Hej!

Idag var vi på en muskelbil träff. Neah fick ha på sig rosa hörselkåpor, sen va det good to go. Och det verkade som Neah tyckte det var jätte intressant. Hon ville bara bli buren och titta på allt, och knappt sitta i vagnen. Man såg hur koncentrerad hon var på allt hon såg.

Efter några timmar så somnade hon till och med trots allt ljud i bakgrunden.
Det kanske blir en liten motortjej av Neah 💗

Ju fler bilar som kom, ju mer intressant såg det ut.

Vi har i stort sett varit där hela dagen. Så nu ligger Neah helt utslagen på mitt bröst. Jag ska lägga ifrån mig henne nu för att äta en sen middag. Sen blir det lite soffhäng innan det är även läggdags för mig.

Ha en trevlig kväll!
💋

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!


Idag har både jag och Neah varit ute på äventyr, fast på egna håll.

Jag har äntligen fixat mina ögonbryn och jag är så nöjd!
Det blev hos Nordic Browns i Stockholm, 3D microblading/soft ombre. Tyvärr har jag ingen förebild, men det var inte så mycket att se iaf. Så här snyggt blev det.

Jag har ljusat upp bilden lite, så ni ska se alla fina "strån". Jag tog en ljusbrun färg, så det ska se mer naturligt ut. På bilden är det fortfarande lite rött och svullet.
Jag ska tillbaka i september för att fylla i om det skulle behövas. Hur som helst är jag nöjd! 4500kr kostade det, mycket pengar men det var det värt!
Det känns faktiskt lite skönt att jag för en gångs skull unnar mig något. För det händer typ aldrig.. Det ska bli så underbart att vakna imorgonbitti, och inte behöva sminka mig. 🙌🏻

Neah var hos sin faster Alec så länge. Egentligen skulle Max ha haft henne, men eftersom han var tvungen att åka tillbaka till jobbet tidigare än planerat, så fick det blir så helt enkelt, och så tacksamt att Alec kunde ställa upp!
Jag var som vanligt nervös över att lämna bort Neah. Jag har ju bara gjort det en gång tidigare i 2 timmar. Men det gick så bra! Jag fick videoklipp på när Neah lekte och var glad med sin kusin, Emilia.
Jag var nog bara borta strax över en timme också, så jag tror Alec med familj kanske hade velat ha henne en liten längre stund. Men det var bättre än inget, och en bra start för min del.

Om ett år är det ju dags för dagis för lillfröken. Jag vet till 100% att jag kommer vara nervös inför det, men det ska också bli så spännande att se Neah ha kul, och få kompisar att leka med.

Hur som helst så ska jag och Max snart äta middag. Vi köpte en rök för några veckor sen, så idag blir det varmrökt regnbåge.

Hoppas även ni har en bra fredagskväll!
💋

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig hur gästrummet/hemma kontoret ser ut just nu. Men först tänkte jag visa förebilder.

Från början när vi flyttade in, så var väggarna blåmålade med en blårandig tapet. En randig tapet gick inte alls ihop med det randiga golvet. Så jag målade allt vitt.
Behöver jag säga att jag verkligen hatar detta golv..

Så här ser det ut just nu, inte riktigt helt klart än.

Det jag har gjort än så länge, är att jag har lagt nytt golv, ny gardinstång och gardiner, ny matta, nytt överkast med kuddar, och nattduksbordet har jag gjort en liten makeover på, som ni hittar i ett tidigare inlägg.

Tv.n mitt emot ska hängas upp och kopplas in. Nya tavlor ska beställas och hängas upp över sängen. Blommor ska handlas till fönstret, samt lite dekorationer.

I andra hörnan i rummet, ska det stå ett skrivbord och en hylla med lite pärmar. Detta står fortfarande på inköpslistan.
Just nu har jag ingen stress över att få det klart, då det mest är detaljer kvar.
Jag ska ta mig till Ikea under nästa vecka om tiden finns för det.

Det blev en sån stor skillnad, jag är så nöjd. Känns skönt att nästan vara klar i ännu ett rum här hemma!

💋

Likes

Comments

Hej!

Tänk att det är ett helt halvår sedan Neah kom till vårt liv. Att det var just ett halvår sen som jag var med om en förlossning blandad med skräck och förtjusning.
Idag för att halvår sen, var inte den enda bästa dagen i mitt liv, utan numera är varje dag den bästa dagen i mitt liv, tack vare Neah. Hon gör mig så otroligt lycklig, och kärleken mellan oss är så stor att den inte går att ta på.

En sak som jag tycker är så häftig, är att man kommer alltid att älska sina barn oavsett vad, och kommer alltid tycka att dom är det vackraste man har i livet.

Neah föddes under ett akutsnitt, så jag kan inte påstå att jag mådde på topp. Utan det var mest bara en chockupplevelse. Det tog ett tag innan jag såg Neah. Men så fort Max kom och visade upp henne, tänkte jag direkt Oj!
Oj, för det där var den största näsan som jag någonsin sett på en bebis, den var så platt och bred.
Max försökte skoja till det och sa att vi skulle börja spara pengar redan nu, så Neah skulle kunna göra en näsoperation, när hon blir äldre. Trots jag visste att Max skojade, och jag själv tyckte att den näsan var väldigt stor, så gjorde det absolut ingenting! På något sätt, var näsan perfekt!

Max satt bredvid mig med Neah i sin famn, medan jag blev ihopsydd. Jag frågade hur mycket hon vägde. Han svarade 3100. När jag frågade hur lång hon var, svarade han att han faktiskt inte riktigt kommer ihåg, men han ska kolla det igen så fort som möjligt. Men han sa att hon är väldigt kort, hon är en dvärg sa han och skrattade till lite.
Där ligger jag i ett chockläge, i en operationssal. Med 10 personer i rummet jag aldrig sätt förut. Och jag har precis fått reda på att min dotter är dvärg.. Okej..svarade jag tillbaka. Tankar gick hela tiden i mitt huvud.. "Så hon är dvärg alltså"

När vi kom in till BB så funderade jag fortfarande på att min dotter var dvärg och att ingen faktiskt har sagt något till mig. Jag funderade på varför man inte såg det på ultraljuden. Framförallt funderade jag på hur perfekt hon var iaf.
Jag frågade Max,
-Så hon är dvärg?
-Va nej!? Nej jag skojade bara, förlåt! Jag menade att hon var kort.
-Jaha..
Sen var det inte så mycket mer än så. Jag frågade barnmorskan som kom in sen, hur kort min dotter var. Hon svarade 46cm. Så visst var hon kort när hon föddes, men dvärg var hon inte.
Oavsett så tycker jag det är så häftigt att man liksom bara accepterar sitt barn direkt, och att man börjar älska sitt barn redan från största stund!
Den stora näsan blev allt mindre och mindre med tiden. När hon föddes var hon alldeles svullen och näsan hade legat nertryckt en längre tid. Men jag vet till 100 procent, att hade näsan sett ut idag som den gjorde när hon föddes, och om hon skulle ha blivit en dvärg hade jag älskat henne precis lika mycket som jag gör idag!

Det här med att hon förändrades i utseendet med näsan..
Neah var en kopia av Max när hon föddes, -näsan då.. Det kändes nästan som att jag hamnade utanför, för alla gratulerade oss och sedan avslutade med att tala om hur lik hon var sin pappa.. men jag då!!??
Men Neah var lik Max.
Nu när vi tittar tillbaka på bilder så blir man chockad. Vart är vår bebis, det ser inte alls ut som samma bebis. Under dessa 6 månader, har Neah blivit allt mer och mer lik mig.
Så konstigt på något sätt hur någon kan ändra sitt utseende på det sättet. Kolla själva!

Så knäppt att det ser ut som olika barn. Men jag har alltid tyckt under hela hennes resa dessa 6 månader att hon så otroligt vacker och söt! 💗 Sen gör det inget att hon blir mer och mer lik mig heller 😅💗

Det händer så mycket med Neahs utveckling.
Neah kan nu sitta själv, rulla runt mellan mage och ryggläge, vinka, gå efter sin gåvagn med lite stöd, på själva vagnen så den inte går för fort.

Hon har sagt mamma och pappa.
Hon härmar oss. Hon säger mmma-ma och pa-pa och bajs. Men då säger hon baj.
När jag har pekat på lampan och sagt lampa, så härmar hon ibland och säger ganska exakt lampa.
Jag var själv jätte tidig med att börja prata, så det verkar vara samma med Neah.

När hon blir glad, så blir hon rätt hårdhänt. Hon flaxar med armarna så det blir en hel del örfilar, och en massa attackpussar. Vet inte hur många gånger hon har råkat skalla min näsa, men det är underbart!

Om jag sjunger, så sjunger Neah med. Hon försöker härma mina toner, höjer och sänker och tar paus när jag pausar. Jag är riktigt imponerad!

Hon är nästan aldrig ledsen. Jag tror vi har fått en riktigt snäll och glad bebis. Hon har alltid också sovit bra. Hon somnar kl 19, sover i egen säng i sitt rum, och vaknar kl 7. Alltid super glad när hon vaknar. Jag vaknar av att jag hör henne skratta och prata för sig själv. Hon har börjat röra sig massor i sömnen och när hon är vaken försöker hon resa sig upp, så vi har redan fått flytta ner hennes botten längst ner i spjälsängen.

Hon blir inte längre rädd för nya intryck, utan hon verkar trivas bra bland andra människor också, som inte är mamma och pappa. Hon tycker om att åka i vagnen, det är numera ett säkert kort ifall man vill att hon ska sova.

Hon är nyfiken och vill titta på allt. Man ser att allt hon ser, funderar hon över. Ibland hamnar hon i dagdrömmar, och då går det knappt att nå henne. Jag själv är en dagdrömmare så jag tycker det är helt underbart!

Hon är super envis och blir snabbt rastlös och något tar för lång tid. Då kan man få en ordentlig utskällning av lilla Neah, då är det helt omöjligt att hålla sig för skratt.

Hon brukar skrika ut riktiga glädje skrik/rop.

Hon lär sig nya ljud varje dag.

Hon vet vad vissa ord betyder, som mat, nappen, blöja osv.

Det har blivit väldigt roligt att kasta ner leksak efter leksak från bordet.

Hon älskar mat som gröt och yoghurt. Och har dissat ersättning. Det var hon tydlig med för någon månad sen att berätta, genom att matvägra.
Jag skulle nog säga att Neah är rätt smart. Men vilken förälder skulle inte säga det om sitt barn.
Det är det som jag tycker är så fascinerade , att man som förälder är så stolta och älskar sina barn oavsett vad.
Min kärlek växer för Neah varje dag. Ibland tänker jag att jag inte kan älska henne mer, just för att kärleken är så pass enorm.

Jag kommer på 1000 saker till som gör Neah så speciell, precis som ni gör med era barn. Och visst är det fantastiskt!Hon har gjort mitt liv underbart! Neah är mitt liv, mitt allt! Jag tänker varje dag på över hur spännande det ska bli att få följa henne tills den dagen jag dör. Att få se henne växa upp, gör mig så stolt. Jag älskar att vara mamma, jag älskar att vara Neahs mamma. Jag älskar min Neah! 💗

Likes

Comments

Hej!

Idag tänkte jag visa mitt lilla diy projekt, jag har haft här hemma till gästrummet.
Jag köpte 2 Ikea lackbord för länge sen, innan jag visste vad jag skulle ha som vardagsrumsbord. Efter det, så har dom bara blivit ståendes.
Nu när jag håller på med renovering av gästrummet, så slog det mig att jag måste köpa ett nytt nattduksbord.
Men då istället kom jag på att jag hade dessa bord sen innan, som annars skulle slängas.

Så det jag gjorde först, var att skruva bort benen på ena bordet, och sedan sätta fast tassar på undersidan.

Efter det limmade jag ihop det ena bordet mot den högblanka sidan, och sedan fick det torka. Jag satt på benen och ett par tidningar som en tyngd, under torktiden.

Som en extra detalj, valde jag att sätta ett spegelskiva på ovansidan. Den spegeln måttbeställde jag ifrån X-frame. Så himla snyggt blev det. Ett helt nytt bord!

X-frame jobbar mer med måttbeställda badrumsspeglar. Där man även kan välja till rätt belysning och inbyggd värme, så att spegeln inte ska imma igen. Dessutom har dom sjukt snygga handukstorkar, i olika färger!

Det är inte bara spegeln som jag köpt från X-frame. Utan ett gäng dubbelkrokar till min hall, istället för en standard hatthylla. Det gav genast en mer exklusiv känsla.

Vill ni veta vart man hittar dessa produkter så finns dom Här

Hur som helst, om ni har några bord som bara ligger, så måste ni testa detta! Jag älskar när man kan omvandla gamla möbler till nytt. Det var så enkelt och det blev genast ett helt nytt bord med spegeln som en detalj. Det blev ett perfekt nattduksbord helt enkelt!


Ha en trevlig kväll!
💋

Likes

Comments

Hej!


Idag har vi haft en liten kräftskiva här hemma. Max lillasyster Maja är på besök från Järvsö, och bor hos Max storasyster Alec. Det var Majas idé att vi skulle ha en kräftskiva, vilket var en väldigt bra idé! Dessutom fick vi behålla henne här över natten också 👍🏻

Om 2 helger kommer även Max ena lillebror hit, sen har vi nog lyckats ha alla på besök inom en kort period, så då antar jag att vi helt enkelt börjar om från början igen.. 😅
Jag önskar ibland att mina syskon skulle vilja komma och hälsa på, men det blir ju annorlunda när vi bor så nära varandra. Till skillnad från Max syskon.


Neah höll koll på mammas plånbok, som ser ut att vara halva henne, på shoppingen till kräftskivan idag.

Det var lika trevligt och knäppt som vanligt.. det blir alltid både kul och lite knasigt när vi ses. Dagens samtalsämne vid matbordet behöver vi inte gå in på.. men det blir mer skratt än mys, vilket är rätt så underbart det med!

Det badades och drack både alkoholfritt mousserande vin och alkoholfria drinkar. Det blev som att man firade av sommaren på ett sätt. Vi går ju nu snart mot kallare tider. Dessutom blev det plötsligt Max sista dag på hans semester.
Han fick ett samtal igår om att han behövs tillbaka. Så istället för 4 veckor, blev det endast 2.
Han får ju självklart ta ut dom veckorna senare. Men det blev ändå en besvikelse för oss båda.
Max blev ju besviken såklart för att han har längtat och behövt en semester, och jag har längtat efter familjetid.
Tyvärr hann vi aldrig riktigt få det. Vi har ju gjort massor, men inte gjort något än ihop bara vi 3.. men det får helt enkelt komma senare.

Nu har Neah precis somnat bredvid mig för natten. Jag ska gå ut till Maja nu och se om jag får med henne ut för lite motionssim.

Ha en trevlig kväll!
💋

Likes

Comments

Godmorgon!

Igår bjöd Stockholm på fint väder igen. Det passade jag och Neah på att utnyttja. Vi tog en härlig simtur bara hon och jag. 💗

Den nakna sanningen.. eller?

Jag vet inte riktigt vad som är värst med denna bild. Mina påsar under ögonen, eller att jag matchar Neahs hudton (det blir en del häng i skuggan med en bebis), eller att Neah ser jätte bekymrad ut.

Men vi hade det faktiskt väldig kul. Så fort vi doppade fötterna i vattnet började Neah studsa av glädje. Jag satt henne i sin lilla gula gummiring, och satt min haka emot den, så mitt ansikte var mot hennes. Sen började jag simma fram och tillbaka, och med det blev det både motion för mig och mor och dotter-tid. Faktum är, att det finns inget bättre i min värld än att se henne skratta och ha kul! 💗

En ivrig Neah som är redo att hoppa i.


Ha en trevlig dag!
💋

Likes

Comments

Hej!

Imorse var en besiktningsman här, för att kolla om det blev någon större vattenskada efter Max upptäckt, som jag berättade tidigare om.

Det visade sig att fukten har satt sig i isoleringen. Vilket inte riktigt låter jätte bra.
Vi vet inte så mycket mer än så, om dolda fel försäkring eller vår hemförsäkring täcker det. Vi får helt enkelt hålla tummarna och vänta på att försäkringsbolaget hör av sig.

Kul nästan jämt..


​Jag hade ingen direkt passande bild, så det fick bli en glad selfie, ifrån en bättre dag.

💋

Likes

Comments

Hej!

Igår var jag med om en riktig skräckupplevelse. Men som tur var, slutade det bra.

Jag och Max kollar på en serie som finns på Viaplay, som heter Blindspot. Den sätter vi på när Neah har somnat. Det är en spännande kriminalserie.
Igår kväll/natt runt kl 00, så stängde vi av för att gå och lägga oss. Ganska direkt efter vi stängd av, hör vi en dov duns. Jag tittar direkt på Max och frågar om han hörde, vilket han gjorde. Direkt efter hör vi ännu en duns, lite högre denna gång.
Min första instinkt är att kolla till Neah. Jag är liksom redan lite uppe i varv av serien vi precis sett.
Jag går med raska steg mot vårt sovrum där Neah ligger. Jag tänder inte lampan för jag är rädd att hon vaknar. Så jag koncentrerar blicken för att kunna se Neah i sängen, och möts av en tom kudde.
Jag känner hur det hugger till i magen, mitt hjärta har aldrig slagit så hårt. Jag känner hur jag börjar drabbas av panik, någon har tagit mitt barn!
Jag söker igenom hela vår 180 säng i mörkret och hittar tillslut Neah. Hon ligger på mage. Så fort jag bara kan, vänder jag på henne. Hon vaknar till och börjar leta efter sin napp..

Alltså... snacka om att skrämma upp sig själv i onödan. Neah har dom senaste veckorna börjat röra på sig mer. Hon har även lagt sig på mage förr.
Jag lugnar ner mig, lägger henne på hennes kudde och kramar henne hårt.
Jag vet fortfarande inte vart ljudet kom ifrån, men Neah mådde hur bra som helst.
När vi hade flyttat över henne till sitt rum, så gick även vi och la oss. Jag fick lägga mig i fosterställning för jag började må så himla illa. Det kändes som en efter-reaktion av adrenalinkicken.


Hela situationen kändes jätte märklig. Ungefär som en verklig mardröm, som man sedan vaknar upp ifrån och inser att det inte var på riktigt, och att allt är bra.

Så här hittade jag Neah för någon vecka sen. Det ser ju väldigt skönt ut, så jag förstår henne 💗


💋

Likes

Comments

Hallå!


Vilken tråkig dag med detta regnväder! Men också väldigt nödvändigt för vår gräsmatta som nästan har varit brun hela sommaren.

Igår var vi på middag hos min pappa, bonusmamma och bröder. Det var trevligt, då det var ett tag sen vi sågs.
Annars har vi inte gjort så mycket. Max semester känns ungefär som en lång utdragen helg. Det händer inte så mycket..
Kanske därför som jag påbörjade renovering av gästrummet, då jag typ klättrar på väggarna. Det är tur att Neah finns, så man kan busa och leka med henne 💗

Vårt gästrum är egentligen inte vårt originalgästrum, eller vad jag nu ska kalla det..
Vi har ett sovrum på nedervåningen, som är tanken att alla gäster ska få sova. Men där står allt som ska sitta på utsidan av en bil, alltså all plåt som dörrar och huv ligger i det rummet. Lite galet, men Max har resten av den bilen i garaget som han ska renovera.
Så, så länge får gästrummet hamna på övervåningen. Max ena lillebror ska nämligen bo hos oss 1 helg i månaden, så det är också lite därför jag känner ett behov av att få det rummet hemtrevligt.
Vi kommer även ha en liten arbetshörna i det rummet, så jag tror det blir kanon.
Det kommer komma fler bilder såklart med tiden. Just nu har inte så mycket mer hänt än att jag har lagt golvet och hängt upp gardiner. Men som sagt, bilder kommer.

Lilla Neah blir 6 månader den 17 Augusti. Tiden går så fort! Hon är den underbaraste människan jag har träffat i hela mitt liv. Det är ju galet att just hon är min dotter! Det är nästan helt obegripligt.
Jag kommer skriva en liten summering senare om hur dessa 6 månader har varit, och även om Neahs utveckling. Så det får ni hålla utkik efter.

Bild från dagens nap, jag tror vi sov i 2 timmar efter bilden togs.

Neah med sin pappa

Hoppas ni har haft en trevlig dag, trots regn (iaf i stockholm).

💋

Likes

Comments