View tracker

Postad i: Heminredning, Huset, Renovering

Hejsan raringar!
Det var så länge sen vi hade ett projekt hemma. Vi gjorde så mycket i huset alldeles när vi flyttade in och under sommaren pausade lite.. men den pausen blev väldigt lång. Så himla kul att vi är igång igen.
Nu har vi äntligen tagit tag i sovrummet. Vi har egentligen redan målat sovrummet - för när vi flyttade dit var det fyra stycken Neongröna väggar där inne. #hurfantänktedemsomboddedär?
Nåväl, vi målade om väggarna i grått och en sammets-blå färg som fondvägg - men jag tyckte inte att det blev bra. ALLS. Var redan trött på det innan färgen ens hade torkat. Så därför är det riktigt skönt att vi äntligen gjort något åt det..

Även om det är mycket kvar här inne så är det redan 10 gånger bättre.
Just nu önskar jag att vårt sovrum var större.. För jag drömmer mig bort bland möbler och inredning som jag skulle vilja ha i sovrummet. Fåtöljen på bild är verkligen ett måste. Ska mäta imorgon - men jag hoppas innerligt att den får plats.

Att vi ska ha sängkläder i linnetyg är en sak som är säker. Likaså att vi ska bygga en egen sänggavel. Jag började tänka i dem banorna för några veckor sedan. Men nu har jag skissat klart och väntar bara på att pappa ska komma och hjälpa mig.


Likes

Comments

Postad i: Heminredning, Huset, Vardag

Hej fina ni <3
Idag har jag haft en väldigt tråkig men produktiv dag. jag började dagen med en riktigt god frukost- som alltid när jag har en ledig dag. Där efter tog jag tag i massa måsten som hängt över oss. I våran tvättstuga kunde man inte ens se bänkskivan längre och i "linnerummet" kunde vi inte se golvet, än mindre kunde vi kliva in. Men ni ska bara se det nu! Rensat, slängt och organiserat - massor. Husets hela nedre plan städades och jag spenderade två timmar på mina ljusstakar.. för de behövde verkligen putsas!

Här ser ni - kunde inte skjuta på att putsa dessa raringar mer. Det som är i silver - de var liksom brun-guldiga nu. Men slutresultatet.. seriöst  <3

Jag använder mig utav Häxans Puts medel för allt jag har i mässing och en putsduk som jag köpt på Albrekts Guld för ljusstakarna i silver.

Så här illa såg det ut innan.. Jag skäms verkligen- usch måste bli bättre på detta!
Efter blänkte det så fint så.. eller hur? Den där fula brun/orangea beläggningen är borta. På bilden nedanför har jag bara putsat ena sidan av ljusstaken. Inte svårt att se vilken va?
Åh nu ska jag slänga upp benen i soffan och hitta något bra att titta på - så välförtjänt 💗

Likes

Comments

Postad i: Huset, Kärlek, Vardag

God Jul vänner
Hoppas att er julafton var riktigt fin. Det var länge sedan ni fick en uppdatering från mig. Men jag har haft annat för mig och inte prioriterat bloggen direkt.
Jag har dock fotat - massor. Tänkte därför visa er vår jul - med ett hav av bilder.

På julafton såg vårt bort ut såhär. Jag dukade med fantastiskt fina gröna tygservetter. Jag tyckte att det blev väldigt fint.

På bilderna ovan ser ni hur det såg ut dagen innan julafton och här nedanför ser ni foton från vår allra första jul i huset.
Det var verkligen en mysig och alldeles perfekt första jul här. Vi kommer leva på minnena från denna dagen länge länge.

Vi åt av Mikaels Risgrynsgröt till frukost - öppnade julklappar och myste till Kalle Anka medan vi ordnade med julmaten och sen började vår familj trilla in ❤ Maten dukades upp och vi åt och åt ❤

Tyvärr så missade jag att ta bilder på vårt julbord. Men tänk er det bästa av två världar liksom. Traditionellt Svenskt julbord mixat med massa riktigt goda libanesiska Meze-rätter.

Vi hade en helt otrolig jul ❤ Hoppas att ni hade det med!

Likes

Comments

Hej fina ni! Trevlig Lucia, hoppas att ni fått en mysig dag med massa gott fika men framförallt luciatåg med skönsång.

För någon vecka sedan fick vi lite gäster - innan de kom jobbade jag och hann inte riktigt baka något men jag ville ändå bjuda på något gott. Första advent såg Mikael och jag liknande på ett bageri i Skövde- de kallades för "Adventslor"
Tänk er att man slår ihop semlor med Lussebullar.

Jag köpte färdiga semlor - men det är givetvis godare med bullar man bakar själv.

Men såhär enkelt gjorde jag detta!

Likes

Comments

Postad i: Kärlek, Mat, Vardag

Godmorgon och glad 3:e advent.
Vi har precis dukat av bordet, vår morgon var sådär jättemysig.
Vi har precis bestämt att såhär ska vi ha det varje advent, varje år.
Alltid.
Mysig morgon med lyxfrukost, tända ljus och all tid i världen till att bara vara tillsammans.

Vi klev upp först efter 11 idag. Jag satte igång och gjorde sconesdeg och Mikael grejade kaffe och te till oss och sen dukade vi upp massa gottigheter.
Sconesen gräddades i ugnen och Mikael tände det tredje ljuset i vår adventsljusstake.
Sen satt vi där och åt av allt gott och prata om framtiden, om våra drömmar och om hur bra vi trivs. Trivs med varandra, med våra arbeten och med vårt hem.

När man stannar upp och får möjlighet till reflektion är det inte svårt att öppna sitt hjärta och inse hur mycket man har att vara tacksam för.
Hur rika vi är på sånt som faktiskt är betydelsefullt,

... nu är ljusen släckta och jag önskar er en riktigt fin 3:e advent ❤

Likes

Comments

View tracker