Under denna terminen har jag jobbat med tre projekt med olika teman. Dessa teman var: identitet, känslor och motsatser. Denna sammanfattningen kommer innehålla mina idéer, slutsatser och resultat.

Mina idéer fick jag genom att söka runt på internet för att få inspiration. Jag fick inte så jätte mycket inspiration utan jag kom på många av mina idéer själv. Alla mina projekt som jag har genomfört har blivit så som jag tänkt mig, kanske inte så mycket på de sista projektet då de inte blev den idéen jag hade tänkt från början. Men utöver det så följde jag mina planer och min ide från början till slut, såklart blev de nån liten ändring hit och dit, men inget stort. Mitt första projekt som var av temat identitet kom jag på helt själv då de inte fanns någonting jag gillade på internet. Jag gillar också att ha egna idéer och inte kopiera andras. Mitt första projekt blev tekniken doodle och jag klistrade även in bilder på de jag gillar. Detta projektet gjorde jag en ändring på, jag hade tänkt att bara göra mina doodles runt mina bilder, men de blev så vitt på papperet runt bilderna så jag fick göra en doodle på hela papperet. Mitt andra projekt som var motsatser följde jag mina planer från början tillslut, de fanns ingen ändring alls där faktiskt. Som jag nämnde i början så blev mitt tredje projekt inte alls bra eller genomtänkt. Vi hade ganska ont om tid då ganska många lektioner hade gått åt till nationella prov, detta betydde att jag fick göra detta projektet hemma. Min plan från början var att göra ett öga som gråter (då temat var känslor). Men eftersom jag inte är en sån duktig målare så blev de lite svårt, därför gjorde jag en gubbe som gråter. Jag satt hemma och skissade på denna och den blev helt okej i slutändan. Men de blev ganska ogenomtänkt och hastigt. Utöver dessa små ändringar som jag gjorde (vilket var nästan inga alls) så var de inga större problem. Om jag tänker tillbaka till allra första lektionen och framåt genom alla lektioner jag har jobbat med så har jag inte fastnat eller misslyckat med någonting faktiskt. Jag har haft flyt i mina projekt och jag har jobbat effektivt på lektionerna även fast de blev tajt med tid på slutet.

Jag hade de väldigt svårt att komma på idéer till mina projekt. Jag sitter länge och grunnar på vad jag ska hitta på. Därför har nästan 2 hela lektioner sammanlagt gått åt till att komma på någonting (om man lägger ihop all tid på alla projekten). Som jag sa innan så gick ganska många lektioner bort till nationella prov så för oss i våran grupp fick alla väldigt tajt om tid. Nu finns de såklart extra bild man kan gå på men de räcker liksom inte alltid. Jag tycker dock att friheten att kunna skapa och komma på egna grejer är väldigt bra. Men för att vinna tid tycker jag att man skulle kunna lägga fram förslag till eleverna som dom kan jobba vidare på. Vad jag menar är att man lägger en grund, tex till temat känslor kan man lägga fram en grund till känslor man känner i vardagen och så kan eleverna bygga på de och skapa ett eget projekt av den grunden. På det sättet blir det ett personligt projekt som eleverna kan känna sig nöjda med.

Till mina projekt har jag använt många olika tekniker. Till de första projektet som var identitet, använde jag doodle som teknik. Varför jag valde en doodle som teknik var för att jag tycker att doodles blir så fina när dom blir klara. Jag är inte superduktig på att måla doodles, eller måla generellt. Men jag tyckte att en doodle är hyfsat enkel och man behöver inte måla fint för att de ska bli bra.
Mitt andra projekt var motsatser. Till de projektet använde jag grafik som teknik. Jag hade motsatser mellan sol och regn, men för att få en extra touch på den så valde jag även att ha motsatser mellan alla färger som fanns på papperet, tex gult och blått osv. Denna tekniken använde jag för att de verkade ganska kul att göra, man målar, klipper ur och klistrar på delen man klippt ut på ett annat papper. De kändes väldigt enkelt och gick fort att göra, vilket betydde att jag sparade tid till de andra. Dock blev de inte riktigt den tiden över som jag hade hoppats, men de gick bra ändå.
Mitt tredje och sista projekt var med temat känslor. Till de projektet använde jag tekniken målning. Som jag nämnde ovan så blev detta projektet inte riktigt som jag hade tänkt mig. De blev väldigt hastigt, men de gick bra ändå. Jag satt och skissade på en gubbe som grät hemma, jag fick till en skiss, målade den finare på ett annat papper och målade honom med färgpennor som var dystra mörka färger för att få de lite dramatiskt och ledsamt. Denna tekniken använde jag för att jag hade lite tid som sagt så jag hann inte göra något större med bättre teknik eller så.

Jag är väldigt nöjd med hur allt gick denna terminen med mina idéer och tankar osv. Om jag skulle få göra om allt igen skulle jag gjort mitt sista projekt lite bättre. Jag skulle också letat idéer och tankar lite effektivare på lektionerna så jag vann lite tid. Men allt sånt här spelar ingen roll, jag är nöjd med hur mina projekt blev denna terminen och hur jag arbetade och bloggade. Jag bloggade efter varje lektion och missade inte ett enda blogginlägg, jag skrev noggrant och tydligt kring mina tankar och under processen. Jag har lärt mig ganska mycket denna terminen kring olika tekniker osv som jag inte visste innan. Kort och gott är jag nöjd med denna terminen, upplägget har varit bra och jag känner att mina projekt har blivit personliga, exakt så jag ville.

Detta var alltså mitt första projekt, identitet.

Detta var mitt andra projekt, motsatser.

Mitt sista projekt var mitt ogenomtänkta hastiga projekt, känslor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Idag är det den sista arbetslektionen för att nästa vecka har vi nationella prov och veckan efter det har vi redovisningar. Men denna veckan blev jag klar med mitt arbete "motsatser". Min blåa färg hade kommit idag så jag målade jag molnet och regnet. Jag blev nöjd med detta arbetet faktiskt, det blev bättre än jag trodde. Nu ska jag börja måla mitt sista arbetet som ska vara "känslor", jag ska måla ett ledset öga med mycket färger tänkte jag. Men jag ska måla de hemma för att vi har ingen mer arbetslektion som sagt.

Hejdå
Rebecka 💗

Likes

Comments

Hej

Idag har jag kommit på en ny ide, jag har 1 tema kvar att måla och de är känslor. Därför var min ide att jag ska måla ett öga som gråter. Min teknik kommer att vara att måla med blyerts och sedan färglägga med färgpennor. Eftersom jag inte hann att måla någonting så har jag ingen bild att visa så jag kommer slänga ingen bild på mitt projekt som nästan är klart. Men den blåa färgen har inte kommit än så jag får göra klart den nästa vecka.

Det va allt för nu
Rebecka 💗

Likes

Comments

Vincent van Gogh:

Allmän fakta om Vincent/biografi:

Vincent Willem van Gogh var en nederländsk konstnär som föddes 30 mars 1853 och dog 29 juli 1890, han blev alltså bara 37 år.
Vincents familj består av mamma, pappa, syster och bror. Hans pappa en protestantisk präst Thedorus Van Gogh. Hans mamma hette Anna Cornelia Carbentus och hon var dotter till en hovbokbindare i Haag.
Vincent gick ut skolan år 1864 för att sedan börja på en internat skola i Zevenbergen. Efter det så började han på en protestantisk skola i Tilburg. Vincent hade även en syster som jag nämnde innan vid namn Elisabeth du Quesne-van Gogh, hon skrev om Vincent i en minnesbok där de stod att han var en världsfrånvänd butter yngling och att hans käraste sysselsättning var att gå på upptäcktsfärd i naturen för att samla växter, djur och fågelbon.
Sist men inte minst i hans familj fanns en bror vid namn Theo. År 1872 började Vincent skriva brev till Theo. I dessa brev beskrevs hans konst: motiv, arbetssätt och teorier. Denna brevväxling leder från Vincents början under Paristiden till hans död.

Vincent var väldigt aktiv då han under ett drygt decennium producerade 2100 verk där 860st av dom var oljemålningar.

Vincent flyttade till Haag och bröt kontakten med sina föräldrar i december 1881. I Haag träffade han en kvinna med barn i 30 års ålder. Hon heter Sien och även fast hon var en sliten kvinna så var de kärlek vid första ögonkastet.

Vincent hoppade från år till år till olika jobb, tillslut hamnade han på en bokhandel år 1877, dock blev de inte ett fast jobb. Efter han hade mognat lite mer blev han mer beslutsam att han skulle bli präst. Åren gick framåt och tillslut hamnade han i skolan igen för att läsa latin och grekiska för inträdesexamen till teologiska fakultet vid universitetet. Efter 14 månader så gav han upp, det var ett för långsiktigt projekt och han var för otålig. Han bestämde sig sedan för att bli konstnär 1880.

1888 drabbades Vincent av ett psykiskt sammanbrott, detta ledde till att han skar av en bit av sitt vänstra öra som han sedan slog in i tidningspapper och gav till en prostituerad som heter Rachel. Efter denna händelse blev han intagen på ett mentalsjukhus där han också begick självmord 29 juli 1890.


Konstverk:

Jag har valt att skriva om detta konstverk då jag tycker att den är speciell, jag tycker att de händer mycket på denna bild med mycket färger osv.
Jag valde också att ta detta konstverket för de är inte jätte många som känner till det så de
är inte ett så jätte "känt" konstverk.
Dock så har jag inte hittat något namn till detta konstverk, jag har sökt runt men jag hittar ingenting.

Mina känslor när jag ser denna målning är att jag blir förvirrad, de finns så mycket att se, så mycket färger och intryck att ta in. Jag vet inte riktigt vart jag ska kolla. Om man kollar på himlen så får jag en känsla av att de blåser och är ganska dåligt väder. De ser även ut som att de blåser då trädens kvistar finns lite överallt. Jag får även ett intryck att de börjar gå mot höst om man kollar på marken då den är orange. Träden ser även väldigt mörka och tråkiga ut som att de är en ganska tråkig tid på året.

Känslorna som uppstår är ganska förvirrande, jag blir lite stressad av all färg och allt som händer. Mina ögon går runt överallt och jag kan inte fokusera på en punkt i målningen för jag blir bara stressad och jag hittar nya detaljer på målningen ju mer jag tittar. Men utöver det jag precis har beskrivit så tycker jag att målningen är ganska fin, dock ingen jag skulle vilja ha hemma eller så, men den är fin för vissa människor. Dock platsar den bäst på ett museum tycker jag.

Med färgval så ser jag inte så jätte mycket komplementfärger, de ända jag kan se är de vita molnet på himlen som är ett komplement mot de svarta trädet. På de sättet så framhäver det vita molnet de svarta trädet så man ser det tydligare. Jag tror att trädet skulle försvunnit lite i färgerna så man inte skulle sett de så tydligt annars. Utöver detta så gillar jag hur färgerna flyter ihop och hur de fungerar med varandra.

Bildens uppbyggnad:

Jag gillar hur bilden är uppbyggd, den är uppbyggd på ett sätt som jag inte har sätt förut. De kan dels bero på att jag aldrig kollar på så mycket konstverk, jag har inget riktigt intresse i de haha. Men som jag nämnde innan så gillar jag hur färgerna flyter ihop med varandra. De orangea gräset som ger ett intryck att de börjar gå mot höst och de mörka träden som ger exakt samma intryck. Tillsammans så stärker den känslan på att de är en tråkig årstid. Den mörka, färgglada himlen som är jätte fin tillsammans med de mörka träden och marken. Himlen lyser liksom upp hela bilden på något sätt. Om himlen skulle varit helt mörk så skulle hela bilden varit svart ungefär och då är de ganska svårt att se vad bilden föreställer. Men med himlens hjälp så lyser de upp bilden och man kan se tydligt och klart vad bilden föreställer.

Andra konstverk från Vincent:

Källor:

http://www.vangoghgallery.com/misc/biography.html

http://www.vangoghgallery.com/misc/biography.html

Likes

Comments

Hej!

Denna torsdagen jobbade jag på i en riktig fart och hade bra flyt. Idag har jag klippt ut resten av mina delar och klistrat på pappret. Det ända jag har kvar nu är molnet och regnet på ena sidan, men när jag skulle måla regnet o de så fanns inte den blåa färgen jag ville använda så jag får göra de nästa vecka. Den soliga sidan är klar däremot. Just nu ser de helt okej ut, dock vet jag inte hur lyckat de kommer bli med regnet, men vi får se. Vi har varje fredag elevens val, så jag funderar på att jobba här då istället för att jobba på min matte. Men de va allt för idag.

Hejdå!
Rebecka 💗

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag kommit på en ny idé och börjat jobba på den. Jag har valt temat motsatser och min tanke är sol och regn. Jag kommer även ha färger som motsatser, tex blått är motsatt till gul osv. Så idag har jag börjat måla bakgrunden på båda väderlekarna och sen kom jag inte så mycket längre. Jag har inte så mycket mer att skriva!

Hejdå!
Rebecka 💗

Likes

Comments

Hejhej!

Nu var det ett bra tag sen jag bloggade då vi har haft lov och så var jag ledig veckan innan lovet samma dag vi hade bild. Men idag skulle vi börja skriva om våran författare. Jag har valt att skriva om Vincent Van Gogh för han var den första jag tänkte på.

Jag har valt att skriva om detta konstverket.

Jag har valt detta konstverket då jag tycker att den är speciell. Jag tycker att det händer mycket på denna bild som de går att reflektera över. Dock så jag vet inte vad den heter för de är ingen såpas "känd" bild så de är nästan ingen som har skrivit om den så jag hittade inget namn. Men Beata skulle söka på de så förhoppningsvis får jag heta vad den heter senare.

Vi hörs igen nästa vecka!

Rebecka 💗

Likes

Comments

Hej!

Nu har jag inte bloggat på länge, men vi hade lov och studiedag och sen förra veckan glömde jag ipaden hemma så jag glömde blogga helt och hållet. I vilket fall har jag blivit klar med mitt arbete "identitet". Jag blev ändå hyfsat nöjd. Jag försökte få de så personligt så möjligt, men när jag skulle måla runt mina bilder som en "doodle" så fick jag hålla mig till figurer jag kunde teckna och inte så mycket kring mina intressen. Men jag har fått med personliga saker ändå, tex muffins, de e gott. Men sen har jag också fått med noter för jag älskar musik och jordgubbar för de är gott.
Jag gjorde större mönster på resten av pappret för det skulle tagit alldeles för lång tid att göra små mönster.


Idag har jag börjat tänka på mitt nästa arbete som jag tänkte skulle vara motsatser. Jag hade en ide om att ta gammal och ung. Men jag kan inte måla så bra så i så fall skulle jag behöva skriva ut bilder från datorn så jag får se hur jag gör. Men jag bestämmer de nästa vecka!


Förra veckan (då jag inte blogga) så gjorde jag klart mina mönster med blyerts och idag har jag färglagt klart med svart penna. Jag har även limmat på mina bilder idag. Men de va väl allt för idag och förra veckan. Nästa vecka har vi ingen bild för då har vi nationella prov.

Hörs!
Rebecka 💗

Likes

Comments

Hejhej!

Idag har jag fortsatt med mitt identitet arbete. Idag jobbade jag på riktigt bra och kom långt så jag tror att jag snart blir klar. Nästa vecka är de ju lov och veckan efter lovet har vi studiedag så jag kommer fortsätta mitt arbete om 3 veckor, vilket betyder att jag inte kommer blogga. Förra veckan tror jag att jag skrev att jag skulle börja måla doodles runt mina bilder. Idag blev doodelsarna runt mina bilder klara men det blev väldigt vitt runt omkring så jag ska måla doodles på hela pappret. Det kommer ta ett tag men om jag jobbar effektivt hela lektionen så kommer jag hinna blir klar nästa gång. Idag gjorde jag ungefär halva pappret på 2h så jag borde hinna med det. När jag har målat klart ska jag fylla i de med svart penna så de blir lite fylligare. Sedan efter det ska jag klistra på bilderna och så är jag så gott som klar.

Mitt nästa arbete ska nog vara motsatser. Min idé just nu är gammal och ung. Om den idén blir för svår då jag inte är super bra på att måla så ska jag kanske ta motsatsen mellan sommar och vinter eller så. Men vi får se då vad jag hittar på.

Vi ses!
Rebecka 💞

Likes

Comments

Hej!

Idag har jag fortsatt med temat "identitet". Min idé var ju att klippa ut mina delar från en tidning och klistra på, men idag när jag skulle hitta mina delar så hittade jag ingenting. Jag letade både denna veckan och förra, men det finns inte. Så istället valde jag att hitta mina delar på internet och skriva ut dom för att sedan kunna klistra på dom. Jag hittade allt jag ville ha så nästa vecka ska jag göra min riktiga teckning och klistra på och sedan är jag så gott som klar!

Jag skrev hur jag tänkte kring min idé förra gången och jag har inte ändrat någonting på den förutom att istället för att ha en id-handling så satte jag dit en USA flagga för jag älskar USA. Men nu har jag redan städat så jag lägger upp en bild nästa vecka.

Hörs!
Rebecka 💗

Likes

Comments