Ni vet lista jag tog upp om saker som jag ser fram emot inom de närmsta veckorna innan resan. Nu har en av dessa saker bockats av, nämligen halloween.

I lördags, 2017-10-28, firade jag halloween tillsammans med mina home gurls samt massa sköna peeps. Halloween är, enligt mig som inte är så hypad över att gå ut, en av de roligaste helgerna att faktist gå ut & dance all night long på krogen. Alkohol & jag har aldrig riktigt funkat. Dels på grund av att jag är väldigt känslig och blir fruktansvärt dålig dagen efter. & dels på grund av mina sykliska kräkningar fukkar upp det för mig om jag bli så packad eller bakis så jag börjar spy. För då kan jag inte sluta... RIP osv osv.

But anyways.. sometimes måste man ändå utmana ödet lite och faktist släppa på kontrollen, till en viss del. Så i lördags gick vi ut, och kvällen var riktigt lyckad. Vi var på lägenhetsfest hos min gurl, vilket var den roligaste Halloween festen jag varit på, innan vi gick vidare till krogen. Som alltid var festen roligare än krogen, men det är ju ingen nyhet. Denna Halloween kände jag att det var dags att anstränga sig med sminket och utklädanden, då det kanske var min sista Halloween i Kiruna. För nästa år befinner jag mig förhoppningsvis i en annan stad, bara en sån sak.

Vad nu då? Whut’s up next?

- Be till vädergudarna om att mer snö ska komma så en äntligen får åka snowboard
- Vänta på advent & christmas times
- Räkna ner dagarna till min sista arbetsdag

Tiden går fort när man har roligt, & snart blir min resa till Asien verklighet!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ikväll sitter jag i min soffa, i min & min killes lägenhet. Han är på träning & jag har lite av en egen tid. Quality time med mig själv, bara en sån sak.

Vintern har äntligen kommit. Det är inte bara lyckan över att månaderna till resan börjar bli färre. Det är inte bara lyckan över att jag snart får åka snowboard och fylla kroppen med endorfiner. Det är inte bara kylan & snön, utan det som också är så härligt med att vintern är att det är nu TV tablån fylls med nya program för mörka vinterkvällar. Idag har ett nytt program börjat. ”Meltzer & döden”.. det första jag gör när programmet börjar är att jag börjar fälla tårar. Men det är inte tårar av sorg, utan mer av styrketårar. Lyckotårar. Jag får lite av en flashback. En flashback av vad som hänt i mitt liv & vart jag står idag. Vad jag har gått igenom, och vart jag är idag.

Sykliska kräkningar, anorexia och cancer. Det är tungt. Det är ord som är känsliga att skriva ner, svart på vitt. Men det är samtidig ord, det är sjukdomar som levt väldigt nära mig. Två sjukdomar som är en del av mig, som dessutom drabbat mig. Två sjukdomar som präglat mitt liv. Som förstört mitt liv men som också gav mig möjligheten att skapa ett nytt liv. Ett friskare liv. Där vart jag är idag. Tänk vad en TV serie kan väcka tankar hos en...

Jag tänkte att detta är något som jag kommer ta upp lite senare i min blogg. Jag tänker ”varför inte skriva ner om vad jag varit med om, vad jag hunnit upplev trots i min unga ålder?” För jag har ju, cheesy sagt, varit nära döden. Jag har ju tekniskt sett haft kontroll över livet och döden.

Jag kommer börja med min första livsupplevelse, som blev en del av mig redan i 4 års ålder. Sjukdomen som levde med mig upp till 13 års ålder. Mina ”Sykliska kräkninga”.

Vi återkommer till detta lite senare.

Likes

Comments

Idag har vi kommit ytterligare ett steg närmare resan och bockat av ytterligare en del från förberedelse listan. Nyss bokades inrikes biljetten från Kiruna till Stockholm och vår resa kommer ta sin början 14 Januari år 2018. Nu var den näst sista flygbiljetten bokad, nu fattas bara utresan från Bangkok till Ha Noi i Vietnam. Detta tar vi lite senare...

De senaste som hänt är att den första snön äntligen har fallit. Detta, för mig som är snowboardåkare, är såklart hur kul som helst. Cravingsen över att få ställa sig på brädan börjar bli extrema.
Att vintern snart är här och att man snart får sysselsätta sina brädcravings, det kommer betyda att tiden kommer gå lite fortare. Just nu känns det som att det enda man gör är att räkna ner timmarna, dagarna & månaderna tills att vi får ge oss av. Alla vet att bara vänta & vänta är det sämsta man kan göra när man längtar efter något. Så varför inte hitta guldkorn och good moments & ta vara på dem? That's what I'm doin'

De som just nu är mina guldmoments i min vardag är:

- Om två helger är det halloween

- Snön har börjat falla & snart får man börja åka snowboard igen

- Det är snart December & jul

- Jag kommer snart få hem min nya snowboard jacka från www.ridestore.se. I denna kommer jag glänsa i till vintern.

Mvh

Likes

Comments

Varning för långt & cheesy inlägg med massa feelings!!

Jag nämnde i mitt förra inlägg om singelresan till Asien som istället kommer inledas tillsammans med min pojkvän. Så jag tänker: "Varför inte vara lite cheesy Rebecka & skriva lite om hur det blev som det blev?"

Vi spolar tillbaka till hösten år 2016...

Jag pratade tidigare om euforin jag befann mig i efter att jag kommit hem från Bali & hur jag levde life som singel. Jag kände att det var min tid & att allt fokus skulle ligga på mig själv & mitt välmående. Killar kunde vänta & jag var inställd på att vara själv ett bra tag.... trodde jag.

I slutet på Augusti bjöd min dåvarande vän med mig för att glida bil tillsammans med hennes polare, & det var då vi sågs första gången. Då bara via baksätet av en bil och vi hälsade då bara genom ett tafatt handslag. Inget mer än så. Men 25 September 2016 tog han kontakt med mig på riktigt.
Vi hade kvällen innan, 24 September, träffats ute på krogen. Han hälsade på mig, & jag hälsade tillbaka. Jag tyckte han såg bra ut & jag fick viben att han kändes fett soft. Han hade tidigare under veckan lagt till mig på både facebook & instagram, så en viss intressefeeling fick jag.

Men dagen efter, 25 September, hörde han av sig via facebook. Jag har alltid varit öppen för att träffa nya personer, så jag accepterade hans förfrågan om att hänga. Han kom hem till mig, vi hälsade genom ett handslag, & efter det började vi hänga. Väldigt kontinuerligt.
I princip varje dag kom han hem till mig. Det enda vi gjorde var att sitta och prata. I flera timmar, till sent på kvällen. Han gick alltid hem vid kl.00.00 och kl.01.00. Jag hade aldrig skrattat så mycket men en person tidigare.

Så där höll det på kontinuerligt i flera veckor. Tappert gick han hem från mig varje kväll. Fram tills en Fredag då han frågade om han fick sova över. Jag sov tre timmar den natten, jag var så sjukt nervös. Efter det fortsatte han att sova över hos mig, kontinuerligt varje kväll.

Jag nämnde tidigare hur jag tidigt berättade för honom om min dröm och mina livsplaner, vilket var det bästa beslutet jag gjort och var något han var väldigt tacksam över. Jag ville att han tidigt skulle veta hur mina planer såg ut och vad jag kommer göra inom de närmsta året. Samt att jag ville ge honom en headsup att han inte kommer vara en anledning till att jag inte skulle genomföra de jag planerat. Trots de känslor vi hade börjat få för varandra.

Jag ville inte falla in i gamla vanor jag tidigare haft, och kände att det var dags för mig lyssna på mig själv i första hand. Att prioritera min resa och mina mål i första hand var beslutet jag tog. Men han valde ändå att stanna hos mig.

Ett år senare är denna kille min sambo, min bästa vän och jag älskar honom så otroligt mycket. Denna kille kommer dessutom vara delaktig i min dröm & hänga med mig till Asien. Att jag öppnade armarna för en höst flirt var det bästa veslutet jag gjort.

Tack Rebecka för din öppenhet för nya människor & tack Erik för att du ville stanna hos mig.

Likes

Comments

Idag har ännu ett moment bockats av inför resan, det känns att dagarna sakta men säkert börjar räknas ner. Har jag förresten nämnt att jag inte kommer påbörja min resa helt själv? Vi backar bandet lite... till hösten år 2016.

Från första början, när jag satte målet att åka till Asien, var jag inställd på att resa ensam. Jag har alltid varit öppen för att träffa nya människor, så att backpacka i Asien helt själv kändes som något jag absolut skulle klara av. Jag var i det tillfället singel och levde i "ensam är stark" andan och var inställd på att infinna mig i dessa ledord ett bra tag... but it did not last for long, because then he came. 25 September tog en kille kontakt med mig via sociala medier. En kille som nu är min pojkvän, min sambo & som snart dessutom kommer hänga med mig på min resa till Asien.

När jag kände att det börjar bli seriöst mellan oss, berättade jag om mina livsplaner och om min resa som jag skulle göra till Asien år 2018. Jag ville att han tidigt skulle veta att jag var fast och bestämd med mina planer & att jag inte kommer att vika mig från dessa även fast jag träffat honom. Det är något som jag tror tyvärr är väldigt vanligt, att man backar från sina mål och planer på grund av att man funnit kärleken. Vilket är väldigt förståeligt. Men jag bestämde mig, sen jag gick ur mitt gamla förhållande, att jag inte kommer bli en av dessa personer. Kärlek är viktigt och vackert, men så är även drömmar. Om ännu inte viktigare, enligt mig.

Men turen som jag hade träffade jag en kille som var peppad på att hänga mig på min resa till Asien. Han kommer hänga med mig till tre länder som jag planerat att besöka, innan han beger sig hem till Sverige. Han har planerat att stanna i en månad, jag har funderat på två eller tre... man ser ju ;)

Anuways, tillbaka till nutid.

Vi har nyss bokat en natt på "Rest & Fly" på Arlanda flygplats. Vi vågar inte chansa att flyga från Kiruna till Stockholm och vidare till Bangkok på samma dag, utifall att flyget från Kiruna skulle vara försenat. Inte värt att riskeras. Vi har även sett över vår reseplan och såhär ser ungefär vår reserutt ut:

- Vi flyger från Stockholm till Bangkok

- Från Bangkok flyger vi vidare till Phuket

- Från Phuket åker vi vidare mot Phi Phi Island

- Från Phi Phi Island vidare till Ao Nang

- Från Ao Nang till Krabi Town

- Vi kommer sen lämna Thailand & flyga till Vietnam där vi landar i Ho Chi Minh. Vi kommer resa runt och upptäcka Vietnam

- Från Ho Chi Minh kommer vi sen flyga vidare till Malaysia. Vi kommer då befinna oss i Kuala Lumpur.

Han kommer mest troligt resa hem till Sverige från Malaysia, och jag kommer då bege mig vidare mot Indonesien mot mitt älskade Bali. Därefter fortsätter jag min resa ensam. Jag & min ryggsäck.

Asien närmar sig med stormsteg!!!

Likes

Comments

Jag har för länge sen börjat skriva en "to do list" om vad som behövs göras, vad som ska köpas osv osv. Mediciner ska köpas, kläder ska investeras, jobbansökningar ska vara färdigskrivna och pluggandet för "Högskoleprovet" ska påbörjas.

I samband med att jag hösten år 2016 bestämde mig för att åka ut och backpacka i Asien år 2018, beslutade jag även att börja rikta in mig för vidare studier på högskola. Jag tog studenten år 2015 från en högskoleförberedande utbildning, men att hoppa på högskolestudier dirr kändes inte något för mig. De utbildningarna jag riktat mig in för är ca 3 år och för att jag skulle få upp plugglöden igen visste jag att jag behövde ett rehab år. Vilket var det bästa veslutet jag tagit.

Som min plan ser ut just nu kommer jag:

- Befinna mig i Asien i ca 3 månader (DRÖM!!)
- Efter det kommer jag åka hem till Kiruna för att leta nytt arbete
- Jag kommer göra "Högskoleprovet"
- Söka till högkola för att slutligen förhoppningsvis få lämna Kiruna och dess bagage bakom mig, börja utbilda mig i en ny stad & starta ett nytt liv

Igår, 2017-10-05, fick jag hem ett paket med kläder inför resan. Att jag äntligen börjat beställa hem some stuffs inför min resa får mig att inse att mina mål sakta men säkert börjar närma sig. De kläder jag fick hem är från http://www.junkyard.se/ (världens bästa sida!!!) som kommer passa riktigt bra att strosa runt i. Min stil är väldigt street inspirerad och jag undviker helst att använda tighta klädet, att beställa oversize t-shirts och loose fit klänningar är alltså ett vinnande koncept.

I dessa kommer jag chilla stadigt i på playan, hörs!!!

Likes

Comments

Eftersom jag fått så kallad "skriv feeling" så tänkte jag: "Varför inte skriva lite om vad som hänt tidigare in ma life?" Innan jag satt med en enkelbiljett bokad till Bangkok och snart ska bege mig ut i världen.

Som jag nämnde tidigare fick jag som en nytändning efter att jag kom hem från Bali i Augusti år 2016. Bali inspirerade mig så otroligt mycket på många olika fronter, man kan säga att jag blev frälst. Jag vet inte om det hela berodde miljön jag befann mig i, jag vet inte om det berodde på de fina människorna jag träffade. Det kanske var en kombination av båda två.

Jag har aldrig tidigare grinat på flyget hem från mina tidigare utlandsresor. Men när jag satt på flyget från Dempasar, kände jag hur tårarna trängde fram. Och jag visste att jag måste få åka tillbaka.

Jag tror en stor del till att jag blev så känslomässigt berörd av Bali, var nog på grund av att livet hemma i Kiruna inte varit en dans på rosor. Kiruna hade varit en stad med vänner som sviker, ett arbete på en omoralisk arbetsplats, sjukdomar och ett dåligt förhållande. Allmänt dålig energi helt enkelt. Att få lämna allt det mörka bakom en och komma till en "fristad" var verkligen något jag behövde.

Jag fick som sagt en nytändning när jag kom hem från Bali och bestämde mig på en gång att jag skulle genomföra förändringar i mitt liv: Jag gjorde slut med min dåvarande pojkvän, jag slutade omge mig av de vännerna som tidigare svikit mig, jag bestämde mig för att börja prioritera mig själv & mitt välmående i första hand. Men främst av allt lovade jag mig själv en grej: "I Januari år 2018, då ska jag ha pengar för att åka ut och backpacka i Asien".

Likes

Comments

Jaha, och här sitter jag. I min soffa en kväll i September. I ett mörkt och dimmigt Kiruna.

Låter fantastiskt, eller hur?

Näh tror ni hörde sarkasmen i denna mening. Men det som ändå är ganska fint med dessa kvällar, är att just dessa kvällar börjar man längta lite extra. Längtan över att få börja packa sin vandringsryggsäck. Längtan över att börja bocka av de sista jobbdagarna. Längtan över att få bege sig ut på nya äventyr.

Ända sedan jag kom hem från Bali förra året har jag längtat över att få se mer av Asien. Sen skulle jag ljuga om jag sa att mina närmsta vänner, som i dagsläget befinner sig på Bali, inte har motiverat mig ännu mer till att få åka iväg. Ända sedan jag kom hem från Bali satte jag upp ett mål. "Från och med nu ska jag spara pengar, för i Januari år 2018 ska jag ha råd att åka runt i Asien". Och här sitter jag nu, med en enkelbiljett bokad till Bangkok och med en budget för tre månaders backpacking i Aien. Tack min envishet. Tack min motivation. Tack Rebecka för att du sa upp dig från arbetet som du vantrivdes på och som bromsade din ekonomi. Tack Rebecka för att du sökte nytt jobb tack Rebecka för att du är så grym som fick det. Tänk att jag trots att jag inte bor hemma hos mamma och pappa lyckades spara ihop pengar för en budget till Asien och en budget till när jag kommer hem. "If you can dream it, you can do it" that's the spirit.

De kommande dagarna ska jag uppdatera er med min hybris över resan, detta kommer bli ett bra slut och en bra början.

Häng med!


Likes

Comments