Postad i: Fotografering, Kärlek, Mat

Hej fina ni❤
Jag kan inte med ord beskriva vår kväll. Så det får bli med ett helt gäng fina läskande bilder. Tapas är något av det bästa jag vet. Plockmat i överlag liksom..

Så tapas hela kvällen med min fina make. 😍 Parmaskinka, ölkorv, fikon, Ridderheims oliver och kronärtskocka och tomater i olika färger. I ugnen väntar paprikor fyllda med Salsiccia al limone, purjolök och Creme fraiche med örter. Dessa toppads med buffalo mozzarella.
Baguetter smetade med Brushettan som vi köpte i Palma grillas också i ugnen. Seriöst.. 😋 Den var supergod!

Innan de fyllda paprikorna åkte in i ugnen ringlade vi lite olivolja över, peppar och oregano. Supergott!

Prosciutto - en stor favorit här hos oss.

Efter en stund i ugnen såg det ut såhär, sen parkerade vi oss i soffan, framför ett nytt avsnitt av Suits och avnjöt detta hav av gottigheter.

Kram på er <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Fotografering, Heminredning, Huset, Renovering

..eller ja nästan!

Vår hall börjar bli mer färdig.

Tänkte visa er hur det ser ut nu - men först lite bilder på hur det såg ut när vi köpte det.

Före

Väggarna målades vita - och hatt/skohylla sattes upp. En måttbeställd spegel fick vi efter många om och men upp på väggen. Idag hittade även en bänk hit. Lite piff kvar men kul att visa hur det ser ut nu ändå. Hallen är viktigare än många tror. Det är liksom det första man ser när man kommer in i ett hus. Första intrycket likom.. det är lätt hänt att hallen inte prioriteras, många hallar är röriga, plottriga och fulla av saker. Det har ändå sin förklaring, hallen fyller en stor funktion vad gäller förvaring och det är liksom där man hänger av sig allt efter en lång dag ute. Men jag brukar försöka få undan så mycket jag bara kan av sånt vi använder sällan och förvara det i groventren - vilket möjliggör en hall som känns mer ren, avskalad men som ändå är funktionell. 

Jag gillar kontrasterna i detta rum. Det hårda kalla i klinkergolvet och den kalla kritvita väggfärgen mot ljust lent-trä, korkeksbänk i brun, fårfäll och den runda stora spegeln. Varmt-kallt. Hårt-mjukt. Kantigt och runt.. ja ni fattar.   

Nu..

Jag är jättenöjd, det känns inte helt klart än.. men vi är på god väg och det känns ju bra!

Likes

Comments

Postad i: Hälsa, Clean eating, Mat

...på dagen. 
Av alla måltider under en dag är frukosten den jag gillar mest. Att i lugn och ro förbereda något gott att äta. En dag som denna är smoothies dock ganska tacksamt - jag brukar göra min redan kvällen innan men skulle jag vilja hade tid funnits till det även på morgonen.

Tänkte dela med mig av en av mina favoriter !

Den är gjord på:

- Mandelmjölk

- (ekologisk)Avokado

- (ekologisk) Banan

- Frysta blåbär och hallon som vi plockat antingen i sogen eller vår baksida.

Mixa och toppa med kokosflakes - done! 
Vegansk smoothie som är jättegod!

Likes

Comments

Postad i: Fotografering, Heminredning, Kärlek

Femton månader sedan gifte vi oss.
En dag som kändes som en endaste stor kram av kärlek.
Idag kom Mikael hem med dessa favorit bilder - och några har redan placerats i i ramar.
Jag är så kär och älskar hur delikata bilderna är - stulna ögonblick från en av de absolut bäst dagarna i mitt liv.

Likes

Comments

Postad i: Reflektioner

Jag tycker inte att det finns något vackrare än när två människor möts - på riktigt. Ni vet.. när fasaden släpps, tilliten finns där och människornas svagheter synliggörs.- det möjliggör på något vis ett genuint och ärligt möte.

Konsensus i allra högsta grad.

Jag ser dig och du ser mig.

Det är lite därför jag älskar mitt jobb - att arbeta med människor i överlag gör det möjligt att ha genuina möten. Jag lär mig saker om andra människor - men också om mig själv.

Men ibland är det som blottas lite för mycket... eller ja, för svårt och helt otänkbart avgrundshemskt. Man brukar säga att bilder säger mer än tusen ord – om så är fallet så säger detta möte – allt. Inte många ord utväxlades. Jag vet inte ens en tiondel av vad den personen bar på. Men hens blickar och kroppsspråk sa allt om den sorg, ensamhet och oro hen bar på. Det gick som en stöt i mig som nu etsats fast i mig och… det var så gripande. Att härbärgera det och att visa förståelse för något jag inte ens kan sätta mig in i…

Hur gör jag det?

Vi satt i tystnad i ett mörker, länge och jag tror att jag för stunden delade hens börda. Bara av att sitta där och finnas till.

Fanns det mer att göra –där och då?

Även om jag inte gjorde så mycket så hoppas jag att min närvaro och det faktum att jag såg lidandet - kanske fick hen att känna sig mindre ensam i det hela.

Om ändå bara för en stund.

Likes

Comments