Sista dagen

Om fram museum

Hejhej

Fika

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi var i Oslo.

Likes

Comments

4 månader med min skatt.

Likes

Comments

Nu är jah Köpenhamn bo.

Likes

Comments

Matlistan. Handlar. Fixat

Likes

Comments

Laga mat

Likes

Comments

Lala

Likes

Comments

Nu är det dax för den legendariska Oslo uppdateringen dun dun dun. Känns brutalt att vara tillbaka i verkligheten även om det bara gått några timmar, väljer att skylla på min ögonherpes som återvände från helvetet imorse. ARGH. Är det konstigt man blir trött? Men nog om herpes, nu var det Oslo som stod på schemat.

Så i fredags begav vi oss alltså mot Oslo. Det var så mysigt att sitta på Starbucks på Lufthavn och dricka overpriced chai och titta på människor. Så mysigt att resa tillsammans för första gången på riktigt, även om H spenderade hela resan med att läsa en flygtidning och jag med att snarka. hehe. Var framme i hans föräldrars hem i Stabekk runt lunch och då ingen var hemma blev prioriteringen att 1. Köpa norsk kebab till lunch som var sååå gott och 2. handla norska godsaker i butiken på vägen hem. Så satt vi ute på trädäcket och avnjöt vår lunch i bättre väder än förväntat.


Strax efter 2 bar det slutligen av in mot Oslo och Akerhus Festning blev första stoppet. Jätte välbevarad fästning från 1300 talet som låg fint belägrat vid vattnet mitt emot Akerbrygge. Så där vandrade vi omkring ett bra tag, extra kul med en egen local guide som bombade mig med fakta och historia.

Sen vandrade vi runt i byn och såg alla klassiska must see's when in downtown Oslo. Den vita Operan ute vid vattnet, Nationalteatern, Stortinget och självfallet det kungliga slottet och slottsparken. Blev en Solo - kaffe - napoleon fika för att vila benen och en liten visit hem till H's bror med familj innan vi tog tåget tillbaka till Stabekk. Väl framme avslutade vi kvällen på sjukaste Texas BBQ restaurangen med en mix tallrik där vi knappt orkade äta hälften. En lång dag och över 1,5 mils promenad gjorde att vi däckade ganska omgående efter att vi trillade in hemma igen.

Likes

Comments