Allmänt

Igårkväll åkte jag och Robin till Åkersberga för att spela minigolf. Vi var helt ensamma på hela banan, haha. Efter vi spelat åkte vi och handlade mat och sen hem och lagade tacos, min favoritmat!

Likes

Comments

Träning & viktminskning

Fortsättning.

Nu såhär år 2017, en hälsosammare och aktivare Rebecka så har jag självklart mål med mig själv efter denna viktresa. För jag har fått lära mig så mycket och blivit mycket klokare med denna resa. Jag har äntligen förstått att även jag kan lyckas, att det inte bara är dem där vältränade personerna som kan, utan att även jag faktiskt också kan. Och det har varit något av det viktigaste och bästa som jag har fått lära mig med denna viktminskning på 21 kg.

I alla fall så har jag ett mål, och det är att vågen ska visa 70 kg innan året är slut. Jag är så inställd på detta och kommer bli så besviken om jag misslyckas, så det får jag bara inte göra.

Och med detta så kommer jag nu att köra på, jag äter LCHF på mitt sätt, vilket inte är så strikt. Jag fuskar ibland med en pizza, med bröd till korv och hamburgare, pommes, godis och ja sånt man inte ska äta om man ska följa LCHF strikt. Men är jag för strikt så kommer jag ledsna, och det vill jag ej. Det gäller att hitta en balans som funkar bra för en själv. En balans mellan mat och träning så att man mår som bäst.

Med träningen så ligger jag för tillfället på latsidan, det för att jag har semester. Så det har blivit ett eller två gympass i veckan istället för 4-6 stycken. Men just nu längtar jag lite efter att börja jobba igen för att rutinerna då kommer tillbaka och träningen blir som en rutin varje dag igen.

Så, för att få ett slut på denna berättelse för tillfället så kan jag berätta att jag kommer fortsätta kämpa och nå mina mål. Samt att denna resa har varit den bästa som jag någonsin har gjort. Kan även berätta att den mest viktiga personen i denna resa har varit min sambo Robin, som faktiskt har fått mig till att göra denna resa. Utan honom så hade jag inte vägt det jag väger idag.

Vill ni följa min viktresa dagligen så följ mig på Instagram: RebeckasonsLikes

Comments

Träning & viktminskning

Fortsättning.

93 kg. Det får vara nog nu. Talet 93 liksom ekade i mitt huvud.

Jag bestämde mig iallafall i detta skede att jag vägrar väga mer, att jag nu måste gå ner i vikt.
Vilket jag också började göra!

Jag ändrade här och nu min livsstil, inte mycket, men lite.
Jag kastade ut allt godis jag hade hemma, genom fönstret. Jag bodde på 12 våningen. Jag började också söka på Youtube efter enkla träningsövningar man kunde göra hemma utan vikter eller maskiner. Att börja gå till gymmet igen var inte något jag kände för.

Så jag började äta bättre, mycket sallad och kött. Åt mindre pasta, bytte ut vitt bröd till knäckebröd, godis till morötter och dipp och jag bytte ut läsk och energidricka mot ramlösa. Jag började också äta frukt i stora mängder samt ät mindre portioner.

Bara den lilla och enkla livsstilsförändringen gjorde att jag tappade 7 kg på 4 månader.

Tiden gick och jag fortsatte att tänka på min hälsa. Jag fortsatte att tappa vikt, det gick sakta och jag mådde allmänt mycket bättre.

I augusti 2014 påbörjade jag min behandling för ADHD, jag började äta Concerta och detta hjälpte mig mycket i vardagen. Min energi blev jämnare, humöret bättre, sötsuget minskade, bara detta gjorde att tag tappade ännu mer i vikt och det började nu att gå rätt fort. Jag gick ner till 80 kg. Men där stannade jag. Men jag var inte bitter för det, det kändes okej.

Tiden gick, min vikt pendlade mellan 80-87 kg under en lång period.
Men förra sommaren tog jag upp gymmandet igen och jag började äta LCHF. Något som har fungerat väldigt bra för mig då pasta, potatis, ris, bröd och liknande matprodukter gör att jag får väldigt ont i magen och mår dåligt.
Nu när jag iallafall börjat gymma igen så märkte jag att min vikt minskade, jag låg helt plötsligt under 80 kg och jag var så oerhört glad.

Och ja, nu senaste året, från sommaren 2016 till idag har jag ätit LCHF och tränat innebandy samt gymmat, och detta har gjort att jag idag väger 72 kg. Jag själv kan knappt tro att det är sant, 72 kg är inte långt ifrån vad jag tidigare brukade väga, vilket var 68 kg.

På bilderna till vänster vägde jag 93 kg. På bilderna till höger vägde jag 72 kg, vilket är i dagsläget. Och detta är ju då skämsbilderna, men jag får bara mer och mer motivation för varje gång som jag tittar på dem. Och ännu bättre, jag känner mig riktigt jävla stolt!

Fortsättning följer.

Likes

Comments

Träning & viktminskning

Okej, nu kör vi.

Jag har länge tänkt på detta, att dela med mig av min viktresa. Men jag har inte riktigt vågat tagit tag i det då jag hela tiden har skämts över det, och gör faktiskt fortfarande. Men jag gör det bara, jag har bestämt mig för att inte tänka så mycket, bara göra.

Allt började för några år sedan, 2012. Jag flyttade ensam från Stockholm till Karlstad i augusti. I och med flytten så slutade jag att träna, vilket jag alltid gjort innan i flera år. Jag som också alltid ätit mammas nyttiga vardagsmat fick nu välja mat själv varje dag, och det blev inte speciellt nyttiga val. Träningen och maten förändrades helt, vilket då gjorde att jag ökade i vikt. Inte så konstigt, det jag dock inte var beredd på var att det skulle gå så fort.

Jag flyttade sedan hem igen från Karlstad men bodde inte hemma hos föräldrarna, så mina val med maten kunde jag fortfarande påverka själv. Och träningen fortsatte att utebliva.

Jag minns att jag i maj år 2013 vägde mig, 74 kg stod på vågen. När jag bodde hemma och tränade så har jag alltid vägt 68 kg. Så från augusti till maj var det redan +6 kg. Jag tycker att det låter mycket på så kort tid. Minns verkligen vilken ångest jag fick efter att jag vägt mig den dagen.

Så med denna ångest trängde jag på mig ett par shorts som jag tidigare älskade att bära, men nu satt dem verkligen inte bra längre. Minns att jag fick kämpa som en tok för att få igen knappen. Dem skulle bara på, för då tänkte jag
-Ja men dem här kan jag fortfarande ha, så jag kan väl inte ha gått upp så mycket i vikt.

Tiden gick och jag fortsatte min onyttiga och ohälsosamma livsstil. Jag minns att jag åt pizza minns en gång i veckan, godis varje dag, vitt bröd till frukost, pasta eller ris 5-6 dagar i veckan, jag bakade mycket och jag drack väldigt mycket läsk och energidricka. Det enda hälsosamma jag gjorde om dagarna var att gå ut på långa promenader med min hund, Atlas.

Jag kommer så väl ihåg att mina kläder inte alls passade längre, allt var för litet, det blev jobbigare att röra på sig, jag hade ett konstant sug efter socker, jag blev allmänt lat och trött. Låg till större delen bara hemma, pluggade hemifrån och kollade på tv-serier om dagarna. Åt jag inte godis eller fick i mig socker så blev mitt humör dåligt, jag blev arg och irriterad som ett litet barn. Och ja, allt gick bara utför.

Men i slutet av 2013, bestämde jag mig för att köpa ett gymkort. Och jag blev faktiskt väldigt duktig på att ta mig till gymmet, jag var där nästan varje dag. Tog även hjälp av en PT.
Vi denna tid vägde jag 83 kg. Så från 68 kg augusti 2012, till slutet på 2013 och 83 kg. Skämmande om man frågar mig.

Nu när jag ofta var på gymmet och gjorde ett tappert försökt till att äta nyttigare så höll jag min vikt på 83 kg under några månader, minns att det kändes skönt. Att jag för en gång skull på väldigt länge inte fortsatte att gå upp i vikt hela tiden. Men det som också hände var att jag stannade på 83 kg... Så pass länge att jag istället gav upp.

Så nu när jag hade gett upp gymmandet så gick det väldigt fort från 83 kg till 93 kg. Det tog ca 6 månader för mig att öka 10 kg.

Och ja, sen kom dagen, dagen då jag vägde mig, vilket jag inte alls gjorde ofta på grund av den ångest jag alltid fick, men då stod det iallafall 93 kg på vågen. Jag tänkte bara -SNART 100 KG?! Det får inte hända. Nu får det räcka.

Fortsättning följer.


Likes

Comments

Allmänt

Semester är rätt härligt men också lite tråkigt. Finns egentligen hur mycket som helst att hitta på om dagarna men inget som faller oss i smaken för tillfället. Vi har gått och lagt oss alldeles för sent och sovit alldeles för länge. Vi kanske bara är väldigt trötta efter våran västkustsresa?

Idag åkte jag, Robin och Atlas iallafall hem till min storebror i några timmar för att fika. Å soldyrkaren Atlas tyckte det var så skönt att ligga på balkongen i solen och bara titta ut. Nu ska vi snart äta lite middag, rester från igår, lövbiffsrullader, så gott! Trevlig kväll!

Likes

Comments

Allmänt, Foto, Resor

Ja, nu är vi hemma. Vi kom hem igår runt 17 tiden, och då var det bara att stressa till Friends Arena för att se AIK spela mot Norrköping. Allt gick så fort igår då vi stressade så sjukt mycket att jag knappt han förstå vad som hände. Från att vakna upp på västkusten till att några timmar senare vara i Stockholm och jubla över att AIK vann matchen.

Vi har iallafall haft en riktigt bra vecka, det har varit så mysigt och så skönt att se lite annat. Skulle mer än gärna ha stannat en vecka till men visst är det lite skönt att vara hemma, kanske lite rastlöst.


Detta var i onsdags, på kvällen åkte vi in till Smögenbryggan, handlade lite räkor och lax med tillbehör. Sedan åkte vi tillbaka till våran stuga och åt, drack vin och spelade sällskapsspel.

I torsdags var det väldigt fint väder, så vi bestämde oss för att åka till Smögenbryggan för att äta glass och gå i alla små sjöbodar. Dock hittade jag knappt något att köpa men det var iallafall mysigt att gå och strosa lite.

När vi kom tillbaka till stugan och campingen fixade vi till oss för att gå och äta på campingens restaurang. Räkafton stod på menyn.

I fredags bestämde vi oss för att ligga på stranden till större delen av dagen. På kvällen åkte vi till Grebbestad för att kolla in Sportshopen, kul, första gången jag var där!

I lördags, även sista dagen, så bestämde vi oss för att gå en vandringsled i naturreservatet på morgonen. Vi gick en 2 km vandringsled varje morgon men denna morgon bestämde vi oss för att gå 4 km istället. Det var så fint att gå uppe på bergen och på små stigar i skogen. Meeen, det vi absolut inte var beredda på var att vi var tvungna att bergsklättra för att ta oss runt hela leden. Jag som är så jävla höjdrädd. Så lite svindel och bergsstup gjorde denna morgonpromenad rätt så spännande!

På kvällen åkte vi in till Smögenbryggan en sista gång för att äta middag. Tanken var att vi skulle beställa in en skaldjursplatå att dela på, men kräftorna var slut. Istället fick det bli räckor och kräftstjärtar på uteserveringen i solen.
Vi avslutade kvällen med kulglass innan vi åkte tillbaka till stugan.

Likes

Comments