fått en hel del gjort idag: har bland annat kommit igång med en av nästa veckas skrivuppgifter, skrivit ett mejl jag länge gått och skjutit på, tvättat lite, diskat och kokat en massa god potatis- och purjolökssoppa. (haha)

Just nu överväger jag om jag ska teckna eller läsa innan kvällsteet, tänkte se på någon film till det men har ännu inte bestämt vilken. Jag såg om den härliga filmen "Det levande slottet" igår (ta och se den om ni inte gjort det redan!) så är nästan sugen på att titta på mer av Studio Ghibli ikväll men har verkligen ingen aning om vilken jag skulle välja isåfall. Nåja, jag hoppas ni alla har en fortsatt trevlig helg! Ska se om jag kanske får ihop någon konstuppdatering innan helgen är över. :)

Likes

Comments

Kursen vi inledde terminen med innebar rätt mycket grupparbete så jag har varit tvungen att närvara i skolan oftare än vanligt. Därmed valde jag att inte blogga just då, men nu när vi bara har en vecka kvar på kursen och grupparbetet klart jobbar vi mera hemifrån med skrivuppgifter istället. :)

Bland annat har vi tillverkat en affisch, som jag faktiskt tänkte visa för er! Den förklarar och marknadsför ett designförslag för en lärarhandledning vi skapade. (en lärarhandledning är ett stöd för lärare i undervisningen, till exempel genom instruktioner för hur en lektion kan vara upplagd)

​Nu i helgen ska jag förhoppningsvis komma igång med en av skrivuppgifterna, så att det inte blir alltför mycket arbete nästa vecka liksom. Annars kanske jag målar och tecknar lite, men tråkigt nog råkade jag glömma mina favoritpennor förra gången jag var hemvia så får kanske passa på att öva med mitt kol. (haha)

Likes

Comments

Det regnar i flera dagar. Himlen är mörk och tung, den vilar mot trädkronorna och stryker sig mot mina tinningar. Blad, strån och stjälkar viker sig tyngda mot marken. Jag väjer för vattenpölar, sniglar och daggmaskar på vägen hem och klamrar mig huttrande fast vid paraplyet. Tanken på dig värmer visserligen, men bara i hjärtat.

Likes

Comments

​Att åka till Paris är för mig lite som att åka till studieorten eller hem till familjen. Paris är hemma, där hittar jag och där känner jag igen mig. Det är bekant och det känns bra att vara där. Men vi har också rest dit mycket under åren, det är ingen känsla som kommit av sig själv. Därmed vill jag också ursäkta att bilderna inte är lika intressanta i detta inlägg, men tyckte efter noggrann övervägning att det skulle bli lite märkligt att inte publicera några därifrån alls.

Likes

Comments

​Mont Saint-Michel ligger också i Normandie och är ett gammalt medeltida kloster som byggts en bit ute i havet. När det är högvatten blir det en självständig ö.

Likes

Comments

Hoppas alla haft en bra sommar! Min skola har börjat nu så jag tänkte även försöka komma igång med bloggandet igen. Dock tänkte jag inleda med ett par foto-inlägg följande dagar från vår familjs Frankrikeresa i sommar, jag tog så många fina bilder som jag gärna vill dela med även er! Vi besökte Bayeux, Mont Saint-Michel och Paris vilka vi alla även åkte tåg emellan. Idag visar jag därmed bilder från Bayeux som är en mysig kommun i Normandie.

Likes

Comments

Himlen äter upp oss. Tuggar långsamt i molnens virvlande framfart för att svälja oss abrupt vid solnedgångens färghav. Vi drunknar i natthimlens mörker och låter våra själar sväva med stjärnfallen. Allt för att återfödas vid gryningens första ljus. För att skimra i daggdropparna eller frosten. För att återförenas med ljuset vi en gång varit.

Likes

Comments